Werk-/Leermeester Salaris, Taken, Vacatures, Opleiding, Toekomst & Skills

Wat doet een Werk-/Leermeester? Lees de functieomschrijving.

Vind het antwoord op al jouw vragen over het beroep werk-/leermeester. De functieomschrijving, over het loon, de baankans en hoe je werk-/leermeester wordt.

 

Wat is een Werk-/Leermeester?

Een Werk-/Leermeester heeft als doel om jeugdigen kennis en vaardigheden bij te brengen van specifieke beroepen, zodat jeugdigen een plaats kunnen krijgen binnen het regulier onderwijs, een vakopleiding of een bedrijf. De Werk-/Leermeester zorgt ervoor dat een werkplaats en materialen beschikbaar zijn om het vak te leren. Ook wordt er door een Werk-/Leermeester er op toegezien dat de materialen van goede kwaliteit zijn. Jongeren worden zowel in  groepen als individueel begeleid in het leren van een vak. De Werk-/Leermeester zorgt ervoor dat de jeugdige datgene leert wat nog nodig is om geplaatst te worden binnen een onderwijsprogramma of bedrijf.

De ontwikkeling en het gedrag van de jeugdige worden beoordeeld door een Werk-/Leermeester, zodat de begeleiding goed uitgevoerd kan worden. Een Werk-/Leermeester maakt een verslag van de activiteiten die de jongere uitvoert, zijn ontwikkeling en zijn gedrag. Een Werk-/Leermeester onderhoudt contacten met scholen of andere instanties, zodat jongeren gemakkelijk geplaatst kunnen worden.

De functie Werk-/Leermeester betreft geen functie waarvoor een onderwijsbevoegdheid nodig is. Een jeugdige leert het vak door te luisteren naar instructies van de Werk-/Leermeester, zijn voorbeeld te volgen en ingaan op de ondersteuning die een Werk-/Leermeester biedt. Een Werk-/Leermeester moet zowel met individuen als met groepen kunnen werken en rekening kunnen houden met zware omstandigheden op het werk, zoals het tillen of verplaatsen van zware materialen.Wil je werken als Werk-/Leermeester?

Werk je al als Werk-/Leermeester en zoek je een nieuwe baan? Of wil je Werk-/Leermeester worden? Wil je het gemiddelde salaris weten? Op nationaleberoepengids.nl staat alles wat je nodig hebt. Hieronder vind je de vacatures en de opleidingen voor Werk-/Leermeester, maar ook informatie over het salaris, de baankansen, de beste werkgevers en nog veel meer!


Alles over het beroep Werk-/Leermeester in één oogopslag

Netwerk:

 • Leidinggevende
 • Jeugdigen
 • Onderwijspersoneel
 • Bedrijven

Opleidingsniveau:

Salarisindicatie:

 • Van €1979 tot €2828

Baankans:

Aantal vacatures:

Aantal opleidingen:

Baankans

Huidige aantal vacatures

1


Salaris en Arbeidsvoorwaarden Werk-/Leermeester

Wat verdient een Werk-/Leermeester?

Het startsalaris van een Werk-/Leermeester is €1979 bruto per maand en kan oplopen tot €2828 bruto per maand. Hierbij komt nog 8 % vakantietoeslag en een eindejaarsuitkering.

Salarisschaal Werk-/Leermeester

 • Maximaal
 • Gemiddeld
 • Minimaal
Bovenstaande bedragen zijn bruto maandsalarissen.Vacatures Werk-/Leermeester

Op zoek naar een nieuwe baan als Werk-/Leermeester? Samen met onze vacature partners bieden wij je een groot aanbod aan actuele vacatures voor Werk-/Leermeester. Wanneer je hieronder een voor jou geschikte vacature vindt zal je doorklikken naar onze vacaturepartner.

De top 5 Werk-/Leermeester vacatures

Autotechnicus / APK Keurmeester / Leermeester
Uitzendbureau.nl
Mogelijk heb je altijd al gedacht, waarom stap ik niet het onderwijs in? Upwijs Recruitment heeft diverse vacatures voor aanstormend talent in de Motorvoertuigentechniek, zowel als instructeur als docent. Je …

Arbeidsmarktperspectief en doorgroeimogelijkheden Werk-/Leermeester

Wat is de toekomst van Werk-/Leermeester?

Er zijn voor een Werk-/Leermeester voldoende mogelijkheden om door te groeien, al dan niet via het volgen van extra cursussen.

Er zijn op dit moment weinig vacatures open voor de functie Werk-/Leermeester.

Baankans Werk-/Leermeester

Powered by arbeidsmarktkansen.nl

Huidige aantal vacatures

1


Wil je weten wat jouw arbeidsmarktwaarde is?

Plaats nu je cv en kom erachter

Werk-/Leermeester worden: Opleidingen tot Werk-/Leermeester

Wil je werk-/leermeester worden? Hieronder vind je de eisen, het ontwikkelingspad en de opleidingen.

Hoe word je een Werk-/Leermeester? 

Een Werk-/Leermeester heeft een MBO opleiding afgerond, Sociaal Maatschappelijk Dienstverlener.

