Docent externe verslaggeving Salaris, Taken, Vacatures, Opleiding, Toekomst & Skills

Wat doet een Docent externe verslaggeving? Lees de functieomschrijving.

De docent externe verslaggeving geeft les in het vak externe verslaggeving.

De docent externe verslaggeving geeft les op een MBO of HBO opleiding in de richting accountancy, bedrijfseconomie of een andere soortgelijke economische opleiding. De voornaamste taak van de docent externe verslaggeving is zijn kennis en visie op het gebied van het vak externe verslaggeving overbrengen op zijn leerlingen/studenten. Hij geeft onder andere les in onderwerpen als het onderhouden van het financiële informatiesysteem voor het besturen van organisaties, bepalen en verstrekken van financieel-economische en fiscale informatie voor besluitvorming en hoe de leerlingen/studenten de verschillen in waardering tussen vennootschappelijke en de fiscale posten in de vennootschappelijke jaarrekening kunnen en moeten verwerken.

De docent externe verslaggeving ontwikkelt zijn eigen lesmateriaal of maakt gebruik van bestaand lesmateriaal en geeft zijn leerlingen/studenten opdrachten, toetsen, tentamens, huiswerk en andere opdrachten die hij vervolgens nakijkt, met de leerlingen/studenten bespreekt en waar nodig becijfert. Naar aanleiding van al dit gemaakte werk kan de docent externe verslaggeving de studievoortgang en studieontwikkeling van zijn leerlingen/studenten nauwgezet bijhouden en waar nodig met ze om de tafel gaan om te kijken wat er niet goed gaat, wat er beter kan en hoe hij ze daar het beste bij kan helpen.

De docent externe verslaggeving heeft verstand van het vak externe verslaggeving en weet zijn kennis en visie op een interessante en educatieve manier op zijn leerlingen/studenten over te brengen. Daarnaast durft hij ook streng op te treden wanneer leerlingen/studenten zich vervelend gedragen of geen goede inzet tonen om ten alle tijde de leerlingen/studenten zo optimaal mogelijk te begeleiden en de orde in de klas te bewaren. Ook kan de docent externe verslaggeving projecten begeleiden.

Naast zijn werkzaamheden in de klas is de docent externe verslaggeving ook aanwezig tijdens vergaderingen met collega's om de leerlingen/studenten te bespreken en te kijken naar verbeterpunten binnen de school en opleiding.

Wil je werken als Docent externe verslaggeving?

Werk je al als Docent externe verslaggeving en zoek je een nieuwe baan? Of wil je Docent externe verslaggeving worden? Wil je het gemiddelde salaris weten? Op nationaleberoepengids.nl staat alles wat je nodig hebt. Hieronder vindt je de vacatures en de opleidingen voor Docent externe verslaggeving, maar ook informatie over het salaris, de baankansen, de beste werkgevers en nog veel meer!

Bekijk de vacatures Bekijk de opleidingen Bekijk salarisinfo Vind de beste werkgevers

Alles over het beroep Docent externe verslaggeving in één oogopslag

Sector:

Persoonstype:

Netwerk:

 • Leerlingen/studenten
 • Collega's
 • Directeur van de school
 • Mensen uit het vak

Opleidingsniveau:

Salarisindicatie:

 • Van €1600 tot €2200

Baankans:

Aantal vacatures:

0

Aantal opleidingen:

Baankans

Huidige aantal vacatures

0


Salaris en Arbeidsvoorwaarden Docent externe verslaggeving

Wat verdient een Docent externe verslaggeving?

Het salaris van de docent externe verslaggeving die fulltime werkzaam is op een school verdient, afhankelijk van het aantal jaren werkervaring en de school waar hij werkzaam is, tussen de €1600,- en €2200,- bruto per maand.

Salarisschaal Docent externe verslaggeving

 • Maximaal
 • Gemiddeld
 • Minimaal
Bovenstaande bedragen zijn bruto maandsalarissen.

Vacatures Docent externe verslaggeving

Er zijn geen vacatures aanwezig.

Arbeidsmarktperspectief en doorgroeimogelijkheden Docent externe verslaggeving

Hoe goed is de toekomst voor de Docent externe verslaggeving? 

Het arbeidsmarktperspectief voor de docent externe verslaggeving is gemiddeld. Er is voldoende werkgelegenheid op de verschillende economische opleidingen. Daarnaast kan de docent externe verslaggeving de werkgelegenheid voor zichzelf vergroten door ook in andere economische vakken les te gaan geven.

Baankans Docent externe verslaggeving

Powered by arbeidsmarktkansen.nl

Huidige aantal vacatures

0


Wil je weten wat jouw arbeidsmarktwaarde is?

