Trainer Welzijn Salaris, Taken, Vacatures, Opleiding, Toekomst & Skills

Wat doet een Trainer Welzijn? Lees de functieomschrijving.

Een Trainer Welzijn is een coach op het gebied van zorg en welzijn. Hij coördineert of leidt cursussen waarin mensen worden opgeleid of worden bijgeschoold in bepaalde aspecten die nodig zijn binnen de zorg. Zo kan het zijn dat er een training nodig is over het omgaan met agressie binnen de verslavingszorg of een training communicatie voor mensen die veel in contact staan met vrienden en familie van bejaarden die opgenomen worden in een bejaardentehuis. Trainers Welzijn leveren zo een bijdrage aan de professionalisering van zorgpersoneel.

Een Trainer Welzijn is vaak werkzaam als zelfstandige en biedt (eventueel i.s.m. andere trainers) een uitgebreid pakket aan trainingsmogelijkheden die eventueel aangepast kunnen worden aan de wensen van een zorginstelling. Een zelfstandig Trainer Welzijn is vaak ook verantwoordelijk voor de inhoud en opzet van de training, die eveneens aangepast kan worden aan de wensen van de opdrachtgever. Het aantal deelnemers, de cursusduur en het niveau zijn verschillend. Vooraf maken Trainer en opdrachtgever duidelijke afspraken over kosten en verwachtingen.

De naam Trainer Welzijn wordt ook gebruikt voor mensen die vrijwilligers in de zorg begeleiden bij hun werkzaamheden, bijvoorbeeld het voeren van individuele gesprekken met patiënten in een kliniek.

Wil je werken als Trainer Welzijn?

Werk je al als Trainer Welzijn en zoek je een nieuwe baan? Of wil je Trainer Welzijn worden? Wil je het gemiddelde salaris weten? Op nationaleberoepengids.nl staat alles wat je nodig hebt. Hieronder vindt je de vacatures en de opleidingen voor Trainer Welzijn, maar ook informatie over het salaris, de baankansen, de beste werkgevers en nog veel meer!

Bekijk de vacatures Bekijk de opleidingen Bekijk salarisinfo Vind de beste werkgevers

Alles over het beroep Trainer Welzijn in één oogopslag

Persoonstype:

Netwerk:

 • Maatschappelijk Werker
 • Pedagogisch Hulpverlener
 • Zorgmedewerker
 • Kamerhulp

Opleidingsniveau:

Salarisindicatie:

 • Van €2205 tot €3507

Baankans:

Aantal vacatures:

0

Aantal opleidingen:

Baankans

Huidige aantal vacatures

0


Salaris en Arbeidsvoorwaarden Trainer Welzijn

Wat verdient een Trainer Welzijn?

Het startsalaris van een Trainer Welzijn ligt ongeveer op de €2205. Dit kan oplopen tot ongeveer €3507 bruto per maand, afhankelijk van je takenpakket, opleiding en ervaring. Eventuele secundaire arbeidsvoorwaarden zijn reiskostenvergoeding, vakantietoeslag en 13de maand. 

Vaak zijn Trainers Welzijn actief als zelfstandige en rekenen zij een uurloon of kosten per cursusdeelnemer. Inkomsten zijn dan afhankelijk van succes.

Salarisschaal Trainer Welzijn

 • Maximaal
 • Gemiddeld
 • Minimaal
Bovenstaande bedragen zijn bruto maandsalarissen.

Vacatures Trainer Welzijn

Er zijn geen vacatures aanwezig.

Arbeidsmarktperspectief en doorgroeimogelijkheden Trainer Welzijn

Hoe goed is de toekomst voor de Trainer Welzijn? 

Tot op het heden is er nogal een tekort aan banen in de zorg, wat gevolgen heeft voor de Trainer Welzijn.

Wanneer een Trainer Welzijn zou willen doorgroeien wordt het al snel een eigen praktijk opzetten en leiding geven aan andere Trainers.

Baankans Trainer Welzijn

Powered by arbeidsmarktkansen.nl

Huidige aantal vacatures

0


Wil je weten wat jouw arbeidsmarktwaarde is?

Plaats nu je cv en kom erachter

Trainer Welzijn worden: Opleidingen tot Trainer Welzijn

Hoe word je een Trainer Welzijn? 

Om Trainer Welzijn te worden kun je het best een HBO opleiding Pedagogiek, Sociaal Pedagogisch Medewerker of Maatschapperlijk Werk en Dienstverlening of Culturele Maatschappelijke Vorming. Deze studies duren vier jaar en geven je de theorie en praktijkervaring die nodig is om in het welzijnswerk terecht te komen. Het is ook mogelijk een driejarige MBO opleiding te doen (SPW), maar daarna is het raadzaam om passende bijscholing te zoeken in bepaalde richting van de zorg. 

