Docent gedrag, management en organisatie Salaris, Taken, Vacatures, Opleiding, Toekomst & Skills

Wat doet een Docent gedrag, management en organisatie? Lees de functieomschrijving.

De docent gedrag, management en organisatie geeft les in het vak gedrag, management en organisatie.

De docent gedrag, management en organisatie geeft les op een MBO of HBO opleiding in de richting accountancy, bedrijfseconomie, fiscale economie, of een andere soortgelijke economische opleiding. De voornaamste taak van de docent gedrag, management en organisatie is zijn kennis en visie op het gebied van het vak gedrag, management en organisatie overbrengen op zijn leerlingen/studenten. In het vak gedrag, management en organisatie krijgen de leerlingen/studenten inzicht in elementen die van invloed zijn op het gedrag van mensen in organisaties. Zo geeft de docent gedrag, management en organisatie onder andere les in/over onderwerpen als motivatie, het functioneren van mensen in groepen, doelmatig samenwerken en overleggen, macht en leidinggeven, welzijn en gezondheid waarneming en wederzijdse beïnvloeding van individu en organisatie.

De docent gedrag, management en organisatie ontwikkelt zijn eigen lesmateriaal of maakt gebruik van bestaand lesmateriaal en geeft zijn leerlingen/studenten schriftelijke opdrachten, tentamens, huiswerk en andere opdrachten die hij vervolgens nakijkt, met de leerlingen/studenten bespreekt en waar nodig becijfert. Naar aanleiding van al dit gemaakte werk kan de docent gedrag, management en organisatie de studievoortgang en studieontwikkeling van zijn leerlingen/studenten nauwgezet bijhouden en waar nodig met ze om de tafel gaan om te kijken wat er niet goed gaat, wat er beter kan en hoe hij ze daar het beste bij kan helpen.

De docent gedrag, management en organisatie heeft verstand van het vak gedrag, management en organisatie en weet zijn kennis en visie op een interessante en educatieve manier op zijn leerlingen/studenten over te brengen. Daarnaast durft hij ook streng op te treden wanneer leerlingen/studenten zich vervelend gedragen of geen goede inzet tonen om ten alle tijde de leerlingen/studenten zo optimaal mogelijk te begeleiden en de orde in de klas te bewaren. Ook kan de docent gedrag, management en organisatie projecten begeleiden.

Naast zijn werkzaamheden in de klas is de docent gedrag, management en organisatie ook aanwezig tijdens vergaderingen met collega's om de leerlingen/studenten te bespreken en te kijken naar verbeterpunten binnen de school en opleiding.

Wil je werken als Docent gedrag, management en organisatie?

Werk je al als Docent gedrag, management en organisatie en zoek je een nieuwe baan? Of wil je Docent gedrag, management en organisatie worden? Wil je het gemiddelde salaris weten? Op nationaleberoepengids.nl staat alles wat je nodig hebt. Hieronder vindt je de vacatures en de opleidingen voor Docent gedrag, management en organisatie, maar ook informatie over het salaris, de baankansen, de beste werkgevers en nog veel meer!


Alles over het beroep Docent gedrag, management en organisatie in één oogopslag

Sector:

Persoonstype:

Netwerk:

 • Leerlingen/studenten
 • Collega's
 • Directeur van de school
 • Mensen uit het vak

Opleidingsniveau:

Salarisindicatie:

 • Van €1600 tot €2200

Baankans:

Aantal vacatures:

0

Aantal opleidingen:

Baankans

Huidige aantal vacatures

0


Salaris en Arbeidsvoorwaarden Docent gedrag, management en organisatie

Wat verdient een Docent gedrag, management en organisatie?

Het salaris van de docent gedrag, management en organisatie die fulltime werkzaam is op een school verdient, afhankelijk van het aantal jaren werkervaring en de school waar hij werkzaam is, tussen de €1600,- en €2200,- bruto per maand.

Salarisschaal Docent gedrag, management en organisatie

 • Maximaal
 • Gemiddeld
 • Minimaal
Bovenstaande bedragen zijn bruto maandsalarissen.

Vacatures Docent gedrag, management en organisatie

Er zijn geen vacatures aanwezig.

Arbeidsmarktperspectief en doorgroeimogelijkheden Docent gedrag, management en organisatie

Hoe goed is de toekomst voor de Docent gedrag, management en organisatie? 

Het arbeidsmarktperspectief voor de docent gedrag, management en organisatie is gemiddeld. Er is voldoende werkgelegenheid op de verschillende economische opleidingen. Daarnaast kan de docent gedrag, management en organisatie de werkgelegenheid voor zichzelf vergroten door ook in andere economische vakken les te gaan geven.

