Docent plantenteelt Worden Salaris, Opleiding, Taken & Vaardigheden

Wat doet een Docent plantenteelt? Lees de functieomschrijving.

Vind het antwoord op al jouw vragen over het beroep docent plantenteelt. De functieomschrijving, over het loon, de baankans en hoe je docent plantenteelt wordt.Wat is een Docent plantenteelt?

De docent plantenteelt geeft les in het vak plantenteelt.

De docent plantenteelt geeft les op een VMBO of MBO opleiding in de richting natuur en milieu, groen, agrarisch onderwijs of een andere soortgelijke opleiding. De docent plantenteelt leidt zijn leerlingen op tot een beroep binnen één van bovenstaande beroepsgroepen en dan met name een beroep rondom het vak plantenteelt. Hij geeft zijn leerlingen les in onder andere de voorbereiding van de teelt, de afzet van de teelt, alles over verschillende teeltechnieken, weersinvloeden en het groeiproces van de teelt.

De docent plantenteelt ontwikkelt over het algemeen zijn eigen lesmateriaal of maakt gebruik van bestaand lesmateriaal. Hij geeft zijn leerlingen theorieopdrachten, praktijkopdrachten, projecten, huiswerk, werkstukken en toetsen en bekijkt deze, bespreekt deze met de leerlingen en geeft deze cijfers. Na aanleiding van de resultaten gaat de docent plantenteelt met de leerlingen om de tafel om de studievoortgang en de ontwikkeling te bespreken en houdt hij deze nauwgezet bij.

De docent plantenteelt heeft verstand van het vak plantenteelt en weet dit op een leuke, interessante en educatieve manier op zijn leerlingen over te brengen. Hij kan zijn leerlingen ook goed begeleiden tijdens praktijkopdrachten en let goed op wanneer zij werken met verschillende gereedschappen en materialen om de veiligheid (waar het nodig is) in de gaten te houden. Daarnaast durft hij ook streng op te treden wanneer een leerling zich niet goed gedraagt om de orde in de klas te bewaken en/of te herstellen.

De docent plantenteelt is ook aanwezig tijdens vergaderingen met collega's om de opleiding, de school en de leerlingen te bespreken en te kijken naar verbeterpunten voor de opleiding en school en is aanwezig tijdens ouderavonden om de studievoortgang van hun kinderen te bespreken met de ouders van de leerlingen.

Past het beroep Docent plantenteelt bij jou?

Wil je een baan vinden die echt bij jou past? Wil je omscholen maar weet je nog niet wat? Met baansuggestie krijg je actuele vacatures te zien die passen bij jouw interesse, competenties en persoonlijkheid. Je kunt Kansrijke banen en omschoolvacatures de voorrang geven. Na 3 stappen zie je gelijk jouw unieke baansuggesties op basis van jouw baanprofiel!

Bekijk jouw persoonlijke baansuggesties

Andere namen het beroep Docent plantenteelt

Andere namen die voor dit beroep gebruikt worden zijn: Leraar plantenteelt


Vacatures Docent plantenteelt

Op zoek naar een nieuwe baan als Docent plantenteelt? Samen met onze vacature partners bieden wij je een groot aanbod aan actuele vacatures voor Docent plantenteelt. Wanneer je hieronder een voor jou geschikte vacature vindt zal je doorklikken naar onze vacaturepartner.

De top 5 Docent plantenteelt vacatures

Vacature Docent Plantenteelt bij het team Tuinbouw & Agribusiness
Hogeschool INHolland
Jouw meerwaarde De Nederlandse (glas)tuinbouw is internationaal ongekend bloeiend. We lopen wereldwijd vooruit dankzij innovaties in plantenteelt, technologie en veredeling. En jij weet hier alles van. Jij werkt in deze …

Salaris en Arbeidsvoorwaarden Docent plantenteelt

Wat verdient een Docent plantenteelt?

De docent plantenteelt verdient, afhankelijk van het aantal jaren werkervaring en de school waar hij werkzaam is, tussen de €1500,- en €2100,- bruto per maand.

Salarisschaal Docent plantenteelt

 • Maximaal
 • Gemiddeld
 • Minimaal
Bovenstaande bedragen zijn bruto maandsalarissen.

