U bevindt zich hier: Home » Beroepen » Werk-/Leermeester

Werk-/Leermeester worden: Competenties, Opleidingen, Vacatures en Salaris

Wat doet een werk-/Leermeester? Lees de functieomschrijving.

Een Werk-/Leermeester heeft als doel om jeugdigen kennis en vaardigheden bij te brengen van specifieke beroepen, zodat jeugdigen een plaats kunnen krijgen binnen het regulier onderwijs, een vakopleiding of een bedrijf. De Werk-/Leermeester zorgt ervoor dat een werkplaats en materialen beschikbaar zijn om het vak te leren. Ook wordt er door een Werk-/Leermeester er op toegezien dat de materialen van goede kwaliteit zijn. Jongeren worden zowel in  groepen als individueel begeleid in het leren van een vak. De Werk-/Leermeester zorgt ervoor dat de jeugdige datgene leert wat nog nodig is om geplaatst te worden binnen een onderwijsprogramma of bedrijf.

De ontwikkeling en het gedrag van de jeugdige worden beoordeeld door een Werk-/Leermeester, zodat de begeleiding goed uitgevoerd kan worden. Een Werk-/Leermeester maakt een verslag van de activiteiten die de jongere uitvoert, zijn ontwikkeling en zijn gedrag. Een Werk-/Leermeester onderhoudt contacten met scholen of andere instanties, zodat jongeren gemakkelijk geplaatst kunnen worden.

De functie Werk-/Leermeester betreft geen functie waarvoor een onderwijsbevoegdheid nodig is. Een jeugdige leert het vak door te luisteren naar instructies van de Werk-/Leermeester, zijn voorbeeld te volgen en ingaan op de ondersteuning die een Werk-/Leermeester biedt. Een Werk-/Leermeester moet zowel met individuen als met groepen kunnen werken en rekening kunnen houden met zware omstandigheden op het werk, zoals het tillen of verplaatsen van zware materialen.

Mensen vonden ons op: Job Werk-/Leermeester, Baan Werk-/Leermeester, Werk-/Leermeester Worden, Functie-eisen Werk-/Leermeester, Verantwoordelijkheden Werk-/Leermeester, Functieprofiel Werk-/Leermeester, Wat doet een Werk-/Leermeester, Werken als Werk-/Leermeester.

Werk-/Leermeester worden: Opleiding tot werk-/Leermeester

Een Werk-/Leermeester heeft een MBO opleiding afgerond, Sociaal Maatschappelijk Dienstverlener.

Opleidingen, cursussen en trainingen:

Vind een cursus of training. In samenwerking met Springest
Staat de opleiding, cursus of training die je zoekt er niet tussen? Kijk dan bij onze partner Springest.nl.
Staat de opleiding, cursus of training die je zoekt er niet tussen? Kijk dan bij onze partner Springest.nl.
Mensen vonden ons op: Studeren voor Werk-/Leermeester, Werk-/Leermeester Worden, Opleidingsniveau Werk-/Leermeester, Scholing Werk-/Leermeester, Studie Werk-/Leermeester, Bijscholing Werk-/Leermeester, Omscholing Werk-/Leermeester.

Organisaties waar een werk-/Leermeester doorgaans werkzaam is

Een Werk-/Leermeester kan terecht bij jeugdzorginstellingen, zoals bureau Jeugdzorg,  penitentiaire inrichtingen, gevangenissen of revalidatiecentra.

Mensen vonden ons op: Studeren voor Werk-/Leermeester, Werk-/Leermeester Worden, Opleidingsniveau Werk-/Leermeester, Scholing Werk-/Leermeester, Studie Werk-/Leermeester, Bijscholing Werk-/Leermeester, Omscholing Werk-/Leermeester.

Salaris en Arbeidsvoorwaarden werk-/Leermeester

Het startsalaris van een Werk-/Leermeester is €1979 bruto per maand en kan oplopen tot €2828 bruto per maand. Hierbij komt nog 8 % vakantietoeslag en een eindejaarsuitkering.

