Docent consumentengedrag Salaris, Taken, Vacatures, Opleiding, Toekomst & Skills

Wat doet een Docent consumentengedrag? Lees de functieomschrijving.

De docent consumentengedrag geeft les in het vak consumentengedrag.

De docent consumentengedrag geeft les op een MBO of HBO opleiding in de richting communicatie, communicatiemanagement of een andere soortgelijke opleiding. De docent consumentengedrag geeft zowel theorie als praktijklessen over alle facetten van het vak consumentengedrag. De docent consumentengedrag leert zijn leerlingen/studenten kennismaken met de verschillende theoretische benamingen van consumentengedrag en geeft les over onderwerpen als de invloeden van kennis en van emoties op consumentengedrag en de invloed van de fysieke en sociale context op consumentengedrag.

De docent consumentengedrag ontwikkelt over het algemeen zijn eigen lesmateriaal en geeft zijn leerlingen/studenten opdrachten, huiswerk, projecten, toetsen en tentamens en bekijkt deze, bespreekt deze en becijfert deze. Na aanleiding van al deze opdrachten kijkt de docent consumentengedrag naar de studievoortgang en ontwikkelingen van de leerlingen/studenten, bespreekt deze met hen en biedt ze waar nodig individuele begeleiding of extra tips en adviezen.

De docent consumentengedrag heeft verstand van het vak consumentengedrag en weet dit op een interessante, leuke en educatieve manier over te brengen op zijn leerlingen/studenten. Hij let goed op hun studievoortgang en let daarnaast op hun houding en gedrag in de klas en treedt waar nodig streng op wanneer een leerling/student zich vervelend gedraagt om de orde in de klas te bewaren of herstellen.

Naast zijn werkzaamheden in de klas zal de docent consumentengedrag de leerlingen/studenten ook op stage bezoeken om te kijken hoe het daar met ze gaat en om hun vordering met de stagebegeleider te bespreken. Ook zal hij aanwezig zijn tijdens vergaderingen met collega's om de school, de opleiding en de leerlingen/studenten te bespreken en te kijken naar eventuele verbeterpunten binnen de opleiding en school.

Wil je werken als Docent consumentengedrag?

Werk je al als Docent consumentengedrag en zoek je een nieuwe baan? Of wil je Docent consumentengedrag worden? Wil je het gemiddelde salaris weten? Op nationaleberoepengids.nl staat alles wat je nodig hebt. Hieronder vindt je de vacatures en de opleidingen voor Docent consumentengedrag, maar ook informatie over het salaris, de baankansen, de beste werkgevers en nog veel meer!

Bekijk de vacatures Bekijk de opleidingen Bekijk salarisinfo Vind de beste werkgevers

Alles over het beroep Docent consumentengedrag in één oogopslag

Sector:

Beroepsgroep:

Persoonstype:

Netwerk:

 • Collega's
 • Directeur van de school
 • Leerlingen/studenten
 • Stagebegeleiders
 • Mensen uit het vak

Opleidingsniveau:

Salarisindicatie:

 • Van €1600 tot €2200

Baankans:

Aantal vacatures:

0

Aantal opleidingen:

Baankans

Huidige aantal vacatures

0


Salaris en Arbeidsvoorwaarden Docent consumentengedrag

Wat verdient een Docent consumentengedrag?

De docent consumentengedrag verdient tussen de €1600,- en €2200,- bruto per maand, afhankelijk van het aantal jaren werkervaring en de school waar hij werkzaam is.

Salarisschaal Docent consumentengedrag

 • Maximaal
 • Gemiddeld
 • Minimaal
Bovenstaande bedragen zijn bruto maandsalarissen.

Vacatures Docent consumentengedrag

Er zijn geen vacatures aanwezig.

Arbeidsmarktperspectief en doorgroeimogelijkheden Docent consumentengedrag

Hoe goed is de toekomst voor de Docent consumentengedrag? 

Het arbeidsmarktperspectief en de werkgelegenheid voor de docent consumentengedrag is gemiddeld. Er is voldoende werkgelegenheid op de verschillende MBO en HBO opleidingen.Naast zijn werkzaamheden in de klas kan de docent consumentengedrag ook een mentorrol op zich nemen op de opleiding waar hij werkt.

