Docent paardensport Salaris, Taken, Vacatures, Opleiding, Toekomst & Skills

Wat doet een Docent paardensport? Lees de functieomschrijving.

De docent paardensport geeft les in het vak paardensport.

De docent paardensport geeft les op een MBO of HBO opleiding paardensport, paardenhouderij of een andere soortgelijke opleiding. De docent paardensport geeft les in alle facetten van het vak paardensport. Zijn voornaamste taak is zijn kennis en visie op het gebied van het vak paardensport overbrengen op zijn leerlingen/studenten. De docent paardensport geeft onder andere les in de vakkennis van de paardensport, geeft voorlichting over paarden, leert zijn leerlingen/studenten natuurwetenschappelijk onderzoek uit te voeren en balans tussen het trainen van paard en de mens.

De docent paardensport ontwikkelt zijn eigen lesmateriaal of maakt gebruik van bestaand lesmateriaal en geeft zijn leerlingen/studenten projectopdrachten, opdrachten, toetsen, tentamens, huiswerk en andere opdrachten die hij vervolgens nakijkt, met de leerlingen/studenten bespreekt en waar nodig becijfert. Naar aanleiding van al dit ingeleverde werk en de inzet tijdens de lessen kan de docent paardensport de studieontwikkeling en studievoortgang van zijn leerlingen/studenten nauwgezet bijhouden en waar nodig met ze om de tafel gaan om individuele begeleiding of extra tips en adviezen te bieden.

De docent paardensport heeft verstand van het vak paardensport en weet zijn kennis en visie op een interessante, leuke en educatieve manier op zijn leerlingen/studenten over te brengen. Ook durft hij streng op te treden wanneer een leerling/student zich vervelend gedraagt om ten alle tijde de orde in de klas te bewaren en/of herstellen en gaat hij met leerlingen/studenten om de tafel wanneer hun inzet tijdens de lessen niet goed genoeg is om te kijken wat ze eraan kunnen en moeten doen.

Naast zijn werkzaamheden in de klas zal de docent paardensport ook aanwezig zijn tijdens vergaderingen met collega's om de leerlingen/studenten te bespreken en de opleiding en de school te bespreken en te kijken naar verbeterpunten binnen de opleiding en de school.

Wil je werken als Docent paardensport?

Werk je al als Docent paardensport en zoek je een nieuwe baan? Of wil je Docent paardensport worden? Wil je het gemiddelde salaris weten? Op nationaleberoepengids.nl staat alles wat je nodig hebt. Hieronder vindt je de vacatures en de opleidingen voor Docent paardensport, maar ook informatie over het salaris, de baankansen, de beste werkgevers en nog veel meer!


Alles over het beroep Docent paardensport in één oogopslag

Beroepsgroep:

Persoonstype:

Netwerk:

 • Mensen uit het vak
 • Leerlingen/studenten
 • Collega's
 • Directeur van de school

Opleidingsniveau:

Salarisindicatie:

 • Van €1500 tot €2100

Baankans:

Aantal vacatures:

0

Aantal opleidingen:

Baankans

Huidige aantal vacatures

0


Salaris en Arbeidsvoorwaarden Docent paardensport

Wat verdient een Docent paardensport?

De docent paardensport verdient tussen de €1500,- en €2100,- bruto per maand afhankelijk van het aantal jaren werkervaring en de school waar hij werkzaam is.

Salarisschaal Docent paardensport

 • Maximaal
 • Gemiddeld
 • Minimaal
Bovenstaande bedragen zijn bruto maandsalarissen.

Vacatures Docent paardensport

Er zijn geen vacatures aanwezig.

Arbeidsmarktperspectief en doorgroeimogelijkheden Docent paardensport

Hoe goed is de toekomst voor de Docent paardensport? 

Het arbeidsmarktperspectief voor de docent paardensport is laag. Dit komt omdat er alleen op specifieke opleidingen les in de vakken rondom de paardensport worden gegeven. Wel kan de docent paardensport de werkgelegenheid voor zichzelf vergroten door ook les te gaan geven in vakken als paardenhouderij of andere soortgelijke vakken.

