Docent bedrijfscommunicatie Salaris, Taken, Vacatures, Opleiding, Toekomst & Skills

Wat doet een Docent bedrijfscommunicatie? Lees de functieomschrijving.

Vind het antwoord op al jouw vragen over het beroep docent bedrijfscommunicatie. De functieomschrijving, over het loon, de baankans en hoe je docent bedrijfscommunicatie wordt.

 

Wat is een Docent bedrijfscommunicatie?

De docent bedrijfscommunicatie geeft les in het vak bedrijfscommunicatie.

De docent bedrijfscommunicatie geeft les op een MBO of HBO opleiding in de richting accountancy, bedrijfseconomie, bedrijfscommunicatie of een andere soortgelijke (economische) opleiding. De voornaamste taak van de docent bedrijfscommunicatie is zijn kennis en visie op het gebied van het vak bedrijfscommunicatie overbrengen op zijn leerlingen/studenten. Hij leert zijn leerlingen/studenten onder andere hoe ze in lastige praktijksituaties een adequate brief kunnen schrijven, hoe organisaties werken, en alle facetten van de verscheidene communicatiemiddelen.

De docent bedrijfscommunicatie ontwikkelt zijn eigen lesmateriaal of maakt gebruik van bestaand lesmateriaal en geeft zijn leerlingen/studenten opdrachten, toetsen, tentamens, huiswerk en andere opdrachten die hij vervolgens nakijkt, met de leerlingen/studenten bespreekt en waar nodig becijfert. Naar aanleiding van al dit gemaakte werk kan de docent bedrijfscommunicatie de studievoortgang en studieontwikkeling van zijn leerlingen/studenten nauwgezet bijhouden en waar nodig met ze om de tafel gaan om te kijken wat er niet goed gaat, wat er beter kan en hoe hij ze daar het beste bij kan helpen.

De docent bedrijfscommunicatie heeft verstand van het vak bedrijfscommunicatie en weet zijn kennis en visie op een interessante en educatieve manier op zijn leerlingen/studenten over te brengen. Daarnaast durft hij ook streng op te treden wanneer leerlingen/studenten zich vervelend gedragen of geen goede inzet tonen om ten alle tijde de leerlingen/studenten zo optimaal mogelijk te begeleiden en de orde in de klas te bewaren. Ook kan de docent bedrijfscommunicatie projecten begeleiden.

Naast zijn werkzaamheden in de klas is de docent bedrijfscommunicatie ook aanwezig tijdens vergaderingen met collega's om de leerlingen/studenten te bespreken en te kijken naar verbeterpunten binnen de school en opleiding.Wil je werken als Docent bedrijfscommunicatie?

Werk je al als Docent bedrijfscommunicatie en zoek je een nieuwe baan? Of wil je Docent bedrijfscommunicatie worden? Wil je het gemiddelde salaris weten? Op nationaleberoepengids.nl staat alles wat je nodig hebt. Hieronder vind je de vacatures en de opleidingen voor Docent bedrijfscommunicatie, maar ook informatie over het salaris, de baankansen, de beste werkgevers en nog veel meer!


Alles over het beroep Docent bedrijfscommunicatie in één oogopslag

Sector:

Persoonstype:

Netwerk:

 • Leerlingen/studenten
 • Collega's
 • Directeur van de school
 • Mensen uit het vak

Opleidingsniveau:

Salarisindicatie:

 • Van €1600 tot €2200

Baankans:

Aantal vacatures:

0

Aantal opleidingen:

Baankans

Huidige aantal vacatures

0


Salaris en Arbeidsvoorwaarden Docent bedrijfscommunicatie

Wat verdient een Docent bedrijfscommunicatie?

Het salaris van de docent bedrijfscommunicatie die fulltime werkzaam is op een school verdient, afhankelijk van het aantal jaren werkervaring en de school waar hij werkzaam is, tussen de €1600,- en €2200,- bruto per maand.

Salarisschaal Docent bedrijfscommunicatie

 • Maximaal
 • Gemiddeld
 • Minimaal
Bovenstaande bedragen zijn bruto maandsalarissen.Vacatures Docent bedrijfscommunicatie

Er zijn geen vacatures Docent bedrijfscommunicatie aanwezig. Je kan wel meer informatie vinden over de branche waar een Docent bedrijfscommunicatie in werkt.

Meer weten over de sector waar een Docent bedrijfscommunicatie in werkt

Bekijk werken in Onderwijs

Arbeidsmarktperspectief en doorgroeimogelijkheden Docent bedrijfscommunicatie

Wat is de toekomst van Docent bedrijfscommunicatie?

Het arbeidsmarktperspectief voor de docent bedrijfscommunicatie is gemiddeld. Er is voldoende werkgelegenheid op de verschillende economische opleidingen. Daarnaast kan de docent bedrijfscommunicatie de werkgelegenheid voor zichzelf vergroten door ook in andere economische vakken les te gaan geven.

