Docent naaitechniek Salaris, Taken, Vacatures, Opleiding, Toekomst & Skills

Wat doet een Docent naaitechniek? Lees de functieomschrijving.

Vind het antwoord op al jouw vragen over het beroep docent naaitechniek. De functieomschrijving, over het loon, de baankans en hoe je docent naaitechniek wordt.

Wat is een Docent naaitechniek?

De docent naaitechniek geeft les in het vak naaitechniek.

De docent naaitechniek geeft les op culturele opleidingen (waaronder kunstzinnige opleidingen als Theatre Design en kostuumopleidingen), mode opleidingen (waaronder bijvoorbeeld mode design) en andere opleidingen waar de leerlingen verschillende soorten naaitechnieken moeten leren. Daarnaast kan de docent naaitechniek ook cursussen en/of workshops geven, zowel op een centrum voor de kunsten als freelance op locatie of bij hem thuis. De docent naaitechniek leert zijn leerlingen of studenten verschillende naaitechnieken. Hij leert zijn studenten omgaan met de verschillende materialen of elektrische apparaten, leert ze patronen tekenen en naaien en geeft ze theorie en praktijk lessen over de verschillende technieken waarop je verschillende dingen en producten kan naaien (bijvoorbeeld een tas of een kledingstuk).

De docent naaitechniek ontwikkelt met behulp van bestaande lessen en technieken zijn eigen lesmateriaal (zowel theorie als praktijk) en geeft zijn studenten of leerlingen opdrachten, huiswerk en praktijktoetsen die hij vervolgens nakijkt en becijfert.

De docent naaitechniek heeft verstand van de verschillende naaitechnieken, materialen en instrumenten en vindt het leuk om zijn kennis op zijn leerlingen of studenten over te brengen. De docent naaitechniek die op een school werkt heeft, naast kennis van het vak, ook kennis van lesgeven en weet hoe hij met leerlingen en studenten om moet gaan. Hij geeft de leerlingen of studenten waar nodig individuele begeleidingen en treedt waar nodig streng op. 

Wil je werken als Docent naaitechniek?

Werk je al als Docent naaitechniek en zoek je een nieuwe baan? Of wil je Docent naaitechniek worden? Wil je het gemiddelde salaris weten? Op nationaleberoepengids.nl staat alles wat je nodig hebt. Hieronder vind je de vacatures en de opleidingen voor Docent naaitechniek, maar ook informatie over het salaris, de baankansen, de beste werkgevers en nog veel meer!


Alles over het beroep Docent naaitechniek in één oogopslag

Persoonstype:

Netwerk:

 • Leerlingen/studenten/workshop of cursusvolgers
 • Directeur school of directeur Centrum voor de Kunsten
 • Collega's
 • Ouders leerlingen/studenten
 • Mode ontwerpers of kunstenaars

Opleidingsniveau:

Salarisindicatie:

 • Van €1500 tot €1900

Baankans:

Aantal vacatures:

0

Aantal opleidingen:

Baankans

Huidige aantal vacatures

0


Salaris en Arbeidsvoorwaarden Docent naaitechniek

Wat verdient een Docent naaitechniek?

De docent naaitechniek die werkzaam is op een school verdient tussen de €1500,- en €1900,- bruto per maand. Voor de docent naaitechniek die alleen cursussen en workshops geeft valt geen specifiek salaris te geven omdat dit afhankelijk is van een aantal factoren (waaronder de prijs die hij vraagt voor zijn workshops, hoeveel workshops hij geeft, etc).

Salarisschaal Docent naaitechniek

 • Maximaal
 • Gemiddeld
 • Minimaal
Bovenstaande bedragen zijn bruto maandsalarissen.

Vacatures Docent naaitechniek

Er zijn geen vacatures aanwezig.

Arbeidsmarktperspectief en doorgroeimogelijkheden Docent naaitechniek

Wat is de toekomst van Docent naaitechniek?

Het arbeidsmarktperspectief is gemiddeld en afhankelijk van de docent naaitechniek in kwestie. Als hij les geeft op een school is het arbeidsmarktperspectief goed en positief, maar als hij alleen workshops en cursussen geeft is het afhankelijk van de docent naaitechniek zelf (en hoe hij zichzelf in de markt zet e.d.) of zijn arbeidsmarktperspectief er positief uitziet. Daarnaast kan de docent naaitechniek ook zelf producten ontwerpen of werkzaam zijn als beeldend kunstenaar

Baankans Docent naaitechniek

Powered by arbeidsmarktkansen.nl

Huidige aantal vacatures

0


Wil je weten wat jouw arbeidsmarktwaarde is?

