Docent management accounting Salaris, Taken, Vacatures, Opleiding, Toekomst & Skills

Wat doet een Docent management accounting? Lees de functieomschrijving.

Vind het antwoord op al jouw vragen over het beroep docent management accounting. De functieomschrijving, over het loon, de baankans en hoe je docent management accounting wordt.

 

Wat is een Docent management accounting?

De docent management accounting geeft les in het vak management accounting.

De docent management accounting geeft les op een MBO of HBO opleiding in de richting accountancy, bedrijfseconomie of een andere soortgelijke economische opleiding. De voornaamste taak van de docent management accounting is zijn kennis en visie op het gebied van het vak management accounting overbrengen op zijn leerlingen/studenten. Hij geeft les in onderwerpen als het samenstellen van kostprijzen, het bepalen van kosten, opbrengsten, uitgaven en ontvangsten en het toepassen van afschrijvingssystemen en geeft les in kostencalculaties, kostenbeheersing en kostprijsinformatie.

De docent management accounting ontwikkelt zijn eigen lesmateriaal of maakt gebruik van bestaand lesmateriaal en geeft zijn leerlingen/studenten opdrachten, toetsen, tentamens, huiswerk en andere opdrachten die hij vervolgens nakijkt, met de leerlingen/studenten bespreekt en waar nodig becijfert. Naar aanleiding van al dit gemaakte werk kan de docent management accounting de studievoortgang en studieontwikkeling van zijn leerlingen/studenten nauwgezet bijhouden en waar nodig met ze om de tafel gaan om te kijken wat er niet goed gaat, wat er beter kan en hoe hij ze daar het beste bij kan helpen.

De docent management accounting heeft verstand van het vak management accounting en weet zijn kennis en visie op een interessante en educatieve manier op zijn leerlingen/studenten over te brengen. Daarnaast durft hij ook streng op te treden wanneer leerlingen/studenten zich vervelend gedragen of geen goede inzet tonen om ten alle tijde de leerlingen/studenten zo optimaal mogelijk te begeleiden en de orde in de klas te bewaren. Ook kan de docent management accounting projecten begeleiden.

Naast zijn werkzaamheden in de klas is de docent management accounting ook aanwezig tijdens vergaderingen met collega's om de leerlingen/studenten te bespreken en te kijken naar verbeterpunten binnen de school en opleiding.

Vind kansrijke banen die bij jouw persoonlijkheid en competenties passen

Wil je een baan vinden die echt bij jou past? Wil je omscholen maar weet je nog niet wat? Met baansuggestie krijg je actuele vacatures te zien die passen bij jouw interesse, competenties en persoonlijkheid. Je kan ervoor kiezen om kansrijke banen en ook omschoolvacatures de voorrang te geven. Na 3 stappen krijg je gelijk jouw unieke baansuggesties te zien die horen bij jouw persoonlijke baanprofiel. Doe nu inspiratie op voor de ontwikkeling van jouw loopbaan!

Bekijk jouw persoonlijke baansuggesties

Wil je werken als Docent management accounting?

Werk je al als Docent management accounting en zoek je een nieuwe baan? Of wil je Docent management accounting worden? Wil je het gemiddelde salaris weten? Op nationaleberoepengids.nl staat alles wat je nodig hebt. Hieronder vind je de vacatures en de opleidingen voor Docent management accounting, maar ook informatie over het salaris, de baankansen, de beste werkgevers en nog veel meer!


Alles over het beroep Docent management accounting in één oogopslag

Sector:

Persoonstype:

Netwerk:

 • Leerlingen/studenten
 • Collega's
 • Directeur van de school
 • Mensen uit het vak

Opleidingsniveau:

Salarisindicatie:

 • Van €1600 tot €2200

Baankans:

Aantal vacatures:

0

Aantal opleidingen:

Baankans

Huidige aantal vacatures

0


Salaris en Arbeidsvoorwaarden Docent management accounting

Wat verdient een Docent management accounting?

Het salaris van de docent management accounting die fulltime werkzaam is op een school verdient, afhankelijk van het aantal jaren werkervaring en de school waar hij werkzaam is, tussen de €1600,- en €2200,- bruto per maand.

Salarisschaal Docent management accounting

 • Maximaal
 • Gemiddeld
 • Minimaal
Bovenstaande bedragen zijn bruto maandsalarissen.

Wil je jouw salaris verhogen?

Bekijk dan welke banen echt bij jouw passen met onze tool BaansuggestieVacatures Docent management accounting

Er zijn geen vacatures Docent management accounting aanwezig. Je kan wel meer informatie vinden over de branche waar een Docent management accounting in werkt.

Meer weten over de sector waar een Docent management accounting in werkt

Bekijk werken in Onderwijs

Arbeidsmarktperspectief en doorgroeimogelijkheden Docent management accounting

Wat zijn de baankansen voor een Docent management accounting?

