Docent fotografie Salaris, Taken, Vacatures, Opleiding, Toekomst & Skills

Wat doet een Docent fotografie? Lees de functieomschrijving.

De docent fotografie geeft les in het vak fotografie.

De docent fotografie geeft les op een MBO of HBO opleiding in de richting fotografie, beeldende kunst of een andere soortgelijke opleiding. Daarnaast kan de docent fotografie ook freelance cursussen/lessen/workshops geven of op een centrum voor de kunsten werkzaam zijn. De docent fotografie geeft les in alle facetten van het vak fotografie en doet dat door zowel theorie als praktijklessen te geven. Hij geeft onder andere les over het gebruiken van ruimte, het gebruiken van kleur, de verschillende vormen en genres van fotografie, het gebruiken van licht en diepte, de omgang met een fotocamera en geeft les in perspectieven. Daarnaast geeft de docent fotografie ook les over de geschiedenis van fotografie en de culturele en sociale aspecten van fotografie.

De docent fotografie ontwikkelt over het algemeen zijn eigen lesmateriaal en geeft zijn leerlingen/studenten praktijkopdrachten, theorieopdrachten, toetsen, tentamens en projecten en bekijkt deze, bespreekt deze en becijfert deze. Naar aanleiding van dit werk kan de docent fotografie de studievoortgang en ontwikkeling van zijn leerlingen/studenten nauwgezet in de gaten houden, deze met hen bespreken en eventueel extra begeleiding of tips en adviezen geven of bieden.

De docent fotografie heeft verstand van het vak fotografie en weet zijn kennis op een leuke, interessante en educatie manier op zijn leerlingen/studenten over te brengen. Daarnaast durft hij ook streng op te treden wanneer leerlingen/studenten zich vervelend gedragen om de orde in de klas te bewaken of herstellen.

Naast zijn werkzaamheden in de klas is de docent fotografie ook aanwezig tijdens vergaderingen met collega's om de opleiding, de leerlingen/studenten en de school te bespreken en gaat hij eventueel op stagebezoek.

Wil je werken als Docent fotografie?

Werk je al als Docent fotografie en zoek je een nieuwe baan? Of wil je Docent fotografie worden? Wil je het gemiddelde salaris weten? Op nationaleberoepengids.nl staat alles wat je nodig hebt. Hieronder vindt je de vacatures en de opleidingen voor Docent fotografie, maar ook informatie over het salaris, de baankansen, de beste werkgevers en nog veel meer!

Bekijk de vacatures Bekijk de opleidingen Bekijk salarisinfo Vind de beste werkgevers

Alles over het beroep Docent fotografie in één oogopslag

Persoonstype:

Netwerk:

 • Leerlingen/studenten
 • Collega's
 • Directeur van de school
 • Ouders van leerlingen/studenten en stagebeleiders

Opleidingsniveau:

Salarisindicatie:

 • Van €1500 tot €2200

Baankans:

Aantal vacatures:

0

Aantal opleidingen:

Baankans

Huidige aantal vacatures

0


Salaris en Arbeidsvoorwaarden Docent fotografie

Wat verdient een Docent fotografie?

De docent fotografie die op een school werkt verdient tussen de €1500,- en €2200,- bruto per maand, afhankelijk van zijn werkervaring en de school waar hij werkt. De docent fotografie die freelance cursussen/workshops/lessen geeft mag zijn eigen prijs bepalen; hier valt geen specifieke indicatie voor te geven.

Salarisschaal Docent fotografie

 • Maximaal
 • Gemiddeld
 • Minimaal
Bovenstaande bedragen zijn bruto maandsalarissen.

Vacatures Docent fotografie

Er zijn geen vacatures aanwezig.

Arbeidsmarktperspectief en doorgroeimogelijkheden Docent fotografie

Hoe goed is de toekomst voor de Docent fotografie? 

Het arbeidsmarktperspectief voor de docent fotografie met een relevant diploma of relevante werkervaring is gemiddeld. Er is gemiddeld veel werkgelegenheid op scholen en daarnaast kan de docent fotografie altijd freelance cursussen/workshops/lessen geven. Wel is het belangrijk dat hij zichzelf dan goed in de markt kan spelen en veel reclame maakt om potentiële leerlingen/workshopvolgers/cursusvolgers te werven.

Baankans Docent fotografie

Powered by arbeidsmarktkansen.nl

Huidige aantal vacatures

0


Wil je weten wat jouw arbeidsmarktwaarde is?

