Docent etaleren Salaris, Taken, Vacatures, Opleiding, Toekomst & Skills

Wat doet een Docent etaleren? Lees de functieomschrijving.

Vind het antwoord op al jouw vragen over het beroep docent etaleren. De functieomschrijving, over het loon, de baankans en hoe je docent etaleren wordt.

 

Wat is een Docent etaleren?

De docent etaleren geeft les in het vak etaleren.

De docent etaleren geeft les op een MBO of HBO opleiding waarin de leerlingen/studenten ook moeten leren hoe ze dingen moeten tentoonstellen/etaleren (bijvoorbeeld bij mode design, detailhandel of zakelijke dienstverlening met de uitstroom bibliotheek).

De docent etaleren geeft les in het vak etaleren. Hij leert zijn leerlingen/studenten hoe ze het beste producten, waren of diensten kunnen uitstallen en hoe een bepaalde stellage of tentoonstelling op de ene manier in het oog springt en klanten trekt en hoe een andere stellage juist klanten verjaagt. De docent etaleren legt het verschil uit tussen de verschillende etalages en hoe deze kunnen zijn ingericht. Vervolgens laat hij zijn leerlingen/studenten door middel van handvaardige praktijkopdrachten zelf etalages tekenen en/of maken voor een cijfer. Zo kan de docent etaleren kijken naar de ontwikkeling van zijn leerling/student en daarop anticiperen. Daarnaast geeft de docent etaleren ook theorieles.

De docent etaleren ontwikkelt zijn eigen lesmateriaal. Hij geeft zijn leerlingen/studenten ook zelf ontwikkelt huiswerk, toetsen en projecten, kijkt deze na en becijfert deze. Ook zal de docent etaleren naast zijn werkzaamheden in de klas ook aanwezig zijn bij vergaderingen met collega's om de opleidingen en leerlingen te bespreken.

De docent etaleren heeft zelf verstand van het vak etaleren en weet dit op een educatieve, leuke, en begrijpelijke manier uit te leggen aan zijn leerlingen/studenten. Daarnaast moet hij het niet erg vinden om, als er rumoer is in de klas of als een leerling/student zich vervelend gedraagt, streng op te treden om de orde in de klas te bewaren.Wil je werken als Docent etaleren?

Werk je al als Docent etaleren en zoek je een nieuwe baan? Of wil je Docent etaleren worden? Wil je het gemiddelde salaris weten? Op nationaleberoepengids.nl staat alles wat je nodig hebt. Hieronder vind je de vacatures en de opleidingen voor Docent etaleren, maar ook informatie over het salaris, de baankansen, de beste werkgevers en nog veel meer!


Alles over het beroep Docent etaleren in één oogopslag

Beroepsgroep:

Persoonstype:

Netwerk:

 • Leerlingen/studenten
 • Directeur van de school
 • Ouders van leerlingen/studenten
 • Collega's

Opleidingsniveau:

Salarisindicatie:

 • Van €1300 tot €2000

Baankans:

Aantal vacatures:

0

Aantal opleidingen:

Baankans

Huidige aantal vacatures

0


Salaris en Arbeidsvoorwaarden Docent etaleren

Wat verdient een Docent etaleren?

De docent etaleren verdient tussen de €1300,- en €2000,- bruto per maand, afhankelijk van de school waar hij werkt en het aantal jaren werkervaring.

Salarisschaal Docent etaleren

 • Maximaal
 • Gemiddeld
 • Minimaal
Bovenstaande bedragen zijn bruto maandsalarissen.Vacatures Docent etaleren

Er zijn geen vacatures Docent etaleren aanwezig. Je kan wel meer informatie vinden over de branche waar een Docent etaleren in werkt.

Meer weten over de sector waar een Docent etaleren in werkt

Bekijk werken in Kunst & Cultuur & Entertainment

Arbeidsmarktperspectief en doorgroeimogelijkheden Docent etaleren

Wat is de toekomst van Docent etaleren?

Het arbeidsmarktperspectief voor de docent etaleren is gemiddeld. Er zijn voldoende opleidingen waar een docent etaleren aan de slag kan maar hij moet wel (door middel van een behaald diploma of relevante werkervaring) op kunnen vallen en zichzelf in de markt zetten. Daarnaast kan de docent etaleren ook zelfstandig freelance cursussen/workshops etaleren gaan geven of doorgroeien binnen een andere rol in het onderwijs.

