Docent chemische procestechniek Salaris, Taken, Vacatures, Opleiding, Toekomst & Skills

Wat doet een Docent chemische procestechniek? Lees de functieomschrijving.

De docent chemische procestechniek geeft les in het vak chemische procestechniek.

De docent chemische procestechniek geeft les op een MBO of HBO opleiding in de richting chemie, chemische technologie of een andere soortgelijke opleiding. De voornaamste taak van de docent chemische procestechniek is zijn kennis en visie op het gebied van het vak chemische procestechniek overbrengen op zijn leerlingen/studenten. Hij geeft les in alle facetten van het vak chemische procestechniek. Hij geeft onder andere les in/over onderwerpen als het ontwerpen en opschalen van productieprocessen, het verbeteren en optimaliseren van bestaande processen en leert zijn leerlingen/studenten alles over de verschillende fases van het productieproces.

De docent chemische procestechniek ontwikkelt zijn eigen lesmateriaal of maakt gebruik van bestaand lesmateriaal en geeft zijn leerlingen/studenten opdrachten, toetsen, tentamens, huiswerk en andere opdrachten die hij vervolgens nakijkt, met de leerlingen/studenten bespreekt en waar nodig becijfert. Naar aanleiding van al dit gemaakte werk kan de docent chemische procestechniek de studievoortgang en studieontwikkeling van zijn leerlingen/studenten nauwgezet bijhouden en waar nodig met ze om de tafel gaan om te kijken wat er niet goed gaat, wat er beter kan en hoe hij ze daar het beste bij kan helpen.

De docent chemische procestechniek heeft verstand van het vak chemische procestechniek en weet zijn kennis en visie op een interessante en educatieve manier op zijn leerlingen/studenten over te brengen. Daarnaast durft hij ook streng op te treden wanneer leerlingen/studenten zich vervelend gedragen of geen goede inzet tonen om ten alle tijde de leerlingen/studenten zo optimaal mogelijk te begeleiden en de orde in de klas te bewaren. Ook kan de docent chemische procestechniek projecten begeleiden.

Naast zijn werkzaamheden in de klas is de docent chemische procestechniek ook aanwezig tijdens vergaderingen met collega's om de leerlingen/studenten te bespreken en te kijken naar eventuele verbeterpunten binnen de school en opleiding.

Wil je werken als Docent chemische procestechniek?

Werk je al als Docent chemische procestechniek en zoek je een nieuwe baan? Of wil je Docent chemische procestechniek worden? Wil je het gemiddelde salaris weten? Op nationaleberoepengids.nl staat alles wat je nodig hebt. Hieronder vindt je de vacatures en de opleidingen voor Docent chemische procestechniek, maar ook informatie over het salaris, de baankansen, de beste werkgevers en nog veel meer!

Bekijk de vacatures Bekijk de opleidingen Bekijk salarisinfo Vind de beste werkgevers

Alles over het beroep Docent chemische procestechniek in één oogopslag

Beroepsgroep:

Persoonstype:

Netwerk:

 • Leerlingen/studenten
 • Collega's
 • Directeur van de school
 • Mensen uit het vakgebied

Opleidingsniveau:

Salarisindicatie:

 • Van €1600 tot €2000

Baankans:

Aantal vacatures:

0

Aantal opleidingen:

Baankans

Huidige aantal vacatures

0


Salaris en Arbeidsvoorwaarden Docent chemische procestechniek

Wat verdient een Docent chemische procestechniek?

Het salaris van de docent chemische procestechniek die fulltime werkzaam is op een school verdient, afhankelijk van het aantal jaren werkervaring en de school waar hij werkzaam is, tussen de €1600,- en €2000,- bruto per maand.

Salarisschaal Docent chemische procestechniek

 • Maximaal
 • Gemiddeld
 • Minimaal
Bovenstaande bedragen zijn bruto maandsalarissen.

Vacatures Docent chemische procestechniek

Er zijn geen vacatures aanwezig.

Arbeidsmarktperspectief en doorgroeimogelijkheden Docent chemische procestechniek

Hoe goed is de toekomst voor de Docent chemische procestechniek? 