Plaats nu je cv en kom erachter

Docent externe verslaggeving worden: Opleidingen tot Docent externe verslaggeving

Hoe word je een Docent externe verslaggeving? 

De docent externe verslaggeving heeft een WO opleiding ''Economics'', ''Finance'', ''Financial Management'', ''Fiscale Economie'', ''Leraar 1e graad Economie en Bedrijfswetenschappen'' of een andere soortgelijke WO opleiding gevolgd of heeft de opleiding ''Leraar Bedrijfseconomie'' gevolgd (HBO, vierjarig).

De 2 beste opleidingen, cursussen en traningen tot Docent externe verslaggeving

Masterclass Externe Verslaggeving
OmschrijvingDinsdag 25 september 2018 belicht prof. dr. Henk Langendijk, Hoogleraar Externe verslaggeving aan Nyenrode Business Universiteit en de Universiteit van Amsterdam, 5 interessante onderwerpen op het gebied van externe …
Actualiteiten Externe Verslaggeving
OmschrijvingProf. dr. Martin Hoogendoorn, hoogleraar Externe Verslaggeving, gaat jaarlijks in op de actuele ontwikkelingen in de externe verslaggeving. In het bijzonder de ontwikkelingen in de Nederlandse wet- en regelgeving …
Meer opleidingen Docent externe verslaggeving

Weet je nog niet of je Docent externe verslaggeving wilt worden? Of wil je doorgroeien? Misschien is er wel een vervolgopleiding Docent externe verslaggeving of specialisatie cursus te vinden.

Zoek in alle opleidingen, cursussen en trainingen


Netwerk Docent externe verslaggeving

Met wie werkt een Docent externe verslaggeving samen? 

Het netwerk van de docent externe verslaggeving bestaat uit zijn leerlingen/studenten, zijn collega's, de directeur van de school en mensen uit de economische sector die op school over hun vak komen spreken.


 • Leerlingen/studenten
 • Collega's
 • Directeur van de school
 • Mensen uit het vak
Docent externe verslaggeving


Organisaties waar een Docent externe verslaggeving werkzaam is

Waar werkt een Docent externe verslaggeving meestal? 

De docent externe verslaggeving geeft les op een MBO of HBO opleiding op een school.

Meer weten over werken in de Accountancy & Finance?

Bekijk werken in Accountancy & Finance

Best beoordeelde werkgevers Docent externe verslaggeving

Waar kun je het beste werken als Docent externe verslaggeving? Hieronder vindt je de best door de Docent externe verslaggeving beoordeelde bedrijven, en/of die met de meeste vacatures.

Op dit moment zijn er geen bedrijven gevonden voor het beroep Docent externe verslaggeving.

Competenties, Skills en Vaardigheden Docent externe verslaggeving:

Welke competenties heeft een een Docent externe verslaggeving nodig? Hieronder vind je ze met de beschrijving ervan.


Persoonstypen Docent externe verslaggeving

Wat voor persoonlijkheid heb je als Docent externe verslaggeving nodig? 

De docent externe verslaggeving is een waarnemer. Hij let goed op de studievoortgang en studieontwikkeling van zijn leerlingen/studenten zodat hij ze zo optimaal mogelijk les kan geven en kan begeleiden. Dit maakt de docent externe verslaggeving ook tot een gever. Hij geeft zijn kennis en visie op het gebied van het vak externe verslaggeving over op zijn leerlingen/studenten en biedt ze waar nodig individuele begeleiding of extra tips en adviezen.

Bekijk de persoonstypen voor Docent externe verslaggeving


Gever


Lees meer

Waarnemer


Lees meer

Interview met een Docent externe verslaggeving

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.


Beoordeling van het beroep Docent externe verslaggeving

Bekijk hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef jouw beoordeling of mening over het beroep Docent externe verslaggeving

Functie inhoud:
Salaris en arbeidsvoorwaarden:
Doorgroeimogelijkheden:
Arbeidsmarktperspectief:
Bedankt voor uw feedback.

Solliciteren op de functie Docent externe verslaggeving

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als Docent externe verslaggeving dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor Docent externe verslaggeving belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als Docent externe verslaggeving. Bekijk dan onze tips.

Bekijk onze CV en sollicitatietips

Is het beroep Docent externe verslaggeving iets voor je?

Zou je graag Docent externe verslaggeving willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als Docent externe verslaggeving bij jou past.

Doe de gratis beroepskeuzetest

Actuele blogposts


reacties op Docent externe verslaggeving

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist

Het formulier kan nog niet worden verzonden omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.


Ga direct naar