Mensen vonden ons op: Salaris Werk-/Leermeester, Loon Werk-/Leermeester, Wat verdien je als Werk-/Leermeester, Salarisschaal Werk-/Leermeester, Salarisindicatie Werk-/Leermeester, Bonus Werk-/Leermeester, CAO Werk-/Leermeester, Brutoloon Werk-/Leermeester, Nettoloon Werk-/Leermeester, Vakantiedagen Werk-/Leermeester, Pensioen Werk-/Leermeester.

Competenties, skills & vaardigheden werk-/leermeester

 • Uitdrukkingsvaardigheid
 • Samenwerken
 • Creativiteit
 • Coachen
 • Sociabiliteit
 • Kennis van ontwikkelingen binnen het onderwijs en eigen vakgebied
 • Kennis van Arbo, werk en milieu
 • Vaardigheid handenarbeid
Mensen vonden ons op: Kennis Werk-/Leermeester, Vaardigheden Werk-/Leermeester, Attitude Werk-/Leermeester, Kwalificaties Werk-/Leermeester, Competentieprofiel Werk-/Leermeester.

Boeken voor het beroep werk-/leermeester

Wil je meer weten over het beroep werk-/leermeester? Hieronder vind je diverse boeken, Ebooks of DVD's waarin je meer te weten kan komen over de functie en de inhoud. Ook kunnen er boeken tussen staan die interessant zijn wanneer je werk-/leermeester bent en jezelf verder wilt ontwikkelen binnen je vakgebied.

Als je tussen de hieronderstaande boeken geen geschikte kan vinden, klik dan op de link onderaan dit kader om op de pagina met meer boeken werk-/leermeester te komen.

Nice girls don't get the corner office | Lois P. Frankel

Adviezen voor vrouwen die willen groeien in hun werk - Nederlands | Druk: 2 | Hardcover | 9789022584682 | 384 pagina's

Het ultieme carrièreboek voor vrouwen in een prachtige nieuwe uitvoering Werk jij altijd non-stop door zonder pauze? Maak je je zorgen of je anderen niet beledigt met je feedback? Vraag je collega's altijd om raad voordat je een beslissing neemt? Of wil j...

Een kleine verrassing | Hendrik Groen

Of hoe Hendrik en Evert zich in de nesten werken - Nederlands | Druk: 1 | Paperback | 9789029093101 | 288 pagina's

Hendrik en Evert zijn terug! Hendrik Groen is de winnaar van de NS Publieksprijs 2016 én 2018 De tv-serie Het geheime dagboek van Hendrik Groen, met Kees Hulst en André van Duin, trok wekelijks ruim twee miljoen kijkers Hendrik Groen en Evert Duiker, trou...

Grip | Rick Pastoor

Het geheim van slim werken - Nederlands | Druk: 1 | Paperback | 9789082881202 | 256 pagina's

Het is best gek dat we nooit écht hebben leren werken. Hoe houden we ons staande in deze tijd van voortdurende bereikbaarheid? Hoe bewaren we overzicht, met die uitpuilende mailbox, overvolle agenda en eindeloze takenlijst? En nog veel belangrijker: hoe z...

Mensen vonden ons op: boeken voor Werk-/Leermeester, Werk-/Leermeester ebooks, boek Werk-/Leermeester.

Persoonstypen werk-/Leermeester

Een Werk-/Leermeester is iemand die jongeren begeleidt bij het leren van een vak. Hierbij komen eigenschappen als energiek, optimistisch, zelfverzekerdheid en doelgerichtheid goed van pas (Succesvolle werker).

Een Werk-/Leermeester is ook iemand die ondersteunend, diplomatiek en empathisch is (Bemiddelaar). Bij het plaatsen van jongeren bij een onderwijsinstelling of bedrijf zouden empathie en diplomatieke vaardigheden van belang kunnen zijn. Een werk-/leermeester is dan op de hoogte van wat de jongere wil en kan en kan dit op een zorgvuldige manier overbrengen aan instellingen voor onderwijs of bedrijven. 

