Docent management accounting Salaris, Taken, Vacatures, Opleiding, Toekomst & Skills

Wat doet een Docent management accounting? Lees de functieomschrijving.

Vind het antwoord op al jouw vragen over het beroep docent management accounting. De functieomschrijving, over het loon, de baankans en hoe je docent management accounting wordt.

 

Wat is een Docent management accounting?

De docent management accounting geeft les in het vak management accounting.

De docent management accounting geeft les op een MBO of HBO opleiding in de richting accountancy, bedrijfseconomie of een andere soortgelijke economische opleiding. De voornaamste taak van de docent management accounting is zijn kennis en visie op het gebied van het vak management accounting overbrengen op zijn leerlingen/studenten. Hij geeft les in onderwerpen als het samenstellen van kostprijzen, het bepalen van kosten, opbrengsten, uitgaven en ontvangsten en het toepassen van afschrijvingssystemen en geeft les in kostencalculaties, kostenbeheersing en kostprijsinformatie.

De docent management accounting ontwikkelt zijn eigen lesmateriaal of maakt gebruik van bestaand lesmateriaal en geeft zijn leerlingen/studenten opdrachten, toetsen, tentamens, huiswerk en andere opdrachten die hij vervolgens nakijkt, met de leerlingen/studenten bespreekt en waar nodig becijfert. Naar aanleiding van al dit gemaakte werk kan de docent management accounting de studievoortgang en studieontwikkeling van zijn leerlingen/studenten nauwgezet bijhouden en waar nodig met ze om de tafel gaan om te kijken wat er niet goed gaat, wat er beter kan en hoe hij ze daar het beste bij kan helpen.

De docent management accounting heeft verstand van het vak management accounting en weet zijn kennis en visie op een interessante en educatieve manier op zijn leerlingen/studenten over te brengen. Daarnaast durft hij ook streng op te treden wanneer leerlingen/studenten zich vervelend gedragen of geen goede inzet tonen om ten alle tijde de leerlingen/studenten zo optimaal mogelijk te begeleiden en de orde in de klas te bewaren. Ook kan de docent management accounting projecten begeleiden.

Naast zijn werkzaamheden in de klas is de docent management accounting ook aanwezig tijdens vergaderingen met collega's om de leerlingen/studenten te bespreken en te kijken naar verbeterpunten binnen de school en opleiding.Wil je werken als Docent management accounting?

Werk je al als Docent management accounting en zoek je een nieuwe baan? Of wil je Docent management accounting worden? Wil je het gemiddelde salaris weten? Op nationaleberoepengids.nl staat alles wat je nodig hebt. Hieronder vind je de vacatures en de opleidingen voor Docent management accounting, maar ook informatie over het salaris, de baankansen, de beste werkgevers en nog veel meer!


Alles over het beroep Docent management accounting in één oogopslag

Sector:

Persoonstype:

Netwerk:

 • Leerlingen/studenten
 • Collega's
 • Directeur van de school
 • Mensen uit het vak

Opleidingsniveau:

Salarisindicatie:

 • Van €1600 tot €2200

Baankans:

Aantal vacatures:

0

Aantal opleidingen:

Baankans

Huidige aantal vacatures

0


Salaris en Arbeidsvoorwaarden Docent management accounting

Wat verdient een Docent management accounting?

Het salaris van de docent management accounting die fulltime werkzaam is op een school verdient, afhankelijk van het aantal jaren werkervaring en de school waar hij werkzaam is, tussen de €1600,- en €2200,- bruto per maand.

Salarisschaal Docent management accounting

 • Maximaal
 • Gemiddeld
 • Minimaal
Bovenstaande bedragen zijn bruto maandsalarissen.Vacatures Docent management accounting

Er zijn geen vacatures Docent management accounting aanwezig. Je kan wel meer informatie vinden over de branche waar een Docent management accounting in werkt.

Meer weten over de sector waar een Docent management accounting in werkt

Bekijk werken in Onderwijs

Arbeidsmarktperspectief en doorgroeimogelijkheden Docent management accounting

Wat is de toekomst van Docent management accounting?

Het arbeidsmarktperspectief voor de docent management accounting is gemiddeld. Er is voldoende werkgelegenheid op de verschillende economische opleidingen. Daarnaast kan de docent management accounting de werkgelegenheid voor zichzelf vergroten door ook in andere economische vakken les te gaan geven.

Baankans Docent management accounting

Powered by arbeidsmarktkansen.nl

Huidige aantal vacatures

0


Wil je weten wat jouw arbeidsmarktwaarde is?

