Docent gedrag, management en organisatie worden: Competenties, Opleidingen, Vacatures en Salaris

Wat doet een docent gedrag, management en organisatie? Lees de functieomschrijving.

De docent gedrag, management en organisatie geeft les in het vak gedrag, management en organisatie.

De docent gedrag, management en organisatie geeft les op een MBO of HBO opleiding in de richting accountancy, bedrijfseconomie, fiscale economie, of een andere soortgelijke economische opleiding. De voornaamste taak van de docent gedrag, management en organisatie is zijn kennis en visie op het gebied van het vak gedrag, management en organisatie overbrengen op zijn leerlingen/studenten. In het vak gedrag, management en organisatie krijgen de leerlingen/studenten inzicht in elementen die van invloed zijn op het gedrag van mensen in organisaties. Zo geeft de docent gedrag, management en organisatie onder andere les in/over onderwerpen als motivatie, het functioneren van mensen in groepen, doelmatig samenwerken en overleggen, macht en leidinggeven, welzijn en gezondheid waarneming en wederzijdse beïnvloeding van individu en organisatie.

De docent gedrag, management en organisatie ontwikkelt zijn eigen lesmateriaal of maakt gebruik van bestaand lesmateriaal en geeft zijn leerlingen/studenten schriftelijke opdrachten, tentamens, huiswerk en andere opdrachten die hij vervolgens nakijkt, met de leerlingen/studenten bespreekt en waar nodig becijfert. Naar aanleiding van al dit gemaakte werk kan de docent gedrag, management en organisatie de studievoortgang en studieontwikkeling van zijn leerlingen/studenten nauwgezet bijhouden en waar nodig met ze om de tafel gaan om te kijken wat er niet goed gaat, wat er beter kan en hoe hij ze daar het beste bij kan helpen.

De docent gedrag, management en organisatie heeft verstand van het vak gedrag, management en organisatie en weet zijn kennis en visie op een interessante en educatieve manier op zijn leerlingen/studenten over te brengen. Daarnaast durft hij ook streng op te treden wanneer leerlingen/studenten zich vervelend gedragen of geen goede inzet tonen om ten alle tijde de leerlingen/studenten zo optimaal mogelijk te begeleiden en de orde in de klas te bewaren. Ook kan de docent gedrag, management en organisatie projecten begeleiden.

Naast zijn werkzaamheden in de klas is de docent gedrag, management en organisatie ook aanwezig tijdens vergaderingen met collega's om de leerlingen/studenten te bespreken en te kijken naar verbeterpunten binnen de school en opleiding.

Mensen vonden ons op: Job Docent gedrag, management en organisatie, Baan Docent gedrag, management en organisatie, Docent gedrag, management en organisatie Worden, Functie-eisen Docent gedrag, management en organisatie, Verantwoordelijkheden Docent gedrag, management en organisatie, Functieprofiel Docent gedrag, management en organisatie, Wat doet een Docent gedrag, management en organisatie, Werken als Docent gedrag, management en organisatie.

Docent gedrag, management en organisatie worden: Opleiding tot docent gedrag, management en organisatie

De docent gedrag, management en organisatie heeft een WO opleiding ''Economics'', ''Finance'', ''Financial Management'', ''Fiscale Economie'', ''International Management'' ''Leraar 1e graad Economie en Bedrijfswetenschappen'', ''Leraar VHO in Management en Organisatie'' of een andere soortgelijke WO opleiding gevolgd of heeft de opleiding ''Leraar Bedrijfseconomie'' gevolgd (HBO, vierjarig).

Opleidingen, cursussen en trainingen:

Vind een cursus of training. In samenwerking met Springest
Staat de opleiding, cursus of training die je zoekt er niet tussen? Kijk dan bij onze partner Springest.nl.
Staat de opleiding, cursus of training die je zoekt er niet tussen? Kijk dan bij onze partner Springest.nl.
Mensen vonden ons op: Studeren voor Docent gedrag, management en organisatie, Docent gedrag, management en organisatie Worden, Opleidingsniveau Docent gedrag, management en organisatie, Scholing Docent gedrag, management en organisatie, Studie Docent gedrag, management en organisatie, Bijscholing Docent gedrag, management en organisatie, Omscholing Docent gedrag, management en organisatie.

Organisaties waar een docent gedrag, management en organisatie doorgaans werkzaam is

De docent gedrag, management en organisatie geeft les op een MBO of HBO opleiding op een school.

