Docent plantenteelt Salaris, Taken, Vacatures, Opleiding, Toekomst & Skills

Wat doet een Docent plantenteelt? Lees de functieomschrijving.

De docent plantenteelt geeft les in het vak plantenteelt.

De docent plantenteelt geeft les op een VMBO of MBO opleiding in de richting natuur en milieu, groen, agrarisch onderwijs of een andere soortgelijke opleiding. De docent plantenteelt leidt zijn leerlingen op tot een beroep binnen één van bovenstaande beroepsgroepen en dan met name een beroep rondom het vak plantenteelt. Hij geeft zijn leerlingen les in onder andere de voorbereiding van de teelt, de afzet van de teelt, alles over verschillende teeltechnieken, weersinvloeden en het groeiproces van de teelt.

De docent plantenteelt ontwikkelt over het algemeen zijn eigen lesmateriaal of maakt gebruik van bestaand lesmateriaal. Hij geeft zijn leerlingen theorieopdrachten, praktijkopdrachten, projecten, huiswerk, werkstukken en toetsen en bekijkt deze, bespreekt deze met de leerlingen en geeft deze cijfers. Na aanleiding van de resultaten gaat de docent plantenteelt met de leerlingen om de tafel om de studievoortgang en de ontwikkeling te bespreken en houdt hij deze nauwgezet bij.

De docent plantenteelt heeft verstand van het vak plantenteelt en weet dit op een leuke, interessante en educatieve manier op zijn leerlingen over te brengen. Hij kan zijn leerlingen ook goed begeleiden tijdens praktijkopdrachten en let goed op wanneer zij werken met verschillende gereedschappen en materialen om de veiligheid (waar het nodig is) in de gaten te houden. Daarnaast durft hij ook streng op te treden wanneer een leerling zich niet goed gedraagt om de orde in de klas te bewaken en/of te herstellen.

De docent plantenteelt is ook aanwezig tijdens vergaderingen met collega's om de opleiding, de school en de leerlingen te bespreken en te kijken naar verbeterpunten voor de opleiding en school en is aanwezig tijdens ouderavonden om de studievoortgang van hun kinderen te bespreken met de ouders van de leerlingen.

Wil je werken als Docent plantenteelt?

Werk je al als Docent plantenteelt en zoek je een nieuwe baan? Of wil je Docent plantenteelt worden? Wil je het gemiddelde salaris weten? Op nationaleberoepengids.nl staat alles wat je nodig hebt. Hieronder vindt je de vacatures en de opleidingen voor Docent plantenteelt, maar ook informatie over het salaris, de baankansen, de beste werkgevers en nog veel meer!

Bekijk de vacatures Bekijk de opleidingen Bekijk salarisinfo Vind de beste werkgevers

Alles over het beroep Docent plantenteelt in één oogopslag

Beroepsgroep:

Persoonstype:

Netwerk:

 • Collega's
 • Directeur van de school
 • Leerlingen
 • Ouders van leerlingen
 • Mensen uit het vak

Opleidingsniveau:

Salarisindicatie:

 • Van €1500 tot €2100

Baankans:

Aantal vacatures:

0

Aantal opleidingen:

Baankans

Huidige aantal vacatures

0


Salaris en Arbeidsvoorwaarden Docent plantenteelt

Wat verdient een Docent plantenteelt?

De docent plantenteelt verdient, afhankelijk van het aantal jaren werkervaring en de school waar hij werkzaam is, tussen de €1500,- en €2100,- bruto per maand.

Salarisschaal Docent plantenteelt

 • Maximaal
 • Gemiddeld
 • Minimaal
Bovenstaande bedragen zijn bruto maandsalarissen.

Vacatures Docent plantenteelt

Er zijn geen vacatures aanwezig.

Arbeidsmarktperspectief en doorgroeimogelijkheden Docent plantenteelt

Hoe goed is de toekomst voor de Docent plantenteelt? 

Het arbeidsmarktperspectief voor de docent plantenteelt is gemiddeld. Er is voldoende werkgelegenheid alhoewel de laatste jaren leerlingen steeds minder snel voor een opleiding plantenteelt kiezen.

