Officier Verbindingsdienst Salaris, Taken, Vacatures, Opleiding, Toekomst & Skills

Wat doet een Officier Verbindingsdienst? Lees de functieomschrijving.

Vind het antwoord op al jouw vragen over het beroep officier verbindingsdienst. De functieomschrijving, over het loon, de baankans en hoe je officier verbindingsdienst wordt.

 

Wat is een Officier Verbindingsdienst?

De Officier Verbindingsdienst geeft leiding aan een peloton van een verbindingscompagnie. In de praktijk zal de Officier zo'n 20 personen onder zijn hoede krijgen bij het verzorgen van de ICT en Communicatie binnen de Koninklijke Landmacht. Binnen het peloton is de Officier Verbindingen verantwoordelijk voor alle personele, logistieke en materiële zaken. Om de beoogde kwaliteit van de werkzaamheden te garanderen, dient de Officier regelmatig controles uit te voeren, zijn team aan te sporen en werkhouding en opleidingsniveau van zijn ondergeschikten op niveau te krijgen en houden. De Officier plant en coördineert de acties van het peloton en zorgt ervoor dat het benodigde materieel in goede staat blijft.

De Verbindingsdienst zorgt ervoor dat alle onderdelen van de Landmacht in contact (kunnen) blijven met andere eenheden en de bevelhebbers. Daarnaast draagt de dienst er zorg voor dat informatie niet in verkeerde handen valt. Het is bij een organisatie als de Landmacht van belang dat berichten snel en veilig verspreid kunnen worden. De Officier Verbindingsdienst moet, ook onder grote druk, accuraat en efficiënt kunnen werken, aangezien verbroken verbindingen noodlottig zouden kunnen zijn tijdens de operaties van de gevechts(ondersteunende) eenheden.

Als Officier Verbindingsdienst heb je te maken met onregelmatige werktijden en dien je er rekening mee te houden dat je als militair uitgezonden kunt worden. Er waren bijvoorbeeld Verbindingsofficieren in Uruzgan werkzaam.Wil je werken als Officier Verbindingsdienst?

Werk je al als Officier Verbindingsdienst en zoek je een nieuwe baan? Of wil je Officier Verbindingsdienst worden? Wil je het gemiddelde salaris weten? Op nationaleberoepengids.nl staat alles wat je nodig hebt. Hieronder vind je de vacatures en de opleidingen voor Officier Verbindingsdienst, maar ook informatie over het salaris, de baankansen, de beste werkgevers en nog veel meer!


Alles over het beroep Officier Verbindingsdienst in één oogopslag

Sector:

Beroepsgroep:

Netwerk:

  • Leidinggevende Officier
  • Onderofficieren
  • Burger

Opleidingsniveau:

Salarisindicatie:

  • Van €2173 tot €9502

Baankans:

Aantal vacatures:

0

Aantal opleidingen:

Baankans

Huidige aantal vacatures

0


Salaris en Arbeidsvoorwaarden Officier Verbindingsdienst

Wat verdient een Officier Verbindingsdienst?

De Officier Verbindingsdienst krijgt na aanvang van de opleiding meteen loon uitbetaald. Aanvankelijk bezit de toekomstige Officier nog niet zijn uiteindelijke rang en krijgt hij dus nog niet het volledige Officiersloon betaald. Naarmate de opleiding echter vordert, zal de rang, en dus ook het loon, van de gegadigde stijgen. Wanneer het loon bepaald wordt, kan er rekening worden gehouden met ervaring en leeftijd. Het salaris ligt tussen de €2173 en maximaal €9502.

Bovenop het salaris worden toeslagen toegekend bij onregelmatige diensten (uitzendingen, oefeningen). Tevens worden je opleiding, uniform en studieboeken betaald. Daarnaast is er sprake van een collectieve zorgverzekering, een reis- en onkostenvergoedingsregeling, zijn er gratis te gebruiken sportfaciliteiten en is er onder bepaalde voorwaarden een mogelijkheid om een rijbewijs te halen. Bovendien is er op kosten (geheel of gedeeltelijk, afhankelijk van de opleiding) van de Landmacht na afronding van de opleiding tot Officier Verbindingsdienst een studie te volgen naar keuze. Tot slot is er een ABP pensioen.

