Docent omgangskunde Salaris, Taken, Vacatures, Opleiding, Toekomst & Skills

Wat doet een Docent omgangskunde? Lees de functieomschrijving.

De docent omgangskunde geeft les in het vak omgangskunde.

De docent omgangskunde geeft voornamelijk les op VMBO, HAVO en VWO klassen, het volwassenenonderwijs en MBO scholen. De docent omgangskunde geeft les in het vak omgangskunde, een vak waarin de leerlingen op sociaal gebied worden ontwikkelt en getraind (omdat ze in hun vakgebied, bijvoorbeeld in de zorg of in een uniformberoep op een bepaalde manier met mensen moet omgaan en daarin moeten de leerlingen worden getraind). De docent omgangskunde geeft les in omgangskunde en vertelt de leerlingen hierin bijvoorbeeld hoe mensen met elkaar omgaan, vertelt over de sociale waarden en vaardigheden en wat dat dat betekent. Voorbeelden van onderwerpen zijn ''Hoe ga je met jezelf om, hoe ga je om met anderen en hoe maak je wat van je leven.'' De docent omgangskunde praat met leerlingen, geeft zowel theorieles als individuele begeleiding of zwengelt groepsgerichte discussies aan.

De docent omgangskunde ontwikkelt zijn eigen lesmateriaal, geeft de leerlingen opdrachten, projecten, huiswerk en toetsen en kijkt deze na en becijfert deze. Hij houdt goed contact met de leerlingen en bespreekt met hen hun ontwikkeling binnen het vak. Daarnaast vergadert de docent omgangskunde ook met de andere docenten van de school tijdens vergaderingen.

De docent omgangskunde is een verantwoordelijke docent. Omdat het vak omgangskunde een zeer belangrijk vak is (zowel op sociaal gebied als voor de ontwikkeling binnen het vakgebied) en daarom moet de docent omgangskunde goed les kunnen geven, zijn verantwoordelijkheden kennen en de leerlingen helpen met zich ontwikkelen. Daarnaast moet de docent omgangskunde streng op kunnen treden als leerlingen zich vervelend gedragen.

Wil je werken als Docent omgangskunde?

Werk je al als Docent omgangskunde en zoek je een nieuwe baan? Of wil je Docent omgangskunde worden? Wil je het gemiddelde salaris weten? Op nationaleberoepengids.nl staat alles wat je nodig hebt. Hieronder vindt je de vacatures en de opleidingen voor Docent omgangskunde, maar ook informatie over het salaris, de baankansen, de beste werkgevers en nog veel meer!


Alles over het beroep Docent omgangskunde in één oogopslag

Sector:

Beroepsgroep:

Persoonstype:

Netwerk:

 • Leerlingen
 • Collega's
 • Directeur van de school
 • Ouders van leerlingen

Opleidingsniveau:

Salarisindicatie:

 • Van €1500 tot €2100

Baankans:

Aantal vacatures:

Aantal opleidingen:

Baankans

Huidige aantal vacatures

2


Salaris en Arbeidsvoorwaarden Docent omgangskunde

Wat verdient een Docent omgangskunde?

De docent omgangskunde verdient tussen de €1500,- en €2100,- bruto per maand.

Salarisschaal Docent omgangskunde

 • Maximaal
 • Gemiddeld
 • Minimaal
Bovenstaande bedragen zijn bruto maandsalarissen.

Vacatures Docent omgangskunde

Op zoek naar een nieuwe baan als Docent omgangskunde? Samen met onze vacature partners bieden wij je een groot aanbod aan actuele vacatures voor Docent omgangskunde. Wanneer je hieronder een voor jou geschikte vacature vindt zal je doorklikken naar onze vacaturepartner.

De top 5 Docent omgangskunde vacatures

Docent omgangskunde
Maandag Arnhem
Binnen het vak van een docent omgangskunde staan communicatie, gedrag en zelfredzaamheid centraal. Je weet je als leraar omgangskunde te verplaatsen in de belevingswereld van studenten. Je streeft ernaar studenten in hun kracht …
Docent omgangskunde/ entree
Maandag Zwolle
Voor een mbo school in de regio Zwolle ben ik op zoek naar een docent omgangskunde/ entree. Het is voor de studenten belangrijk dat zij goed worden voorbereid op een …

Arbeidsmarktperspectief en doorgroeimogelijkheden Docent omgangskunde

Hoe goed is de toekomst voor de Docent omgangskunde? 

