Docent paardensport Salaris, Taken, Vacatures, Opleiding, Toekomst & Skills

Wat doet een Docent paardensport? Lees de functieomschrijving.

Vind het antwoord op al jouw vragen over het beroep docent paardensport. De functieomschrijving, over het loon, de baankans en hoe je docent paardensport wordt.

 

Wat is een Docent paardensport?

De docent paardensport geeft les in het vak paardensport.

De docent paardensport geeft les op een MBO of HBO opleiding paardensport, paardenhouderij of een andere soortgelijke opleiding. De docent paardensport geeft les in alle facetten van het vak paardensport. Zijn voornaamste taak is zijn kennis en visie op het gebied van het vak paardensport overbrengen op zijn leerlingen/studenten. De docent paardensport geeft onder andere les in de vakkennis van de paardensport, geeft voorlichting over paarden, leert zijn leerlingen/studenten natuurwetenschappelijk onderzoek uit te voeren en balans tussen het trainen van paard en de mens.

De docent paardensport ontwikkelt zijn eigen lesmateriaal of maakt gebruik van bestaand lesmateriaal en geeft zijn leerlingen/studenten projectopdrachten, opdrachten, toetsen, tentamens, huiswerk en andere opdrachten die hij vervolgens nakijkt, met de leerlingen/studenten bespreekt en waar nodig becijfert. Naar aanleiding van al dit ingeleverde werk en de inzet tijdens de lessen kan de docent paardensport de studieontwikkeling en studievoortgang van zijn leerlingen/studenten nauwgezet bijhouden en waar nodig met ze om de tafel gaan om individuele begeleiding of extra tips en adviezen te bieden.

De docent paardensport heeft verstand van het vak paardensport en weet zijn kennis en visie op een interessante, leuke en educatieve manier op zijn leerlingen/studenten over te brengen. Ook durft hij streng op te treden wanneer een leerling/student zich vervelend gedraagt om ten alle tijde de orde in de klas te bewaren en/of herstellen en gaat hij met leerlingen/studenten om de tafel wanneer hun inzet tijdens de lessen niet goed genoeg is om te kijken wat ze eraan kunnen en moeten doen.

Naast zijn werkzaamheden in de klas zal de docent paardensport ook aanwezig zijn tijdens vergaderingen met collega's om de leerlingen/studenten te bespreken en de opleiding en de school te bespreken en te kijken naar verbeterpunten binnen de opleiding en de school.Wil je werken als Docent paardensport?

Werk je al als Docent paardensport en zoek je een nieuwe baan? Of wil je Docent paardensport worden? Wil je het gemiddelde salaris weten? Op nationaleberoepengids.nl staat alles wat je nodig hebt. Hieronder vind je de vacatures en de opleidingen voor Docent paardensport, maar ook informatie over het salaris, de baankansen, de beste werkgevers en nog veel meer!


Alles over het beroep Docent paardensport in één oogopslag

Beroepsgroep:

Persoonstype:

Netwerk:

 • Mensen uit het vak
 • Leerlingen/studenten
 • Collega's
 • Directeur van de school

Opleidingsniveau:

Salarisindicatie:

 • Van €1500 tot €2100

Baankans:

Aantal vacatures:

0

Aantal opleidingen:

Baankans

Huidige aantal vacatures

0


Salaris en Arbeidsvoorwaarden Docent paardensport

Wat verdient een Docent paardensport?

De docent paardensport verdient tussen de €1500,- en €2100,- bruto per maand afhankelijk van het aantal jaren werkervaring en de school waar hij werkzaam is.

Salarisschaal Docent paardensport

 • Maximaal
 • Gemiddeld
 • Minimaal
Bovenstaande bedragen zijn bruto maandsalarissen.Vacatures Docent paardensport

Er zijn geen vacatures Docent paardensport aanwezig. Je kan wel meer informatie vinden over de branche waar een Docent paardensport in werkt.

Meer weten over de sector waar een Docent paardensport in werkt

Bekijk werken in Dieren & Verzorging

Arbeidsmarktperspectief en doorgroeimogelijkheden Docent paardensport

Wat is de toekomst van Docent paardensport?

