U bevindt zich hier: Home » Beroepen » Officier Technische Dienst

Officier Technische Dienst worden: Competenties, Opleidingen, Vacatures en Salaris

Wat doet een officier Technische Dienst? Lees de functieomschrijving.

De Officier Technische Dienst geeft leiding aan een herstelpeloton van zo'n 20 personen. Binnen dit peloton is hij verantwoordelijk voor alle personele, logistieke en materiële zaken. De Officier dient bovendien zorg te dragen voor de opleiding van zijn ondergeschikten en voor de organisatie en uitvoering van de taken van het peloton.

Het Herstelpeloton houdt zich bezig met het uitvoeren van onderhoudswerkzaamheden en het bergen van materieel van de aan de eenheid toegewezen landmachtsonderdelen. Het materieel waarmee het herstelpeloton te maken krijgt varieert van tanks en geschut tot wapensystemen en rupsvoertuigen. Daarnaast zorgt het herstelpeloton voor de aanlevering van (onderdelen van) materieel bij de aangewezen eenheden.

Om het werkniveau van de manschappen op peil te houden, dient de Officier Technische Dienst oefeningen te organiseren en uit te voeren. Tevens moet de Officier controleren of alle werknemers naar behoren functioneren en hen zo nodig wijzen op verbeterpunten. De Officier werkt hiervoor binnen een kader van standaardeisen met betrekking tot de kwaliteit van de werkzaamheden.

Naast de activiteiten binnen het herstelpeloton, is de Officier werkzaam als adviseur over het materieel binnen de staf van de aangewezen eenheden.

De Officier Technische Dienst krijgt te maken met onregelmatige werktijden, aangezien de operationele eenheden van de Landmacht op alle mogelijke momenten te maken kunnen krijgen met een defect dat verholpen moet worden. Bovendien dient de Officier Technische Dienst er rekening mee te houden dat hij uitgezonden kan worden op internationale missies en oefeningen.

Mensen vonden ons op: Job Officier Technische Dienst, Baan Officier Technische Dienst, Officier Technische Dienst Worden, Functie-eisen Officier Technische Dienst, Verantwoordelijkheden Officier Technische Dienst, Functieprofiel Officier Technische Dienst, Wat doet een Officier Technische Dienst, Werken als Officier Technische Dienst.

Officier Technische Dienst worden: Opleiding tot officier Technische Dienst

Om Officier Technische Dienst te worden bij de Landmacht dient de gegadigde een verkorte Officiersopleiding van anderhalf jaar of een Militair Wetenschappelijke Opleiding van vier en een half jaar te volgen.

Om toegelaten te worden boor de verkorte opleiding tot Officier Technische Dienst dient men minimaal in het bezit te zijn van een technisch HBO diploma of een HAVO diploma met N&G of N&T. Een oud diploma met Wiskunde B en Natuurkunde wordt ook geaccepteerd. Voor de lange opleiding geldt een minimumeis van een VWO diploma met de profielen N&T (met Wiskunde B/D), N&G (met Wiskunde A/B en Natuurkunde) of een oud diploma met Wiskunde A/B en natuurkunde. Tevens wordt een relevante HBO of WO propedeuse voldoende geacht.

De toekomstige Officier dienst minimaal 1.55 meter lang te zijn en mag een bril of contactlenzen dragen.

De verkorte opleiding bestaat uit een Algemene Luitenants Opleiding (AMO) en een vaktechnische opleiding. De lange opleiding bestaat uit een ALO, driejarige wetenschappelijke studie, een tweede ALO en een vaktechnische opleiding.

Na afronding van de opleiding geldt er een dienverplichting. Bij de lange opleiding is dit minimaal zeven jaar, bij de korte minimaal ver jaar.

Opleidingen, cursussen en trainingen:

Vind een cursus of training. In samenwerking met Springest
Staat de opleiding, cursus of training die je zoekt er niet tussen? Kijk dan bij onze partner Springest.nl.
Staat de opleiding, cursus of training die je zoekt er niet tussen? Kijk dan bij onze partner Springest.nl.
Mensen vonden ons op: Studeren voor Officier Technische Dienst, Officier Technische Dienst Worden, Opleidingsniveau Officier Technische Dienst, Scholing Officier Technische Dienst, Studie Officier Technische Dienst, Bijscholing Officier Technische Dienst, Omscholing Officier Technische Dienst.

Organisaties waar een officier Technische Dienst doorgaans werkzaam is

Na afronding van de Opleiding tot Officier Technische Dienst wordt de Officier geplaatst bij een onderdeel van de landmacht in Nederland. Met dit onderdeel wordt deelgenomen aan oefeningen en uitzendingen.