De 4 beste opleidingen, cursussen en traningen tot Trainer Welzijn

Train-de-trainer verminderen fysieke belasting in de Zorg en Welzijn voor MBO-docenten
Train-de-trainer verminderen fysieke belasting in de Zorg en Welzijn voor MBO-docenten Leer in deze praktische training hoe u op een leuke en leerzame wijze studenten kunt adviseren en trainen in …
Ervaringsdeskundigheid in Zorg en Welzijn (ad EZW)
Uitgebreid Een Associate degree is een twee-jarige deeltijdstudie, die qua niveau tussen mbo-4 en een hbo-bachelor in zit. Na afronding kunt u direct of na een aantal jaren doorstuderen voor …
Vergroten van Invloed door Ondernemingsraden
De training Vergroten van Invloed heeft tot doel meer impact krijgen vanuit een positie met weinig macht. Je kunt als OR passief blijven wachten op advies- en instemmingsaanvragen. Een actief …
Basis VGWM training - Ondernemingsraad of Commissie
Basis VGWM en Arbo is zowel geschikt voor een ondernemingsraad als voor haar commissie op dit gebied. Bijna alle zaken op dit gebied vallen onder het instemmingsrecht en dat is …
Meer opleidingen Trainer Welzijn

Weet je nog niet of je Trainer Welzijn wilt worden? Of wil je doorgroeien? Misschien is er wel een vervolgopleiding Trainer Welzijn of specialisatie cursus te vinden.

Zoek in alle opleidingen, cursussen en trainingen


Netwerk Trainer Welzijn

Met wie werkt een Trainer Welzijn samen? 

De Trainer Welzijn komt eigenlijk in contact met vrijwel alle beroepen binnen de gezondheidszorg, maar voornamelijk vrijwilligers, gezien de hoeveelheid ervaring die zij vaak tekort komen. Hierdoor is het een behoorlijk afwisselend beroep. De Trainer moet vaak de resultaten terugkoppelen naar de leidinggevende of opdrachtgever.


 • Maatschappelijk Werker
 • Pedagogisch Hulpverlener
 • Zorgmedewerker
 • Kamerhulp
Trainer Welzijn


Organisaties waar een Trainer Welzijn werkzaam is

Waar werkt een Trainer Welzijn meestal? 

Zorginstellingen

 • GZ/GGZ
 • Verslavingszorg
 • Verzorgingstehuizen
 • Ziekenhuizen
 • TBS klinieken
 • Eigen bedrijf

Meer weten over werken in de Gezondheidszorg?

Bekijk werken in Gezondheidszorg

Best beoordeelde werkgevers Trainer Welzijn

Waar kun je het beste werken als Trainer Welzijn? Hieronder vindt je de best door de Trainer Welzijn beoordeelde bedrijven, en/of die met de meeste vacatures.

Op dit moment zijn er geen bedrijven gevonden voor het beroep Trainer Welzijn.

Competenties, Skills en Vaardigheden Trainer Welzijn:

Welke competenties heeft een een Trainer Welzijn nodig? Hieronder vind je ze met de beschrijving ervan.


Persoonstypen Trainer Welzijn

Wat voor persoonlijkheid heb je als Trainer Welzijn nodig? 

De Trainer Welzijn heeft leidinggevende kwaliteiten. Hij moet het overzicht bewaren tijdens de trainingen en moet in staat zijn de cursisten te motiveren en iets te leren, zodat niet allen hij tevreden kan zijn, maar ook zijn opdrachtgever (Baas).

De Trainer moet goed met diverse mensen overweg kunnen. Hij is erg sociaal vaardig, heeft empatisch vermogen en een goed gevoel voor de behoeftes van anderen (Gever).

Bekijk de persoonstypen voor Trainer Welzijn


Baas


Lees meer

Gever


Lees meer

Interview met een Trainer Welzijn

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.


Beoordeling van het beroep Trainer Welzijn

Bekijk hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef jouw beoordeling of mening over het beroep Trainer Welzijn

Functie inhoud:
Salaris en arbeidsvoorwaarden:
Doorgroeimogelijkheden:
Arbeidsmarktperspectief:
Bedankt voor uw feedback.

Solliciteren op de functie Trainer Welzijn

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als Trainer Welzijn dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor Trainer Welzijn belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als Trainer Welzijn. Bekijk dan onze tips.

Bekijk onze CV en sollicitatietips

Is het beroep Trainer Welzijn iets voor je?

Zou je graag Trainer Welzijn willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als Trainer Welzijn bij jou past.

Doe de gratis beroepskeuzetest

Actuele blogposts


reacties op Trainer Welzijn

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist

Het formulier kan nog niet worden verzonden omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.


Ga direct naar