Meer weten over het salaris Docent plantenteelt

Bekijk dan de verdere salaris informatie zoals gemiddeld jaarsalaris en uurloon Docent plantenteelt


Docent plantenteelt worden: Opleidingen tot Docent plantenteelt

Wil je Docent plantenteelt worden? Hieronder vind je de eisen, het ontwikkelingspad en de opleidingen voor de Docent plantenteelt.

Hoe word je een Docent plantenteelt? 

De docent plantenteelt heeft een opleiding ''Educatie en Kennismanagement Groene Sector'', ''Learning and Innovation'' of ''Organic Agriculture'' gevolgd. Deze opleidingen zijn HBO en vierjarig.

Opleidingen, cursussen en trainingen tot Docent plantenteelt

Er zijn geen opleidingen Docent plantenteelt aanwezig. Je kan wel verder kijken naar de opleidingen van de sector waar een Docent plantenteelt in werkt

Bekijk alle opleidingen Agrarisch & Milieu


Docent plantenteelt worden: Omscholen tot Docent plantenteelt

Als je je wilt omscholen tot Docent plantenteelt is het mogelijk dat er meerdere wegen zijn. Het komt namelijk steeds vaker voor dat er specifieke vacatures met omscholing zijn. Op dat moment wordt het leertraject hiervoor door de werkgever georganiseerd. Als er op dit moment omschoolvacatures voor Docent plantenteelt zijn vind je die hieronder.

Bepaal jouw omschoolkeuze met Baansuggestie

Met baansuggestie krijg je kansrijke banen te zien die passen bij jouw interesse, competenties en persoonlijkheid. Je vindt ook direct omschoolvacatures als deze er zijn. Je kunt nu inspiratie op doen en jouw omschoolkeuze bepalen op basis van wat bij jou past! Bekijk jouw baansuggesties!

Vacatures met (Om)scholing

Omscholen met salaris is natuurlijk wel zo prettig, je verdient gelijk vanaf het begin van je nieuwe baan. Ook worden vaak de opleidingskosten door de werkgever betaald. Wij kennen totaal 4 verschillende typen (om)scholingsvacatures. Directe omscholing, Opleidingsvacatures (BBL, Beroepsbegeleidende Leerweg), Leerling vacatures en Traineeships. Als er voor Docent plantenteelt dit type vacatures zijn vind je ze hieronder.

Op dit moment zijn er geen omschoolvacatures voor Docent plantenteelt

Zelfstandig omscholen of doorgroeien tot Docent plantenteelt

Als je Docent plantenteelt wilt worden vanuit een bestaande baan, dus je wilt omscholen of doorgroeien naar Docent plantenteelt zijn de volgende zaken belangrijk:

Interesse en Motivatie Docent plantenteelt

Om je werk goed te kunnen doen moet je het leuk vinden. Je moet jouw beroep inhoudelijk interessant vinden en het moet bij jouw motivatie passen. De inhoudelijke beschrijving van het beroep vind je bij Wat doet een Docent plantenteelt?


Competenties en Vaardigheden Docent plantenteelt:

Voor ieder beroep heb je specifieke vaardigheden en kennis nodig, dat geldt ook voor een Docent plantenteelt.

Welke competenties heeft een Docent plantenteelt nodig?

Een Docent plantenteelt heeft de volgende competenties nodig om zijn of haar beroep goed te kunnen uitoefenen.

Aanpassingsvermogen
Aanpassingsvermogen

Steekwoorden: inlevingsvermogen, veranderingen, flexibiliteit 

Omschrijving

Deze mensen blijven doorwerken en presenteren ondanks veranderende omstandigheden. Op het moment van een verandering zijn deze mensen in staat om snel om te schakelen van de oude naar de nieuwe situatie. Daarbij houden deze mensen het overzicht en in crisissituaties weten ze hun taken goed af te ronden.

Sterke punten
Deze mensen hebben vaak een goede discipline en ze zijn stressbestendig. Veranderingen kunnen behoorlijk grote gevolgen hebben en zij weten hier goed mee om te gaan. Daarnaast zijn deze mensen flexibel en kunnen ze zich goed inleven in de situatie. Dat laatste zorgt ervoor dat aanpassen gemakkelijker wordt. Flexibiliteit laten zij zien wanneer zij binnen een verandering zich gemakkelijk aanpassen aan de nieuwe situatie.