Baankans Docent etaleren

Powered by arbeidsmarktkansen.nl

Huidige aantal vacatures

0


Wil je weten wat jouw arbeidsmarktwaarde is?

Benieuwd hoe (andere) werkgevers jou waarderen? Plaats je CV bij onze vacaturepartners en vind uit hoe je in de markt ligt!

Plaats je CV nu direct op Monsterboard Plaats je CV op Nationale Vacaturebank

Docent etaleren worden: Opleidingen tot Docent etaleren

Wil je Docent etaleren worden? Hieronder vind je de eisen, het ontwikkelingspad en de opleidingen voor de Docent etaleren.

Hoe word je een Docent etaleren? 

De docent etaleren heeft over het algemeen een opleiding ''Leraar BVE'' gevolgd of heeft een opleiding ''Etaleur/Etaleuse'' (mbo en hbo, vierjarig) of Vormgever Reclame, Presentatie en Communicatie'' gevolgd (mbo, vierjarig).

Opleidingen, cursussen en trainingen tot Docent etaleren

Er zijn geen opleidingen Docent etaleren aanwezig. Je kan wel verder kijken naar de opleidingen van de sector waar een Docent etaleren in werkt

Bekijk alle opleidingen Kunst & Cultuur & Entertainment

Omscholen of doorgroeien tot Docent etaleren

Voor mensen die willen of moeten omscholen heeft de overheid tijdelijk de NL Leert Door Subsidie in het leven geroepen.

Dit is gratis loopbaanadvies ter waarde van € 700 een erkende loopbaancoach. Dit traject moet je aanvragen voor 1 december!!!

Omscholen met NL leert door subsidie

 

Als je Docent etaleren wilt worden vanuit een bestaande baan, dus je wilt omscholen of doorgroeien naar Docent etaleren zijn de volgende zaken belangrijk:

Interesse en Motivatie Docent etaleren

Om je werk goed te kunnen doen moet je het leuk vinden. Je moet jouw beroep inhoudelijk interessant vinden en het moet bij jouw motivatie passen. De inhoudelijke beschrijving van het beroep vind je bij Wat doet een Docent etaleren?

Competenties en Vaardigheden Docent etaleren

Naast de interesse is het belangrijk dat je de competenties hebt die een Docent etaleren nodig heeft om succesvol te zijn. Sommige competenties zal je van nature hebben en andere hebben misschien training nodig? Hieronder vind je cursussen en trainingen voor de ontwikkeling van de competenties die een Docent etaleren nodig heeft.

Competentiegerichte cursussen en trainingen voor de Docent etaleren

Trainingen & cursussen Conflicten beheersen
Conflicten beheersen
Trainingen & cursussen Initiatief ontplooien
Initiatief ontplooien
Trainingen & cursussen Innovatief
Innovatief
Trainingen & cursussen Kritisch
Kritisch
Trainingen & cursussen Luisteren
Luisteren
Trainingen & cursussen Motiveren
Motiveren
Trainingen & cursussen Omgaan met details
Omgaan met details
Trainingen & cursussen Overtuigen
Overtuigen
Trainingen & cursussen Plannen en organiseren
Plannen en organiseren
Trainingen & cursussen Presenteren
Presenteren
Trainingen & cursussen Resultaatgerichtheid
Resultaatgerichtheid
Trainingen & cursussen Samenwerken
Samenwerken
Trainingen & cursussen Sociabiliteit
Sociabiliteit
Trainingen & cursussen Uitdrukkingsvaardigheid
Uitdrukkingsvaardigheid

Persoonlijkheid van een Docent etaleren

Voor ieder beroep is het belangrijk dat het bij jou als persoon past. Hieronder vind je de twee belangrijkste persoontypen voor het beroep Docent etaleren. Als Docent etaleren wilt worden moet minimaal één van de persoonlijkheidstypen sterk bij je passen, het tweede persoonstype moet in ieder geval herkenning geven.

De persoonstypen Docent etaleren:


zie volledige beschrijving persoonstype Docent etaleren

Vakkennis voor een Docent etaleren

Het is voor een Docent etaleren ook erg handig en vaak ook vereist om de specifieke vakkennis en inhoud te snappen. Veel vakgerichte opleidingen tot Docent etaleren zijn een combinatie van theoretische achtergrond en praktijkgerichte kennis en vaardigheden.

