Officier Verbindingsdienst Salaris, Taken, Vacatures, Opleiding, Toekomst & Skills

Wat doet een Officier Verbindingsdienst? Lees de functieomschrijving.

De Officier Verbindingsdienst geeft leiding aan een peloton van een verbindingscompagnie. In de praktijk zal de Officier zo'n 20 personen onder zijn hoede krijgen bij het verzorgen van de ICT en Communicatie binnen de Koninklijke Landmacht. Binnen het peloton is de Officier Verbindingen verantwoordelijk voor alle personele, logistieke en materiële zaken. Om de beoogde kwaliteit van de werkzaamheden te garanderen, dient de Officier regelmatig controles uit te voeren, zijn team aan te sporen en werkhouding en opleidingsniveau van zijn ondergeschikten op niveau te krijgen en houden. De Officier plant en coördineert de acties van het peloton en zorgt ervoor dat het benodigde materieel in goede staat blijft.

De Verbindingsdienst zorgt ervoor dat alle onderdelen van de Landmacht in contact (kunnen) blijven met andere eenheden en de bevelhebbers. Daarnaast draagt de dienst er zorg voor dat informatie niet in verkeerde handen valt. Het is bij een organisatie als de Landmacht van belang dat berichten snel en veilig verspreid kunnen worden. De Officier Verbindingsdienst moet, ook onder grote druk, accuraat en efficiënt kunnen werken, aangezien verbroken verbindingen noodlottig zouden kunnen zijn tijdens de operaties van de gevechts(ondersteunende) eenheden.

Als Officier Verbindingsdienst heb je te maken met onregelmatige werktijden en dien je er rekening mee te houden dat je als militair uitgezonden kunt worden. Er waren bijvoorbeeld Verbindingsofficieren in Uruzgan werkzaam.

Wil je werken als Officier Verbindingsdienst?

Werk je al als Officier Verbindingsdienst en zoek je een nieuwe baan? Of wil je Officier Verbindingsdienst worden? Wil je het gemiddelde salaris weten? Op nationaleberoepengids.nl staat alles wat je nodig hebt. Hieronder vindt je de vacatures en de opleidingen voor Officier Verbindingsdienst, maar ook informatie over het salaris, de baankansen, de beste werkgevers en nog veel meer!


Alles over het beroep Officier Verbindingsdienst in één oogopslag

Sector:

Beroepsgroep:

Netwerk:

  • Leidinggevende Officier
  • Onderofficieren
  • Burger

Opleidingsniveau:

Salarisindicatie:

  • Van €2173 tot €9502

Baankans:

Aantal vacatures:

0

Aantal opleidingen:

Baankans

Huidige aantal vacatures

0


Salaris en Arbeidsvoorwaarden Officier Verbindingsdienst

Wat verdient een Officier Verbindingsdienst?

De Officier Verbindingsdienst krijgt na aanvang van de opleiding meteen loon uitbetaald. Aanvankelijk bezit de toekomstige Officier nog niet zijn uiteindelijke rang en krijgt hij dus nog niet het volledige Officiersloon betaald. Naarmate de opleiding echter vordert, zal de rang, en dus ook het loon, van de gegadigde stijgen. Wanneer het loon bepaald wordt, kan er rekening worden gehouden met ervaring en leeftijd. Het salaris ligt tussen de €2173 en maximaal €9502.

Bovenop het salaris worden toeslagen toegekend bij onregelmatige diensten (uitzendingen, oefeningen). Tevens worden je opleiding, uniform en studieboeken betaald. Daarnaast is er sprake van een collectieve zorgverzekering, een reis- en onkostenvergoedingsregeling, zijn er gratis te gebruiken sportfaciliteiten en is er onder bepaalde voorwaarden een mogelijkheid om een rijbewijs te halen. Bovendien is er op kosten (geheel of gedeeltelijk, afhankelijk van de opleiding) van de Landmacht na afronding van de opleiding tot Officier Verbindingsdienst een studie te volgen naar keuze. Tot slot is er een ABP pensioen.

Salarisschaal Officier Verbindingsdienst

  • Maximaal
  • Gemiddeld
  • Minimaal
Bovenstaande bedragen zijn bruto maandsalarissen.

Vacatures Officier Verbindingsdienst

Er zijn geen vacatures aanwezig.

Arbeidsmarktperspectief en doorgroeimogelijkheden Officier Verbindingsdienst

Hoe goed is de toekomst voor de Officier Verbindingsdienst? 

Binnen de organisatie van de Koninklijke Landmacht is er na afronding van de dienstperiode een mogelijkheid om bij te tekenen voor eenzelfde soort functie. Wanneer men echter hogerop wil, en wanner de Landmacht tevreden is met het geleverde werk, is er de mogelijkheid om door te groeien naar hogere bestuurlijke (staf)functies.

Wanneer men geen verlenging wil, of wanneer er geen werk meer is binnen de Landmacht, is het mogelijk om werkzaam te worden binnen een ander onderdeel, of een overkoepelend onderdeel, van Defensie.

Buiten de Krijgsmacht is het mogelijk om werkzaam te worden in het bedrijfsleven of bij de overheid. Oud-Officieren zijn gewild om hun stressbestendigheid, integriteit en discipline. Gezien hij is gespecialiseerd in ICT en Communicatie ligt het voor de hand dat de oud-Officier werkzaam zal worden binnen de ICT-sector.

Momenteel heeft de Landmacht nog vacatures open staan voor de Officier Verbindingsdienst. Het is onbekend wat de gevolgen van de bezuinigingen voor de verbindingsdienst zullen zijn.

Baankans Officier Verbindingsdienst

Powered by arbeidsmarktkansen.nl

Huidige aantal vacatures

0


Wil je weten wat jouw arbeidsmarktwaarde is?

