Officier Luchtverdediging Luchtmacht Salaris, Taken, Vacatures, Opleiding, Toekomst & Skills

Wat doet een Officier Luchtverdediging Luchtmacht? Lees de functieomschrijving.

De Officier Luchtverdediging / Vuurleiding werkt samen met drie Officieren bij het leiding geven aan een groep onderofficieren en korporaals. De Officieren zijn verantwoordelijk voor het onderhoud, de opbouw en de bediening van de benodigde systemen.

De luchtverdediging wordt gebruikt om bases, steden, grenzen, vliegvelden, industriegebieden e.d. te beschermen tegen aanvallen vanuit de lucht. Deze aanvallen kunnen uitgevoerd worden met behulp van raketten, maar ook door vliegtuigen e.d. Deze beveiliging wordt uitgevoerd met behulp van 'de Patriot', een luchtverdedigingssysteem. Dit systeem is mobiel en kan dus in een kort tijdsbestek op de vereiste plaatsen ingezet worden. Bij het uitvoeren van de taken maakt de Patriot gebruik van enkele radars, een vuurleidingswagen en een lanceerinrichting. De Officieren dienen al deze systemen te kunnen besturen en de raketten af te kunnen vuren.

Om in de praktijk zo goed mogelijk voorbereid te zijn, wordt er veel getraind in het buitenland. Tijdens de reguliere trainingen worden er om financiële redenen geen echte patriots ingezet. De Officier Luchtverdediging / Vuurleiding zal in ieder geval een keer op Kreta samen met een team een Patriot-raket lanceren om te bewijzen dat zij klaar zijn voor hun taak.

De Officier Luchtverdediging dient zoals alle militairen een maatschappelijke verantwoordelijkheid uit te dragen en moet dus van onbesproken gedrag zijn.

De werkzaamheden kunnen plaatsvinden op of tijdens diverse tijds-, weers- en terreinomstandigheden. Bovendien moet de Officier er rekening mee houden dat hij uitgezonden kan worden. De Luchtverdediging heeft hier echter minder kans op dan bijvoorbeeld de Vliegers of Infanteristen en Cavaleristen.

Wil je werken als Officier Luchtverdediging Luchtmacht?

Werk je al als Officier Luchtverdediging Luchtmacht en zoek je een nieuwe baan? Of wil je Officier Luchtverdediging Luchtmacht worden? Wil je het gemiddelde salaris weten? Op nationaleberoepengids.nl staat alles wat je nodig hebt. Hieronder vindt je de vacatures en de opleidingen voor Officier Luchtverdediging Luchtmacht, maar ook informatie over het salaris, de baankansen, de beste werkgevers en nog veel meer!

Bekijk de vacatures Bekijk de opleidingen Bekijk salarisinfo Vind de beste werkgevers

Alles over het beroep Officier Luchtverdediging Luchtmacht in één oogopslag

Beroepsgroep:

Persoonstype:

Netwerk:

  • Onderofficier Luchtverdediging
  • NAVO-luchtverdediger

Opleidingsniveau:

Salarisindicatie:

  • Van €2713 tot €9502

Baankans:

Aantal vacatures:

0

Aantal opleidingen:

Baankans

Huidige aantal vacatures

0


Salaris en Arbeidsvoorwaarden Officier Luchtverdediging Luchtmacht

Wat verdient een Officier Luchtverdediging Luchtmacht?

De Officier Luchtverdediging gaat direct vanaf het begin van de opleiding verdienen. Bij het begin van de opleiding heeft de Luchtverdediger in spé nog een lage rang en krijgt hij naar die rang betaald. Naarmate de opleiding vordert, en naarmate er een hogere rang wordt behaald, stijgt het loon mee. Bij de bepaling van het loon kan rekening worden gehouden met ervaring en leeftijd. Het ligt tussen de €2713 en €9502.

