Specialistisch Officier Salaris, Taken, Vacatures, Opleiding, Toekomst & Skills

Wat doet een Specialistisch Officier? Lees de functieomschrijving.

De Specialistisch Officier heeft een maatschappelijk verantwoordelijke functie. Hij dient zich daarom te allen tijde, zowel onder werktijd als daarbuiten, representatief te gedragen. De Officier is het visitekaartje van de krijgsmacht en moet in staat zijn, zijn team aan te sporen door zelf het goede voorbeeld te geven. Zo is drugs- en overmatig alcoholgebruik voor Officieren uit den boze.

De werkzaamheden van de Specialistisch Officier zijn divers. Afhankelijk van de specialisatie is er een divers takenpakket binnen elke richting. Wat alle Specialisten gemeen hebben, is dat zij al voor toetreding tot de Landmacht een specialisme hebben.

De Dirigent geeft leiding aan een orkest van de Landmacht en draagt zorg over de oefeningen en uitvoeringen van zijn orkest. De Landmachtorkesten kunnen op diverse locaties en met verschillende doelen worden ingezet. De ene keer kan er opgetreden moeten worden bij een defilé in Den Haag, de andere keer kan het gaan om optredens bij bondgenoten.

De Tolk vertaalt gesprekken voor operationele eenheden. Dit gaan om verhoren of andere informatievergaring. De Tolk gaat mee met de eenheden 'het veld' in, hij dient dus te beschikken over de nodige stressbestendigheid en een goede fysieke gesteldheid. Het belangrijkste blijft echter de talenkennis.

De Geospatial Analist houdt zich bezig met de dataverzameling en analyse en presentatie hiervan, met betrekking tot de omgevingsaspecten die relevant kunnen zijn voor de uitvoering van (potentiële) missies.

De Militair Jurist wordt werkzaam als juridisch adviseur of bezwaar behandelaar. De eerste houdt zich bezig met de adviesverlening over de juridische kanten van de uitvoering van militaire opdrachten aan commandanten. De tweede houdt zich bezig met het controleren en opstellen van bezwaren en reacties hierop. Bij deze laatste behoren ook het procedure voeren en optreden als procesgemachtigde bij processen.

De Redacteur wordt verantwoordelijk voor de samenstelling van de personeelsbladen van de Koninklijke Landmacht.

Elke Officier krijgt een militaire training en is dus naast zijn specialisatie ook in staat om reguliere militaire taken uit te voeren. Zo moet de Officier met wapens om kunnen gaan en dient hij fysiek zware inspanningen te kunnen uitvoeren. In de regel zullen de werkzaamheden van de Specialisten echter in de praktijk vooral weinig fysiek intensief zijn.

Wil je werken als Specialistisch Officier?

Werk je al als Specialistisch Officier en zoek je een nieuwe baan? Of wil je Specialistisch Officier worden? Wil je het gemiddelde salaris weten? Op nationaleberoepengids.nl staat alles wat je nodig hebt. Hieronder vindt je de vacatures en de opleidingen voor Specialistisch Officier, maar ook informatie over het salaris, de baankansen, de beste werkgevers en nog veel meer!

Bekijk de vacatures Bekijk de opleidingen Bekijk salarisinfo Vind de beste werkgevers

Alles over het beroep Specialistisch Officier in één oogopslag

Sector:

Beroepsgroep:

Netwerk:

  • Leidinggevende Officieren
  • Ondergeschikte Onderofficieren / Manschappen
  • Burger

Opleidingsniveau:

Salarisindicatie:

  • Van €2173 tot €5073

Baankans:

Aantal vacatures:

0

Aantal opleidingen:

Baankans

Huidige aantal vacatures

0


Salaris en Arbeidsvoorwaarden Specialistisch Officier

Wat verdient een Specialistisch Officier?

De Specialistisch Officier gaat vanaf de aanvang van zijn opleiding loon ontvangen. Aanvankelijk heeft de toekomstige Officier nog een lagere rang, zodat hij nog niet het volledige officiersloon zal ontvangen. Naarmate de opleiding echter vordert zal de rang en dus ook het loon van de gegadigde stijgen. Wanneer het loon bepaald wordt, kan er rekening worden gehouden met ervaring en leeftijd. Na tie weken heeft de Specialistisch Officier de rang van Tweede Luitenant behaald en verdient hij minimaal €2173. Dit kan oplopen tot maximaal €5073.

