Docent rapporteren Salaris, Taken, Vacatures, Opleiding, Toekomst & Skills

Wat doet een Docent rapporteren? Lees de functieomschrijving.

De docent rapporteren geeft les in het vak rapporteren.

De docent rapporteren geeft les op een MBO of HBO opleiding in de richting accountancy, fiscale economie, bedrijfseconomie of een andere soortgelijke economische opleiding. De voornaamste taak van de docent rapporteren is zijn kennis en visie op het gebied van het vak rapporteren overbrengen op zijn leerlingen/studenten. Hij leert zijn leerlingen/studenten hoe een rapport eruit moet zien en hoe ze een rapport moeten schrijven dat aan de eisen van taalgebruik, structuur en verzorging voldoet en begeleidt ze tijdens het schrijven van rapporten.

De docent rapporteren ontwikkelt zijn eigen lesmateriaal of maakt gebruik van bestaand lesmateriaal en geeft zijn leerlingen/studenten schrijfopdrachten, rapportopdrachten, huiswerk en andere opdrachten die hij vervolgens nakijkt, met de leerlingen/studenten bespreekt en waar nodig becijfert. Naar aanleiding van al dit gemaakte werk kan de docent rapporteren de studievoortgang en studieontwikkeling van zijn leerlingen/studenten nauwgezet bijhouden en waar nodig met ze om de tafel gaan om te kijken wat er niet goed gaat, wat er beter kan en hoe hij ze daar het beste bij kan helpen.

De docent rapporteren heeft verstand van het vak rapporteren en weet zijn kennis en visie op een interessante en educatieve manier op zijn leerlingen/studenten over te brengen. Daarnaast durft hij ook streng op te treden wanneer leerlingen/studenten zich vervelend gedragen of geen goede inzet tonen om ten alle tijde de leerlingen/studenten zo optimaal mogelijk te begeleiden en de orde in de klas te bewaren. Ook kan de docent rapporteren projecten begeleiden.

Naast zijn werkzaamheden in de klas is de docent rapporteren ook aanwezig tijdens vergaderingen met collega's om de leerlingen/studenten te bespreken en te kijken naar verbeterpunten binnen de school en opleiding.

Wil je werken als Docent rapporteren?

Werk je al als Docent rapporteren en zoek je een nieuwe baan? Of wil je Docent rapporteren worden? Wil je het gemiddelde salaris weten? Op nationaleberoepengids.nl staat alles wat je nodig hebt. Hieronder vindt je de vacatures en de opleidingen voor Docent rapporteren, maar ook informatie over het salaris, de baankansen, de beste werkgevers en nog veel meer!

Bekijk de vacatures Bekijk de opleidingen Bekijk salarisinfo Vind de beste werkgevers

Alles over het beroep Docent rapporteren in één oogopslag

Sector:

Beroepsgroep:

Persoonstype:

Netwerk:

 • Leerlingen/studenten
 • Collega's
 • Directeur van de school
 • Mensen uit het vak

Opleidingsniveau:

Salarisindicatie:

 • Van €1600 tot €2200

Baankans:

Aantal vacatures:

0

Aantal opleidingen:

Baankans

Huidige aantal vacatures

0


Salaris en Arbeidsvoorwaarden Docent rapporteren

Wat verdient een Docent rapporteren?

Het salaris van de docent rapporteren die fulltime werkzaam is op een school verdient, afhankelijk van het aantal jaren werkervaring en de school waar hij werkzaam is, tussen de €1600,- en €2200,- bruto per maand.

Salarisschaal Docent rapporteren

 • Maximaal
 • Gemiddeld
 • Minimaal
Bovenstaande bedragen zijn bruto maandsalarissen.

Vacatures Docent rapporteren

Er zijn geen vacatures aanwezig.

Arbeidsmarktperspectief en doorgroeimogelijkheden Docent rapporteren

Hoe goed is de toekomst voor de Docent rapporteren? 

Het arbeidsmarktperspectief voor de docent rapporteren is gemiddeld. Er is voldoende werkgelegenheid op de verschillende economische opleidingen. Daarnaast kan de docent rapporteren de werkgelegenheid voor zichzelf vergroten door ook in andere economische vakken les te gaan geven.

Baankans Docent rapporteren

Powered by arbeidsmarktkansen.nl

Huidige aantal vacatures

0


Wil je weten wat jouw arbeidsmarktwaarde is?

Plaats nu je cv en kom erachter

Docent rapporteren worden: Opleidingen tot Docent rapporteren

Hoe word je een Docent rapporteren? 