Bovenop het salaris worden toeslagen toegekend bij onregelmatige diensten (uitzendingen, oefeningen). Tevens worden je opleiding, uniform en studieboeken betaald. Daarnaast is er sprake van geregelde gezondheidszorg, een reis- en onkostenvergoedingsregeling en zijn er gratis te gebruiken sportfaciliteiten. Bovendien is er op kosten van de Luchtmacht na afronding van de opleiding tot Officier een studie te volgen naar keuze. Na afronding van de opleiding kan tegen vergoeding gebruikt gemaakt worden van defensiefaciliteiten als de reistijd tussen huis en werk te lang is om dagelijks op en neer te reizen. Tot slot is er een ABP pensioen.

Salarisschaal Officier Luchtverdediging Luchtmacht

  • Maximaal
  • Gemiddeld
  • Minimaal
Bovenstaande bedragen zijn bruto maandsalarissen.

Vacatures Officier Luchtverdediging Luchtmacht

Er zijn geen vacatures aanwezig.

Arbeidsmarktperspectief en doorgroeimogelijkheden Officier Luchtverdediging Luchtmacht

Hoe goed is de toekomst voor de Officier Luchtverdediging Luchtmacht? 

Als Officier Luchtverdediging/Vuurleiding is er de mogelijkheid om bij goed functioneren door te groeien binnen de organisatie van de Luchtmacht naar bijvoorbeeld hogere officiersfuncties.

Buiten defensie kunnen oud-Officieren werkzaam worden in leidinggevende functies binnen de private sector en bij de overheid.

Momenteel zijn er geen vacatures beschikbaar voor de Officier Luchtverdediging/Vuurleiding.

Waarschijnlijk wordt de Luchtverdediging niet getroffen door de bezuinigingen die Defensie moet doorvoeren.

Baankans Officier Luchtverdediging Luchtmacht

Powered by arbeidsmarktkansen.nl

Huidige aantal vacatures

0


Wil je weten wat jouw arbeidsmarktwaarde is?

Plaats nu je cv en kom erachter

Officier Luchtverdediging Luchtmacht worden: Opleidingen tot Officier Luchtverdediging Luchtmacht

Hoe word je een Officier Luchtverdediging Luchtmacht? 

Om Officier Luchtverdediging/Vuurleiding te worden zijn er twee mogelijkheden. Enerzijds is er de Militair Wetenschappelijke opleiding van vier jaar aan de Koninklijke Militaire Academie in Breda, aangevuld door een vakgerichte opleiding. Anderzijds is er de verkorte Officiersopleiding van zo'n anderhalf tot twee jaar.

Om toegelaten te worden tot de lange opleiding dient de Officier in spé maximaal 23 te zijn en minimaal in het bezit te zijn van een VWO diploma met minimaal een 5 voor Engels, Nederlands en Wiskunde A1,2 of hoger of een HBO of WO propedeuse met minimaal 80 studie-uren wiskunde. Met buitenlandse diploma's dient er een vergelijkbaar diploma mét een Nederlands als Tweede Taal niveau 2 diploma te zijn behaald.

Om toegelaten te worden tot de 'korte' opleiding dient de toekomstige Officier maximaal 29 te zijn en minimaal in het bezit te zijn van een HAVO VWO diploma met een 5 voor de eerder genoemde vakken, een overgangsrapport van VWO 5 naar VWO 6 met minimaal een 5 voor de genoemde vakken, een MBO niveau-4 diploma mét afgelegd examen in Nederlands, Engels en Wiskunde (ook hier geldt: minimaal een 5).

Na afronding van de opleiding is er een dienverplichting van vier jaar. Soms is het mogelijk om na overleg toch in aanmerking te komen voor een functie als Officier Luchtverdediging-kort model op een leeftijd boven de 29 jaar.

De 0 beste opleidingen, cursussen en traningen tot Officier Luchtverdediging Luchtmacht

Meer opleidingen Officier Luchtverdediging Luchtmacht

Weet je nog niet of je Officier Luchtverdediging Luchtmacht wilt worden? Of wil je doorgroeien? Misschien is er wel een vervolgopleiding Officier Luchtverdediging Luchtmacht of specialisatie cursus te vinden.

Zoek in alle opleidingen, cursussen en trainingen


Netwerk Officier Luchtverdediging Luchtmacht

Met wie werkt een Officier Luchtverdediging Luchtmacht samen? 