Zwakke punten
Teveel aanpassen zorgt ervoor dat je onzeker overkomt. In de zakelijke sfeer kan het voorkomen dat mensen niet meer naar de mening van deze mensen vragen. Het is van belang dat deze personen af en toe van zich laten horen, zo is het duidelijk dat zij ook een mening hebben.

Discipline
Discipline

Steekwoorden: aanpassingsvermogen, flexibiliteit, overtuigen, luisteren

Omschrijving

De regels en procedures die gelden bij een bedrijf volgen deze mensen zonder moeite. Gedisciplineerde mensen houden zich aan de regels die er gelden, deze regels kunnen ze zelf opgesteld hebben of ze kunnen opgelegd zijn door anderen. Bij veranderingen volgen deze mensen ze over het algemeen op, maar deze mensen kunnen ook ontevredenheden aankaarten.

Sterke punten
De regels volgen, vergt wat flexibiliteit en aanpassingsvermogen. Meestal zijn gedisciplineerde mensen structureel, ze weten de regels en procedures en kunnen hierdoor dan ook goed gestructureerd werken. Mensen met een ijzersterke discipline zijn meestal goede overtuigers, als zij het ergens niet mee eens zijn, kunnen ze dit op een goede overtuigende manier duidelijk maken. Maar daarnaast zijn deze mensen vaak ook goede luisteraars, zij luisteren naar de regels en passen zich hierop aan.  

Zwakke punten
Mensen die overgediscplineerd zijn kunnen soms stug zijn, ze zijn de flexibiliteit kwijt en houden zich vast aan de regels. Mensen die hard meewerken aan de procedures binnen een bedrijf, kunnen daarin ook doorslaan. Te veel discipline en perfectionisme kan vermoeiend zijn en leiden tot een burn-out.

Kritisch
Kritisch

Steekwoorden: analytisch vermogen, overtuigen, vragen stellen, accuratesse 

Omschrijving

Deze mensen beoordelen en analyseren opdrachten op hun eigen manier. Ze leggen een lijst met criteria langs de opdracht en bekijken zo bijvoorbeeld de haalbaarheid van de opdracht. Bij iedere taak stellen zij zichzelf verschillende vragen en plaatsen vervolgens kanttekeningen. Over het algemeen beschikken deze mensen over een brede kennis en zijn ze goed op de hoogte van hun omgeving.

Sterke punten
Deze mensen kunnen vaak ook goed analyseren. Omdat ze erg precies zijn, bekijken ze taken vanuit verschillende perspectieven. Daarnaast werken kritische mensen accuraat en netjes. Ook overtuigen is een eigenschap die past bij kritisch zijn. Kritische mensen bekijken opdrachten vanuit verschillende perspectieven en stellen vervolgens argumenten op. Deze argumenten gebruiken ze vervolgens om anderen op een goede manier te overtuigen.

Zwakke punten
Mensen die te kritisch zijn, kunnen overkomen als de zogenaamde ‘pietlutten’. Verder kunnen deze mensen weleens star overkomen. Zij zijn te kritisch en willen hun mening niet bijstellen. Hierdoor kan een discussie weleens lastig zijn.

Motiveren
Motiveren

Steekwoorden: optimistisch, ambitieus, luisteren, overtuigen

Omschrijving

Deze mensen kunnen anderen aanzetten tot actie. Dit kan gebeuren op verschillende manieren, bijvoorbeeld door macht of verbondenheid met een team. Ze willen het werkplezier van anderen vergroten. Ze stellen vaak een gezamenlijk doel centraal en de motivator probeert met het hele team dit doel te behalen.

Sterke punten
In zware tijden blijven deze mensen optimistisch en kijken met een positieve blik naar de toekomst. Ze kunnen zichzelf goed motiveren, maar ook anderen nieuwe zin geven. De meeste motivators zijn goede luisteraars en hebben een goed inlevingsvermogen. Daarnaast past de competentie overtuigen ook goed bij deze competentie. Om mensen te motiveren is overtuiging op bepaalde momenten hard nodig. 

Zwakke punten
Een motivator kan doorslaan. Hij kan zo optimistisch zijn, dat hij de realiteit verliest. Dit kan samenhangen met de competentie ambitie, motivators stellen bepaalde doelen en willen deze behalen en ook bij tegenslagen doorgaan. De geloofwaardigheid van de motivator wordt dan aangetast.