Plaats nu je cv en kom erachter

Officier Verbindingsdienst worden: Opleidingen tot Officier Verbindingsdienst

Hoe word je een Officier Verbindingsdienst? 

Voor het bekleden van de functie van Officier Verbindingen moet er een opleiding tot Officier gevolgd worden. Binnen de Landmacht zijn er twee mogelijkheden. Ten eerste is er de verkorte Officiersopleiding van zo'n anderhalf jaar (hierna geldt een dienverplichting van vier jaar). Ten tweede is er een Militair Wetenschappelijke Opleiding van zo'n vier en een half jaar (hierna is er een dienverplichting van zeven jaar).

Om toegelaten te worden tot de verkorte opleiding tot Officier Verbindingsdienst dient de gegadigde minimaal in het bezit te zijn van een HAVO diploma met de profielen N&T en N&G (met de vakken Wiskunde A/B en Natuurkunde) of een oud diploma met Wiskunde B en Natuurkunde.

Om toegelaten te worden tot de wetenschappelijke opleiding dient men minimaal VWO diploma (N&T met Wiskunde B/D, N&G met Wiskunde A/B en Natuurkunde of oud model met Wiskunde B en Natuurkunde) of een HBO of WO propedeuse van een relevante opleiding (met minimaal 80 wiskunde studie-uren) te bezitten.

Als fysieke eisen wordt er gesteld dat men minimaal 1.55 meter lang moet zijn. Het is toegestaan om contactlenzen of brillen te dragen.

Als leeftijdseis wordt gesteld dat men minimaal een dienstperiode (vier of zevenjaar) moet uit kunnen zitten voordat de Officier 35 is.

De 0 beste opleidingen, cursussen en traningen tot Officier Verbindingsdienst

Meer opleidingen Officier Verbindingsdienst

Weet je nog niet of je Officier Verbindingsdienst wilt worden? Of wil je doorgroeien? Misschien is er wel een vervolgopleiding Officier Verbindingsdienst of specialisatie cursus te vinden.

Zoek in alle opleidingen, cursussen en trainingen


Netwerk Officier Verbindingsdienst

Met wie werkt een Officier Verbindingsdienst samen? 

De Officier Verbindingsdienst werkt binnen een verbindingscompagnie onder leiding van hoger geplaatste Officieren en geeft zelf leiding aan een peloton ondergeschikte Onderofficieren en manschappen. Met het peloton worden de verbindingen van andere landmachtseenheden gewaarborgd. Er zal dan ook contact zijn met de eenheden waarvan de communicatie geregeld dient te worden.

Het is niet de bedoeling dat de Officier Verbindingsdienst in aanraking komt met burger of vijand. Het blijft als militair echter altijd mogelijk om in contact te komen met 'externen', wanneer men bijvoorbeeld op uitzending is.


  • Leidinggevende Officier
  • Onderofficieren
  • Burger
Officier Verbindingsdienst


Organisaties waar een Officier Verbindingsdienst werkzaam is

Waar werkt een Officier Verbindingsdienst meestal? 

Na afronding van de opleiding tot Officier Verbindingsdienst word je geplaatst bij een landmachtsonderdeel in Nederland. Binnen de eenheid zal er deelgenomen dienen te worden aan (internationale) oefeningen en uitzendingen.

Meer weten over werken in de Beveiliging & Bewaking?

Bekijk werken in Beveiliging & Bewaking

Best beoordeelde werkgevers Officier Verbindingsdienst

Waar kun je het beste werken als Officier Verbindingsdienst? Hieronder vindt je de best door de Officier Verbindingsdienst beoordeelde bedrijven, en/of die met de meeste vacatures.

Op dit moment zijn er geen bedrijven gevonden voor het beroep Officier Verbindingsdienst.

Competenties, Skills en Vaardigheden Officier Verbindingsdienst:

Welke competenties heeft een een Officier Verbindingsdienst nodig? Hieronder vind je ze met de beschrijving ervan.


Persoonstypen Officier Verbindingsdienst

Wat voor persoonlijkheid heb je als Officier Verbindingsdienst nodig? 

De Officier Verbindingsdienst heeft een objectieve, scherpzinnige en analytische persoonlijkheid. Hij weet hoofd- en bijzaken te onderscheiden met behoud van aandacht voor details (Waarnemer). Daarnaast is hij ijverig, zelfverzekerd en energiek, wat een motiverende uitwerking heeft op zijn ondergeschikten. Hij heeft een praktische werkhouding (Succesvolle werker).

Door de inzet en het analytisch vermogen van de Officier is deze in staat om de communicatiesystemen binnen de Landmacht operationeel te houden.

Bekijk de persoonstypen voor Officier Verbindingsdienst


Succesvolle werker


Lees meer

Waarnemer


Lees meer

Interview met een Officier Verbindingsdienst

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.


Beoordeling van het beroep Officier Verbindingsdienst

Bekijk hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef jouw beoordeling of mening over het beroep Officier Verbindingsdienst

Functie inhoud:
Salaris en arbeidsvoorwaarden:
Doorgroeimogelijkheden:
Arbeidsmarktperspectief:
Bedankt voor uw feedback.

Solliciteren op de functie Officier Verbindingsdienst

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als Officier Verbindingsdienst dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor Officier Verbindingsdienst belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als Officier Verbindingsdienst. Bekijk dan onze tips.

Bekijk onze CV en sollicitatietips

Is het beroep Officier Verbindingsdienst iets voor je?

Zou je graag Officier Verbindingsdienst willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als Officier Verbindingsdienst bij jou past.

Doe de gratis beroepskeuzetest

Actuele blogposts


reacties op Officier Verbindingsdienst

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist

Het formulier kan nog niet worden verzonden omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.


Ga direct naar