Werk-/Leermeester Salaris, Taken, Vacatures, Opleiding, Toekomst & Skills

Wat doet een Werk-/Leermeester? Lees de functieomschrijving.

Vind het antwoord op al jouw vragen over het beroep werk-/leermeester. De functieomschrijving, over het loon, de baankans en hoe je werk-/leermeester wordt.

 

Wat is een Werk-/Leermeester?

Een Werk-/Leermeester heeft als doel om jeugdigen kennis en vaardigheden bij te brengen van specifieke beroepen, zodat jeugdigen een plaats kunnen krijgen binnen het regulier onderwijs, een vakopleiding of een bedrijf. De Werk-/Leermeester zorgt ervoor dat een werkplaats en materialen beschikbaar zijn om het vak te leren. Ook wordt er door een Werk-/Leermeester er op toegezien dat de materialen van goede kwaliteit zijn. Jongeren worden zowel in  groepen als individueel begeleid in het leren van een vak. De Werk-/Leermeester zorgt ervoor dat de jeugdige datgene leert wat nog nodig is om geplaatst te worden binnen een onderwijsprogramma of bedrijf.

De ontwikkeling en het gedrag van de jeugdige worden beoordeeld door een Werk-/Leermeester, zodat de begeleiding goed uitgevoerd kan worden. Een Werk-/Leermeester maakt een verslag van de activiteiten die de jongere uitvoert, zijn ontwikkeling en zijn gedrag. Een Werk-/Leermeester onderhoudt contacten met scholen of andere instanties, zodat jongeren gemakkelijk geplaatst kunnen worden.

De functie Werk-/Leermeester betreft geen functie waarvoor een onderwijsbevoegdheid nodig is. Een jeugdige leert het vak door te luisteren naar instructies van de Werk-/Leermeester, zijn voorbeeld te volgen en ingaan op de ondersteuning die een Werk-/Leermeester biedt. Een Werk-/Leermeester moet zowel met individuen als met groepen kunnen werken en rekening kunnen houden met zware omstandigheden op het werk, zoals het tillen of verplaatsen van zware materialen.Wil je werken als Werk-/Leermeester?

Werk je al als Werk-/Leermeester en zoek je een nieuwe baan? Of wil je Werk-/Leermeester worden? Wil je het gemiddelde salaris weten? Op nationaleberoepengids.nl staat alles wat je nodig hebt. Hieronder vind je de vacatures en de opleidingen voor Werk-/Leermeester, maar ook informatie over het salaris, de baankansen, de beste werkgevers en nog veel meer!


Alles over het beroep Werk-/Leermeester in één oogopslag

Netwerk:

 • Leidinggevende
 • Jeugdigen
 • Onderwijspersoneel
 • Bedrijven

Opleidingsniveau:

Salarisindicatie:

 • Van €1979 tot €2828

Baankans:

Aantal vacatures:

0

Aantal opleidingen:

Baankans

Huidige aantal vacatures

0


Salaris en Arbeidsvoorwaarden Werk-/Leermeester

Wat verdient een Werk-/Leermeester?

Het startsalaris van een Werk-/Leermeester is €1979 bruto per maand en kan oplopen tot €2828 bruto per maand. Hierbij komt nog 8 % vakantietoeslag en een eindejaarsuitkering.

Salarisschaal Werk-/Leermeester

 • Maximaal
 • Gemiddeld
 • Minimaal
Bovenstaande bedragen zijn bruto maandsalarissen.Vacatures Werk-/Leermeester

Er zijn geen vacatures Werk-/Leermeester aanwezig. Je kan wel meer informatie vinden over de branche waar een Werk-/Leermeester in werkt.

Meer weten over de sector waar een Werk-/Leermeester in werkt

Bekijk werken in Gezondheidszorg & Farmacie

Arbeidsmarktperspectief en doorgroeimogelijkheden Werk-/Leermeester

Wat is de toekomst van Werk-/Leermeester?

Er zijn voor een Werk-/Leermeester voldoende mogelijkheden om door te groeien, al dan niet via het volgen van extra cursussen.

Er zijn op dit moment weinig vacatures open voor de functie Werk-/Leermeester.

Baankans Werk-/Leermeester

Powered by arbeidsmarktkansen.nl

Huidige aantal vacatures

0


Wil je weten wat jouw arbeidsmarktwaarde is?

Benieuwd hoe (andere) werkgevers jou waarderen? Plaats je CV bij onze vacaturepartners en vind uit hoe je in de markt ligt!

Plaats je CV nu direct op Monsterboard Plaats je CV op Nationale Vacaturebank

Werk-/Leermeester worden: Opleidingen tot Werk-/Leermeester

Wil je Werk-/Leermeester worden? Hieronder vind je de eisen, het ontwikkelingspad en de opleidingen voor de Werk-/Leermeester.

Hoe word je een Werk-/Leermeester? 

Een Werk-/Leermeester heeft een MBO opleiding afgerond, Sociaal Maatschappelijk Dienstverlener.