Uitdrukkingsvaardigheid
Uitdrukkingsvaardigheid

Steekwoorden: to-the-point, structureel, verstaanbaar, helder, ordelijk

Omschrijving

Deze mensen kunnen hun gedachten goed onder woorden brengen. Dit kan zowel op papier als mondeling. Ze kunnen helder en duidelijk communiceren naar de lezer/luisteraar. Ze kunnen hun boodschap vertellen zonder teveel uit te weiden naar irrelevante informatie.

Sterke punten
Helderheid en duidelijkheid zijn twee sterke punten. Zowel mondeling als schriftelijk kunnen deze mensen een boodschap goed verwoorden. Ze passen hun tekst aan op de doelgroep en ze spreken dan ook vaak de taal van het publiek. Tevens kunnen ze op een goede manier vragen beantwoorden, ze maken dan vaak gebruik van heldere voorbeelden.

Zwakke punten
Bij mondelinge uitdrukkingsvaardigheid kan het voorkomen dat de spreker en andere non-verbale houding heeft. Hierdoor kan zijn boodschap verkeerd overkomen op de ontvanger. Sommige van deze mensen gebruiken veel vaktermen, hierdoor kan de boodschap verkeerd worden geïnterpreteerd.

Vaardigheden Docent plantenteelt

 • Inlevingsvermogen
 • Omgaan met veranderingen
 • Flexibel gedrag
 • Vasthoudendheid
 • Methodisch werken
 • Zelfmanagement
 • Analytisch vermogen
 • Beoordelen
 • Aandacht voor details
 • Stimuleren
 • Overtuigingskracht
 • Positiviteit
 • Effectief communiceren
 • Aanpassingsvermogen
 • Taalkennis

Persoonlijkheid en Eigenschappen Docent plantenteelt

De meeste beroepen passen alleen bij bepaalde persoonlijkheden. Bekijk welke persoonstypen volgens het enneagram er bij Docent plantenteelt passen.

Wat voor persoonlijkheid heeft een Docent plantenteelt nodig? 

De docent plantenteelt is een gever. Hij geeft zijn kennis en visie op het gebied van het vak plantenteelt over op zijn leerlingen en biedt ze waar nodig individuele begeleiding. Ook is de docent plantenteelt een waarnemer. Hij let goed op de studievoortgang van zijn leerlingen en let goed op als zij bezig zijn met praktijkopdrachten.

Bekijk de persoonstypen voor Docent plantenteelt


Eigenschappen Docent plantenteelt

 • Empatisch
 • Behulpzaam
 • Vriendelijk
 • Waarnemend
 • Gedetailleerd
 • LeergierigArbeidsmarktperspectief Docent plantenteelt

Wat zijn de baankansen voor een Docent plantenteelt?

Het arbeidsmarktperspectief voor de docent plantenteelt is gemiddeld. Er is voldoende werkgelegenheid alhoewel de laatste jaren leerlingen steeds minder snel voor een opleiding plantenteelt kiezen.

De docent plantenteelt kan daarnaast ook les gaan geven in andere agrarische vakken, waaronder bijvoorbeeld docent agrarische economie of docent agrarische techniek of een mentorrol op zich nemen.

De actuele kans op werk voor een Docent plantenteelt

Het beroep Docent plantenteelt is onderdeel van de beroepsfamilie Vakdocenten voeding, groen- en agrarische technieken. De kans op werk voor de beroepsfamilie Vakdocenten voeding, groen- en agrarische technieken is in de huidige periode gemiddeld

Huidige aantal vacatures

1

Baankans Docent plantenteelt

logo uwv

Deze indicatie is gebaseerd op de spanningsindicator van het UWV. De kans op werk voor de afzonderlijke beroepen binnen deze beroepsfamilie kan verschillen


Doorgroei mogelijkheden Docent plantenteelt

Je kunt als Docent plantenteelt een beter salaris verdienen wanneer je doorgroeit binnen jouw beroepsgroep. Je kunt stapsgewijs doorgroeien naar beroepen die dichtbij jou beroep liggen door steeds kleine stappen bij te leren.