De 5 beste opleidingen, cursussen en traningen tot Werk-/Leermeester

Persoonlijke Kracht en Zichtbaarheid - 3 dagen - verdieping - bewustzijn - systemisch werk -
Persoonlijke Kracht en Zichtbaarheid - 3 dagen Organisaties worden in deze tijd complexer in de interacties tussen mensen. De verwachtingen uit de markt creëren hogere verwachtingen intern, terwijl er steeds …
Van (werk)druk naar meer geluk Incompany
Doel: In onze opleidingen gaat het veel over duurzaamheid. Belangrijke onderwerpen die veel aan bod komen zijn: Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen (MVO) Circulaire economie People, Planet, Profit Duurzame inzetbaarheid Veel mensen …
Time management | Grip op Werk | Incompany
Time management | Persoonlijke effectiviteit Aandachtmanagement - Het gaat niet om tijd, maar om aandacht Met deze training ga je op een praktische manier aan de slag om meer grip te …
Excel Basis
Dien je op het werk over Excel basisvaardigheden te beschikken of heb je het gevoel dat je meer uit Excel kunt halen? Tijdens de training Excel Basis leer je als …
Leermeester Training
Leermeesters zijn erg belangrijk in de horeca. Binnen een erkend leerbedrijf is de Leermeester verantwoordelijk voor de begeleiding van leerlingen en (aankomende) medewerkers. Wanneer je in de horeca leerlingen wilt …
Meer opleidingen Werk-/Leermeester

Weet je nog niet of je Werk-/Leermeester wilt worden? Of wil je doorgroeien? Misschien is er wel een vervolgopleiding Werk-/Leermeester of specialisatie cursus te vinden.

Zoek in alle opleidingen, cursussen en trainingen
Netwerk Werk-/Leermeester

Met wie werkt een Werk-/Leermeester samen? 

Hiërarchisch gezien werkt een een Werk-/Leermeester onder een leidinggevende van zijn afdeling. Aan jeugdigen wordt een vak geleerd.

Een Werk-/Leermeester houdt contact met onderwijspersoneel en bedrijven, zodat jeugdigen bij voldoende ontwikkeling overgeplaatst kunnen worden.


 • Leidinggevende
 • Jeugdigen
 • Onderwijspersoneel
 • Bedrijven
Werk-/Leermeester


Organisaties waar een Werk-/Leermeester werkzaam is

Veel beroepen vind je vaak terug bij gelijksoortige bedrijven. Bekijk hieronder bij wat voor type organisatie een Werk-/Leermeester meestal werkt.

Waar werkt een Werk-/Leermeester?

Een Werk-/Leermeester kan terecht bij jeugdzorginstellingen, zoals bureau Jeugdzorg,  penitentiaire inrichtingen, gevangenissen of revalidatiecentra.

Meer weten over werken in de Gezondheidszorg?

Bekijk werken in Gezondheidszorg

Best beoordeelde werkgevers Werk-/Leermeester

Waar kun je het beste werken als Werk-/Leermeester? Hieronder vind je de best door de Werk-/Leermeester beoordeelde bedrijven, en/of die met de meeste vacatures.

Op dit moment zijn er geen bedrijven gevonden voor het beroep Werk-/Leermeester.

Competenties, Skills en Vaardigheden Werk-/Leermeester:

Voor ieder beroep heb je specifieke vaardigheden en kennis nodig, dat geldt ook voor een Werk-/Leermeester.

Welke competenties heeft een Werk-/Leermeester nodig?

Een Werk-/Leermeester heeft de volgende competenties nodig om zijn of haar beroep goed te kunnen uitoefenen.


Persoonstypen Werk-/Leermeester

De meeste beroepen passen alleen bij bepaalde persoonlijkheden. Bekijk welke persoonstypen volgens het enneagram er bij Werk-/Leermeester passen.

Wat voor persoonlijkheid heeft een Werk-/Leermeester nodig? 

Een Werk-/Leermeester is iemand die jongeren begeleidt bij het leren van een vak. Hierbij komen eigenschappen als energiek, optimistisch, zelfverzekerdheid en doelgerichtheid goed van pas (Succesvolle werker).

Een Werk-/Leermeester is ook iemand die ondersteunend, diplomatiek en empathisch is (Bemiddelaar). Bij het plaatsen van jongeren bij een onderwijsinstelling of bedrijf zouden empathie en diplomatieke vaardigheden van belang kunnen zijn. Een werk-/leermeester is dan op de hoogte van wat de jongere wil en kan en kan dit op een zorgvuldige manier overbrengen aan instellingen voor onderwijs of bedrijven. 

Bekijk de persoonstypen voor Werk-/Leermeester


Bemiddelaar


Lees meer

Succesvolle werker


Lees meer

Interview met een Werk-/Leermeester

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.


Beoordeling van het beroep Werk-/Leermeester

Bekijk hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef jouw beoordeling of mening over het beroep Werk-/Leermeester

Functie inhoud:
Salaris en arbeidsvoorwaarden:
Doorgroeimogelijkheden:
Arbeidsmarktperspectief:
Bedankt voor uw feedback.

Solliciteren op de functie Werk-/Leermeester

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als Werk-/Leermeester dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor Werk-/Leermeester belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als Werk-/Leermeester. Bekijk dan onze tips.

Bekijk onze CV en sollicitatietips

Is het beroep Werk-/Leermeester iets voor je?

Zou je graag Werk-/Leermeester willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als Werk-/Leermeester bij jou past.

Doe de gratis beroepskeuzetest

Actuele blogposts


reacties op Werk-/Leermeester

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist

Het formulier kan nog niet worden verzonden omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.


Ga direct naar