Officier Luchtverdediging Luchtmacht Worden Salaris, Opleiding, Taken & Vaardigheden

Wat doet een Officier Luchtverdediging Luchtmacht? Lees de functieomschrijving.

Vind het antwoord op al jouw vragen over het beroep Officier Luchtverdediging Luchtmacht, zoals: "Wat doet een Officier Luchtverdediging Luchtmacht?", of "Wat verdient een Officier Luchtverdediging Luchtmacht? of "Hoe word je een Officier Luchtverdediging Luchtmacht?".

Je vindt ook de vaardigheden, competenties en eigenschappen die een Officier Luchtverdediging Luchtmacht nodig heeft.Wat is een Officier Luchtverdediging Luchtmacht?

De Officier Luchtverdediging / Vuurleiding werkt samen met drie Officieren bij het leiding geven aan een groep onderofficieren en korporaals. De Officieren zijn verantwoordelijk voor het onderhoud, de opbouw en de bediening van de benodigde systemen.

De luchtverdediging wordt gebruikt om bases, steden, grenzen, vliegvelden, industriegebieden e.d. te beschermen tegen aanvallen vanuit de lucht. Deze aanvallen kunnen uitgevoerd worden met behulp van raketten, maar ook door vliegtuigen e.d. Deze beveiliging wordt uitgevoerd met behulp van 'de Patriot', een luchtverdedigingssysteem. Dit systeem is mobiel en kan dus in een kort tijdsbestek op de vereiste plaatsen ingezet worden. Bij het uitvoeren van de taken maakt de Patriot gebruik van enkele radars, een vuurleidingswagen en een lanceerinrichting. De Officieren dienen al deze systemen te kunnen besturen en de raketten af te kunnen vuren.

Om in de praktijk zo goed mogelijk voorbereid te zijn, wordt er veel getraind in het buitenland. Tijdens de reguliere trainingen worden er om financiële redenen geen echte patriots ingezet. De Officier Luchtverdediging / Vuurleiding zal in ieder geval een keer op Kreta samen met een team een Patriot-raket lanceren om te bewijzen dat zij klaar zijn voor hun taak.

De Officier Luchtverdediging dient zoals alle militairen een maatschappelijke verantwoordelijkheid uit te dragen en moet dus van onbesproken gedrag zijn.

De werkzaamheden kunnen plaatsvinden op of tijdens diverse tijds-, weers- en terreinomstandigheden. Bovendien moet de Officier er rekening mee houden dat hij uitgezonden kan worden. De Luchtverdediging heeft hier echter minder kans op dan bijvoorbeeld de Vliegers of Infanteristen en Cavaleristen.

Past het beroep Officier Luchtverdediging Luchtmacht bij jou?

Wil je een baan vinden die echt bij jou past? Wil je omscholen maar weet je nog niet wat? Met baansuggestie krijg je actuele vacatures te zien die passen bij jouw interesse, competenties en persoonlijkheid. Je kunt Kansrijke banen en omschoolvacatures de voorrang geven. Na 3 stappen zie je gelijk jouw unieke baansuggesties op basis van jouw baanprofiel!

Bekijk jouw persoonlijke baansuggesties

Andere namen het beroep Officier Luchtverdediging Luchtmacht

Andere namen die voor dit beroep gebruikt worden zijn: Officier Luchtverdediging Vuurleiding, Officier Patriot-batterij


Vacatures Officier Luchtverdediging Luchtmacht

Op zoek naar een nieuwe baan als Officier Luchtverdediging Luchtmacht? Samen met onze vacature partners bieden wij je een groot aanbod aan actuele vacatures voor Officier Luchtverdediging Luchtmacht. Wanneer je hieronder een voor jou geschikte vacature vindt zal je doorklikken naar onze vacaturepartner.

De top 5 Officier Luchtverdediging Luchtmacht vacatures

Vacature Onderofficier Luchtverdediging Vuurleiding (MBO 3/ 4)
Ministerie van Defensie
Dit ga je doen Als je veiligheid en beveiliging interessant vindt, kun je er natuurlijk voor kiezen om als beveiliger of toezichthouder aan de slag te gaan. Bij een overheidsinstantie …

Salaris en Arbeidsvoorwaarden Officier Luchtverdediging Luchtmacht

Wat verdient een Officier Luchtverdediging Luchtmacht?