De docent plantenteelt kan daarnaast ook les gaan geven in andere agrarische vakken, waaronder bijvoorbeeld docent agrarische economie of docent agrarische techniek of een mentorrol op zich nemen.

Baankans Docent plantenteelt

Powered by arbeidsmarktkansen.nl

Huidige aantal vacatures

0


Wil je weten wat jouw arbeidsmarktwaarde is?

Plaats nu je cv en kom erachter

Docent plantenteelt worden: Opleidingen tot Docent plantenteelt

Hoe word je een Docent plantenteelt? 

De docent plantenteelt heeft een opleiding ''Educatie en Kennismanagement Groene Sector'', ''Learning and Innovation'' of ''Organic Agriculture'' gevolgd. Deze opleidingen zijn HBO en vierjarig.

De 0 beste opleidingen, cursussen en traningen tot Docent plantenteelt

Meer opleidingen Docent plantenteelt

Weet je nog niet of je Docent plantenteelt wilt worden? Of wil je doorgroeien? Misschien is er wel een vervolgopleiding Docent plantenteelt of specialisatie cursus te vinden.

Zoek in alle opleidingen, cursussen en trainingen


Netwerk Docent plantenteelt

Met wie werkt een Docent plantenteelt samen? 

Het netwerk van de docent plantenteelt bestaat uit zijn collega's, de directeur van de school, zijn leerlingen, de ouders van leerlingen tijdens ouderavonden en mensen uit het vak die op school komen spreken.


 • Collega's
 • Directeur van de school
 • Leerlingen
 • Ouders van leerlingen
 • Mensen uit het vak
Docent plantenteelt


Organisaties waar een Docent plantenteelt werkzaam is

Waar werkt een Docent plantenteelt meestal? 

De docent plantenteelt werkt op een VMBO of MBO opleiding op een school.

Meer weten over werken in de Onderwijs & Training?

Bekijk werken in Onderwijs & Training

Best beoordeelde werkgevers Docent plantenteelt

Waar kun je het beste werken als Docent plantenteelt? Hieronder vindt je de best door de Docent plantenteelt beoordeelde bedrijven, en/of die met de meeste vacatures.

Op dit moment zijn er geen bedrijven gevonden voor het beroep Docent plantenteelt.

Competenties, Skills en Vaardigheden Docent plantenteelt:

Welke competenties heeft een een Docent plantenteelt nodig? Hieronder vind je ze met de beschrijving ervan.


Persoonstypen Docent plantenteelt

Wat voor persoonlijkheid heb je als Docent plantenteelt nodig? 

De docent plantenteelt is een gever. Hij geeft zijn kennis en visie op het gebied van het vak plantenteelt over op zijn leerlingen en biedt ze waar nodig individuele begeleiding. Ook is de docent plantenteelt een waarnemer. Hij let goed op de studievoortgang van zijn leerlingen en let goed op als zij bezig zijn met praktijkopdrachten.

Bekijk de persoonstypen voor Docent plantenteelt


Gever


Lees meer

Waarnemer


Lees meer

Interview met een Docent plantenteelt

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.


Beoordeling van het beroep Docent plantenteelt

Bekijk hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef jouw beoordeling of mening over het beroep Docent plantenteelt

Functie inhoud:
Salaris en arbeidsvoorwaarden:
Doorgroeimogelijkheden:
Arbeidsmarktperspectief:
Bedankt voor uw feedback.

Solliciteren op de functie Docent plantenteelt

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als Docent plantenteelt dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor Docent plantenteelt belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als Docent plantenteelt. Bekijk dan onze tips.

Bekijk onze CV en sollicitatietips

Is het beroep Docent plantenteelt iets voor je?

Zou je graag Docent plantenteelt willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als Docent plantenteelt bij jou past.

Doe de gratis beroepskeuzetest

Actuele blogposts


reacties op Docent plantenteelt

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist

Het formulier kan nog niet worden verzonden omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.


Ga direct naar