Het arbeidsmarktperspectief voor de docent management accounting is gemiddeld. Er is voldoende werkgelegenheid op de verschillende economische opleidingen. Daarnaast kan de docent management accounting de werkgelegenheid voor zichzelf vergroten door ook in andere economische vakken les te gaan geven.

De actuele kans op werk voor een Docent management accounting

Het beroep Docent management accounting is onderdeel van de beroepsfamilie Vakdocenten handel en administratie. De kans op werk voor de beroepsfamilie Vakdocenten handel en administratie is in de huidige periode gemiddeld

Huidige aantal vacatures

0

Baankans Docent management accounting

logo uwv

Deze indicatie is gebaseerd op de spanningsindicator van het UWV. De kans op werk voor de afzonderlijke beroepen binnen deze beroepsfamilie kan verschillen


Docent management accounting worden: Opleidingen tot Docent management accounting

Wil je Docent management accounting worden? Hieronder vind je de eisen, het ontwikkelingspad en de opleidingen voor de Docent management accounting.

Hoe word je een Docent management accounting? 

De docent management accounting heeft een WO opleiding ''Accountancy'', ''Accountancy and Control'', ''Accountancy and Controlling'', ''Economics'', ''Finance'', ''Financial Management'', ''Fiscale Economie'', ''Leraar 1e graad Economie en Bedrijfswetenschappen'' of een andere soortgelijke WO opleiding gevolgd of heeft de opleiding ''Leraar Bedrijfseconomie'' gevolgd (HBO, vierjarig).

De 1 best beoordeelde opleidingen tot Docent management accounting

8 te vermijden valkuilen in management accounting
Management Accounting is een zeer krachtig instrument waarmee vandaag iedere organisatie wordt aangestuurd. Het biedt immers de mogelijkheid om – tot in detail – de resultaten van uw bedrijf op …
8 te vermijden valkuilen in management accounting

Omscholen tot Docent management accounting

Als je je wilt omscholen tot Docent management accounting is het mogelijk dat er meerdere wegen zijn. Het komt namelijk steeds vaker voor dat er specifieke vacatures met omscholing zijn. Op dat moment wordt het leertraject hiervoor door de werkgever georganiseerd. Als er op dit moment omschoolvacatures voor Docent management accounting zijn vind je die hieronder.

Bepaal jouw omschoolkeuze met Baansuggestie

Met baansuggestie krijg je kansrijke banen te zien die passen bij jouw interesse, competenties en persoonlijkheid. Je vindt ook direct omschoolvacatures als deze er zijn. Je kunt nu inspiratie op doen en jouw omschoolkeuze bepalen op basis van wat bij jou past! Bekijk jouw baansuggesties!

Vacatures met (Om)scholing

Omscholen met salaris is natuurlijk wel zo prettig, je verdient gelijk vanaf het begin van je nieuwe baan. Ook worden vaak de opleidingskosten door de werkgever betaald. Wij kennen totaal 4 verschillende typen (om)scholingsvacatures. Directe omscholing, Opleidingsvacatures (BBL, Beroepsbegeleidende Leerweg), Leerling vacatures en Traineeships. Als er voor Docent management accounting dit type vacatures zijn vind je ze hieronder.

Op dit moment zijn er geen omschoolvacatures voor Docent management accounting

Zelfstandig omscholen of doorgroeien tot Docent management accounting

Als je Docent management accounting wilt worden vanuit een bestaande baan, dus je wilt omscholen of doorgroeien naar Docent management accounting zijn de volgende zaken belangrijk:

Interesse en Motivatie Docent management accounting

Om je werk goed te kunnen doen moet je het leuk vinden. Je moet jouw beroep inhoudelijk interessant vinden en het moet bij jouw motivatie passen. De inhoudelijke beschrijving van het beroep vind je bij Wat doet een Docent management accounting?

Competenties en Vaardigheden Docent management accounting

Naast de interesse is het belangrijk dat je de competenties hebt die een Docent management accounting nodig heeft om succesvol te zijn. Sommige competenties zal je van nature hebben en andere hebben misschien training nodig? Hieronder vind je cursussen en trainingen voor de ontwikkeling van de competenties die een Docent management accounting nodig heeft.

Competentiegerichte cursussen en trainingen voor de Docent management accounting

Trainingen & cursussen Initiatief ontplooien
Initiatief ontplooien
Trainingen & cursussen Kritisch
Kritisch
Trainingen & cursussen Luisteren
Luisteren
Trainingen & cursussen Motiveren
Motiveren
Trainingen & cursussen Omgaan met details
Omgaan met details
Trainingen & cursussen Plannen en organiseren
Plannen en organiseren
Trainingen & cursussen Presenteren
Presenteren
Trainingen & cursussen Resultaatgerichtheid
Resultaatgerichtheid
Trainingen & cursussen Uitdrukkingsvaardigheid
Uitdrukkingsvaardigheid

Persoonlijkheid van een Docent management accounting

Voor ieder beroep is het belangrijk dat het bij jou als persoon past. Hieronder vind je de twee belangrijkste persoontypen voor het beroep Docent management accounting. Als Docent management accounting wilt worden moet minimaal één van de persoonlijkheidstypen sterk bij je passen, het tweede persoonstype moet in ieder geval herkenning geven.