De 5 best beoordeelde opleidingen tot Werk-/Leermeester

SVH Leermeester
Wanneer jonge mensen graag uw vak willen leren, speelt een SVH Leermeester een belangrijke rol. Hij of zij selecteert nieuwe werknemers en draagt bij tot het aanleren van diverse communicatieve
SVH Leermeester
Meester in je werk (open inschrijving)
Het gevoel dat je geleefd wordt en achter de feiten aanloopt? Het lastig vinden om prioriteiten te stellen? Last van de 'waan van de dag'? Structureel een tekort aan tijd? …
Meester in je werk (open inschrijving)
Werk Slimmer, niet Harder
Wordt u dagelijks overspoeld door een tsunami van informatie en onnodige onderbrekingen? Wilt u slimmer omgaan met concentratie, keuzes en gewoontes? Wilt u eindelijk stress en uitstelgedrag te lijf gaan? …
Werk Slimmer, niet Harder
Leermeester
Op Studdy heb je naast deze training ook onbeperkt toegang tot alle 530 andere trainingen, voor slechts €179,50 per jaar. Leermeesters zijn erg belangrijk voor de ontwikkeling van jonge medewerkers …
Leermeester
Pensioen in Zicht cursus - 3 dagen - Wandelend afscheid nemen van het werk
Met de meerdaagse Pensioen in Zicht ® trainingen bereiden mensen die op het punt staan te stoppen met betaald werk, zich voor op hun pensioen. Die nieuwe levensfase kan op …
Pensioen in Zicht cursus - 3 dagen - Wandelend afscheid nemen van het werk

Omscholen of doorgroeien tot Werk-/Leermeester

Als je Werk-/Leermeester wilt worden vanuit een bestaande baan, dus je wilt omscholen of doorgroeien naar Werk-/Leermeester zijn de volgende zaken belangrijk:

Interesse en Motivatie Werk-/Leermeester

Om je werk goed te kunnen doen moet je het leuk vinden. Je moet jouw beroep inhoudelijk interessant vinden en het moet bij jouw motivatie passen. De inhoudelijke beschrijving van het beroep vind je bij Wat doet een Werk-/Leermeester?

Competenties en Vaardigheden Werk-/Leermeester

Naast de interesse is het belangrijk dat je de competenties hebt die een Werk-/Leermeester nodig heeft om succesvol te zijn. Sommige competenties zal je van nature hebben en andere hebben misschien training nodig? Hieronder vind je cursussen en trainingen voor de ontwikkeling van de competenties die een Werk-/Leermeester nodig heeft.

Competentiegerichte cursussen en trainingen voor de Werk-/Leermeester

Trainingen & cursussen Coachen
Coachen
Trainingen & cursussen Creativiteit
Creativiteit
Trainingen & cursussen Samenwerken
Samenwerken
Trainingen & cursussen Sociabiliteit
Sociabiliteit
Trainingen & cursussen Uitdrukkingsvaardigheid
Uitdrukkingsvaardigheid

Persoonlijkheid van een Werk-/Leermeester

Voor ieder beroep is het belangrijk dat het bij jou als persoon past. Hieronder vind je de twee belangrijkste persoontypen voor het beroep Werk-/Leermeester. Als Werk-/Leermeester wilt worden moet minimaal één van de persoonlijkheidstypen sterk bij je passen, het tweede persoonstype moet in ieder geval herkenning geven.

De persoonstypen Werk-/Leermeester:


zie volledige beschrijving persoonstype Werk-/Leermeester

Vakkennis voor een Werk-/Leermeester

Het is voor een Werk-/Leermeester ook erg handig en vaak ook vereist om de specifieke vakkennis en inhoud te snappen. Veel vakgerichte opleidingen tot Werk-/Leermeester zijn een combinatie van theoretische achtergrond en praktijkgerichte kennis en vaardigheden.

Online Trainingen & Opleidingen Werk-/Leermeester

Leermeester
Op Studdy heb je naast deze training ook onbeperkt toegang tot alle 530 andere trainingen, voor slechts €179,50 per jaar. Leermeesters zijn erg belangrijk voor de ontwikkeling van jonge medewerkers …
Leermeester
Online Bitcoin & Crypto Cursus - Hoe handel je in Cryptocurrencies met behulp van Technische Analyse?
💡 Waar begin ik? Dagelijks stroomt mijn mailbox over met berichten van mensen die, waarschijnlijk net zoals jij, maar een aantal ding willen weten: “Waar moet ik beginnen?” en “Hoe …
Online Bitcoin & Crypto Cursus - Hoe handel je in Cryptocurrencies met behulp van Technische Analyse?
Adobe Ilustrator CC
In deze overcomplete online cursus Illustrator leer je alles over het tekenen van vectoren. De nadruk in deze cursus ligt op korte, praktische tutorials die je makkelijk kan vertalen naar …
Adobe Ilustrator CC
Online cursus PowerPoint
In onze online cursus PowerPoint leer je niet alleen het programma van binnen en buiten kennen, maar leer je ook alles over wat nou een goede presentatie maakt, waar je …
Online cursus PowerPoint
Online cursus Illustrator
In deze overcomplete online cursus Illustrator leer je alles over het tekenen van vectoren. De nadruk in deze cursus ligt op korte, praktische tutorials die je makkelijk kan vertalen naar …
Online cursus Illustrator