Baankans Docent consumentengedrag

Powered by arbeidsmarktkansen.nl

Huidige aantal vacatures

0


Wil je weten wat jouw arbeidsmarktwaarde is?

Plaats nu je cv en kom erachter

Docent consumentengedrag worden: Opleidingen tot Docent consumentengedrag

Hoe word je een Docent consumentengedrag? 

De docent consumentengedrag heeft zelf een WO of HBO opleiding communicatie gedaan (bijvoorbeeld ''communicatiewetenschap'', ''communicatie'', ''communicatie en Informatiewetenschappen'' of ''Tekst en communicatie'' en is na enige jaren praktijkervaring les gaan geven als docent consumentengedrag.

De 0 beste opleidingen, cursussen en traningen tot Docent consumentengedrag

Meer opleidingen Docent consumentengedrag

Weet je nog niet of je Docent consumentengedrag wilt worden? Of wil je doorgroeien? Misschien is er wel een vervolgopleiding Docent consumentengedrag of specialisatie cursus te vinden.

Zoek in alle opleidingen, cursussen en trainingen


Netwerk Docent consumentengedrag

Met wie werkt een Docent consumentengedrag samen? 

Het netwerk van de docent consumentengedrag bestaat uit zijn collega's, de directeur van de school, zijn leerlingen/studenten, de stagebegeleiders op de stagebedrijven en mensen uit het vak.


 • Collega's
 • Directeur van de school
 • Leerlingen/studenten
 • Stagebegeleiders
 • Mensen uit het vak
Docent consumentengedrag


Organisaties waar een Docent consumentengedrag werkzaam is

Waar werkt een Docent consumentengedrag meestal? 

De docent consumentengedrag werkt op een MBO of HBO opleiding op een school.

Meer weten over werken in de Onderwijs & Training?

Bekijk werken in Onderwijs & Training

Best beoordeelde werkgevers Docent consumentengedrag

Waar kun je het beste werken als Docent consumentengedrag? Hieronder vindt je de best door de Docent consumentengedrag beoordeelde bedrijven, en/of die met de meeste vacatures.

Op dit moment zijn er geen bedrijven gevonden voor het beroep Docent consumentengedrag.

Competenties, Skills en Vaardigheden Docent consumentengedrag:

Welke competenties heeft een een Docent consumentengedrag nodig? Hieronder vind je ze met de beschrijving ervan.


Persoonstypen Docent consumentengedrag

Wat voor persoonlijkheid heb je als Docent consumentengedrag nodig? 

De docent consumentengedrag is een waarnemer. Hij let goed op de studievoortgang van zijn leerlingen/studenten en daarnaast op de ontwikkelingen binnen de huidige maatschappij en cultuur. Daarnaast is de docent consumentengedrag een gever. Hij geeft zijn kennis en visie op het gebied van het vak consumentengedrag over op zijn leerlingen/studenten en geeft waar nodig individuele begeleiding of extra adviezen en/of tips.

Bekijk de persoonstypen voor Docent consumentengedrag


Gever


Lees meer

Waarnemer


Lees meer

Interview met een Docent consumentengedrag

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.


Beoordeling van het beroep Docent consumentengedrag

Bekijk hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef jouw beoordeling of mening over het beroep Docent consumentengedrag

Functie inhoud:
Salaris en arbeidsvoorwaarden:
Doorgroeimogelijkheden:
Arbeidsmarktperspectief:
Bedankt voor uw feedback.

Solliciteren op de functie Docent consumentengedrag

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als Docent consumentengedrag dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor Docent consumentengedrag belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als Docent consumentengedrag. Bekijk dan onze tips.

Bekijk onze CV en sollicitatietips

Is het beroep Docent consumentengedrag iets voor je?

Zou je graag Docent consumentengedrag willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als Docent consumentengedrag bij jou past.

Doe de gratis beroepskeuzetest

Actuele blogposts


reacties op Docent consumentengedrag

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist

Het formulier kan nog niet worden verzonden omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.


Ga direct naar