Docent meet en regeltechniek Salaris, Taken, Vacatures, Opleiding, Toekomst & Skills

Wat doet een Docent meet en regeltechniek? Lees de functieomschrijving.

De docent meet en regeltechniek geeft les in het vak meet en regeltechniek.

De docent meet en regeltechniek geeft les op een MBO of HBO opleiding in de richting chemische techniek, wiskunde, techniek, meet en regeltechniek of een andere soortgelijke opleiding. De voornaamste taak van de docent meet en regeltechniek is zijn kennis en visie op het gebied van het vak meet en regeltechniek overbrengen op zijn leerlingen/studenten. Hij geeft les in alle facetten van het vak meet en regeltechniek. Hij geeft onder andere les in/over onderwerpen als de meettechniek, de regeltechniek, transformaties, de meet en besturingssystemen en de bijbehorende instrumenten en leert zijn leerlingen/studenten hoe ze systemen aan moeten leggen, hoe deze getest worden, hoe ze in gebruik worden gesteld en hoe ze ze moeten onderhouden.

De docent meet en regeltechniek ontwikkelt zijn eigen lesmateriaal of maakt gebruik van bestaand lesmateriaal en geeft zijn leerlingen/studenten opdrachten, toetsen, tentamens, huiswerk en andere opdrachten die hij vervolgens nakijkt, met de leerlingen/studenten bespreekt en waar nodig becijfert. Naar aanleiding van al dit gemaakte werk kan de docent meet en regeltechniek de studievoortgang en studieontwikkeling van zijn leerlingen/studenten nauwgezet bijhouden en waar nodig met ze om de tafel gaan om te kijken wat er niet goed gaat, wat er beter kan en hoe hij ze daar het beste bij kan helpen.

De docent meet en regeltechniek heeft verstand van het vak meet en regeltechniek en weet zijn kennis en visie op een interessante en educatieve manier op zijn leerlingen/studenten over te brengen. Daarnaast durft hij ook streng op te treden wanneer leerlingen/studenten zich vervelend gedragen of geen goede inzet tonen om ten alle tijde de leerlingen/studenten zo optimaal mogelijk te begeleiden en de orde in de klas te bewaren. Ook kan de docent meet en regeltechniek projecten begeleiden.

Naast zijn werkzaamheden in de klas is de docent meet en regeltechniek ook aanwezig tijdens vergaderingen met collega's om de leerlingen/studenten te bespreken en te kijken naar verbeterpunten binnen de school en opleiding.

Wil je werken als Docent meet en regeltechniek?

Werk je al als Docent meet en regeltechniek en zoek je een nieuwe baan? Of wil je Docent meet en regeltechniek worden? Wil je het gemiddelde salaris weten? Op nationaleberoepengids.nl staat alles wat je nodig hebt. Hieronder vindt je de vacatures en de opleidingen voor Docent meet en regeltechniek, maar ook informatie over het salaris, de baankansen, de beste werkgevers en nog veel meer!


Alles over het beroep Docent meet en regeltechniek in één oogopslag

Sector:

Beroepsgroep:

Persoonstype:

Netwerk:

 • Leerlingen/studenten
 • Collega's
 • Directeur van de school
 • Mensen uit het vakgebied

Opleidingsniveau:

Salarisindicatie:

 • Van €1600 tot €2000

Baankans:

Aantal vacatures:

0

Aantal opleidingen:

Baankans

Huidige aantal vacatures

0


Salaris en Arbeidsvoorwaarden Docent meet en regeltechniek

Wat verdient een Docent meet en regeltechniek?

Het salaris van de docent meet en regeltechniek die fulltime werkzaam is op een school verdient, afhankelijk van het aantal jaren werkervaring en de school waar hij werkzaam is, tussen de €1600,- en €2000,- bruto per maand.

Salarisschaal Docent meet en regeltechniek

 • Maximaal
 • Gemiddeld
 • Minimaal
Bovenstaande bedragen zijn bruto maandsalarissen.

Vacatures Docent meet en regeltechniek

Er zijn geen vacatures aanwezig.

Arbeidsmarktperspectief en doorgroeimogelijkheden Docent meet en regeltechniek

Hoe goed is de toekomst voor de Docent meet en regeltechniek? 