Werkervaring Werk-/Leermeester

Het is voor een startend Werk-/Leermeester die net van school komt minder belangrijk dat ze de nodige ervaring heeft. Maar voor iemand die zich wil omscholen of doorgroeit tot Werk-/Leermeester is het cruciaal dat er wel relevante ervaring is. Dit kan ervaring zijn in een beroep dat overeenkomsten vertoont, zoals Jobcoach, Activiteitenbegeleider, Sociaal Consulent Gehandicapten .

Iets anders leren?

Is Werk-/Leermeester het misschien toch niet voor je? Je kan via deze zoekbalk ruim 30.000 opleidingen, trainingen en cursussen vinden van zeker 1000 onderwerpen.
Netwerk Werk-/Leermeester

Met wie werkt een Werk-/Leermeester samen? 

Hiërarchisch gezien werkt een een Werk-/Leermeester onder een leidinggevende van zijn afdeling. Aan jeugdigen wordt een vak geleerd.

Een Werk-/Leermeester houdt contact met onderwijspersoneel en bedrijven, zodat jeugdigen bij voldoende ontwikkeling overgeplaatst kunnen worden.


 • Leidinggevende
 • Jeugdigen
 • Onderwijspersoneel
 • Bedrijven
Werk-/Leermeester


Organisaties waar een Werk-/Leermeester werkzaam is

Veel beroepen vind je vaak terug bij gelijksoortige bedrijven. Bekijk hieronder bij wat voor type organisatie een Werk-/Leermeester meestal werkt.

Waar werkt een Werk-/Leermeester?

Een Werk-/Leermeester kan terecht bij jeugdzorginstellingen, zoals bureau Jeugdzorg,  penitentiaire inrichtingen, gevangenissen of revalidatiecentra.

Meer weten over werken in de Gezondheidszorg?

Bekijk werken in Gezondheidszorg

Best beoordeelde werkgevers Werk-/Leermeester

Waar kun je het beste werken als Werk-/Leermeester? Hieronder vind je de best door de Werk-/Leermeester beoordeelde bedrijven, en/of die met de meeste vacatures.

Op dit moment zijn er geen bedrijven gevonden voor het beroep Werk-/Leermeester.

Competenties, Skills en Vaardigheden Werk-/Leermeester:

Voor ieder beroep heb je specifieke vaardigheden en kennis nodig, dat geldt ook voor een Werk-/Leermeester.

Welke competenties heeft een Werk-/Leermeester nodig?

Een Werk-/Leermeester heeft de volgende competenties nodig om zijn of haar beroep goed te kunnen uitoefenen.


Persoonstypen Werk-/Leermeester

De meeste beroepen passen alleen bij bepaalde persoonlijkheden. Bekijk welke persoonstypen volgens het enneagram er bij Werk-/Leermeester passen.

Wat voor persoonlijkheid heeft een Werk-/Leermeester nodig? 

Een Werk-/Leermeester is iemand die jongeren begeleidt bij het leren van een vak. Hierbij komen eigenschappen als energiek, optimistisch, zelfverzekerdheid en doelgerichtheid goed van pas (Succesvolle werker).

Een Werk-/Leermeester is ook iemand die ondersteunend, diplomatiek en empathisch is (Bemiddelaar). Bij het plaatsen van jongeren bij een onderwijsinstelling of bedrijf zouden empathie en diplomatieke vaardigheden van belang kunnen zijn. Een werk-/leermeester is dan op de hoogte van wat de jongere wil en kan en kan dit op een zorgvuldige manier overbrengen aan instellingen voor onderwijs of bedrijven. 

Bekijk de persoonstypen voor Werk-/Leermeester


Bemiddelaar


Lees meer

Succesvolle werker


Lees meer

Interview met een Werk-/Leermeester

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.


Beoordeling van het beroep Werk-/Leermeester

Bekijk hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef jouw beoordeling of mening over het beroep Werk-/Leermeester

Functie inhoud:
Salaris en arbeidsvoorwaarden:
Doorgroeimogelijkheden:
Arbeidsmarktperspectief:
Bedankt voor uw feedback.

Solliciteren op de functie Werk-/Leermeester

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als Werk-/Leermeester dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor Werk-/Leermeester belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als Werk-/Leermeester. Bekijk dan onze tips.

Bekijk onze CV en sollicitatietips

Is het beroep Werk-/Leermeester iets voor je?

Zou je graag Werk-/Leermeester willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als Werk-/Leermeester bij jou past.

Doe de gratis beroepskeuzetest

Actuele blogposts


reacties op Werk-/Leermeester

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist

Het formulier kan nog niet worden verzonden omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.


Ga direct naar