Salarisschaal Officier Verbindingsdienst

  • Maximaal
  • Gemiddeld
  • Minimaal
Bovenstaande bedragen zijn bruto maandsalarissen.Vacatures Officier Verbindingsdienst

Er zijn geen vacatures Officier Verbindingsdienst aanwezig. Je kan wel meer informatie vinden over de branche waar een Officier Verbindingsdienst in werkt.

Meer weten over de sector waar een Officier Verbindingsdienst in werkt

Bekijk werken in Defensie

Arbeidsmarktperspectief en doorgroeimogelijkheden Officier Verbindingsdienst

Wat is de toekomst van Officier Verbindingsdienst?

Binnen de organisatie van de Koninklijke Landmacht is er na afronding van de dienstperiode een mogelijkheid om bij te tekenen voor eenzelfde soort functie. Wanneer men echter hogerop wil, en wanner de Landmacht tevreden is met het geleverde werk, is er de mogelijkheid om door te groeien naar hogere bestuurlijke (staf)functies.

Wanneer men geen verlenging wil, of wanneer er geen werk meer is binnen de Landmacht, is het mogelijk om werkzaam te worden binnen een ander onderdeel, of een overkoepelend onderdeel, van Defensie.

Buiten de Krijgsmacht is het mogelijk om werkzaam te worden in het bedrijfsleven of bij de overheid. Oud-Officieren zijn gewild om hun stressbestendigheid, integriteit en discipline. Gezien hij is gespecialiseerd in ICT en Communicatie ligt het voor de hand dat de oud-Officier werkzaam zal worden binnen de ICT-sector.

Momenteel heeft de Landmacht nog vacatures open staan voor de Officier Verbindingsdienst. Het is onbekend wat de gevolgen van de bezuinigingen voor de verbindingsdienst zullen zijn.

Baankans Officier Verbindingsdienst

Powered by arbeidsmarktkansen.nl

Huidige aantal vacatures

0


Wil je weten wat jouw arbeidsmarktwaarde is?

Benieuwd hoe (andere) werkgevers jou waarderen? Plaats je CV bij onze vacaturepartners en vind uit hoe je in de markt ligt!

Plaats je CV nu direct op Monsterboard Plaats je CV op Nationale Vacaturebank

Officier Verbindingsdienst worden: Opleidingen tot Officier Verbindingsdienst

Wil je Officier Verbindingsdienst worden? Hieronder vind je de eisen, het ontwikkelingspad en de opleidingen voor de Officier Verbindingsdienst.

Hoe word je een Officier Verbindingsdienst? 

Voor het bekleden van de functie van Officier Verbindingen moet er een opleiding tot Officier gevolgd worden. Binnen de Landmacht zijn er twee mogelijkheden. Ten eerste is er de verkorte Officiersopleiding van zo'n anderhalf jaar (hierna geldt een dienverplichting van vier jaar). Ten tweede is er een Militair Wetenschappelijke Opleiding van zo'n vier en een half jaar (hierna is er een dienverplichting van zeven jaar).

Om toegelaten te worden tot de verkorte opleiding tot Officier Verbindingsdienst dient de gegadigde minimaal in het bezit te zijn van een HAVO diploma met de profielen N&T en N&G (met de vakken Wiskunde A/B en Natuurkunde) of een oud diploma met Wiskunde B en Natuurkunde.

Om toegelaten te worden tot de wetenschappelijke opleiding dient men minimaal VWO diploma (N&T met Wiskunde B/D, N&G met Wiskunde A/B en Natuurkunde of oud model met Wiskunde B en Natuurkunde) of een HBO of WO propedeuse van een relevante opleiding (met minimaal 80 wiskunde studie-uren) te bezitten.