Als Officier Luchtverdediging / Vuurleiding werk je samen met drie Officieren om leiding te geven aan een groep onderofficieren en korporaals bij het besturen van de 'Patriot-batterij'. Om te kunnen reageren op naderende objecten die een ingreep van de luchtdoelverdediging vereisen, wordt er veel getraind met andere NAVO-luchtverdedigers in Europa, de Verenigde Staten en Canada.

De Officier Luchtverdediging opereert hoofdzakelijk op vriendschappelijk terrein en komt zo nauwelijks in aanraking met vijand of burger.

De Luchtverdediging kan zelfstandig opereren en hoeft daarom niet persé in contact te staan met andere eenheden. In de praktijk zal er echter wel gesproken worden met hogere officieren of met bijvoorbeeld de luchtverkeersleiding.


  • Onderofficier Luchtverdediging
  • NAVO-luchtverdediger
Officier Luchtverdediging Luchtmacht


Organisaties waar een Officier Luchtverdediging Luchtmacht werkzaam is

Waar werkt een Officier Luchtverdediging Luchtmacht meestal? 

Na afronding van de opleiding tot Officier Luchtverdediging / vuurleiding wordt de Officier geplaatst bij de Groep Geleide Wapens op De Peel in Zuid-Oost-Nederland. Daarnaast zijn er veel oefeningen op andere plaatsen in Europa, de Verenigde Staten en Canada met onderdelen van de Luchtverdediging.

Meer weten over werken in de Beveiliging & Bewaking?

Bekijk werken in Beveiliging & Bewaking

Best beoordeelde werkgevers Officier Luchtverdediging Luchtmacht

Waar kun je het beste werken als Officier Luchtverdediging Luchtmacht? Hieronder vindt je de best door de Officier Luchtverdediging Luchtmacht beoordeelde bedrijven, en/of die met de meeste vacatures.

Op dit moment zijn er geen bedrijven gevonden voor het beroep Officier Luchtverdediging Luchtmacht.

Competenties, Skills en Vaardigheden Officier Luchtverdediging Luchtmacht:

Welke competenties heeft een een Officier Luchtverdediging Luchtmacht nodig? Hieronder vind je ze met de beschrijving ervan.


Persoonstypen Officier Luchtverdediging Luchtmacht

Wat voor persoonlijkheid heb je als Officier Luchtverdediging Luchtmacht nodig? 

De Officier Luchtverdediging is door zijn directe, beschermende, gezaghebbende, veeleisende en onbuigzame persoonlijkheid in staat leiding te geven aan een groep korporaals en onderofficieren bij het uitvoeren van hun taken (Baas). Tevens is de Officier Luchtverdediging analytisch, scherpzinnig, inzichtelijk en volhardend, maar soms ook iets teruggetrokken en negatief (Waarnemer).

Bekijk de persoonstypen voor Officier Luchtverdediging Luchtmacht


Baas


Lees meer

Waarnemer


Lees meer

Interview met een Officier Luchtverdediging Luchtmacht

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.


Beoordeling van het beroep Officier Luchtverdediging Luchtmacht

Bekijk hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef jouw beoordeling of mening over het beroep Officier Luchtverdediging Luchtmacht

Functie inhoud:
Salaris en arbeidsvoorwaarden:
Doorgroeimogelijkheden:
Arbeidsmarktperspectief:
Bedankt voor uw feedback.

Solliciteren op de functie Officier Luchtverdediging Luchtmacht

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als Officier Luchtverdediging Luchtmacht dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor Officier Luchtverdediging Luchtmacht belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als Officier Luchtverdediging Luchtmacht. Bekijk dan onze tips.

Bekijk onze CV en sollicitatietips

Is het beroep Officier Luchtverdediging Luchtmacht iets voor je?

Zou je graag Officier Luchtverdediging Luchtmacht willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als Officier Luchtverdediging Luchtmacht bij jou past.

Doe de gratis beroepskeuzetest

Actuele blogposts


reacties op Officier Luchtverdediging Luchtmacht

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist

Het formulier kan nog niet worden verzonden omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.


Ga direct naar