Mensen vonden ons op: Studeren voor Officier Technische Dienst, Officier Technische Dienst Worden, Opleidingsniveau Officier Technische Dienst, Scholing Officier Technische Dienst, Studie Officier Technische Dienst, Bijscholing Officier Technische Dienst, Omscholing Officier Technische Dienst.

Salaris en Arbeidsvoorwaarden officier Technische Dienst

De Officier Technische Dienst begint vanaf de start van de opleiding direct met het verdienen van loon. In het begin heeft de toekomstige Officier nog een lagere rang en krijgt hij naar deze rang betaald. Naarmate de opleiding echter vordert, zal de rang, en dus ook het loon, van de gegadigde stijgen. Wanneer het loon bepaald wordt kan er rekening worden gehouden met ervaring en leeftijd. Het salaris ligt tussen de €2173 en €9502.

Bovenop het salaris worden toeslagen toegekend bij onregelmatige diensten (uitzendingen, oefeningen). Tevens worden je opleiding, uniform en studieboeken betaald. Daarnaast is er sprake van geregelde collectieve zorgverzekering, een reis- en onkostenvergoedingsregeling, zijn er gratis te gebruiken sportfaciliteiten en is er onder bepaalde voorwaarden een mogelijkheid om een rijbewijs te halen. Bovendien is er op kosten (geheel of gedeeltelijk, afhankelijk van de opleiding) van de Landmacht na afronding van de opleiding tot Officier Technische Dienst een studie te volgen naar keuze. Tot slot is er een ABP pensioen.

Mensen vonden ons op: Salaris Officier Technische Dienst, Loon Officier Technische Dienst, Wat verdien je als Officier Technische Dienst, Salarisschaal Officier Technische Dienst, Salarisindicatie Officier Technische Dienst, Bonus Officier Technische Dienst, CAO Officier Technische Dienst, Brutoloon Officier Technische Dienst, Nettoloon Officier Technische Dienst, Vakantiedagen Officier Technische Dienst, Pensioen Officier Technische Dienst.

Competenties, skills & vaardigheden officier technische dienst

 • Integriteit
 • Samenwerken
 • Stressbestendigheid
 • Discipline
 • Plannen en organiseren
 • Technisch inzicht
 • Overzicht bewaren
 • Anticiperen
Mensen vonden ons op: Kennis Officier Technische Dienst, Vaardigheden Officier Technische Dienst, Attitude Officier Technische Dienst, Kwalificaties Officier Technische Dienst, Competentieprofiel Officier Technische Dienst.

Boeken voor het beroep officier technische dienst

Wil je meer weten over het beroep officier technische dienst? Hieronder vind je diverse boeken, Ebooks of DVD's waarin je meer te weten kan komen over de functie en de inhoud. Ook kunnen er boeken tussen staan die interessant zijn wanneer je officier technische dienst bent en jezelf verder wilt ontwikkelen binnen je vakgebied.

Als je tussen de hieronderstaande boeken geen geschikte kan vinden, klik dan op de link onderaan dit kader om op de pagina met meer boeken officier technische dienst te komen.

Handleiding meten en rekenen industrielawaai | Ministerie van VROM

Nederlands | Druk: 0 | Paperback | 9789073875951 | 200 pagina's

De Handleiding Meten en Rekenen Industrielawaai samengesteld door Ministerie van VROM en Adviesbureau Peutz beschrijft twee methoden om geluid in de omgeving van inrichtingen te meten en te berekenen. Een en ander wordt toegelicht aan de hand van begrippe...

Vyftig jaar technische dienst in beweg. | Woensel

Nederlands | Druk: 1 | Hardcover | 9789090069371 | 312 pagina's

...

Handbuch Des Pionierdienstes | Oettinger

Technischer Dienst Des Pioniers: Hauptabschn. 1, Der Allgemeine Technische Dienst - Engels | Hardcover | 9781345378740 | 626 pagina's

This work has been selected by scholars as being culturally important, and is part of the knowledge base of civilization as we know it. This work was reproduced from the original artifact, and remains as true to the original work as possible. Therefore, y...

Mensen vonden ons op: boeken voor Officier Technische Dienst, Officier Technische Dienst ebooks, boek Officier Technische Dienst.

Persoonstypen officier Technische Dienst

De Officier Technische Dienst is een loyale, zorgzame, medelevende, verantwoordelijke, open en eerlijke persoonlijkheid die altijd zijn best zal doen zijn werk goed uit te voeren (Loyalist). Daarnaast is de Officier ijverig gedreven en energiek, waardoor hij zijn ondergeschikten goed weet te motiveren en mobiliseren (Succesvolle werker).

De Officier Technische Dienst in staat om onder allerlei omstandigheden zijn team aan te sporen op adequate wijze technische hulp te verlenen.

