Minister-president Salaris, Taken, Vacatures, Opleiding, Toekomst & Skills

Wat doet een Minister-president? Lees de functieomschrijving.

Vind het antwoord op al jouw vragen over het beroep minister-president. De functieomschrijving, over het loon, de baankans en hoe je minister-president wordt.

 

Wat is een Minister-president?

De Minister-president is de hoogste gezaghebber op nationaal niveau; hij staat aan de top van het landelijk bestuur. Hij voert de regering en het kabinet aan en is verantwoordelijk boor het kabinetsbeleid binnen een bepaalde regeringstermijn. De Minister-president heeft een representatieve functie naar het volk toe. Hij staat het volk via de pers te woord. Hij of zij kan ter verantwoording geroepen worden door de koningin en de Tweede Kamer.

Verder moet de Minister-president regelmatig overleggen met zijn Ministers (als regeringsleider is hij tevens voorzitter van de ministerraad) en trekt hij door het land om zijn beleid te verdedigen of verklaren of om zijn betrokkenheid te tonen. Soms moet de Minister-president naar het buitenland voor internationaal politiek overleg. Daar behartigt hij nationale belangen en onderzoekt hij de mogelijkheden van internationale samenwerking.

Al met al heeft hij zo ongeveer de drukste dagelijkse agenda die er bestaat. Als Minister-president heb je eigenlijk nooit vrij, maar ben je continu verantwoordelijk voor het landelijk bestuur en dien je altijd het landsbelang.Wil je werken als Minister-president?

Werk je al als Minister-president en zoek je een nieuwe baan? Of wil je Minister-president worden? Wil je het gemiddelde salaris weten? Op nationaleberoepengids.nl staat alles wat je nodig hebt. Hieronder vind je de vacatures en de opleidingen voor Minister-president, maar ook informatie over het salaris, de baankansen, de beste werkgevers en nog veel meer!


Alles over het beroep Minister-president in één oogopslag

Beroepsgroep:

Persoonstype:

Netwerk:

 • Minister
 • Staatssecretaris
 • Volksvertegenwoordiger
 • Secretaresse
 • Adviseur

Opleidingsniveau:

Salarisindicatie:

 • Van €10312 tot €10312

Baankans:

Aantal vacatures:

Aantal opleidingen:

Baankans

Huidige aantal vacatures

1


Salaris en Arbeidsvoorwaarden Minister-president

Wat verdient een Minister-president?

Sinds de intrede van Minister-President Jan-Peter Balkenende is er een zogenaamde ‘Balkenende-norm’ ontstaan. Deze verwijst naar het salaris van de Minister-president. Feitelijk zouden alle ambtelijke salarissen niet hoger mogen zijn dan die van de Minister-president. De Balkenende Norm staat vastgesteld op €182.000 bruto per jaar. Het werkelijke salaris van de Minister-president bedraagt echter €10.312 bruto per maand, wat evenveel is als het salaris van Ministers.


Over de secundaire arbeidsvoorwaarden is minder openbaar gemaakt. Vaststaat dat de Minister-president allerlei voorkeursregelingen geniet vanwege zijn status. In elk geval heeft hij zijn eigen auto met chauffeur.

Salarisschaal Minister-president

 • Maximaal
 • Gemiddeld
 • Minimaal
Bovenstaande bedragen zijn bruto maandsalarissen.Vacatures Minister-president

Op zoek naar een nieuwe baan als Minister-president? Samen met onze vacature partners bieden wij je een groot aanbod aan actuele vacatures voor Minister-president. Wanneer je hieronder een voor jou geschikte vacature vindt zal je doorklikken naar onze vacaturepartner.

De top 5 Minister-president vacatures

Vacature Vice President Consulting Expert - Thought leader Utilities
CGI
Position Description Sla jij als “thought leader" de brug tussen business en ICT in de utilities markt met onze opdrachtgevers en help je daarmee de energietransitie te versnellen? Wat ga …

Arbeidsmarktperspectief en doorgroeimogelijkheden Minister-president

Wat is de toekomst van Minister-president?

Een arbeidsmarktperspectief is er niet. Doorgroeimogelijkheden zijn ook zeer beperkt aangezien dit door iedereen beschouwd wordt als de hoogste functie op landelijk niveau. Vanzelfsprekend moet men voor carrièreperspectief zich dan naar het supranationaal niveau wenden. D.w.z. Voorzitter van de EU, Voorzitter van de NAVO etc.

Baankans Minister-president

Powered by arbeidsmarktkansen.nl

Huidige aantal vacatures

1


Wil je weten wat jouw arbeidsmarktwaarde is?

Benieuwd hoe (andere) werkgevers jou waarderen? Plaats je CV bij onze vacaturepartners en vind uit hoe je in de markt ligt!

Plaats je CV nu direct op Monsterboard Plaats je CV op Nationale Vacaturebank

Minister-president worden: Opleidingen tot Minister-president

Wil je Minister-president worden? Hieronder vind je de eisen, het ontwikkelingspad en de opleidingen voor de Minister-president.