Het arbeidsmarktperspectief voor de docent paardensport is laag. Dit komt omdat er alleen op specifieke opleidingen les in de vakken rondom de paardensport worden gegeven. Wel kan de docent paardensport de werkgelegenheid voor zichzelf vergroten door ook les te gaan geven in vakken als paardenhouderij of andere soortgelijke vakken.

Naast zijn werkzaamheden als docent kan de docent paardensport ook een andere rol binnen het onderwijs op zich nemen (waaronder bijvoorbeeld een mentorrol).

Baankans Docent paardensport

Powered by arbeidsmarktkansen.nl

Huidige aantal vacatures

0


Wil je weten wat jouw arbeidsmarktwaarde is?

Benieuwd hoe (andere) werkgevers jou waarderen? Plaats je CV bij onze vacaturepartners en vind uit hoe je in de markt ligt!

Plaats je CV nu direct op Monsterboard Plaats je CV op Nationale Vacaturebank

Docent paardensport worden: Opleidingen tot Docent paardensport

Wil je Docent paardensport worden? Hieronder vind je de eisen, het ontwikkelingspad en de opleidingen voor de Docent paardensport.

Hoe word je een Docent paardensport? 

De docent paardensport heeft zelf een opleiding ''Paardensport'' (HBO, vierjarig) gevolgd en is na het behalen van een onderwijsbevoegdheid les gaan geven in het vak ''Paardensport''.

Opleidingen, cursussen en trainingen tot Docent paardensport

Er zijn geen opleidingen Docent paardensport aanwezig. Je kan wel verder kijken naar de opleidingen van de sector waar een Docent paardensport in werkt

Bekijk alle opleidingen Dieren & Verzorging

Omscholen of doorgroeien tot Docent paardensport

Als je Docent paardensport wilt worden vanuit een bestaande baan, dus je wilt omscholen of doorgroeien naar Docent paardensport zijn de volgende zaken belangrijk:

Interesse en Motivatie Docent paardensport

Om je werk goed te kunnen doen moet je het leuk vinden. Je moet jouw beroep inhoudelijk interessant vinden en het moet bij jouw motivatie passen. De inhoudelijke beschrijving van het beroep vind je bij Wat doet een Docent paardensport?

Competenties en Vaardigheden Docent paardensport

Naast de interesse is het belangrijk dat je de competenties hebt die een Docent paardensport nodig heeft om succesvol te zijn. Sommige competenties zal je van nature hebben en andere hebben misschien training nodig? Hieronder vind je cursussen en trainingen voor de ontwikkeling van de competenties die een Docent paardensport nodig heeft.

Competentiegerichte cursussen en trainingen voor de Docent paardensport

Trainingen & cursussen Initiatief ontplooien
Initiatief ontplooien
Trainingen & cursussen Kritisch
Kritisch
Trainingen & cursussen Luisteren
Luisteren
Trainingen & cursussen Motiveren
Motiveren
Trainingen & cursussen Omgaan met details
Omgaan met details
Trainingen & cursussen Overtuigen
Overtuigen
Trainingen & cursussen Plannen en organiseren
Plannen en organiseren
Trainingen & cursussen Presenteren
Presenteren

Persoonlijkheid van een Docent paardensport

Voor ieder beroep is het belangrijk dat het bij jou als persoon past. Hieronder vind je de twee belangrijkste persoontypen voor het beroep Docent paardensport. Als Docent paardensport wilt worden moet minimaal één van de persoonlijkheidstypen sterk bij je passen, het tweede persoonstype moet in ieder geval herkenning geven.

De persoonstypen Docent paardensport:


zie volledige beschrijving persoonstype Docent paardensport

Vakkennis voor een Docent paardensport

Het is voor een Docent paardensport ook erg handig en vaak ook vereist om de specifieke vakkennis en inhoud te snappen. Veel vakgerichte opleidingen tot Docent paardensport zijn een combinatie van theoretische achtergrond en praktijkgerichte kennis en vaardigheden.

