Docent Detailhandel Salaris, Taken, Vacatures, Opleiding, Toekomst & Skills

Wat doet een Docent Detailhandel? Lees de functieomschrijving.

De docent detailhandel geeft les in het vak detailhandel.

De docent detailhandel geeft les op een MBO of HBO opleiding in de richting detailhandel (waaronder bijvoorbeeld verkoper detailhandel, ondernemer detailhandel of filiaalhouder detailhandel) en/of economie. De docent detailhandel geeft zijn leerlingen/studenten les in alle facetten van het vak detailhandel, waaronder (afhankelijk van de richting detailhandel die ze volgen) bijvoorbeeld het aanleren van koop en verkoopvaardigheden, het aanleren van magazijnwerkzaamheden, het aansturen van een team, het werken met klanten, hoe de leerling/student de goederen moet ontvangen en opslaan, afhandeling van klachten, hoe ze een financiële situatie moeten rapporteren en/of lessen online ondernemerschap. De docent detailhandel geeft zijn studenten/leerlingen zowel theorie als praktijklessen.

De docent detailhandel ontwikkelt zijn eigen lesmateriaal. Hij geeft zijn leerlingen/studenten opdrachten, huiswerk, toetsen, tentamens en projecten, kijkt deze na, bespreekt deze en becijfert deze. Daarnaast houdt de docent detailhandel de ontwikkeling van zijn studenten/leerlingen nauwlettend in de gaten en geeft waar nodig extra aandacht of individuele begeleiding.

De docent detailhandel heeft verstand van het vak detailhandel. Hij weet zijn kennis en visie op een interessante, educatieve en begrijpelijke manier over te brengen en heeft affiniteit met de doelgroep. Ook durft de docent detailhandel streng op te treden wanneer een leerling/student zich vervelend gedraagt om zo de orde in de klas te herstellen.

Naast zijn werkzaamheden binnen de klas is de docent detailhandel ook aanwezig bij vergaderingen met collega's (om de opleidingen en de leerlingen te bespreken).

Wil je werken als Docent Detailhandel?

Werk je al als Docent Detailhandel en zoek je een nieuwe baan? Of wil je Docent Detailhandel worden? Wil je het gemiddelde salaris weten? Op nationaleberoepengids.nl staat alles wat je nodig hebt. Hieronder vindt je de vacatures en de opleidingen voor Docent Detailhandel, maar ook informatie over het salaris, de baankansen, de beste werkgevers en nog veel meer!

Bekijk de vacatures Bekijk de opleidingen Bekijk salarisinfo Vind de beste werkgevers

Alles over het beroep Docent Detailhandel in één oogopslag

Beroepsgroep:

Persoonstype:

Netwerk:

 • Leerlingen/studenten
 • Directeur van de school
 • Collega's
 • Mensen uit hetvak

Opleidingsniveau:

Salarisindicatie:

 • Van €1200 tot €2100

Baankans:

Aantal vacatures:

0

Aantal opleidingen:

Baankans

Huidige aantal vacatures

0


Salaris en Arbeidsvoorwaarden Docent Detailhandel

Wat verdient een Docent Detailhandel?

De docent detailhandel verdient tussen de €1200,- en €2100,- bruto per maand, afhankelijk van het aantal uren dat hij werkt, de school waar hij werkzaam is en het aantal jaren werkervaring.

Salarisschaal Docent Detailhandel

 • Maximaal
 • Gemiddeld
 • Minimaal
Bovenstaande bedragen zijn bruto maandsalarissen.

Vacatures Docent Detailhandel

Er zijn geen vacatures aanwezig.

Arbeidsmarktperspectief en doorgroeimogelijkheden Docent Detailhandel

Hoe goed is de toekomst voor de Docent Detailhandel? 

Het arbeidsmarktperspectief en de werkgelegenheid voor de docent detailhandel is gemiddeld. Er is voldoende werkgelegenheid omdat er altijd wel scholen op zoek zijn naar een docent detailhandel om het team te versterken.

Daarnaast kan de docent detailhandel ook doorgroeien binnen het onderwijs door bijvoorbeeld een mentorrol op zich te nemen.

Baankans Docent Detailhandel

Powered by arbeidsmarktkansen.nl

Huidige aantal vacatures

0


Wil je weten wat jouw arbeidsmarktwaarde is?

Plaats nu je cv en kom erachter

Docent Detailhandel worden: Opleidingen tot Docent Detailhandel

Hoe word je een Docent Detailhandel? 