Hoe word je een Minister-president? 

Er bestaat uiteraard geen opleidingstraject voor de functie van Minister-president. Minister-president word je alleen als je de verkiezingen met je partij wint en je als premierskandidaat naar voren bent geschoven.  Daarbij is ervaring  essienteel, omdat deze functie niet valt te leren via een opleidingstraject.

De 5 best beoordeelde opleidingen tot Minister-president

Interview training door Frenk van der Linden
Twee dagen dompelt presentator en rasinterviewer Frenk van der Linden je onder in de kunst van het interviewen. Aan het eind van de cursus ben je, door hun persoonlijke aanpak, …
Interview training door Frenk van der Linden
Webinar Imago Stylist worden | Voorkom dat je een verkeerde Opleiding kiest"
GRATIS LIVE WEBINAR Glossy folders, grote beloftes, lage prijzen… Maar wat krijg je dan? Behoefte aan overzicht? Zodat je weet waar je op moet letten voordat je investeert in een …
Webinar Imago Stylist worden | Voorkom dat je een verkeerde Opleiding kiest
Cursus Basisbekwaamheid BOA-OV
Alle BOA's werkzaam bij openbaar vervoersbedrijven. Deze opleiding is geschikt voor zowel nieuwe BOA's alsook voor BOA's die hun bevoegdheid willen verlengen. Doel De cursist wordt volledig voorbereid op deelname …
Cursus Basisbekwaamheid BOA-OV
Communicatie Manager
Communicatie is overal. We lezen boeken, kranten en tijdschriften. We kijken op televisie naar het journaal of naar de laatste toespraak van de Minister-President. We komen onderweg billboards en reclamezuilen …
Communicatie Manager
Digital: Cody Keenan on Storytelling and Speechwriting
This is a digital program from DenkProducties  THE ‘SPRINGSTEEN OF SPEECHWRITING’ REVEALS HIS SECRETS BEHIND THE BEST SPEECHES OF PRESIDENT OBAMA How do you deliver a speech that touches the …
Digital: Cody Keenan on Storytelling and Speechwriting

Omscholen of doorgroeien tot Minister-president

Voor mensen die willen of moeten omscholen heeft de overheid tijdelijk de NL Leert Door Subsidie in het leven geroepen.

Dit is gratis loopbaanadvies ter waarde van € 700 een erkende loopbaancoach. Dit traject moet je aanvragen voor 1 december!!!

Omscholen met NL leert door subsidie

 

Als je Minister-president wilt worden vanuit een bestaande baan, dus je wilt omscholen of doorgroeien naar Minister-president zijn de volgende zaken belangrijk:

Interesse en Motivatie Minister-president

Om je werk goed te kunnen doen moet je het leuk vinden. Je moet jouw beroep inhoudelijk interessant vinden en het moet bij jouw motivatie passen. De inhoudelijke beschrijving van het beroep vind je bij Wat doet een Minister-president?

Competenties en Vaardigheden Minister-president

Naast de interesse is het belangrijk dat je de competenties hebt die een Minister-president nodig heeft om succesvol te zijn. Sommige competenties zal je van nature hebben en andere hebben misschien training nodig? Hieronder vind je cursussen en trainingen voor de ontwikkeling van de competenties die een Minister-president nodig heeft.

Competentiegerichte cursussen en trainingen voor de Minister-president

Trainingen & cursussen Conflicten beheersen
Conflicten beheersen
Trainingen & cursussen Leiderschap
Leiderschap
Trainingen & cursussen Onafhankelijkheid
Onafhankelijkheid
Trainingen & cursussen Samenwerken
Samenwerken
Trainingen & cursussen Visie
Visie

Persoonlijkheid van een Minister-president

Voor ieder beroep is het belangrijk dat het bij jou als persoon past. Hieronder vind je de twee belangrijkste persoontypen voor het beroep Minister-president. Als Minister-president wilt worden moet minimaal één van de persoonlijkheidstypen sterk bij je passen, het tweede persoonstype moet in ieder geval herkenning geven.

De persoonstypen Minister-president:


zie volledige beschrijving persoonstype Minister-president

Vakkennis voor een Minister-president

Het is voor een Minister-president ook erg handig en vaak ook vereist om de specifieke vakkennis en inhoud te snappen. Veel vakgerichte opleidingen tot Minister-president zijn een combinatie van theoretische achtergrond en praktijkgerichte kennis en vaardigheden.