Het beroep Docent plantenteelt is onderdeel van de beroepsfamilie Vakdocenten voeding, groen- en agrarische technieken. Hieronder vind je verschillende dichtbij liggende doorgroeimogelijkheden voor een Docent plantenteelt

Doorgroei beroepen voor een Docent plantenteelt

Docent gieterijtechniek Docent elektronica (2e graads) docent elektronicatechniek (2e graads) docent digitale techniek (2e graads) docent digitale en analoge media (2e graads) Docent technische informatica (2e graads) docent automatiseringselektronica (2e graads) docent computertechniek (2e graads) docent telecommunicatietechniek (2e graads) docent automatiseringsenergietechniek (2e graads)
Docent besturingstechniek (2e graads) docent hydraulica (2e graads) docent aandrijf- en besturingstechniek (2e graads) docent meet- en regeltechniek (2e graads) Docent textieltechniek (2e graads) docent spinnen (2e graads) docent weven (2e graads) Docent naaitechniek Docent fijnmechanische techniek (2e graads) docent fijnmetaalbewerken (2e graads) docent fijnmechanische techniek en elektrotechnisch instrumentmaken, akte nk docent uurwerktechniek (2e graads) docent (metaal)graveren (2e graads) Docent meet en regeltechniek Docent glasbewerken docent glasblazen docent optisch glasbewerken docent glasinstrumentenmaken Docent optiek Docent scheepsbouwkunde (2e graads) docent scheepsbeschieten (2e graads) Docent (elektrische) energietechniek (2e graads) docent elektrotechnische montage, akte nu docent elektriciteitstechniek (2e graads) Docent motorvoertuigentechniek (2e graads) docent motorrijtuigen- en rijwielherstellen, akte nw docent carrosseriebouw (2e graads) docent bromfietsherstellen (2e graads) docent autotechniek (2e graads) Docent installatietechniek (2e graads) docent fitten, koper-, lood- en zinkbewerken, akte nz docent gas-, waterfitten, loodgieten (2e graads) docent elektrische installatietechniek (2e graads Docent mechanische techniek (2e graads) docent instrumentmaken (2e graads) docent vuur-, plaat- en grofbankwerken, akte nh docent metaalbewerken (2e graads) docent metaalbewerken, akte nj docent plaatwerken (2e graads) docent verspanende bewerking (draaien en frezen) (2e graads) docent metaalconstructietechniek (2e graads) docent smeden, vuurwerken (2e graads) docent technische mechanica (2e graads) docent mechanische technologie (2e graads) Docent edelmetaalbewerken Docent elektrotechniek (2e graads) Docent lassen (2e graads) docent lastechniek (2e graads) docent lastechnologie (2e graads) Docent schoenmaken (2e graads) docent schoenmaken, akte np Docent vliegtuigbouwkunde (2e graads) docent vliegmechanica (2e graads) Docent werktuigbouwkunde (2e graads) docent metaalkunde (2e graads) docent werktuigbouwkundig tekenen, akte n 4 docent werktuigkunde (2e graads) docent werktuigbouwkundig ontwerpen (2e graads) Docent civiele techniek (2e graads) docent straatmaken (2e graads) docent grond-, weg- en waterbouwkunde (2e graads) docent weg- en waterbouwkunde (2e graads) docent bruggenbouw (2e graads) Docent houtbewerkingstechnieken (2e graads) docent parketvloerleggen (2e graads) docent meubelmaken en fijne houtbewerking, akte nf docent woninginrichting (2e graads) docent meubeltekenen, akte n 10 docent meubelmaken (2e graads) docent machinaal houtbewerken (2e graads) docent meubelstofferen (2e graads) docent rietmeubelmaken (2e graads) docent interieurverzorging/vloerbedekking (2e graads) Docent beschermings- en afwerkingstechnieken (2e graads) docent schilderen, akte ne docent autospuiten (2e graads) docent schildertechnieken (2e graads) Docent bouwkunde (2e graads) docent bouwkundig tekenen, akte n 3 docent metselen, akte nc docent timmeren, akte nb docent stukadoren (2e graads) docent timmeren (2e graads) docent metselen (2e graads) docent bouwplaatstechnieken (2e graads) docent tegelzetten (2e graads) docent utiliteitsbouw (2e graads) docent staal- en betontechniek (2e graads) Docent papiermaken Docent fotografie docent videotechniek en animatie docent audio/video design Docent grafische techniek (2e graads) docent boekbinden (2e graads) docent dtp (2e graads) docent reproductietekenen (2e graads) docent kopieertechniek (2e graads) docent letterzetten, akte nl docent boekdrukken, akte nm docent boekdrukken (2e graads) docent fototechniek (2e graads) docent lithografie (2e graads) docent druktechnieken (2e graads) Docent procestechniek (2e graads) docent productietechnologie (2e graads) docent procestechnologie (2e graads) docent proceskunde (2e graads) docent productieautomatisering (2e graads) Docent chemische procestechniek Docent chemische binding Docent inkoop docent inkoop en import docent inkoop en voorraadbeheer Docent ondernemersvaardigheden docent ondernemen in retail docent ondernemen in midden- en kleinbedrijf Docent communicatieve management vaardigheden Docent logistiek en auditing Docent