De docent detailhandel heeft over het algemeen zelf een diploma behaald één van de opleidingen ''Detailhandel'' en is na enige jaren werkervaring en over het algemeen het behalen van een onderwijsbevoegdheid (op een docentenopleiding) les gaan geven om zijn kennis en visie op het gebied van detailhandel op studenten/leerlingen over te gaan brengen.

De 0 beste opleidingen, cursussen en traningen tot Docent Detailhandel

Meer opleidingen Docent Detailhandel

Weet je nog niet of je Docent Detailhandel wilt worden? Of wil je doorgroeien? Misschien is er wel een vervolgopleiding Docent Detailhandel of specialisatie cursus te vinden.

Zoek in alle opleidingen, cursussen en trainingen


Netwerk Docent Detailhandel

Met wie werkt een Docent Detailhandel samen? 

Het netwerk van de docent detailhandel bestaat uit zijn leerlingen/studenten, de directeur van de school, zijn collega's, en mensen uit het vak die op school komen spreken.


 • Leerlingen/studenten
 • Directeur van de school
 • Collega's
 • Mensen uit hetvak
Docent Detailhandel


Organisaties waar een Docent Detailhandel werkzaam is

Waar werkt een Docent Detailhandel meestal? 

De docent detailhandel werkt op een MBO of HBO opleiding op een school

Meer weten over werken in de Onderwijs & Training?

Bekijk werken in Onderwijs & Training

Best beoordeelde werkgevers Docent Detailhandel

Waar kun je het beste werken als Docent Detailhandel? Hieronder vindt je de best door de Docent Detailhandel beoordeelde bedrijven, en/of die met de meeste vacatures.

Op dit moment zijn er geen bedrijven gevonden voor het beroep Docent Detailhandel.

Competenties, Skills en Vaardigheden Docent Detailhandel:

Welke competenties heeft een een Docent Detailhandel nodig? Hieronder vind je ze met de beschrijving ervan.


Persoonstypen Docent Detailhandel

Wat voor persoonlijkheid heb je als Docent Detailhandel nodig? 

De docent detailhandel is een gever. Hij geeft zijn kennis en visie op het gebied van het vak detailhandel op zijn leerlingen/studenten over en geeft ze waar nodig individuele begeleiding.

Daarnaast is de docent detailhandel een waarnemer. Hij let goed op de ontwikkeling van zijn leerlingen/studenten, kijkt of ze goed aan het werk zijn en houdt zo bij wie waar is en wie eventueel extra begeleiding nodig heeft of er harder aan moet trekken.

Bekijk de persoonstypen voor Docent Detailhandel


Gever


Lees meer

Waarnemer


Lees meer

Interview met een Docent Detailhandel

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.


Beoordeling van het beroep Docent Detailhandel

Bekijk hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef jouw beoordeling of mening over het beroep Docent Detailhandel

Functie inhoud:
Salaris en arbeidsvoorwaarden:
Doorgroeimogelijkheden:
Arbeidsmarktperspectief:
Bedankt voor uw feedback.

Solliciteren op de functie Docent Detailhandel

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als Docent Detailhandel dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor Docent Detailhandel belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als Docent Detailhandel. Bekijk dan onze tips.

Bekijk onze CV en sollicitatietips

Is het beroep Docent Detailhandel iets voor je?

Zou je graag Docent Detailhandel willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als Docent Detailhandel bij jou past.

Doe de gratis beroepskeuzetest

Actuele blogposts


reacties op Docent Detailhandel

Haasje

Een tip voor detailhandel: Een manco bij de opleiding is dat duurzaamheid nog niet tussen de oren zit van docenten. De huidige generatie ondernemers heeft nog geleerd dat de winkeldeuren altijd wijd open moeten staan om klanten binnen te krijgen. Dat dat gastvrij is en omdat de buurman het ook doet. In de winter leidt dat tot enorme energieverspilling (45%weggegooid geld), maar tevens inkomensderving door ziekteverzuim door (tocht, kou ziek) personeel, meer diefstal en reputatieschade (verontwaardigde klanten die thuis tochtstrips aanbrengen en hier ongewenste verspilling zien.  Dat is in deze tijd niet meer te rechtvaardigen.

Karin

Volledi mee eens.Helaas,we zijn roependen in de woestijn.Gr.

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist

Het formulier kan nog niet worden verzonden omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.


Ga direct naar