Bovenop het salaris worden toeslagen toegekend bij onregelmatige diensten (uitzendingen, oefeningen). Tevens worden je opleiding, uniform en studieboeken betaald. Daarnaast is er sprake van geregelde gezondheidszorg, een reis- en onkostenvergoedingsregeling, zijn er gratis te gebruiken sportfaciliteiten en is er onder bepaalde voorwaarden een mogelijkheid om een rijbewijs te halen. Bovendien is er op kosten van de Landmacht na afronding van de opleiding tot Specialistisch Officier een studie te volgen naar keuze. Tot slot is er een ABP pensioen.

Salarisschaal Specialistisch Officier

  • Maximaal
  • Gemiddeld
  • Minimaal
Bovenstaande bedragen zijn bruto maandsalarissen.

Vacatures Specialistisch Officier

Er zijn geen vacatures aanwezig.

Arbeidsmarktperspectief en doorgroeimogelijkheden Specialistisch Officier

Hoe goed is de toekomst voor de Specialistisch Officier? 

Binnen de Landmacht kan de Specialistisch Officier na afronding van een dienstperiode bijtekenen voor eenzelfde functie, doorgroeien naar hogere (officiers)rangen binnen het specialistische vakgebied of doorgroeien binnen de staf van de Landmacht of van Defensie in het algemeen.

Buiten de Krijgsmacht is het voor de Specialistisch Officier mogelijk om voor de overheid of binnen het bedrijfsleven te gaan werken. Zo kan de Officier Redacteur voor een krant of tijdschrift gaan werken, kan de Militair Jurist voor een advocatenkantoor of bedrijf gaan werken, kan de dirigent binnen de muzieksector gaan werken, kan de Geospatial Analist voor multinationals of voor een onderzoeksinstituut gaan werken en kan de Tolk zijn taalkennis aanwenden binnen de particuliere sector.

Baankans Specialistisch Officier

Powered by arbeidsmarktkansen.nl

Huidige aantal vacatures

0


Wil je weten wat jouw arbeidsmarktwaarde is?

Plaats nu je cv en kom erachter

Specialistisch Officier worden: Opleidingen tot Specialistisch Officier

Hoe word je een Specialistisch Officier? 

Afhankelijk van de gekozen richting dient er voldaan te worden aan enkele instroomeisen.

Voor de Officier Dirigent en de Officier Tolk dient de toekomstig Officier aan te kunnen tonen dat hij geschikt is voor de functie. In overleg met de Landmacht zal er na sollicitatie gekeken worden of de functie geschikt is.

Voor de Officier Militair Jurist dient men in het bezit te zijn van een afgeronde Universitaire opleiding Rechtsgeleerdheid. Het liefst heeft de Landmacht dit in de richtingen internationaal-, staats- of bestuursrecht. Bij intreding mag de Officier maximaal 28 jaar oud zijn.

Voor de Officier Geospatial Analist dient men in het bezit te zijn van een afgeronde Universitaire studie in de richting van Fysische Geografie o.d. Tevens dient men minimaal 1.55 meter lang te zijn. Brillen en Lenzen zijntoegestaan. Men mag maximaal 30 jaar zijn bij toetreding.

Voor de Officier Redacteur dient men in het bezit te zijn van een Bachelor Journalistiek, waarbij de gegadigden met een specialisatie in 'Tijdschrift' in het voordeel zijn. Daarnaast moet men minimaal 1.55 meter lang zijn en minstens 55 kilogram wegen.

Afhankelijk van de richting zal de opleiding binnen de Landmacht bestaan uit een vormende Officiersopleiding van zo'n tien weken, gevolgd door een vaktechnische opleiding. Deze vaktechnische opleiding duurt tussen de drie of vier maanden (GSA)  en 2 jaar (Jurist). Voor Officier Redacteur is er geen vaktechnische opleiding.

De 0 beste opleidingen, cursussen en traningen tot Specialistisch Officier

Meer opleidingen Specialistisch Officier

Weet je nog niet of je Specialistisch Officier wilt worden? Of wil je doorgroeien? Misschien is er wel een vervolgopleiding Specialistisch Officier of specialisatie cursus te vinden.

Zoek in alle opleidingen, cursussen en trainingen


Netwerk Specialistisch Officier

Met wie werkt een Specialistisch Officier samen? 

