Docent milieukunde Salaris, Taken, Vacatures, Opleiding, Toekomst & Skills

Wat doet een Docent milieukunde? Lees de functieomschrijving.

De docent milieukunde geeft les in het vak milieukunde.

De docent milieukunde geeft les op een MBO of HBO opleiding in de richting milieukunde, mens en milieu, milieu en ruimte of een andere soortgelijke opleiding. De voornaamste taak van de docent milieukunde is zijn leerlingen/studenten ontwikkelen tot en voorbereiden op een beroep binnen de milieukunde (waaronder bijvoorbeeld het beroep milieukundig ingenieur). De docent milieukunde geeft les in alle facetten van het vak milieukunde en behandelt onderwerpen als onder andere science, duurzaamheid en milieukwaliteit (en het kijken en onderzoeken naar maatregelen om deze te verbeteren), milieubeleid en milieugebiedvisie. De opleiding milieukunde is zeer praktijkgericht en daarom is het belangrijk dat de docent milieukunde zijn leerlingen/studenten goed kan begeleiden tijdens projecten, werkstukken en praktijkopdrachten.

De docent milieukunde ontwikkelt over het algemeen zijn eigen lesmateriaal of maakt gebruik van bestaand lesmateriaal. Hij geeft zijn leerlingen/studenten opdrachten, toetsen, huiswerk, werkstukken, projecten en tentamens en bekijkt deze, bespreekt deze en becijfert deze. Na aanleiding van de resultaten van al deze opdrachten kijkt de docent milieukunde zorgvuldig naar de studievoortgang van zijn leerlingen/studenten, kijkt of hun ontwikkeling goed is en gaat waar nodig het gesprek aan met leerlingen/studenten om te kijken wat er moet gebeuren om resultaten te verbeteren.

De docent milieukunde heeft verstand van het vak milieukunde en weet dit op een interessante, educatieve en leuke manier op zijn leerlingen/studenten over te brengen. Hij weet zijn leerlingen/studenten te motiveren en daarnaast goed te begeleiden tijdens praktijkopdrachten, houdt hun studievoortgang nauwgezet in de gaten en durft streng op te treden wanneer een leerling/student zich niet goed gedraagt.

Naast zijn werkzaamheden in de klas is de docent milieukunde ook aanwezig tijdens vergaderingen met collega's, waar hij de opleiding, de school en de leerlingen/studenten bespreekt en kijkt naar verbeterpunten voor de opleiding en/of school. Daarnaast kan het zijn dat de docent milieukunde ook op stagebezoek gaat wanneer zijn leerlingen/studenten stage moeten lopen en is hij aanwezig tijdens ouderavonden om met de ouders van leerlingen/studenten over de voortgang van hun kind te spreken.

Wil je werken als Docent milieukunde?

Werk je al als Docent milieukunde en zoek je een nieuwe baan? Of wil je Docent milieukunde worden? Wil je het gemiddelde salaris weten? Op nationaleberoepengids.nl staat alles wat je nodig hebt. Hieronder vindt je de vacatures en de opleidingen voor Docent milieukunde, maar ook informatie over het salaris, de baankansen, de beste werkgevers en nog veel meer!

Bekijk de vacatures Bekijk de opleidingen Bekijk salarisinfo Vind de beste werkgevers

Alles over het beroep Docent milieukunde in één oogopslag

Beroepsgroep:

Persoonstype:

Netwerk:

 • Leerlingen/studenten
 • Ouders
 • Collega's
 • Directeur van de school
 • Stagebegeleiders en mensen uit het vak

Opleidingsniveau:

Salarisindicatie:

 • Van €1600 tot €2200

Baankans:

Aantal vacatures:

0

Aantal opleidingen:

Baankans

Huidige aantal vacatures

0


Salaris en Arbeidsvoorwaarden Docent milieukunde

Wat verdient een Docent milieukunde?

De docent milieukunde verdient tussen de €1600,- en €2200,- bruto per maand, afhankelijk van de school waar hij werkzaam is en het aantal jaren werkervaring.

Salarisschaal Docent milieukunde

 • Maximaal
 • Gemiddeld
 • Minimaal
Bovenstaande bedragen zijn bruto maandsalarissen.

Vacatures Docent milieukunde

Er zijn geen vacatures aanwezig.

Arbeidsmarktperspectief en doorgroeimogelijkheden Docent milieukunde

Hoe goed is de toekomst voor de Docent milieukunde? 