gedrag, management en organisatie Docent secretariële vakken docent handelscorrespondentie docent notuleren docent stenografie docent typen docent machineschrijven docent secretariaatspraktijk docent tekstverwerking Docent rapporteren Docent reclame- en presentatietechnieken docent etaleren Docent bedrijfscommunicatie Docent warenkennis (handel) Docent Detailhandel Docent verkooptechniek docent verkoopmethoden docent verkooppraktijk Docent consumentengedrag Docent bedrijfseconomie (2e graads) docent computerboekhouden (2e graads) docent economie 2 (2e graads) docent boekhouden (2e graads) docent bedrijfsadministratie (2e graads) docent handelskennis (2e graads) Docent management accounting Docent externe verslaggeving Docent financiële markten Docent verslaggeving Docent omgangskunde (2e graads) Docent pedagogiek (2e graads) docent opvoedkunde (2e graads) Docent verpleegkunde (2e graads) docent verpleging a (2e graads) docent verpleging b (2e graads) docent wijkverpleging (2e graads) docent verpleging z (2e graads) docent ziekenverpleging (2e graads) Docent kinderverzorging en opvoeding (2e graads) docent kinderverzorging en opvoeding en handenarbeid, akte n 20 Docent babymassage Leider-docent kraamcentrum adjunct-leidster-docente kraamcentrum Docent verzorging / gezondheidskunde (2e graads) docent gezondheidsleer (2e graads) docent gezondheidskunde (2e graads) docent zorg voor de gezondheid (2e graads) Docent zorg en welzijn Trainer Welzijn Docent kappersvak Docent schoonheidsverzorging docent voetverzorging docent pedicure docent manicure Docent verzorging / huishoudkunde (2e graads) docent huishoudkunde (2e graads) docent zorg voor de gezondheid, de woning , de voeding en de kleding, akte n 12 docent gezondheidszorg, huishoudeconomie en zorg voor de voeding, akte n 18 docent gezondheidszorg, huishoudeconomie en zorg voor de woning en textiel, akte n 17 docent landbouwhuishouden, akte n 19 docent dieetleer (2e graads) docent zorg voor de voeding (2e graads) leraar verzorging/huishoudkunde (2e graads) docent huishoudelijke vorming (2e graads) docent zorg voor woning en kleding (2e graads) Docent brandweervakken Docent politievakken docent strafvordering (politie) docent opsporingsleer (politie) docent praktisch politie-optreden docent beveiliging en bewaking (politie) Docent beleidscyclus Docent HK MP5 Docent politiekunde Docent rijopleiding Docent sociaal psychische problematiek Docent traangas Docent vreemdelingenzorg Docent algemene beveiliging Docent integrale veiligheid Instructeur hijswerk instructeur mobiele kraan instructeur torenkraan instructeur bouwkranen instructeur havenkranen Docent maritieme technieken (2e graads) docent zeemanschap (2e graads) docent zeemanschap, akte n 15 docent binnenvaartkunde, akte n 6 docent binnenvaartkunde (2e graads) docent radiotechniek en radiovoorschriften, akte n 16a docent wis- en zeevaartkunde en luchtnavigatie, sterrenkunde, meteorologie en oceanografie, akte n 16 docent zeevaartkunde (2e graads) docent scheepswerktuigkunde (2e graads) docent scheepswerktuigkunde, akte n 13 docent scheepvaart (2e graads) docent boordwerktuigkunde scheepvaart (2e graads) Instructeur heftrucks Docent machinistenopleiding spoorwegen Instructeur verkeersdienstsimulator Instructeur tram- en metrobesturen Instructeur grondverzet- en graafmachines instructeur grondverzetmachines Instructeur gevaarlijke stoffen instructeur gevaarlijke stoffen adr instructeur gevaarlijke stoffen adn instructeur gevaarlijke stoffen rid docent gevaarlijke stoffen adr docent gevaarlijke stoffen adn docent gevaarlijke stoffen rid Praktijkopleider textielindustrie bedrijfsleermeester textielindustrie coupeuse-lerares Praktijkopleider horeca, toerisme en voeding praktijkopleider brood- en banketbakken praktijkopleider horeca en keuken praktijkopleider verssector praktijkopleider toerisme, recreatie en reizen praktijkopleider slagersvak Praktijkopleider uiterlijke verzorging praktijkopleider voetverzorging praktijkopleider haarverzorging praktijkopleider schoonheidsverzorging Lasinstructeur Praktijkopleider beveiliging Praktijkopleider gezondheidszorg en welzijn Praktijkopleider schildersbedrijf Praktijkopleider handel praktijkopleider detail- en ambulante handel praktijkopleider groothandel en distributie praktijkopleider opslag en magazijn Praktijkopleider administratie praktijkopleider secretarieel praktijkopleider juridisch Praktijkopleider grafische industrie bedrijfsleermeester grafisch bedrijf instructeur grafisch bedrijf Praktijkopleider elektro Praktijkopleider metaalindustrie bedrijfsleermeester metaalindustrie Praktijkopleider transport praktijkopleider luchtvaart praktijkopleider railvervoer praktijkopleider scheepvaart praktijkopleider wegvervoer Praktijkopleider agrarisch Praktijkopleider bouw Praktijkopleider algemeen
Bekijk meer beroepen Bekijk minder beroepen

