U bevindt zich hier: Home » Beroepen » President Gerechtshof

President Gerechtshof worden: Competenties, Opleidingen, Vacatures en Salaris

Wat doet een president Gerechtshof? Lees de functieomschrijving.

In Nederland zijn vijf gerechtshoven en aan het hoofd van elk staat een President van het gerechtshof. Hij is de leider van het bestuur van het gerechtshof en vervult dus naast een rechtsprekende taak ook een leidinggevende taak. Voor elk rechtsgebied is er een sector binnen een gerechtshof. De voorzitters van deze sectoren moeten verantwoording afleggen aan de President van het Gerechtshof.

Mensen komen bij een gerechtshof als ze 'in hoger beroep' gaan tegen een uitspraak van een rechtbank. In hoger beroep worden alle feiten opnieuw bekeken en zo nodig getoetst. Na het gerechtshof is er nog één hoger rechtsprekend orgaan: De Hoge Raad. Wanneer men bij het gerechtshof in hoger beroep gaat, heet dat 'in cassatie gaan'. De Hoge Raad kijkt dan ook niet meer naar de feiten, maar alleen naar de rechtspraak.

De President van het gerechtshof is vaak ook een van de meest ervaren rechters van het gerechtshof. Vaak heeft hij al jarenlange ervaring als recher en heeft hij zich bewezen op zijn vakgebied. Dit door middel van publicaties of vervulde functies binnen het gerechtelijk ambtelijk apparaat. 

Mensen vonden ons op: Job President Gerechtshof, Baan President Gerechtshof, President Gerechtshof Worden, Functie-eisen President Gerechtshof, Verantwoordelijkheden President Gerechtshof, Functieprofiel President Gerechtshof, Wat doet een President Gerechtshof, Werken als President Gerechtshof.

President Gerechtshof worden: Opleiding tot president Gerechtshof

De President van het gerechtshof heeft een universitaire studie rechten voltooid. Het maakt niet uit welke richting. Na zijn afstuderen heeft hij zich veelal onderscheiden in andere juridische functies, bijvoorbeeld als promovendus, advocaat of juridisch medewerker bij de overheid. Om rechter te worden moet je ook eerst Rechterlijk Ambtenaar in Opleiding zijn geweest. Dit is een opleiding van 6 jaar, maar kan verkort worden uitgevoerd indien je al ruime ervaring hebt in de juridische wereld. President van een gerechtshof is een hoge functie met veel verantwoordelijkheden, en is dus alleen geschikt voor de allerbeste juristen. 

 

Opleidingen, cursussen en trainingen:

Vind een cursus of training. In samenwerking met Springest
Staat de opleiding, cursus of training die je zoekt er niet tussen? Kijk dan bij onze partner Springest.nl.
Staat de opleiding, cursus of training die je zoekt er niet tussen? Kijk dan bij onze partner Springest.nl.
Mensen vonden ons op: Studeren voor President Gerechtshof, President Gerechtshof Worden, Opleidingsniveau President Gerechtshof, Scholing President Gerechtshof, Studie President Gerechtshof, Bijscholing President Gerechtshof, Omscholing President Gerechtshof.

Organisaties waar een president Gerechtshof doorgaans werkzaam is

Het gerechtshof maakt als deel van de rechterlijke macht uit van de trias politicas van Nederland: de rechterlijke macht, de wetgevende macht en de bestuurlijke macht. De Hoge Raad is dus onderdeel van Het Rijk en rechters vallen dus ook onder de categorie ambtenaar. Ambtenaren hebben goede secundaire arbeidsvoorwaarden en er is veel ruimte voor ontwikkeling op intellectueel vlak. Sommige rechters hebben nog nevenfuncties ernaast.

Mensen vonden ons op: Studeren voor President Gerechtshof, President Gerechtshof Worden, Opleidingsniveau President Gerechtshof, Scholing President Gerechtshof, Studie President Gerechtshof, Bijscholing President Gerechtshof, Omscholing President Gerechtshof.

Salaris en Arbeidsvoorwaarden president Gerechtshof

Het salaris voor een rechter is vastgesteld in het Besluit rechtspositie rechterlijke ambtenaren en bedraagt voor een President van een gerechtshof €9254 per maand. Onkosten kunnen veelal worden gedeclareerd en secundaire arbeidsvoorwaarden zijn als ambtenaar zeer gul.

Mensen vonden ons op: Salaris President Gerechtshof, Loon President Gerechtshof, Wat verdien je als President Gerechtshof, Salarisschaal President Gerechtshof, Salarisindicatie President Gerechtshof, Bonus President Gerechtshof, CAO President Gerechtshof, Brutoloon President Gerechtshof, Nettoloon President Gerechtshof, Vakantiedagen President Gerechtshof, Pensioen President Gerechtshof.

Competenties, skills & vaardigheden president gerechtshof

 • Analytisch
 • Organiseren
 • Oordeelsvorming
 • Onafhankelijkheid
 • Besluitvaardigheid
Mensen vonden ons op: Kennis President Gerechtshof, Vaardigheden President Gerechtshof, Attitude President Gerechtshof, Kwalificaties President Gerechtshof, Competentieprofiel President Gerechtshof.

Boeken voor het beroep president gerechtshof

Wil je meer weten over het beroep president gerechtshof? Hieronder vind je diverse boeken, Ebooks of DVD's waarin je meer te weten kan komen over de functie en de inhoud. Ook kunnen er boeken tussen staan die interessant zijn wanneer je president gerechtshof bent en jezelf verder wilt ontwikkelen binnen je vakgebied.

Als je tussen de hieronderstaande boeken geen geschikte kan vinden, klik dan op de link onderaan dit kader om op de pagina met meer boeken president gerechtshof te komen.