Plaats nu je cv en kom erachter

Docent management accounting worden: Opleidingen tot Docent management accounting

Wil je docent management accounting worden? Hieronder vind je de eisen, het ontwikkelingspad en de opleidingen.

Hoe word je een Docent management accounting? 

De docent management accounting heeft een WO opleiding ''Accountancy'', ''Accountancy and Control'', ''Accountancy and Controlling'', ''Economics'', ''Finance'', ''Financial Management'', ''Fiscale Economie'', ''Leraar 1e graad Economie en Bedrijfswetenschappen'' of een andere soortgelijke WO opleiding gevolgd of heeft de opleiding ''Leraar Bedrijfseconomie'' gevolgd (HBO, vierjarig).

De 1 beste opleidingen, cursussen en traningen tot Docent management accounting

8 te vermijden valkuilen in management accounting
Management Accounting is een zeer krachtig instrument waarmee vandaag iedere organisatie wordt aangestuurd. Het biedt immers de mogelijkheid om – tot in detail – de resultaten van uw bedrijf op …
Meer opleidingen Docent management accounting

Weet je nog niet of je Docent management accounting wilt worden? Of wil je doorgroeien? Misschien is er wel een vervolgopleiding Docent management accounting of specialisatie cursus te vinden.

Zoek in alle opleidingen, cursussen en trainingen
Netwerk Docent management accounting

Met wie werkt een Docent management accounting samen? 

Het netwerk van de docent management accounting bestaat uit zijn leerlingen/studenten, zijn collega's, de directeur van de school en mensen uit de economische sector die op school over hun vak komen spreken.


 • Leerlingen/studenten
 • Collega's
 • Directeur van de school
 • Mensen uit het vak
Docent management accounting


Organisaties waar een Docent management accounting werkzaam is

Veel beroepen vind je vaak terug bij gelijksoortige bedrijven. Bekijk hieronder bij wat voor type organisatie een Docent management accounting meestal werkt.

Waar werkt een Docent management accounting?

De docent management accounting geeft les op een MBO of HBO opleiding op een school.

Meer weten over werken in de Accountancy & Finance?

Bekijk werken in Accountancy & Finance

Best beoordeelde werkgevers Docent management accounting

Waar kun je het beste werken als Docent management accounting? Hieronder vind je de best door de Docent management accounting beoordeelde bedrijven, en/of die met de meeste vacatures.

Op dit moment zijn er geen bedrijven gevonden voor het beroep Docent management accounting.

Competenties, Skills en Vaardigheden Docent management accounting:

Voor ieder beroep heb je specifieke vaardigheden en kennis nodig, dat geldt ook voor een Docent management accounting.

Welke competenties heeft een Docent management accounting nodig?

Een Docent management accounting heeft de volgende competenties nodig om zijn of haar beroep goed te kunnen uitoefenen.


Persoonstypen Docent management accounting

De meeste beroepen passen alleen bij bepaalde persoonlijkheden. Bekijk welke persoonstypen volgens het enneagram er bij Docent management accounting passen.

Wat voor persoonlijkheid heeft een Docent management accounting nodig? 

De docent management accounting is een waarnemer. Hij let goed op de studievoortgang en studieontwikkeling van zijn leerlingen/studenten zodat hij ze zo optimaal mogelijk les kan geven en kan begeleiden. Dit maakt de docent management accounting ook tot een gever. Hij geeft zijn kennis en visie op het gebied van het vak management accounting over op zijn leerlingen/studenten en biedt ze waar nodig individuele begeleiding of extra tips en adviezen.

Bekijk de persoonstypen voor Docent management accounting


Gever


Lees meer

Waarnemer


Lees meer

Interview met een Docent management accounting

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.


Beoordeling van het beroep Docent management accounting

Bekijk hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef jouw beoordeling of mening over het beroep Docent management accounting

Functie inhoud:
Salaris en arbeidsvoorwaarden:
Doorgroeimogelijkheden:
Arbeidsmarktperspectief:
Bedankt voor uw feedback.

Solliciteren op de functie Docent management accounting

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als Docent management accounting dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor Docent management accounting belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als Docent management accounting. Bekijk dan onze tips.

Bekijk onze CV en sollicitatietips

Is het beroep Docent management accounting iets voor je?

Zou je graag Docent management accounting willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als Docent management accounting bij jou past.

Doe de gratis beroepskeuzetest

Actuele blogposts


reacties op Docent management accounting

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist

Het formulier kan nog niet worden verzonden omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.


Ga direct naar