Mensen vonden ons op: Persoonlijkheid Werk-/Leermeester, Karakter Werk-/Leermeester.

Netwerk werk-/Leermeester

Hiërarchisch gezien werkt een een Werk-/Leermeester onder een leidinggevende van zijn afdeling. Aan jeugdigen wordt een vak geleerd.

Een Werk-/Leermeester houdt contact met onderwijspersoneel en bedrijven, zodat jeugdigen bij voldoende ontwikkeling overgeplaatst kunnen worden.

Mensen vonden ons op: Collega’s Werk-/Leermeester, Medewerkers Werk-/Leermeester.

Is het beroep werk-/Leermeester iets voor jou?

Zou je graag werk-/Leermeester willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als werk-/Leermeester bij jou past.

Mensen vonden ons op: beroepskeuze Werk-/Leermeester, beroepskeuzetest Werk-/Leermeester, beroep Werk-/Leermeester kiezen.

Arbeidsmarktperspectief en Doorgroeimogelijkheden werk-/Leermeester

Er zijn voor een Werk-/Leermeester voldoende mogelijkheden om door te groeien, al dan niet via het volgen van extra cursussen.

Er zijn op dit moment weinig vacatures open voor de functie Werk-/Leermeester.

Arbeidsmarktperspectief score werk-/Leermeester

Hieronder vind je de score voor het arbeidsmarktperspectief voor het beroep werk-/Leermeester. We hebben 5 scores: Zeer Goed, Goed, Redelijk, Matig en Slecht.

Zeer goed
Powered by arbeidsmarktkansen.nl & Intelligence Group
Mensen vonden ons op: Vooruitzichten Werk-/Leermeester, Promotie mogelijkheden Werk-/Leermeester, Carriere Werk-/Leermeester.

Solliciteren op de functie werk-/Leermeester

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als werk-/Leermeester dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor werk-/Leermeester belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als werk-/Leermeester. Bekijk dan onze tips.

Mensen vonden ons op: solliciteren als Werk-/Leermeester, CV Werk-/Leermeester, sollicitatie Werk-/Leermeester.

Interviews met werk-/Leermeester

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.

Vacatures werk-/leermeester

Op zoek naar een nieuwe baan als Werk-/Leermeester? Samen met onze vacature partners bieden wij je een groot aanbod aan actuele vacatures voor Werk-/Leermeester. Wanneer je hieronder een voor jou geschikte vacature vind zal je doorklikken naar de vacaturepartner. Een Werk-/Leermeester heeft als doel om jeugdigen kennis en vaardigheden bij te brengen van specifieke beroepen, zodat jeugdigen een plaats kunnen krijgen binnen het regulier onderwijs, een vakopleiding of een bedrijf. De Werk-/Leermeester zorgt ervoor dat een werkplaats en materialen beschikbaar zijn om het vak te leren. Ook wordt er door een Werk-/Leermeester er op toegezien dat de materialen van goede kwaliteit zijn.

Beoordeling Werk-/Leermeester

Lees hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef je mening bij het blok 'Beoordeel zelf het beroep Werk-/Leermeester' hieronder.

 • Functie-inhoud
 • Salaris en arbeidsvoorwaarden
 • Doorgroeimogelijkeden
 • Arbeidsmarktperspectief

Beoordeel zelf het beroep Werk-/Leermeester

Geef een score van 1 ster (zeer slecht) tot 5 sterren (zeer goed) door met je muis te klikken bij de 4 keuzeopties die worden getoond.
 • Functie-inhoud
 • Salaris en arbeidsvoorwaarden
 • Doorgroeimogelijkeden
 • Arbeidsmarktperspectief

Reacties

Er zijn nog geen reacties.

Reageer op dit beroep