Online Trainingen & Opleidingen Minister-president

Denken als Donald Trump (audioboek)
Studdy® 🔹All you can learn🔹 500+ cursussen, audioboeken, kranten 🔹Certificaat🔹 24/7 PC, mobiel, tablet President Donald Trump was pas dertig toen hij de Trump Tower bouwde in Manhattan. Het was …
Denken als Donald Trump (audioboek)
Denken als Donald Trump (audioboek)
Volg nu Denken als Donald Trump (audioboek) en heb een jaar lang gratis toegang tot HP/de Tijd en nog 700+ andere cursussen en media op HOBP zakelijk leren. President Donald …
Denken als Donald Trump (audioboek)
E-learning timemanagement
‘Ik wil meer rust in mijn hoofd en in mijn agenda! Maar hoe doe ik dat?’ Tijdens deze e-learning leer je effectiever en doelgerichter werken door het formuleren van doelen. …
E-learning timemanagement
The five dysfunctions of a team
Studdy® 🔹All you can learn🔹 500+ cursussen, audioboeken, kranten 🔹Certificaat🔹 24/7 PC, mobiel, tablet The five dysfunctions of a team (Samenvatting) Veel werk vindt plaats in teams, bv een management …
The five dysfunctions of a team
The five dysfunctions of a team
Volg nu The five dysfunctions of a team en heb een jaar lang gratis toegang tot HP/de Tijd en nog 700+ andere cursussen en media op HOBP zakelijk leren. The …
The five dysfunctions of a team

Werkervaring Minister-president

Het is voor een startend Minister-president die net van school komt minder belangrijk dat ze de nodige ervaring heeft. Maar voor iemand die zich wil omscholen of doorgroeit tot Minister-president is het cruciaal dat er wel relevante ervaring is. Dit kan ervaring zijn in een beroep dat overeenkomsten vertoont, zoals Minister, Burgemeester, Staatssecretaris .

Iets anders leren?

Is Minister-president het misschien toch niet voor je? Je kan via deze zoekbalk ruim 30.000 opleidingen, trainingen en cursussen vinden van zeker 1000 onderwerpen.
Netwerk Minister-president

Met wie werkt een Minister-president samen? 

Een Minister-president komt binnen de organisatie in aanraking met ministers, staatssecretarissen, volksvertegenwoordigers, secretaresses en adviseurs. Buiten de organisatie komt hij in aanraking met buitenlandse politici, persvoorlichters, journalisten, tv-presentators en vertrouwelingen. Dit zijn sec de belangrijkste mensen waarmee de Minister-president in contact komt, maar zijn volledige netwerk is uiteraard veel uitgebreider.


 • Minister
 • Staatssecretaris
 • Volksvertegenwoordiger
 • Secretaresse
 • Adviseur
Minister-president


Organisaties waar een Minister-president werkzaam is

Veel beroepen vind je vaak terug bij gelijksoortige bedrijven. Bekijk hieronder bij wat voor type organisatie een Minister-president meestal werkt.

Waar werkt een Minister-president?

Als Minister-president werk je uiteraard op het Binnenhof. Dit is een non-profit functie. De Minister-president pendelt tussen raadskamers, ministeries en Tweede Kamer.


Best beoordeelde werkgevers Minister-president

Waar kun je het beste werken als Minister-president? Hieronder vind je de best door de Minister-president beoordeelde bedrijven, en/of die met de meeste vacatures.

Op dit moment zijn er geen bedrijven gevonden voor het beroep Minister-president.

Competenties, Skills en Vaardigheden Minister-president:

Voor ieder beroep heb je specifieke vaardigheden en kennis nodig, dat geldt ook voor een Minister-president.

Welke competenties heeft een Minister-president nodig?

Een Minister-president heeft de volgende competenties nodig om zijn of haar beroep goed te kunnen uitoefenen.


Persoonstypen Minister-president

De meeste beroepen passen alleen bij bepaalde persoonlijkheden. Bekijk welke persoonstypen volgens het enneagram er bij Minister-president passen.

Wat voor persoonlijkheid heeft een Minister-president nodig? 

Van nature moet je als Minister-president een leidertype zijn. Je dient namelijk je land te leiden en daarbij stuur je alles en iedereen aan (Baas). Aan de andere kant ben je als Minister-president ook de spil in het politieke spel. Je dient partijen te binden, te bemiddelen bij conflicten tussen partijen, personen en binnen het kabinet (Bemiddelaar). Wanneer hij communiceert naar de media combineert de Minister-president deze eigenschappen.

Bekijk de persoonstypen voor Minister-president


Baas


Lees meer

Bemiddelaar


Lees meer

Interview met een Minister-president

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.


Beoordeling van het beroep Minister-president

Bekijk hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef jouw beoordeling of mening over het beroep Minister-president

Functie inhoud:
Salaris en arbeidsvoorwaarden:
Doorgroeimogelijkheden:
Arbeidsmarktperspectief:
Bedankt voor uw feedback.

Solliciteren op de functie Minister-president

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als Minister-president dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor Minister-president belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als Minister-president. Bekijk dan onze tips.

Bekijk onze CV en sollicitatietips

Is het beroep Minister-president iets voor je?

Zou je graag Minister-president willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als Minister-president bij jou past.

Doe de gratis beroepskeuzetest

Actuele blogposts


reacties op Minister-president

Sven

Premier lijkt me wel wat

Stefan

Wat is de minimale leeftijd om minister president te worden?

Garrut

Dit is echt cool, en word ik later

Garrut

Dit is echt cool, en word ik later

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist

Het formulier kan nog niet worden verzonden omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.


Ga direct naar