Het arbeidsmarktperspectief voor de docent milieukunde is gemiddeld. Er is voldoende werkgelegenheid op de verschillende MBO en HBO opleidingen. Daarnaast kan de docent milieukunde zich ook gaan specialiseren in andere, soortgelijke, vakken om daarin les te kunnen geven en kan hij naast zijn rol als docent ook een andere rol op zich nemen binnen het onderwijs (bijvoorbeeld een mentorrol).

Baankans Docent milieukunde

Powered by arbeidsmarktkansen.nl

Huidige aantal vacatures

0


Wil je weten wat jouw arbeidsmarktwaarde is?

Plaats nu je cv en kom erachter

Docent milieukunde worden: Opleidingen tot Docent milieukunde

Hoe word je een Docent milieukunde? 

De docent milieukunde heeft een opleiding ''Biotechnology'', ''Climate Studies'', ''Environmental Science'', ''Milieuwetenschappen'' of een andere soortgelijke WO studie gevolgd en is (na het behalen van een onderwijsbevoegdheid) les gaan geven als docent milieukunde.

De 0 beste opleidingen, cursussen en traningen tot Docent milieukunde

Meer opleidingen Docent milieukunde

Weet je nog niet of je Docent milieukunde wilt worden? Of wil je doorgroeien? Misschien is er wel een vervolgopleiding Docent milieukunde of specialisatie cursus te vinden.

Zoek in alle opleidingen, cursussen en trainingen


Netwerk Docent milieukunde

Met wie werkt een Docent milieukunde samen? 

Het netwerk van de docent milieukunde bestaat uit zijn leerlingen/studenten, hun ouders, zijn collega's, de directeur van de school, stagebegeleiders van de stagebedrijven waar zijn leerlingen/studenten stage lopen en mensen uit het vak die op school komen spreken en/of presentaties komen geven.


 • Leerlingen/studenten
 • Ouders
 • Collega's
 • Directeur van de school
 • Stagebegeleiders en mensen uit het vak
Docent milieukunde


Organisaties waar een Docent milieukunde werkzaam is

Waar werkt een Docent milieukunde meestal? 

De docent milieukunde werkt op een MBO of HBO opleiding op een school.

Meer weten over werken in de Onderwijs & Training?

Bekijk werken in Onderwijs & Training

Best beoordeelde werkgevers Docent milieukunde

Waar kun je het beste werken als Docent milieukunde? Hieronder vindt je de best door de Docent milieukunde beoordeelde bedrijven, en/of die met de meeste vacatures.

Op dit moment zijn er geen bedrijven gevonden voor het beroep Docent milieukunde.

Competenties, Skills en Vaardigheden Docent milieukunde:

Welke competenties heeft een een Docent milieukunde nodig? Hieronder vind je ze met de beschrijving ervan.


Persoonstypen Docent milieukunde

Wat voor persoonlijkheid heb je als Docent milieukunde nodig? 

De docent milieukunde is een gever. Hij geeft zijn kennis en visie op het gebied van het vak milieukunde over op zijn leerlingen/studenten en biedt ze waar nodig individuele begeleiding, extra tips of extra adviezen. Ook is de docent milieukunde een waarnemer. Hij let goed op de klas en de leerlingen/studenten en houdt hun studievoortgang nauwgezet bij om ervoor te zorgen dat zij zich optimaal inzetten tijdens de studie om zo het beste in hunzelf naar boven te halen.

Bekijk de persoonstypen voor Docent milieukunde


Gever


Lees meer

Waarnemer


Lees meer

Interview met een Docent milieukunde

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.


Beoordeling van het beroep Docent milieukunde

Bekijk hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef jouw beoordeling of mening over het beroep Docent milieukunde

Functie inhoud:
Salaris en arbeidsvoorwaarden:
Doorgroeimogelijkheden:
Arbeidsmarktperspectief:
Bedankt voor uw feedback.

Solliciteren op de functie Docent milieukunde

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als Docent milieukunde dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor Docent milieukunde belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als Docent milieukunde. Bekijk dan onze tips.

Bekijk onze CV en sollicitatietips

Is het beroep Docent milieukunde iets voor je?

Zou je graag Docent milieukunde willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als Docent milieukunde bij jou past.

Doe de gratis beroepskeuzetest

Actuele blogposts


reacties op Docent milieukunde

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist

Het formulier kan nog niet worden verzonden omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.


Ga direct naar