Mensen vonden ons op: Persoonlijkheid Officier Technische Dienst, Karakter Officier Technische Dienst.

Netwerk officier Technische Dienst

Binnen het herstelpeloton geeft de Officier Technische Dienst leiding aan de ondergeschikte Onderofficieren en Manschappen om te zorgen dat de Gevechts-  en Gevechtsondersteunende eenheden operationeel kunnen blijven. Tevens zal er contact worden onderhouden met hogere Officieren van de Technische Dienst en van de Landmacht an sich. (Dit contact zal adviserend zijn, met betrekking tot de staat van het materieel.)

In de regel zal de Officier Technische Dienst geen contact hebben met 'externen'.

Mensen vonden ons op: Collega’s Officier Technische Dienst, Medewerkers Officier Technische Dienst.

Is het beroep officier Technische Dienst iets voor jou?

Zou je graag officier Technische Dienst willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als officier Technische Dienst bij jou past.

Mensen vonden ons op: beroepskeuze Officier Technische Dienst, beroepskeuzetest Officier Technische Dienst, beroep Officier Technische Dienst kiezen.

Arbeidsmarktperspectief en Doorgroeimogelijkheden officier Technische Dienst

Binnen de Landmacht is er de mogelijkheid om bij te tekenen voor eenzelfde functie na afronding van de dienstperiode. Tevens is het mogelijk om door te groeien naar hogere leidinggevende functies binnen de Landmacht. Binnen de krijgsmacht is het mogelijk om voor een ander krijgsmachtsonderdeel te gaan werken, indien posities vacant zijn.

Buiten de krijgsmacht kunnen oud-Officieren werkzaam worden binnen het bedrijfsleven of bij de overheid in leidinggevende functies. Voor Technici valt hierbij te denken aan 'de offshore' of de technische industrie.

Momenteel heeft de Landmacht nog vacatures open staan voor Officier Technische Dienst. Door de doorloop binnen de functies van de Landmacht zullen er in de toekomst Officieren nodig blijven voor de Technische Dienst.

Arbeidsmarktperspectief score officier Technische Dienst

Hieronder vind je de score voor het arbeidsmarktperspectief voor het beroep officier Technische Dienst. We hebben 5 scores: Zeer Goed, Goed, Redelijk, Matig en Slecht.

Matig
Powered by arbeidsmarktkansen.nl & Intelligence Group
Mensen vonden ons op: Vooruitzichten Officier Technische Dienst, Promotie mogelijkheden Officier Technische Dienst, Carriere Officier Technische Dienst.

Solliciteren op de functie officier Technische Dienst

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als officier Technische Dienst dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor officier Technische Dienst belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als officier Technische Dienst. Bekijk dan onze tips.

Mensen vonden ons op: solliciteren als Officier Technische Dienst, CV Officier Technische Dienst, sollicitatie Officier Technische Dienst.

Interviews met officier Technische Dienst

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.

Verwante beroepen officier Technische Dienst

 • Technisch Officier Luchtmacht
 • Officier Technische Dienst Marine
 • Officier Elektrotechnische Dienst Marine

Vacatures officier technische dienst

Op zoek naar een nieuwe baan als Officier Technische Dienst? Samen met onze vacature partners bieden wij je een groot aanbod aan actuele vacatures voor Officier Technische Dienst. Wanneer je hieronder een voor jou geschikte vacature vind zal je doorklikken naar de vacaturepartner. De Officier Technische Dienst geeft leiding aan een herstelpeloton van zo'n 20 personen. Binnen dit peloton is hij verantwoordelijk voor alle personele, logistieke en materiële zaken. De Officier dient bovendien zorg te dragen voor de opleiding van zijn ondergeschikten en voor de organisatie en uitvoering van de taken van het peloton.

Beoordeling Officier Technische Dienst

Lees hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef je mening bij het blok 'Beoordeel zelf het beroep Officier Technische Dienst' hieronder.

 • Functie-inhoud
 • Salaris en arbeidsvoorwaarden
 • Doorgroeimogelijkeden
 • Arbeidsmarktperspectief

Beoordeel zelf het beroep Officier Technische Dienst

Geef een score van 1 ster (zeer slecht) tot 5 sterren (zeer goed) door met je muis te klikken bij de 4 keuzeopties die worden getoond.
 • Functie-inhoud
 • Salaris en arbeidsvoorwaarden
 • Doorgroeimogelijkeden
 • Arbeidsmarktperspectief

Reacties

nee grapje

ik vind het een goed werkstuk om het zo te zeggen. alleen zitter er hier en daar wel wat typefoutjes in. maar toch superbedankt!

Door: gibaldrijn

Reageer op dit beroep