Het arbeidsmarktperspectief en de werkgelegenheid is gemiddeld. Er is voldoende werkgelegenheid op de verschillende scholen. Wel is het belangrijk dat de docent omgangskunde zijn diploma heeft gehaald op de opleiding ''docent omgangskunde''. 

Baankans Docent omgangskunde

Powered by arbeidsmarktkansen.nl

Huidige aantal vacatures

2


Wil je weten wat jouw arbeidsmarktwaarde is?

Plaats nu je cv en kom erachter

Docent omgangskunde worden: Opleidingen tot Docent omgangskunde

Hoe word je een Docent omgangskunde? 

De docent omgangskunde heeft een opleiding ''Docent omgangskunde (1e of 2e graads)'' gevolgd. Deze opleiding is HBO en vierjarig.

De 1 beste opleidingen, cursussen en traningen tot Docent omgangskunde

Cursus Omgangskunde
OMGANGSKUNDE Wil je een cursus Omgangskunde volgen? Bij LSSO Opleidingen kun je direct starten! Wij bieden de cursus aan via onze UNIEKE BLENDED LEARNING OMGEVING met optimale persoonlijke begeleiding
Meer opleidingen Docent omgangskunde

Weet je nog niet of je Docent omgangskunde wilt worden? Of wil je doorgroeien? Misschien is er wel een vervolgopleiding Docent omgangskunde of specialisatie cursus te vinden.

Zoek in alle opleidingen, cursussen en trainingen


Netwerk Docent omgangskunde

Met wie werkt een Docent omgangskunde samen? 

Het netwerk van de docent omgangskunde bestaat uit zijn leerlingen, zijn collega's, de directeur van de school en eventueel de ouders van leerlingen tijdens ouderavonden.


 • Leerlingen
 • Collega's
 • Directeur van de school
 • Ouders van leerlingen
Docent omgangskunde


Organisaties waar een Docent omgangskunde werkzaam is

Waar werkt een Docent omgangskunde meestal? 

De docent omgangskunde werkt op een VMBO, HAVO, VWO school, volwassenenonderwijs of op een MBO opleiding.

Meer weten over werken in de Onderwijs & Training?

Bekijk werken in Onderwijs & Training

Best beoordeelde werkgevers Docent omgangskunde

Waar kun je het beste werken als Docent omgangskunde? Hieronder vindt je de best door de Docent omgangskunde beoordeelde bedrijven, en/of die met de meeste vacatures.

Op dit moment zijn er geen bedrijven gevonden voor het beroep Docent omgangskunde.

Competenties, Skills en Vaardigheden Docent omgangskunde:

Welke competenties heeft een een Docent omgangskunde nodig? Hieronder vind je ze met de beschrijving ervan.


Persoonstypen Docent omgangskunde

Wat voor persoonlijkheid heb je als Docent omgangskunde nodig? 

De docent omgangskunde is een waarnemer. Hij let op de huidige maatschappij en let op zijn leerlingen tijdens de les. Hij luistert naar zijn leerlingen en geeft ze waar nodig individuele begeleiding.

De docent omgangskunde is ook een gever en een bemiddelaar. Hij geeft zijn kennis op het gebied van omgangskunde over op zijn leerlingen en is de bemiddelaar en groepsleider tijdens discussies.

Bekijk de persoonstypen voor Docent omgangskunde


Bemiddelaar


Lees meer

Gever


Lees meer

Waarnemer


Lees meer

Interview met een Docent omgangskunde

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.


Beoordeling van het beroep Docent omgangskunde

Bekijk hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef jouw beoordeling of mening over het beroep Docent omgangskunde

Functie inhoud:
Salaris en arbeidsvoorwaarden:
Doorgroeimogelijkheden:
Arbeidsmarktperspectief:
Bedankt voor uw feedback.

Solliciteren op de functie Docent omgangskunde

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als Docent omgangskunde dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor Docent omgangskunde belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als Docent omgangskunde. Bekijk dan onze tips.

Bekijk onze CV en sollicitatietips

Is het beroep Docent omgangskunde iets voor je?

Zou je graag Docent omgangskunde willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als Docent omgangskunde bij jou past.

Doe de gratis beroepskeuzetest

Actuele blogposts


Ga direct naar