Het arbeidsmarktperspectief voor de docent meet en regeltechniek is gemiddeld. Er is voldoende werkgelegenheid. Daarnaast kan de docent meet en regeltechniek de werkgelegenheid voor zichzelf vergroten door ook in andere chemische vakken les te gaan geven.

Baankans Docent meet en regeltechniek

Powered by arbeidsmarktkansen.nl

Huidige aantal vacatures

0


Wil je weten wat jouw arbeidsmarktwaarde is?

Plaats nu je cv en kom erachter

Docent meet en regeltechniek worden: Opleidingen tot Docent meet en regeltechniek

Hoe word je een Docent meet en regeltechniek? 

De docent meet en regeltechniek heeft een HBO opleiding ''Chemische Technologie'', ''Meet en Regeltechniek'' of een andere soortgelijke HBO opleiding gevolgd (of eventueel een WO opleiding ''Chemische Wetenschappen'' gevolgd) en is (eventueel na het behalen van een onderwijsbevoegdheid of relevante werkervaring) les gaan geven in het vak ''meet en regeltechniek''.

De 0 beste opleidingen, cursussen en traningen tot Docent meet en regeltechniek

Meer opleidingen Docent meet en regeltechniek

Weet je nog niet of je Docent meet en regeltechniek wilt worden? Of wil je doorgroeien? Misschien is er wel een vervolgopleiding Docent meet en regeltechniek of specialisatie cursus te vinden.

Zoek in alle opleidingen, cursussen en trainingen


Netwerk Docent meet en regeltechniek

Met wie werkt een Docent meet en regeltechniek samen? 

Het netwerk van de docent meet en regeltechniek bestaat uit zijn leerlingen/studenten, zijn collega's, de directeur van de school en mensen uit het vakgebied die op school over hun vak komen spreken.


 • Leerlingen/studenten
 • Collega's
 • Directeur van de school
 • Mensen uit het vakgebied
Docent meet en regeltechniek


Organisaties waar een Docent meet en regeltechniek werkzaam is

Waar werkt een Docent meet en regeltechniek meestal? 

De docent meet en regeltechniek geeft les op een MBO of HBO opleiding op een school.

Meer weten over werken in de Onderwijs & Training?

Bekijk werken in Onderwijs & Training

Best beoordeelde werkgevers Docent meet en regeltechniek

Waar kun je het beste werken als Docent meet en regeltechniek? Hieronder vindt je de best door de Docent meet en regeltechniek beoordeelde bedrijven, en/of die met de meeste vacatures.

Op dit moment zijn er geen bedrijven gevonden voor het beroep Docent meet en regeltechniek.

Competenties, Skills en Vaardigheden Docent meet en regeltechniek:

Welke competenties heeft een een Docent meet en regeltechniek nodig? Hieronder vind je ze met de beschrijving ervan.


Persoonstypen Docent meet en regeltechniek

Wat voor persoonlijkheid heb je als Docent meet en regeltechniek nodig? 

De docent meet en regeltechniek is een waarnemer. Hij let goed op de studievoortgang en studieontwikkeling van zijn leerlingen/studenten zodat hij ze zo optimaal mogelijk les kan geven en kan begeleiden. Dit maakt de docent meet en regeltechniek ook tot een gever. Hij geeft zijn kennis en visie op het gebied van het vak meet en regeltechniek over op zijn leerlingen/studenten en biedt ze waar nodig individuele begeleiding of extra tips en adviezen.

Bekijk de persoonstypen voor Docent meet en regeltechniek


Gever


Lees meer

Waarnemer


Lees meer

Interview met een Docent meet en regeltechniek

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.


Beoordeling van het beroep Docent meet en regeltechniek

Bekijk hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef jouw beoordeling of mening over het beroep Docent meet en regeltechniek

Functie inhoud:
Salaris en arbeidsvoorwaarden:
Doorgroeimogelijkheden:
Arbeidsmarktperspectief:
Bedankt voor uw feedback.

Solliciteren op de functie Docent meet en regeltechniek

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als Docent meet en regeltechniek dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor Docent meet en regeltechniek belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als Docent meet en regeltechniek. Bekijk dan onze tips.

Bekijk onze CV en sollicitatietips

Is het beroep Docent meet en regeltechniek iets voor je?

Zou je graag Docent meet en regeltechniek willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als Docent meet en regeltechniek bij jou past.

Doe de gratis beroepskeuzetest

Actuele blogposts


Ga direct naar