Plaats nu je cv en kom erachter

Docent naaitechniek worden: Opleidingen tot Docent naaitechniek

Wil je docent naaitechniek worden? Hieronder vind je de eisen, het ontwikkelingspad en de opleidingen.

Hoe word je een Docent naaitechniek? 

Voor het beroep van docent naaitechniek is geen specifieke opleiding. De meeste docenten naaitechniek hebben zelf een beeldende kunst opleiding of naaiopleiding gevolgd en zijn vanuit hun werkervaring gaan lesgeven. Wel kan de docent naaitechniek de opleiding ''docent beeldende kunst en vormgeving'' hebben gevolgd. (hbo, vierjarig.)

De 0 beste opleidingen, cursussen en traningen tot Docent naaitechniek

Meer opleidingen Docent naaitechniek

Weet je nog niet of je Docent naaitechniek wilt worden? Of wil je doorgroeien? Misschien is er wel een vervolgopleiding Docent naaitechniek of specialisatie cursus te vinden.

Zoek in alle opleidingen, cursussen en trainingen


Netwerk Docent naaitechniek

Met wie werkt een Docent naaitechniek samen? 

Het netwerk van de docent naaitechniek bestaat uit zijn leerlingen/studenten/mensen die de workshops of cursus volgen, eventueel de directeur van de school of het centrum voor de kunsten en eventueel zijn collega's en de ouders van de leerlingen/studenten. Ook kan zijn netwerk bestaan uit andere kunstenaars of mode ontwerpers.


 • Leerlingen/studenten/workshop of cursusvolgers
 • Directeur school of directeur Centrum voor de Kunsten
 • Collega's
 • Ouders leerlingen/studenten
 • Mode ontwerpers of kunstenaars
Docent naaitechniek


Organisaties waar een Docent naaitechniek werkzaam is

Veel beroepen vind je vaak terug bij gelijksoortige bedrijven. Bekijk hieronder bij wat voor type organisatie een Docent naaitechniek meestal werkt.

Waar werkt een Docent naaitechniek?

De docent naaitechniek werkt op een school, een centrum voor de kunsten of geeft thuis of op locatie freelance cursussen en/of workshops. Ook kan hij werkzaam zijn als beeldend kunstenaar.

Meer weten over werken in de Creatief & Design?

Bekijk werken in Creatief & Design

Best beoordeelde werkgevers Docent naaitechniek

Waar kun je het beste werken als Docent naaitechniek? Hieronder vind je de best door de Docent naaitechniek beoordeelde bedrijven, en/of die met de meeste vacatures.

Op dit moment zijn er geen bedrijven gevonden voor het beroep Docent naaitechniek.

Competenties, Skills en Vaardigheden Docent naaitechniek:

Voor ieder beroep heb je specifieke vaardigheden en kennis nodig, dat geldt ook voor een Docent naaitechniek.

Welke competenties heeft een Docent naaitechniek nodig?

Een Docent naaitechniek heeft de volgende competenties nodig om zijn of haar beroep goed te kunnen uitoefenen.


Persoonstypen Docent naaitechniek

De meeste beroepen passen alleen bij bepaalde persoonlijkheden. Bekijk welke persoonstypen volgens het enneagram er bij Docent naaitechniek passen.

Wat voor persoonlijkheid heeft een Docent naaitechniek nodig? 

De docent naaitechniek is een gever. Hij geeft zijn kennis en visie op het vak van naaitechnieken over op zijn leerlingen en geeft ze waar nodig individuele begeleiding. Ook is de docent naaitechniek een waarnemer. Hij let op de laatste trends, heeft verstand van de verschillende naaitechnieken en let goed op de veiligheid van de leerlingen als zij werken met naaimachines.

Bekijk de persoonstypen voor Docent naaitechniek


Gever


Lees meer

Waarnemer


Lees meer

Interview met een Docent naaitechniek

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.


Beoordeling van het beroep Docent naaitechniek

Bekijk hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef jouw beoordeling of mening over het beroep Docent naaitechniek

Functie inhoud:
Salaris en arbeidsvoorwaarden:
Doorgroeimogelijkheden:
Arbeidsmarktperspectief:
Bedankt voor uw feedback.

Solliciteren op de functie Docent naaitechniek

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als Docent naaitechniek dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor Docent naaitechniek belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als Docent naaitechniek. Bekijk dan onze tips.

Bekijk onze CV en sollicitatietips

Is het beroep Docent naaitechniek iets voor je?

Zou je graag Docent naaitechniek willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als Docent naaitechniek bij jou past.

Doe de gratis beroepskeuzetest

Actuele blogposts


reacties op Docent naaitechniek

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist

Het formulier kan nog niet worden verzonden omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.


Ga direct naar