Plaats nu je cv en kom erachter

Docent fotografie worden: Opleidingen tot Docent fotografie

Hoe word je een Docent fotografie? 

De docent fotografie heeft een opleiding ''Docent Beeldende Kunst en Vormgeving'', ''Leraar 2de graad beeldende vorming'' of ''Vormgeving'' gevolgd (hbo, vierjarig), of de opleiding ''Film and Photographic Studies'' (wo, vierjarig) afgerond.

De 3 beste opleidingen, cursussen en traningen tot Docent fotografie

Fotografie voor gevorderden
Voor wie is de cursus? Deze cursus is voor iedereen die zijn/haar kennis van het fotograferen wil verdiepen.  Wat leer je in deze cursus? In deze cursus ga je samen …
E-learning Fotograferen voor beginners
Haal meer uit je camera en maak betere foto's in 7 lessen Over de trainer Ron de Gruyl Fotograaf Ron de Gruyl zit al 27 jaar in het vak. Naast …
Fotografie Basis
Fotografie Cursus (basis) Een fotografie cursus op een mooie locatie! Met deze basis cursus heb je een vliegende start en hierna kan je met zelfvertrouwen beginnen met fotograferen. We beginnen …
Meer opleidingen Docent fotografie

Weet je nog niet of je Docent fotografie wilt worden? Of wil je doorgroeien? Misschien is er wel een vervolgopleiding Docent fotografie of specialisatie cursus te vinden.

Zoek in alle opleidingen, cursussen en trainingen


Netwerk Docent fotografie

Met wie werkt een Docent fotografie samen? 

Het netwerk van de docent fotografie bestaat uit zijn leerlingen/studenten, zijn collega's, de directeur van de school en eventueel de ouders van leerlingen/studenten tijdens ouderavonden en stagebeleiders wanneer de leerlingen/studenten moeten stage lopen.


 • Leerlingen/studenten
 • Collega's
 • Directeur van de school
 • Ouders van leerlingen/studenten en stagebeleiders
Docent fotografie


Organisaties waar een Docent fotografie werkzaam is

Waar werkt een Docent fotografie meestal? 

De docent fotografie werkt op een MBO of HBO opleiding op een school of geeft freelance cursussen/workshops/lessen op locatie of geeft cursussen/workshops/lessenop een centrum voor de kunsten.

Meer weten over werken in de Creatief & Design?

Bekijk werken in Creatief & Design

Best beoordeelde werkgevers Docent fotografie

Waar kun je het beste werken als Docent fotografie? Hieronder vindt je de best door de Docent fotografie beoordeelde bedrijven, en/of die met de meeste vacatures.

Op dit moment zijn er geen bedrijven gevonden voor het beroep Docent fotografie.

Competenties, Skills en Vaardigheden Docent fotografie:

Welke competenties heeft een een Docent fotografie nodig? Hieronder vind je ze met de beschrijving ervan.


Persoonstypen Docent fotografie

Wat voor persoonlijkheid heb je als Docent fotografie nodig? 

De docent fotografie is een echte waarnemer. Hij heeft verstand van het maken van goede foto's en let daarnaast ook goed op de studievoortgang van zijn leerlingen/studenten.

Daarnaast is de docent fotografie een gever. Hij geeft zijn kennis en visie op het gebied van fotografie over op zijn leerlingen/studenten en geeft ze waar nodig individuele begeleiding.

Bekijk de persoonstypen voor Docent fotografie


Gever


Lees meer

Waarnemer


Lees meer

Interview met een Docent fotografie

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.


Beoordeling van het beroep Docent fotografie

Bekijk hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef jouw beoordeling of mening over het beroep Docent fotografie

Functie inhoud:
Salaris en arbeidsvoorwaarden:
Doorgroeimogelijkheden:
Arbeidsmarktperspectief:
Bedankt voor uw feedback.

Solliciteren op de functie Docent fotografie

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als Docent fotografie dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor Docent fotografie belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als Docent fotografie. Bekijk dan onze tips.

Bekijk onze CV en sollicitatietips

Is het beroep Docent fotografie iets voor je?

Zou je graag Docent fotografie willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als Docent fotografie bij jou past.

Doe de gratis beroepskeuzetest

Actuele blogposts


reacties op Docent fotografie

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist

Het formulier kan nog niet worden verzonden omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.


Ga direct naar