Online Trainingen & Opleidingen Docent etaleren


Werkervaring Docent etaleren

Het is voor een startend Docent etaleren die net van school komt minder belangrijk dat ze de nodige ervaring heeft. Maar voor iemand die zich wil omscholen of doorgroeit tot Docent etaleren is het cruciaal dat er wel relevante ervaring is. Dit kan ervaring zijn in een beroep dat overeenkomsten vertoont, zoals Leraar handvaardigheid, Etaleur, Docent Detailhandel .

Iets anders leren?

Is Docent etaleren het misschien toch niet voor je? Je kan via deze zoekbalk ruim 30.000 opleidingen, trainingen en cursussen vinden van zeker 1000 onderwerpen.
Netwerk Docent etaleren

Met wie werkt een Docent etaleren samen? 

Het netwerk van de docent etaleren bestaat uit zijn leerlingen/studenten, de directeur van de school waar hij werkzaam is, de ouders van leerlingen/studenten op ouderavonden en zijn collega's. Daarnaast kan zijn netwerk ook bestaan uit etaleurs die hij vraagt om in de klas over hun vak te komen spreken.


 • Leerlingen/studenten
 • Directeur van de school
 • Ouders van leerlingen/studenten
 • Collega's
Docent etaleren


Organisaties waar een Docent etaleren werkzaam is

Veel beroepen vind je vaak terug bij gelijksoortige bedrijven. Bekijk hieronder bij wat voor type organisatie een Docent etaleren meestal werkt.

Waar werkt een Docent etaleren?

De docent etaleren werkt op een MBO of HBO opleiding op een school.

Meer weten over werken in de Onderwijs & Training?

Bekijk werken in Onderwijs & Training

Best beoordeelde werkgevers Docent etaleren

Waar kun je het beste werken als Docent etaleren? Hieronder vind je de best door de Docent etaleren beoordeelde bedrijven, en/of die met de meeste vacatures.

Op dit moment zijn er geen bedrijven gevonden voor het beroep Docent etaleren.

Competenties, Skills en Vaardigheden Docent etaleren:

Voor ieder beroep heb je specifieke vaardigheden en kennis nodig, dat geldt ook voor een Docent etaleren.

Welke competenties heeft een Docent etaleren nodig?

Een Docent etaleren heeft de volgende competenties nodig om zijn of haar beroep goed te kunnen uitoefenen.


Persoonstypen Docent etaleren

De meeste beroepen passen alleen bij bepaalde persoonlijkheden. Bekijk welke persoonstypen volgens het enneagram er bij Docent etaleren passen.

Wat voor persoonlijkheid heeft een Docent etaleren nodig? 

De docent etaleren is een waarnemer. Hij heeft verstand van etaleren/tentoonstellingen en weet wanneer een etalage voor klanten aantrekkelijk is. Daarnaast is hij ook een waarnemer in de klas en let hij op de ontwikkeling van zijn leerlingen/studenten.

De docent etaleren is ook een gever. Hij geeft zijn kennis en visie op het gebied van het vak etaleren over op zijn leerlingen/studenten en geeft ze waar nodig individuele begeleiding.

Bekijk de persoonstypen voor Docent etaleren


Gever


Lees meer

Waarnemer


Lees meer

Interview met een Docent etaleren

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.


Beoordeling van het beroep Docent etaleren

Bekijk hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef jouw beoordeling of mening over het beroep Docent etaleren

Functie inhoud:
Salaris en arbeidsvoorwaarden:
Doorgroeimogelijkheden:
Arbeidsmarktperspectief:
Bedankt voor uw feedback.

Solliciteren op de functie Docent etaleren

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als Docent etaleren dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor Docent etaleren belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als Docent etaleren. Bekijk dan onze tips.

Bekijk onze CV en sollicitatietips

Is het beroep Docent etaleren iets voor je?

Zou je graag Docent etaleren willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als Docent etaleren bij jou past.

Doe de gratis beroepskeuzetest

Actuele blogposts


reacties op Docent etaleren

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist

Het formulier kan nog niet worden verzonden omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.


Ga direct naar