Als fysieke eisen wordt er gesteld dat men minimaal 1.55 meter lang moet zijn. Het is toegestaan om contactlenzen of brillen te dragen.

Als leeftijdseis wordt gesteld dat men minimaal een dienstperiode (vier of zevenjaar) moet uit kunnen zitten voordat de Officier 35 is.

Opleidingen, cursussen en trainingen tot Officier Verbindingsdienst

Er zijn geen opleidingen Officier Verbindingsdienst aanwezig. Je kan wel verder kijken naar de opleidingen van de sector waar een Officier Verbindingsdienst in werkt

Bekijk alle opleidingen Defensie

Omscholen of doorgroeien tot Officier Verbindingsdienst

Als je Officier Verbindingsdienst wilt worden vanuit een bestaande baan, dus je wilt omscholen of doorgroeien naar Officier Verbindingsdienst zijn de volgende zaken belangrijk:

Interesse en Motivatie Officier Verbindingsdienst

Om je werk goed te kunnen doen moet je het leuk vinden. Je moet jouw beroep inhoudelijk interessant vinden en het moet bij jouw motivatie passen. De inhoudelijke beschrijving van het beroep vind je bij Wat doet een Officier Verbindingsdienst?

Competenties en Vaardigheden Officier Verbindingsdienst

Naast de interesse is het belangrijk dat je de competenties hebt die een Officier Verbindingsdienst nodig heeft om succesvol te zijn. Sommige competenties zal je van nature hebben en andere hebben misschien training nodig? Hieronder vind je cursussen en trainingen voor de ontwikkeling van de competenties die een Officier Verbindingsdienst nodig heeft.

Competentiegerichte cursussen en trainingen voor de Officier Verbindingsdienst

Trainingen & cursussen Accuratesse
Accuratesse
Trainingen & cursussen Discipline
Discipline
Trainingen & cursussen Integriteit
Integriteit
Trainingen & cursussen Omgaan met details
Omgaan met details
Trainingen & cursussen Stressbestendigheid
Stressbestendigheid

Persoonlijkheid van een Officier Verbindingsdienst

Voor ieder beroep is het belangrijk dat het bij jou als persoon past. Hieronder vind je de twee belangrijkste persoontypen voor het beroep Officier Verbindingsdienst. Als Officier Verbindingsdienst wilt worden moet minimaal één van de persoonlijkheidstypen sterk bij je passen, het tweede persoonstype moet in ieder geval herkenning geven.

De persoonstypen Officier Verbindingsdienst:


zie volledige beschrijving persoonstype Officier Verbindingsdienst

Vakkennis voor een Officier Verbindingsdienst

Het is voor een Officier Verbindingsdienst ook erg handig en vaak ook vereist om de specifieke vakkennis en inhoud te snappen. Veel vakgerichte opleidingen tot Officier Verbindingsdienst zijn een combinatie van theoretische achtergrond en praktijkgerichte kennis en vaardigheden.

Online Trainingen & Opleidingen Officier Verbindingsdienst


Werkervaring Officier Verbindingsdienst

Het is voor een startend Officier Verbindingsdienst die net van school komt minder belangrijk dat ze de nodige ervaring heeft. Maar voor iemand die zich wil omscholen of doorgroeit tot Officier Verbindingsdienst is het cruciaal dat er wel relevante ervaring is. Dit kan ervaring zijn in een beroep dat overeenkomsten vertoont, zoals .

Iets anders leren?

Is Officier Verbindingsdienst het misschien toch niet voor je? Je kan via deze zoekbalk ruim 30.000 opleidingen, trainingen en cursussen vinden van zeker 1000 onderwerpen.
Netwerk Officier Verbindingsdienst

Met wie werkt een Officier Verbindingsdienst samen? 

De Officier Verbindingsdienst werkt binnen een verbindingscompagnie onder leiding van hoger geplaatste Officieren en geeft zelf leiding aan een peloton ondergeschikte Onderofficieren en manschappen. Met het peloton worden de verbindingen van andere landmachtseenheden gewaarborgd. Er zal dan ook contact zijn met de eenheden waarvan de communicatie geregeld dient te worden.