De docent rapporteren heeft een WO opleiding ''Economics'', ''Finance'', ''Financial Management'', ''Fiscale Economie'', ''Leraar 1e graad Economie en Bedrijfswetenschappen'' of een andere soortgelijke WO opleiding gevolgd of heeft de opleiding ''Leraar Bedrijfseconomie'' gevolgd (HBO, vierjarig).

De 4 beste opleidingen, cursussen en traningen tot Docent rapporteren

IT Architecturen
Uitgebreid Na het volgen van de cursus Weet u hoe een informatiearchitectuur er uit ziet; Kunt u een computerarchitectuur analyseren en aanpassen; Kent u de basiscomponenten van een modern besturingssysteem …
Basiskennis Boekhouden (BKB)
Basiskennis Boekhouden (BKB) Wil je graag weten hoe een boekhouding werkt? Vind je het leuk bezig te zijn met administratieve en boekhoudkundige werkzaamheden? Ben je iemand die zorgvuldig werkt? En …
Microsoft Project Reporting 2016 / 2019
Effectief rapporteren met Microsoft Project De wijze van rapporteren van de projectplanning laat zien hoe professioneel u bent in het opstellen en bijhouden van projectplanningen. Dit kan het verschil maken …
Basiskennis Calculatie (BKC)
Opleiding Basiskennis Calculatie (BKC) Werk je graag binnen een administratieve, financiële of commerciële omgeving? Houd je van rekenen en wil je leren hoe je calculaties maakt voor in- of verkoop? …
Meer opleidingen Docent rapporteren

Weet je nog niet of je Docent rapporteren wilt worden? Of wil je doorgroeien? Misschien is er wel een vervolgopleiding Docent rapporteren of specialisatie cursus te vinden.

Zoek in alle opleidingen, cursussen en trainingen


Netwerk Docent rapporteren

Met wie werkt een Docent rapporteren samen? 

Het netwerk van de docent rapporteren bestaat uit zijn leerlingen/studenten, zijn collega's, de directeur van de school en mensen uit de economische sector die op school over hun vak komen spreken.


 • Leerlingen/studenten
 • Collega's
 • Directeur van de school
 • Mensen uit het vak
Docent rapporteren


Organisaties waar een Docent rapporteren werkzaam is

Waar werkt een Docent rapporteren meestal? 

De docent rapporteren geeft les op een MBO of HBO opleiding op een school.

Meer weten over werken in de Onderwijs & Training?

Bekijk werken in Onderwijs & Training

Best beoordeelde werkgevers Docent rapporteren

Waar kun je het beste werken als Docent rapporteren? Hieronder vindt je de best door de Docent rapporteren beoordeelde bedrijven, en/of die met de meeste vacatures.

Op dit moment zijn er geen bedrijven gevonden voor het beroep Docent rapporteren.

Competenties, Skills en Vaardigheden Docent rapporteren:

Welke competenties heeft een een Docent rapporteren nodig? Hieronder vind je ze met de beschrijving ervan.


Persoonstypen Docent rapporteren

Wat voor persoonlijkheid heb je als Docent rapporteren nodig? 

De docent rapporteren is een gever. Hij geeft zijn kennis en visie op het gebied van het vak rapporteren over op zijn leerlingen/studenten en biedt ze waar nodig individuele begeleiding of extra tips en adviezen. Ook is de docent rapporteren een waarnemer. Hij let goed op de studievoortgang en studieontwikkeling van zijn leerlingen/studenten zodat hij ze zo optimaal mogelijk les kan geven en kan begeleiden.

Bekijk de persoonstypen voor Docent rapporteren


Gever


Lees meer

Waarnemer


Lees meer

Interview met een Docent rapporteren

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.


Beoordeling van het beroep Docent rapporteren

Bekijk hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef jouw beoordeling of mening over het beroep Docent rapporteren

Functie inhoud:
Salaris en arbeidsvoorwaarden:
Doorgroeimogelijkheden:
Arbeidsmarktperspectief:
Bedankt voor uw feedback.

Solliciteren op de functie Docent rapporteren

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als Docent rapporteren dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor Docent rapporteren belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als Docent rapporteren. Bekijk dan onze tips.

Bekijk onze CV en sollicitatietips

Is het beroep Docent rapporteren iets voor je?

Zou je graag Docent rapporteren willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als Docent rapporteren bij jou past.

Doe de gratis beroepskeuzetest

Actuele blogposts


reacties op Docent rapporteren

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist

Het formulier kan nog niet worden verzonden omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.


Ga direct naar