Baankans Docent bedrijfscommunicatie

Powered by arbeidsmarktkansen.nl

Huidige aantal vacatures

0


Wil je weten wat jouw arbeidsmarktwaarde is?

Plaats nu je cv en kom erachter

Docent bedrijfscommunicatie worden: Opleidingen tot Docent bedrijfscommunicatie

Wil je docent bedrijfscommunicatie worden? Hieronder vind je de eisen, het ontwikkelingspad en de opleidingen.

Hoe word je een Docent bedrijfscommunicatie? 

De docent bedrijfscommunicatie heeft een WO opleiding ''Economics'', ''Finance'', ''Financial Management'', ''Fiscale Economie'', ''Leraar 1e graad Economie en Bedrijfswetenschappen'' of een andere soortgelijke WO opleiding gevolgd of heeft de opleiding ''Leraar Bedrijfseconomie'', ''Communicatiesystemen'' of ''Bedrijfscommunicatie''gevolgd (HBO, vierjarig).

Opleidingen, cursussen en trainingen tot Docent bedrijfscommunicatie

Er zijn geen opleidingen Docent bedrijfscommunicatie aanwezig. Je kan wel verder kijken naar de opleidingen van de sector waar een Docent bedrijfscommunicatie in werkt

Bekijk alle opleidingen Onderwijs


Netwerk Docent bedrijfscommunicatie

Met wie werkt een Docent bedrijfscommunicatie samen? 

Het netwerk van de docent bedrijfscommunicatie bestaat uit zijn leerlingen/studenten, zijn collega's, de directeur van de school en mensen uit de economische sector die op school over hun vak komen spreken.


 • Leerlingen/studenten
 • Collega's
 • Directeur van de school
 • Mensen uit het vak
Docent bedrijfscommunicatie


Organisaties waar een Docent bedrijfscommunicatie werkzaam is

Veel beroepen vind je vaak terug bij gelijksoortige bedrijven. Bekijk hieronder bij wat voor type organisatie een Docent bedrijfscommunicatie meestal werkt.

Waar werkt een Docent bedrijfscommunicatie?

De docent bedrijfscommunicatie geeft les op een MBO of HBO opleiding op een school.

Meer weten over werken in de Accountancy & Finance?

Bekijk werken in Accountancy & Finance

Best beoordeelde werkgevers Docent bedrijfscommunicatie

Waar kun je het beste werken als Docent bedrijfscommunicatie? Hieronder vind je de best door de Docent bedrijfscommunicatie beoordeelde bedrijven, en/of die met de meeste vacatures.

Op dit moment zijn er geen bedrijven gevonden voor het beroep Docent bedrijfscommunicatie.

Competenties, Skills en Vaardigheden Docent bedrijfscommunicatie:

Voor ieder beroep heb je specifieke vaardigheden en kennis nodig, dat geldt ook voor een Docent bedrijfscommunicatie.

Welke competenties heeft een Docent bedrijfscommunicatie nodig?

Een Docent bedrijfscommunicatie heeft de volgende competenties nodig om zijn of haar beroep goed te kunnen uitoefenen.


Persoonstypen Docent bedrijfscommunicatie

De meeste beroepen passen alleen bij bepaalde persoonlijkheden. Bekijk welke persoonstypen volgens het enneagram er bij Docent bedrijfscommunicatie passen.

Wat voor persoonlijkheid heeft een Docent bedrijfscommunicatie nodig? 

De docent bedrijfscommunicatie is een waarnemer. Hij let goed op de studievoortgang en studieontwikkeling van zijn leerlingen/studenten zodat hij ze zo optimaal mogelijk les kan geven en kan begeleiden. Dit maakt de docent bedrijfscommunicatie ook tot een gever. Hij geeft zijn kennis en visie op het gebied van het vak bedrijfscommunicatie over op zijn leerlingen/studenten en biedt ze waar nodig individuele begeleiding of extra tips en adviezen.

Bekijk de persoonstypen voor Docent bedrijfscommunicatie


Gever


Lees meer

Waarnemer


Lees meer

Interview met een Docent bedrijfscommunicatie

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.


Beoordeling van het beroep Docent bedrijfscommunicatie

Bekijk hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef jouw beoordeling of mening over het beroep Docent bedrijfscommunicatie

Functie inhoud:
Salaris en arbeidsvoorwaarden:
Doorgroeimogelijkheden:
Arbeidsmarktperspectief:
Bedankt voor uw feedback.

Solliciteren op de functie Docent bedrijfscommunicatie

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als Docent bedrijfscommunicatie dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor Docent bedrijfscommunicatie belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als Docent bedrijfscommunicatie. Bekijk dan onze tips.

Bekijk onze CV en sollicitatietips

Is het beroep Docent bedrijfscommunicatie iets voor je?

Zou je graag Docent bedrijfscommunicatie willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als Docent bedrijfscommunicatie bij jou past.

Doe de gratis beroepskeuzetest

Actuele blogposts


reacties op Docent bedrijfscommunicatie

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist

Het formulier kan nog niet worden verzonden omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.


Ga direct naar