Het is niet de bedoeling dat de Officier Verbindingsdienst in aanraking komt met burger of vijand. Het blijft als militair echter altijd mogelijk om in contact te komen met 'externen', wanneer men bijvoorbeeld op uitzending is.


  • Leidinggevende Officier
  • Onderofficieren
  • Burger
Officier Verbindingsdienst


Organisaties waar een Officier Verbindingsdienst werkzaam is

Veel beroepen vind je vaak terug bij gelijksoortige bedrijven. Bekijk hieronder bij wat voor type organisatie een Officier Verbindingsdienst meestal werkt.

Waar werkt een Officier Verbindingsdienst?

Na afronding van de opleiding tot Officier Verbindingsdienst word je geplaatst bij een landmachtsonderdeel in Nederland. Binnen de eenheid zal er deelgenomen dienen te worden aan (internationale) oefeningen en uitzendingen.

Meer weten over werken in de Beveiliging & Bewaking?

Bekijk werken in Beveiliging & Bewaking

Best beoordeelde werkgevers Officier Verbindingsdienst

Waar kun je het beste werken als Officier Verbindingsdienst? Hieronder vind je de best door de Officier Verbindingsdienst beoordeelde bedrijven, en/of die met de meeste vacatures.

Op dit moment zijn er geen bedrijven gevonden voor het beroep Officier Verbindingsdienst.

Competenties, Skills en Vaardigheden Officier Verbindingsdienst:

Voor ieder beroep heb je specifieke vaardigheden en kennis nodig, dat geldt ook voor een Officier Verbindingsdienst.

Welke competenties heeft een Officier Verbindingsdienst nodig?

Een Officier Verbindingsdienst heeft de volgende competenties nodig om zijn of haar beroep goed te kunnen uitoefenen.


Persoonstypen Officier Verbindingsdienst

De meeste beroepen passen alleen bij bepaalde persoonlijkheden. Bekijk welke persoonstypen volgens het enneagram er bij Officier Verbindingsdienst passen.

Wat voor persoonlijkheid heeft een Officier Verbindingsdienst nodig? 

De Officier Verbindingsdienst heeft een objectieve, scherpzinnige en analytische persoonlijkheid. Hij weet hoofd- en bijzaken te onderscheiden met behoud van aandacht voor details (Waarnemer). Daarnaast is hij ijverig, zelfverzekerd en energiek, wat een motiverende uitwerking heeft op zijn ondergeschikten. Hij heeft een praktische werkhouding (Succesvolle werker).

Door de inzet en het analytisch vermogen van de Officier is deze in staat om de communicatiesystemen binnen de Landmacht operationeel te houden.

Bekijk de persoonstypen voor Officier Verbindingsdienst


Succesvolle werker


Lees meer

Waarnemer


Lees meer

Interview met een Officier Verbindingsdienst

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.


Beoordeling van het beroep Officier Verbindingsdienst

Bekijk hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef jouw beoordeling of mening over het beroep Officier Verbindingsdienst

Functie inhoud:
Salaris en arbeidsvoorwaarden:
Doorgroeimogelijkheden:
Arbeidsmarktperspectief:
Bedankt voor uw feedback.

Solliciteren op de functie Officier Verbindingsdienst

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als Officier Verbindingsdienst dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor Officier Verbindingsdienst belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als Officier Verbindingsdienst. Bekijk dan onze tips.

Bekijk onze CV en sollicitatietips

Is het beroep Officier Verbindingsdienst iets voor je?

Zou je graag Officier Verbindingsdienst willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als Officier Verbindingsdienst bij jou past.

Doe de gratis beroepskeuzetest

Actuele blogposts


reacties op Officier Verbindingsdienst

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist

Het formulier kan nog niet worden verzonden omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.


Ga direct naar