Organisaties waar een Docent plantenteelt werkzaam is

Veel beroepen vind je vaak terug bij gelijksoortige bedrijven. Bekijk hieronder bij wat voor type organisatie een Docent plantenteelt meestal werkt.

Waar werkt een Docent plantenteelt?

De docent plantenteelt werkt op een VMBO of MBO opleiding op een school.

Meer weten over werken in de Onderwijs & Training?

Bekijk werken in Onderwijs & Training

Netwerk Docent plantenteelt

Met wie werkt een Docent plantenteelt samen? 

Het netwerk van de docent plantenteelt bestaat uit zijn collega's, de directeur van de school, zijn leerlingen, de ouders van leerlingen tijdens ouderavonden en mensen uit het vak die op school komen spreken.


 • Collega's
 • Directeur van de school
 • Leerlingen
 • Ouders van leerlingen
 • Mensen uit het vak
Docent plantenteelt

Interview met een Docent plantenteelt

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.


Verwante beroepen Docent plantenteelt:

Er zijn best wel wat beroepen die op elkaar lijken of tot dezelfde "beroepsfamilie" of beroepsgroep horen. Bekijk hieronder aam wat voor beroepen een Docent plantenteelt verwant is.

Wat zijn soortgelijke beroepen als Docent plantenteelt?

De beroepen die verwant zijn aan Docent plantenteelt zijn:
tuinbouwkundige
Salaris: €1400 tot €2800
Opleiding: HBO
Baankans: Gemiddeld

Baankans

Vind het antwoord op al jouw vragen over het beroep tuinbouwkundige. De functieomschrijving, over het loon, de baankans en hoe je tuinbouwkundige wordt.
Docent agrarische techniek
Salaris: €1500 tot €2100
Opleiding: HBO
Baankans: Gemiddeld

Baankans

Vind het antwoord op al jouw vragen over het beroep docent agrarische techniek. De functieomschrijving, over het loon, de baankans en hoe je docent agrarische techniek wordt.

Alles over het beroep Docent plantenteelt in één oogopslag

Beroepsgroep:

Persoonstype:

Netwerk:

 • Collega's
 • Directeur van de school
 • Leerlingen
 • Ouders van leerlingen
 • Mensen uit het vak

Opleidingsniveau:

Salarisindicatie:

 • Van €1500 tot €2100

Baankans:

Aantal vacatures:

Aantal opleidingen:

Baankans

Huidige aantal vacatures

1Ga direct naar