De nieuwe Keizer | Ties Dams

Xi Jingping, de machtigste man van China - Nederlands | Druk: 1 | Hardcover | 9789044636680 | 230 pagina's

Vergeet Trump, vergeet Poetin. Geen enkele wereldleider heeft meer invloed op jouw toekomst dan China's machtigste man sinds Mao, Xi Jinping. En wat weet je van hem? Dat dacht ik al. De nieuwe keizer onthult het verborgen verhaal van Xi's leven. Het verte...

President vermist | Bill Clinton

Nederlands | Druk: 1 | E-book | 9789046824108 | 455 pagina's

‘Het droomkoppel maakt alles waar: geheimen die alleen Clinton kan weten en Pattersons geniale vertelkunst maken dit dé politieke thriller van de laatste tien jaar.’ Lee Child Het Witte Huis is de, thuisbasis van de president van de Verenigde Staten, de b...

The Great Successor | Anna Fifield

The Divinely Perfect Destiny of Brilliant Comrade Kim Jong Un - Engels | Hardcover | 9781541742482 | 336 pagina's

The behind-the-scenes story of the rise and reign of the world's strangest and most elusive tyrant, Kim Jong Un, by the journalist with the best connections and insights into the bizarrely dangerous world of North Korea. Since his birth in 1984, Kim Jong ...

Mensen vonden ons op: boeken voor President Gerechtshof, President Gerechtshof ebooks, boek President Gerechtshof.

Persoonstypen president Gerechtshof

Alle rechters zijn onafhankelijk en zo ook de President van het gerechtshof. In zijn rechtsprekende taken is hij de rechter in tweede aanleg en oordeelt zo over een specifieke zaak. Hij moet een uitstekende jurist zijn met uitmuntende analytische vaardigheden. Presidenten bezitten over een ongekende kennis van het Nederlands Recht en hebben zich ruimschoots bewezen op dit vlak. Als leider van de organisatie van het gerechtshof heeft hij de capaciteiten om zijn organisatie vloeiend te laten werken. Hij moet dus in het bezit zijn van management vaardigheden en kennis van de organisatie. 

Mensen vonden ons op: Persoonlijkheid President Gerechtshof, Karakter President Gerechtshof.

Netwerk president Gerechtshof

Als deel van het bestuur van het gerechtshof, heeft de President intensief contact met het Hoofd Bedrijfsvoering en de voorzitters van de verschillende sectoren. In zijn rechtsprekende functie heeft hij contact met alle andere raadsheren (rechters) van het gerechtshof om zaken inhoudelijk te bespreken en een oordeel te vormen.

Mensen vonden ons op: Collega’s President Gerechtshof, Medewerkers President Gerechtshof.

Is het beroep president Gerechtshof iets voor jou?

Zou je graag president Gerechtshof willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als president Gerechtshof bij jou past.

Mensen vonden ons op: beroepskeuze President Gerechtshof, beroepskeuzetest President Gerechtshof, beroep President Gerechtshof kiezen.

Arbeidsmarktperspectief en Doorgroeimogelijkheden president Gerechtshof

In Nederland bestaan 5 gerechtshoven, en dus ook 5 Presidenten. Dit is natuurlijk niet erg veel, en weinigen zullen daarom deze functie bekleden. De functie is zoals gezegd geschikt voor toonaangevende juristen. Doorgroeimogelijkheden bestaan er, want de Hoge Raad is een hoger rechtsorgaan dan het gerechtshof. 

Arbeidsmarktperspectief score president Gerechtshof

Hieronder vind je de score voor het arbeidsmarktperspectief voor het beroep president Gerechtshof. We hebben 5 scores: Zeer Goed, Goed, Redelijk, Matig en Slecht.

Redelijk
Powered by arbeidsmarktkansen.nl & Intelligence Group
Mensen vonden ons op: Vooruitzichten President Gerechtshof, Promotie mogelijkheden President Gerechtshof, Carriere President Gerechtshof.

Solliciteren op de functie president Gerechtshof

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als president Gerechtshof dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor president Gerechtshof belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als president Gerechtshof. Bekijk dan onze tips.

Mensen vonden ons op: solliciteren als President Gerechtshof, CV President Gerechtshof, sollicitatie President Gerechtshof.

Interviews met president Gerechtshof

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.

Verwante beroepen president Gerechtshof

Vacatures president gerechtshof

Op zoek naar een nieuwe baan als President Gerechtshof? Samen met onze vacature partners bieden wij je een groot aanbod aan actuele vacatures voor President Gerechtshof. Wanneer je hieronder een voor jou geschikte vacature vind zal je doorklikken naar de vacaturepartner. In Nederland zijn vijf gerechtshoven en aan het hoofd van elk staat een President van het gerechtshof. Hij is de leider van het bestuur van het gerechtshof en vervult dus naast een rechtsprekende taak ook een leidinggevende taak. Voor elk rechtsgebied is er een sector binnen een gerechtshof.

Beoordeling President Gerechtshof

Lees hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef je mening bij het blok 'Beoordeel zelf het beroep President Gerechtshof' hieronder.

 • Functie-inhoud
 • Salaris en arbeidsvoorwaarden
 • Doorgroeimogelijkeden
 • Arbeidsmarktperspectief

Beoordeel zelf het beroep President Gerechtshof

Geef een score van 1 ster (zeer slecht) tot 5 sterren (zeer goed) door met je muis te klikken bij de 4 keuzeopties die worden getoond.
 • Functie-inhoud
 • Salaris en arbeidsvoorwaarden
 • Doorgroeimogelijkeden
 • Arbeidsmarktperspectief

Reacties

Er zijn nog geen reacties.

Reageer op dit beroep