Het arbeidsmarktperspectief voor de docent chemische procestechniek is gemiddeld. Er is voldoende werkgelegenheid. Daarnaast kan de docent chemische procestechniek de werkgelegenheid voor zichzelf vergroten door ook in andere chemische vakken les te gaan geven.

Baankans Docent chemische procestechniek

Powered by arbeidsmarktkansen.nl

Huidige aantal vacatures

0


Wil je weten wat jouw arbeidsmarktwaarde is?

Plaats nu je cv en kom erachter

Docent chemische procestechniek worden: Opleidingen tot Docent chemische procestechniek

Hoe word je een Docent chemische procestechniek? 

De docent chemische procestechniek heeft een HBO opleiding ''Chemie'', ''Chemische Technologie'' of een WO opleiding ''Chemische Wetenschappen'' gevolgd en is (eventueel na het behalen van een onderwijsbevoegdheid of relevante werkervaring) les gaan geven in het vak ''chemische procestechniek''.

De 0 beste opleidingen, cursussen en traningen tot Docent chemische procestechniek

Meer opleidingen Docent chemische procestechniek

Weet je nog niet of je Docent chemische procestechniek wilt worden? Of wil je doorgroeien? Misschien is er wel een vervolgopleiding Docent chemische procestechniek of specialisatie cursus te vinden.

Zoek in alle opleidingen, cursussen en trainingen


Netwerk Docent chemische procestechniek

Met wie werkt een Docent chemische procestechniek samen? 

Het netwerk van de docent chemische procestechniek bestaat uit zijn leerlingen/studenten, zijn collega's, de directeur van de school en mensen uit het vakgebied die op school over hun vak komen spreken.


 • Leerlingen/studenten
 • Collega's
 • Directeur van de school
 • Mensen uit het vakgebied
Docent chemische procestechniek


Organisaties waar een Docent chemische procestechniek werkzaam is

Waar werkt een Docent chemische procestechniek meestal? 

De docent chemische procestechniek geeft les op een MBO of HBO opleiding op een school.

Meer weten over werken in de Technisch?

Bekijk werken in Technisch

Best beoordeelde werkgevers Docent chemische procestechniek

Waar kun je het beste werken als Docent chemische procestechniek? Hieronder vindt je de best door de Docent chemische procestechniek beoordeelde bedrijven, en/of die met de meeste vacatures.

Op dit moment zijn er geen bedrijven gevonden voor het beroep Docent chemische procestechniek.

Competenties, Skills en Vaardigheden Docent chemische procestechniek:

Welke competenties heeft een een Docent chemische procestechniek nodig? Hieronder vind je ze met de beschrijving ervan.


Persoonstypen Docent chemische procestechniek

Wat voor persoonlijkheid heb je als Docent chemische procestechniek nodig? 

De docent chemische procestechniek is een waarnemer. Hij let goed op de studievoortgang en studieontwikkeling van zijn leerlingen/studenten zodat hij ze zo optimaal mogelijk les kan geven en kan begeleiden. Dit maakt de docent chemische procestechniek ook tot een gever. Hij geeft zijn kennis en visie op het gebied van het vak chemische procestechniek over op zijn leerlingen/studenten en biedt ze waar nodig individuele begeleiding of extra tips en adviezen.

Bekijk de persoonstypen voor Docent chemische procestechniek


Gever


Lees meer

Waarnemer


Lees meer

Interview met een Docent chemische procestechniek

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.


Beoordeling van het beroep Docent chemische procestechniek

Bekijk hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef jouw beoordeling of mening over het beroep Docent chemische procestechniek

Functie inhoud:
Salaris en arbeidsvoorwaarden:
Doorgroeimogelijkheden:
Arbeidsmarktperspectief:
Bedankt voor uw feedback.

Solliciteren op de functie Docent chemische procestechniek

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als Docent chemische procestechniek dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor Docent chemische procestechniek belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als Docent chemische procestechniek. Bekijk dan onze tips.

Bekijk onze CV en sollicitatietips

Is het beroep Docent chemische procestechniek iets voor je?

Zou je graag Docent chemische procestechniek willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als Docent chemische procestechniek bij jou past.

Doe de gratis beroepskeuzetest

Actuele blogposts


reacties op Docent chemische procestechniek

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist

Het formulier kan nog niet worden verzonden omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.


Ga direct naar