Naast zijn werkzaamheden als docent kan de docent paardensport ook een andere rol binnen het onderwijs op zich nemen (waaronder bijvoorbeeld een mentorrol).

Baankans Docent paardensport

Powered by arbeidsmarktkansen.nl

Huidige aantal vacatures

0


Wil je weten wat jouw arbeidsmarktwaarde is?

Plaats nu je cv en kom erachter

Docent paardensport worden: Opleidingen tot Docent paardensport

Hoe word je een Docent paardensport? 

De docent paardensport heeft zelf een opleiding ''Paardensport'' (HBO, vierjarig) gevolgd en is na het behalen van een onderwijsbevoegdheid les gaan geven in het vak ''Paardensport''.

De 0 beste opleidingen, cursussen en traningen tot Docent paardensport

Meer opleidingen Docent paardensport

Weet je nog niet of je Docent paardensport wilt worden? Of wil je doorgroeien? Misschien is er wel een vervolgopleiding Docent paardensport of specialisatie cursus te vinden.

Zoek in alle opleidingen, cursussen en trainingen


Netwerk Docent paardensport

Met wie werkt een Docent paardensport samen? 

Het netwerk van de docent paardensport bestaat uit mensen uit het vak die op school komen spreken, zijn leerlingen/studenten, zijn collega's en de directeur van de school.


 • Mensen uit het vak
 • Leerlingen/studenten
 • Collega's
 • Directeur van de school
Docent paardensport


Organisaties waar een Docent paardensport werkzaam is

Waar werkt een Docent paardensport meestal? 

De docent paardensport werkt op een MBO of HBO opleiding op een school.

Meer weten over werken in de Onderwijs & Training?

Bekijk werken in Onderwijs & Training

Best beoordeelde werkgevers Docent paardensport

Waar kun je het beste werken als Docent paardensport? Hieronder vindt je de best door de Docent paardensport beoordeelde bedrijven, en/of die met de meeste vacatures.

Op dit moment zijn er geen bedrijven gevonden voor het beroep Docent paardensport.

Competenties, Skills en Vaardigheden Docent paardensport:

Welke competenties heeft een een Docent paardensport nodig? Hieronder vind je ze met de beschrijving ervan.


Persoonstypen Docent paardensport

Wat voor persoonlijkheid heb je als Docent paardensport nodig? 

De docent paardensport is een waarnemer. Hij let naar aanleiding van ingeleverd werk en inzet tijdens de les goed op de studieontwikkeling en studievoortgang van zijn leerlingen/studenten om ze zo optimaal mogelijk te kunnen helpen ontwikkelen en voorbereiden op hun toekomstige beroep in de paardensport. Dit maakt de docent paardensport ook tot een gever. Hij geeft zijn kennis en visie op het gebied van het vak paardensport over op zijn leerlingen/studenten en biedt ze waar nodig individuele begeleiding of geeft ze extra tips en adviezen.

Bekijk de persoonstypen voor Docent paardensport


Gever


Lees meer

Waarnemer


Lees meer

Interview met een Docent paardensport

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.


Beoordeling van het beroep Docent paardensport

Bekijk hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef jouw beoordeling of mening over het beroep Docent paardensport

Functie inhoud:
Salaris en arbeidsvoorwaarden:
Doorgroeimogelijkheden:
Arbeidsmarktperspectief:
Bedankt voor uw feedback.

Solliciteren op de functie Docent paardensport

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als Docent paardensport dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor Docent paardensport belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als Docent paardensport. Bekijk dan onze tips.

Bekijk onze CV en sollicitatietips

Is het beroep Docent paardensport iets voor je?

Zou je graag Docent paardensport willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als Docent paardensport bij jou past.

Doe de gratis beroepskeuzetest

Actuele blogposts


Ga direct naar