Binnen de organisatie van de Koninklijke Landmacht werkt de Specialistisch Officier samen met collega's met dezelfde soort functies tijdens het uitvoeren van opdrachten van leidinggevenden en tijdens de sturing van ondergeschikten bij het uivoeren van deze opdrachten.

Afhankelijk van de gekozen richting zal de Militair Jurist in contact komen met een krijgsraad, met verdachten en slachtoffers, zal de Geospatial Analist vooral met collega's samenwerken bij het analyseren van gegevens en het adviseren van commandanten, zal de Dirigent met zijn muzikanten oefenen en optreden, zal de Tolk met operationele eenheden oefenen en op uitzending meegaan en zal de Redacteur met zijn redactie het tijdschrift van de Landmacht verzorgen.

Voor alle militairen is er een kans om uitgezonden te worden op internationale oefeningen en missies. Bij deze uitzendingen kan men in contact komen met burger en vijand.


  • Leidinggevende Officieren
  • Ondergeschikte Onderofficieren / Manschappen
  • Burger
Specialistisch Officier


Organisaties waar een Specialistisch Officier werkzaam is

Waar werkt een Specialistisch Officier meestal? 

Na afronding van de opleiding komt de Specialistisch Officier te werken binnen de Koninklijke Landmacht.

De Geospatial Analist wordt werkzaam bij het 103 Intelligence Surveillance Target Acquisition & Reconnaissance Bataljon in 't Harde.

De Militair Jurist zal werkzaam worden bij een operationele brigade, een staf van de Landmacht of het Centrum Juridische Dienstverlening.

De Tolk zal afhankelijk van zijn taalkennis ingezet worden bij operationele eenheden, bijvoorbeeld in Afghanistan.

De Dirigent zal werkzaam worden bij een orkest van de Militaire Muziek Landmacht.

De Redacteur zal werkzaam worden bij het Dienstcentrum Defensiemedia in Den Haag.

Bij alle eenheden is het mogelijk om uitgezonden te worden op internationale oefeningen en missies.

Meer weten over werken in de Beveiliging & Bewaking?

Bekijk werken in Beveiliging & Bewaking

Best beoordeelde werkgevers Specialistisch Officier

Waar kun je het beste werken als Specialistisch Officier? Hieronder vindt je de best door de Specialistisch Officier beoordeelde bedrijven, en/of die met de meeste vacatures.

Op dit moment zijn er geen bedrijven gevonden voor het beroep Specialistisch Officier.

Competenties, Skills en Vaardigheden Specialistisch Officier:

Welke competenties heeft een een Specialistisch Officier nodig? Hieronder vind je ze met de beschrijving ervan.


Persoonstypen Specialistisch Officier

Wat voor persoonlijkheid heb je als Specialistisch Officier nodig? 

De Specialistisch Officier heeft een ijverige, zelfverzekerde, energieke, praktische, prestatiegericht en gedreven persoonlijkheid. Op zijn tijd kan de Officier ook pretentieus, ijdel en oppervlakkig over komen (Succesvolle werker). Tevens is de Officier zorgzaam, medelevend, verantwoordelijk en loyaal, met op zijn tijd dominante, onvoorspelbare en defensieve trekjes (Loyalist).

Bekijk de persoonstypen voor Specialistisch Officier


Loyalist


Lees meer

Succesvolle werker


Lees meer

Interview met een Specialistisch Officier

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.


Beoordeling van het beroep Specialistisch Officier

Bekijk hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef jouw beoordeling of mening over het beroep Specialistisch Officier

Functie inhoud:
Salaris en arbeidsvoorwaarden:
Doorgroeimogelijkheden:
Arbeidsmarktperspectief:
Bedankt voor uw feedback.

Solliciteren op de functie Specialistisch Officier

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als Specialistisch Officier dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor Specialistisch Officier belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als Specialistisch Officier. Bekijk dan onze tips.

Bekijk onze CV en sollicitatietips

Is het beroep Specialistisch Officier iets voor je?

Zou je graag Specialistisch Officier willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als Specialistisch Officier bij jou past.

Doe de gratis beroepskeuzetest

Actuele blogposts


reacties op Specialistisch Officier

Sjoerd

Hoe is de arbeidsmarkt voor militair-jurist? En wat is het salaris van militait-jurist?

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist

Het formulier kan nog niet worden verzonden omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.


Ga direct naar