De persoonstypen Docent management accounting:


zie volledige beschrijving persoonstype Docent management accounting

Vakkennis voor een Docent management accounting

Het is voor een Docent management accounting ook erg handig en vaak ook vereist om de specifieke vakkennis en inhoud te snappen. Veel vakgerichte opleidingen tot Docent management accounting zijn een combinatie van theoretische achtergrond en praktijkgerichte kennis en vaardigheden.

Online Trainingen & Opleidingen Docent management accounting


Werkervaring Docent management accounting

Het is voor een startend Docent management accounting die net van school komt minder belangrijk dat ze de nodige ervaring heeft. Maar voor iemand die zich wil omscholen of doorgroeit tot Docent management accounting is het cruciaal dat er wel relevante ervaring is. Dit kan ervaring zijn in een beroep dat overeenkomsten vertoont, zoals Docent bedrijfseconomie, Docent accountancy .

Iets anders leren?

Is Docent management accounting het misschien toch niet voor je? Je kan via deze zoekbalk ruim 30.000 opleidingen, trainingen en cursussen vinden van zeker 1000 onderwerpen.
Netwerk Docent management accounting

Met wie werkt een Docent management accounting samen? 

Het netwerk van de docent management accounting bestaat uit zijn leerlingen/studenten, zijn collega's, de directeur van de school en mensen uit de economische sector die op school over hun vak komen spreken.


 • Leerlingen/studenten
 • Collega's
 • Directeur van de school
 • Mensen uit het vak
Docent management accounting


Organisaties waar een Docent management accounting werkzaam is

Veel beroepen vind je vaak terug bij gelijksoortige bedrijven. Bekijk hieronder bij wat voor type organisatie een Docent management accounting meestal werkt.

Waar werkt een Docent management accounting?

De docent management accounting geeft les op een MBO of HBO opleiding op een school.

Meer weten over werken in de Accountancy & Finance?

Bekijk werken in Accountancy & Finance

Best beoordeelde werkgevers Docent management accounting

Waar kun je het beste werken als Docent management accounting? Hieronder vind je de best door de Docent management accounting beoordeelde bedrijven, en/of die met de meeste vacatures.

Op dit moment zijn er geen bedrijven gevonden voor het beroep Docent management accounting.

Competenties, Skills en Vaardigheden Docent management accounting:

Voor ieder beroep heb je specifieke vaardigheden en kennis nodig, dat geldt ook voor een Docent management accounting.

Welke competenties heeft een Docent management accounting nodig?

Een Docent management accounting heeft de volgende competenties nodig om zijn of haar beroep goed te kunnen uitoefenen.


Persoonstypen Docent management accounting

De meeste beroepen passen alleen bij bepaalde persoonlijkheden. Bekijk welke persoonstypen volgens het enneagram er bij Docent management accounting passen.

Wat voor persoonlijkheid heeft een Docent management accounting nodig? 

De docent management accounting is een waarnemer. Hij let goed op de studievoortgang en studieontwikkeling van zijn leerlingen/studenten zodat hij ze zo optimaal mogelijk les kan geven en kan begeleiden. Dit maakt de docent management accounting ook tot een gever. Hij geeft zijn kennis en visie op het gebied van het vak management accounting over op zijn leerlingen/studenten en biedt ze waar nodig individuele begeleiding of extra tips en adviezen.

Bekijk de persoonstypen voor Docent management accounting


Gever


Lees meer

Waarnemer


Lees meer

Interview met een Docent management accounting

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.


Beoordeling van het beroep Docent management accounting

Bekijk hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef jouw beoordeling of mening over het beroep Docent management accounting

Functie inhoud:
Salaris en arbeidsvoorwaarden:
Doorgroeimogelijkheden:
Arbeidsmarktperspectief:
Bedankt voor uw feedback.

Solliciteren op de functie Docent management accounting

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als Docent management accounting dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor Docent management accounting belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als Docent management accounting. Bekijk dan onze tips.

Bekijk onze CV en sollicitatietips

Is het beroep Docent management accounting iets voor je?

Zou je graag Docent management accounting willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als Docent management accounting bij jou past.

Doe de gratis beroepskeuzetest

Actuele blogposts


reacties op Docent management accounting

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist

Het formulier kan nog niet worden verzonden omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.


Ga direct naar