Mensen vonden ons op: Studeren voor Docent gedrag, management en organisatie, Docent gedrag, management en organisatie Worden, Opleidingsniveau Docent gedrag, management en organisatie, Scholing Docent gedrag, management en organisatie, Studie Docent gedrag, management en organisatie, Bijscholing Docent gedrag, management en organisatie, Omscholing Docent gedrag, management en organisatie.

Salaris en Arbeidsvoorwaarden docent gedrag, management en organisatie

Het salaris van de docent gedrag, management en organisatie die fulltime werkzaam is op een school verdient, afhankelijk van het aantal jaren werkervaring en de school waar hij werkzaam is, tussen de €1600,- en €2200,- bruto per maand.

Mensen vonden ons op: Salaris Docent gedrag, management en organisatie, Loon Docent gedrag, management en organisatie, Wat verdien je als Docent gedrag, management en organisatie, Salarisschaal Docent gedrag, management en organisatie, Salarisindicatie Docent gedrag, management en organisatie, Bonus Docent gedrag, management en organisatie, CAO Docent gedrag, management en organisatie, Brutoloon Docent gedrag, management en organisatie, Nettoloon Docent gedrag, management en organisatie, Vakantiedagen Docent gedrag, management en organisatie, Pensioen Docent gedrag, management en organisatie.

Competenties, skills & vaardigheden docent gedrag, management en organisatie

 • Uitdrukkingsvaardigheid
 • Resultaatgerichtheid
 • Kritisch
 • Coachen
 • Motiveren
 • Omgaan met details
 • Initiatief ontplooien
 • Plannen en organiseren
 • Presenteren
 • Luisteren
 • Verstand van het vak gedrag, management en organisatie
Mensen vonden ons op: Kennis Docent gedrag, management en organisatie, Vaardigheden Docent gedrag, management en organisatie, Attitude Docent gedrag, management en organisatie, Kwalificaties Docent gedrag, management en organisatie, Competentieprofiel Docent gedrag, management en organisatie.

Boeken voor het beroep docent gedrag, management en organisatie

Wil je meer weten over het beroep docent gedrag, management en organisatie? Hieronder vind je diverse boeken, Ebooks of DVD's waarin je meer te weten kan komen over de functie en de inhoud. Ook kunnen er boeken tussen staan die interessant zijn wanneer je docent gedrag, management en organisatie bent en jezelf verder wilt ontwikkelen binnen je vakgebied.

Als je tussen de hieronderstaande boeken geen geschikte kan vinden, klik dan op de link onderaan dit kader om op de pagina met meer boeken docent gedrag, management en organisatie te komen.

Coachen op gedrag en resultaat | Nico Smid

praktijkgids voor verzilveren van talent - Nederlands | Druk: 1 | Paperback | 9789080698000 | 255 pagina's

Coachen op gedrag en resultaat 1e druk is een boek van Nico Smid uitgegeven bij B For Booksdistribution. ISBN 9789080698000 Praktijkgids voor verzilveren van talent Dit boek is een volledig herziene editie van het succesvolle ‘Coachen op gedrag en resulta...

Coachen op resultaat en gedrag | Nico Smid

Nederlands | Druk: 15 | Paperback | 9789080698017 | 176 pagina's

Dit boek helpt u in korte tijd doelgericht te sturen op gedrag van uzelf of van anderen in de organisatie. De nadruk ligt op de praktijk van alledag. Centraal staan praktische voorbeelden en handige tips die voortvloeien uit PiCompany’s jarenlange ervarin...

Management van gedrag | L.J. Mullins

individu, team en organisatie - Nederlands | Druk: 1 | Paperback | 9789043013383 | 504 pagina's

Management van gedrag is een toegankelijke inleiding tot de theorie en praktijk van gedrag in de moderne organisatie. Uitgangspunt is dat mensen het belangrijkste onderdeel vormen van een organisatie. Organisaties kunnen alleen goed presteren als de leden...

Mensen vonden ons op: boeken voor Docent gedrag, management en organisatie, Docent gedrag, management en organisatie ebooks, boek Docent gedrag, management en organisatie.