Baankans Docent gedrag, management en organisatie

Powered by arbeidsmarktkansen.nl

Huidige aantal vacatures

0


Wil je weten wat jouw arbeidsmarktwaarde is?

Plaats nu je cv en kom erachter

Docent gedrag, management en organisatie worden: Opleidingen tot Docent gedrag, management en organisatie

Hoe word je een Docent gedrag, management en organisatie? 

De docent gedrag, management en organisatie heeft een WO opleiding ''Economics'', ''Finance'', ''Financial Management'', ''Fiscale Economie'', ''International Management'' ''Leraar 1e graad Economie en Bedrijfswetenschappen'', ''Leraar VHO in Management en Organisatie'' of een andere soortgelijke WO opleiding gevolgd of heeft de opleiding ''Leraar Bedrijfseconomie'' gevolgd (HBO, vierjarig).

De 1 beste opleidingen, cursussen en traningen tot Docent gedrag, management en organisatie

Praktijktraining Servicedesk Management
U bent verantwoordelijk voor de dagelijkse operatie van de servicedesk. Van u wordt verwacht dat u: doelstellingen realiseert, de kwaliteit van de dienstverlening verbetert en investeert in een goedlopend team. …
Meer opleidingen Docent gedrag, management en organisatie

Weet je nog niet of je Docent gedrag, management en organisatie wilt worden? Of wil je doorgroeien? Misschien is er wel een vervolgopleiding Docent gedrag, management en organisatie of specialisatie cursus te vinden.

Zoek in alle opleidingen, cursussen en trainingen


Netwerk Docent gedrag, management en organisatie

Met wie werkt een Docent gedrag, management en organisatie samen? 

Het netwerk van de docent gedrag, management en organisatie bestaat uit zijn leerlingen/studenten, zijn collega's, de directeur van de school en mensen uit de economische sector die op school over hun vak komen spreken.


 • Leerlingen/studenten
 • Collega's
 • Directeur van de school
 • Mensen uit het vak
Docent gedrag, management en organisatie


Organisaties waar een Docent gedrag, management en organisatie werkzaam is

Waar werkt een Docent gedrag, management en organisatie meestal? 

De docent gedrag, management en organisatie geeft les op een MBO of HBO opleiding op een school.

Meer weten over werken in de Accountancy & Finance?

Bekijk werken in Accountancy & Finance

Best beoordeelde werkgevers Docent gedrag, management en organisatie

Waar kun je het beste werken als Docent gedrag, management en organisatie? Hieronder vindt je de best door de Docent gedrag, management en organisatie beoordeelde bedrijven, en/of die met de meeste vacatures.

Op dit moment zijn er geen bedrijven gevonden voor het beroep Docent gedrag, management en organisatie.

Competenties, Skills en Vaardigheden Docent gedrag, management en organisatie:

Welke competenties heeft een een Docent gedrag, management en organisatie nodig? Hieronder vind je ze met de beschrijving ervan.


Persoonstypen Docent gedrag, management en organisatie

Wat voor persoonlijkheid heb je als Docent gedrag, management en organisatie nodig? 

De docent gedrag, management en organisatie is een waarnemer. Hij let goed op de studievoortgang en studieontwikkeling van zijn leerlingen/studenten zodat hij ze zo optimaal mogelijk les kan geven en kan begeleiden. Dit maakt de docent gedrag, management en organisatie ook tot een gever. Hij geeft zijn kennis en visie op het gebied van het vak gedrag, management en organisatie over op zijn leerlingen/studenten en biedt ze waar nodig individuele begeleiding of extra tips en adviezen.

Bekijk de persoonstypen voor Docent gedrag, management en organisatie


Gever


Lees meer

Waarnemer


Lees meer

Interview met een Docent gedrag, management en organisatie

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.


Beoordeling van het beroep Docent gedrag, management en organisatie

Bekijk hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef jouw beoordeling of mening over het beroep Docent gedrag, management en organisatie

Functie inhoud:
Salaris en arbeidsvoorwaarden:
Doorgroeimogelijkheden:
Arbeidsmarktperspectief:
Bedankt voor uw feedback.

Solliciteren op de functie Docent gedrag, management en organisatie

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als Docent gedrag, management en organisatie dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor Docent gedrag, management en organisatie belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als Docent gedrag, management en organisatie. Bekijk dan onze tips.

Bekijk onze CV en sollicitatietips

Is het beroep Docent gedrag, management en organisatie iets voor je?

Zou je graag Docent gedrag, management en organisatie willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als Docent gedrag, management en organisatie bij jou past.

Doe de gratis beroepskeuzetest

Actuele blogposts


Ga direct naar