Online Trainingen & Opleidingen Docent paardensport


Werkervaring Docent paardensport

Het is voor een startend Docent paardensport die net van school komt minder belangrijk dat ze de nodige ervaring heeft. Maar voor iemand die zich wil omscholen of doorgroeit tot Docent paardensport is het cruciaal dat er wel relevante ervaring is. Dit kan ervaring zijn in een beroep dat overeenkomsten vertoont, zoals Docent dierverzorging, Paardenfokker .

Iets anders leren?

Is Docent paardensport het misschien toch niet voor je? Je kan via deze zoekbalk ruim 30.000 opleidingen, trainingen en cursussen vinden van zeker 1000 onderwerpen.
Netwerk Docent paardensport

Met wie werkt een Docent paardensport samen? 

Het netwerk van de docent paardensport bestaat uit mensen uit het vak die op school komen spreken, zijn leerlingen/studenten, zijn collega's en de directeur van de school.


 • Mensen uit het vak
 • Leerlingen/studenten
 • Collega's
 • Directeur van de school
Docent paardensport


Organisaties waar een Docent paardensport werkzaam is

Veel beroepen vind je vaak terug bij gelijksoortige bedrijven. Bekijk hieronder bij wat voor type organisatie een Docent paardensport meestal werkt.

Waar werkt een Docent paardensport?

De docent paardensport werkt op een MBO of HBO opleiding op een school.

Meer weten over werken in de Onderwijs & Training?

Bekijk werken in Onderwijs & Training

Best beoordeelde werkgevers Docent paardensport

Waar kun je het beste werken als Docent paardensport? Hieronder vind je de best door de Docent paardensport beoordeelde bedrijven, en/of die met de meeste vacatures.

Op dit moment zijn er geen bedrijven gevonden voor het beroep Docent paardensport.

Competenties, Skills en Vaardigheden Docent paardensport:

Voor ieder beroep heb je specifieke vaardigheden en kennis nodig, dat geldt ook voor een Docent paardensport.

Welke competenties heeft een Docent paardensport nodig?

Een Docent paardensport heeft de volgende competenties nodig om zijn of haar beroep goed te kunnen uitoefenen.


Persoonstypen Docent paardensport

De meeste beroepen passen alleen bij bepaalde persoonlijkheden. Bekijk welke persoonstypen volgens het enneagram er bij Docent paardensport passen.

Wat voor persoonlijkheid heeft een Docent paardensport nodig? 

De docent paardensport is een waarnemer. Hij let naar aanleiding van ingeleverd werk en inzet tijdens de les goed op de studieontwikkeling en studievoortgang van zijn leerlingen/studenten om ze zo optimaal mogelijk te kunnen helpen ontwikkelen en voorbereiden op hun toekomstige beroep in de paardensport. Dit maakt de docent paardensport ook tot een gever. Hij geeft zijn kennis en visie op het gebied van het vak paardensport over op zijn leerlingen/studenten en biedt ze waar nodig individuele begeleiding of geeft ze extra tips en adviezen.

Bekijk de persoonstypen voor Docent paardensport


Gever


Lees meer

Waarnemer


Lees meer

Interview met een Docent paardensport

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.


Beoordeling van het beroep Docent paardensport

Bekijk hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef jouw beoordeling of mening over het beroep Docent paardensport

Functie inhoud:
Salaris en arbeidsvoorwaarden:
Doorgroeimogelijkheden:
Arbeidsmarktperspectief:
Bedankt voor uw feedback.

Solliciteren op de functie Docent paardensport

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als Docent paardensport dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor Docent paardensport belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als Docent paardensport. Bekijk dan onze tips.

Bekijk onze CV en sollicitatietips

Is het beroep Docent paardensport iets voor je?

Zou je graag Docent paardensport willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als Docent paardensport bij jou past.

Doe de gratis beroepskeuzetest

Actuele blogposts


reacties op Docent paardensport

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist

Het formulier kan nog niet worden verzonden omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.


Ga direct naar