Persoonstypen docent gedrag, management en organisatie

De docent gedrag, management en organisatie is een waarnemer. Hij let goed op de studievoortgang en studieontwikkeling van zijn leerlingen/studenten zodat hij ze zo optimaal mogelijk les kan geven en kan begeleiden. Dit maakt de docent gedrag, management en organisatie ook tot een gever. Hij geeft zijn kennis en visie op het gebied van het vak gedrag, management en organisatie over op zijn leerlingen/studenten en biedt ze waar nodig individuele begeleiding of extra tips en adviezen.

Mensen vonden ons op: Persoonlijkheid Docent gedrag, management en organisatie, Karakter Docent gedrag, management en organisatie.

Netwerk docent gedrag, management en organisatie

Het netwerk van de docent gedrag, management en organisatie bestaat uit zijn leerlingen/studenten, zijn collega's, de directeur van de school en mensen uit de economische sector die op school over hun vak komen spreken.

Mensen vonden ons op: Collega’s Docent gedrag, management en organisatie, Medewerkers Docent gedrag, management en organisatie.

Is het beroep docent gedrag, management en organisatie iets voor jou?

Zou je graag docent gedrag, management en organisatie willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als docent gedrag, management en organisatie bij jou past.

Mensen vonden ons op: beroepskeuze Docent gedrag, management en organisatie, beroepskeuzetest Docent gedrag, management en organisatie, beroep Docent gedrag, management en organisatie kiezen.

Arbeidsmarktperspectief en Doorgroeimogelijkheden docent gedrag, management en organisatie

Het arbeidsmarktperspectief voor de docent gedrag, management en organisatie is gemiddeld. Er is voldoende werkgelegenheid op de verschillende economische opleidingen. Daarnaast kan de docent gedrag, management en organisatie de werkgelegenheid voor zichzelf vergroten door ook in andere economische vakken les te gaan geven.

Arbeidsmarktperspectief score docent gedrag, management en organisatie

Hieronder vind je de score voor het arbeidsmarktperspectief voor het beroep docent gedrag, management en organisatie. We hebben 5 scores: Zeer Goed, Goed, Redelijk, Matig en Slecht.

Goed
Powered by arbeidsmarktkansen.nl & Intelligence Group
Mensen vonden ons op: Vooruitzichten Docent gedrag, management en organisatie, Promotie mogelijkheden Docent gedrag, management en organisatie, Carriere Docent gedrag, management en organisatie.

Solliciteren op de functie docent gedrag, management en organisatie

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als docent gedrag, management en organisatie dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor docent gedrag, management en organisatie belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als docent gedrag, management en organisatie. Bekijk dan onze tips.

Mensen vonden ons op: solliciteren als Docent gedrag, management en organisatie, CV Docent gedrag, management en organisatie, sollicitatie Docent gedrag, management en organisatie.

Interviews met docent gedrag, management en organisatie

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.

Verwante beroepen docent gedrag, management en organisatie

Vacatures docent gedrag, management en organisatie

Op zoek naar een nieuwe baan als Docent gedrag, management en organisatie? Samen met onze vacature partners bieden wij je een groot aanbod aan actuele vacatures voor Docent gedrag, management en organisatie. Wanneer je hieronder een voor jou geschikte vacature vind zal je doorklikken naar de vacaturepartner. De docent gedrag, management en organisatie geeft les in het vak gedrag, management en organisatie. De docent gedrag, management en organisatie geeft les op een MBO of HBO opleiding in de richting accountancy, bedrijfseconomie, fiscale economie, of een andere soortgelijke economische opleiding. De voornaamste taak van de docent gedrag, management en organisatie is zijn kennis en visie op het gebied van het vak gedrag, management en organisatie overbrengen op zijn leerlingen/studenten.

Beoordeling Docent gedrag, management en organisatie

Lees hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef je mening bij het blok 'Beoordeel zelf het beroep Docent gedrag, management en organisatie' hieronder.

 • Functie-inhoud
 • Salaris en arbeidsvoorwaarden
 • Doorgroeimogelijkeden
 • Arbeidsmarktperspectief

Beoordeel zelf het beroep Docent gedrag, management en organisatie

Geef een score van 1 ster (zeer slecht) tot 5 sterren (zeer goed) door met je muis te klikken bij de 4 keuzeopties die worden getoond.
 • Functie-inhoud
 • Salaris en arbeidsvoorwaarden
 • Doorgroeimogelijkeden
 • Arbeidsmarktperspectief

Reacties

Er zijn nog geen reacties.

Reageer op dit beroep