De Officier Luchtverdediging gaat direct vanaf het begin van de opleiding verdienen. Bij het begin van de opleiding heeft de Luchtverdediger in spé nog een lage rang en krijgt hij naar die rang betaald. Naarmate de opleiding vordert, en naarmate er een hogere rang wordt behaald, stijgt het loon mee. Bij de bepaling van het loon kan rekening worden gehouden met ervaring en leeftijd. Het ligt tussen de €2713 en €9502.

Bovenop het salaris worden toeslagen toegekend bij onregelmatige diensten (uitzendingen, oefeningen). Tevens worden je opleiding, uniform en studieboeken betaald. Daarnaast is er sprake van geregelde gezondheidszorg, een reis- en onkostenvergoedingsregeling en zijn er gratis te gebruiken sportfaciliteiten. Bovendien is er op kosten van de Luchtmacht na afronding van de opleiding tot Officier een studie te volgen naar keuze. Na afronding van de opleiding kan tegen vergoeding gebruikt gemaakt worden van defensiefaciliteiten als de reistijd tussen huis en werk te lang is om dagelijks op en neer te reizen. Tot slot is er een ABP pensioen.

Salarisschaal Officier Luchtverdediging Luchtmacht

 • Maximaal
 • Gemiddeld
 • Minimaal
Bovenstaande bedragen zijn bruto maandsalarissen.

Meer weten over het salaris Officier Luchtverdediging Luchtmacht

Bekijk dan de verdere salaris informatie zoals gemiddeld jaarsalaris en uurloon Officier Luchtverdediging Luchtmacht


Officier Luchtverdediging Luchtmacht worden: Opleidingen tot Officier Luchtverdediging Luchtmacht

Wil je Officier Luchtverdediging Luchtmacht worden? Hieronder vind je de eisen, het ontwikkelingspad en de opleidingen voor de Officier Luchtverdediging Luchtmacht.

Hoe word je een Officier Luchtverdediging Luchtmacht? 

Om Officier Luchtverdediging/Vuurleiding te worden zijn er twee mogelijkheden. Enerzijds is er de Militair Wetenschappelijke opleiding van vier jaar aan de Koninklijke Militaire Academie in Breda, aangevuld door een vakgerichte opleiding. Anderzijds is er de verkorte Officiersopleiding van zo'n anderhalf tot twee jaar.

Om toegelaten te worden tot de lange opleiding dient de Officier in spé maximaal 23 te zijn en minimaal in het bezit te zijn van een VWO diploma met minimaal een 5 voor Engels, Nederlands en Wiskunde A1,2 of hoger of een HBO of WO propedeuse met minimaal 80 studie-uren wiskunde. Met buitenlandse diploma's dient er een vergelijkbaar diploma mét een Nederlands als Tweede Taal niveau 2 diploma te zijn behaald.

Om toegelaten te worden tot de 'korte' opleiding dient de toekomstige Officier maximaal 29 te zijn en minimaal in het bezit te zijn van een HAVO VWO diploma met een 5 voor de eerder genoemde vakken, een overgangsrapport van VWO 5 naar VWO 6 met minimaal een 5 voor de genoemde vakken, een MBO niveau-4 diploma mét afgelegd examen in Nederlands, Engels en Wiskunde (ook hier geldt: minimaal een 5).

Na afronding van de opleiding is er een dienverplichting van vier jaar. Soms is het mogelijk om na overleg toch in aanmerking te komen voor een functie als Officier Luchtverdediging-kort model op een leeftijd boven de 29 jaar.

Opleidingen, cursussen en trainingen tot Officier Luchtverdediging Luchtmacht

Er zijn geen opleidingen Officier Luchtverdediging Luchtmacht aanwezig. Je kan wel verder kijken naar de opleidingen van de sector waar een Officier Luchtverdediging Luchtmacht in werkt

Bekijk alle opleidingen Defensie


Officier Luchtverdediging Luchtmacht worden: Omscholen tot Officier Luchtverdediging Luchtmacht

Als je je wilt omscholen tot Officier Luchtverdediging Luchtmacht is het mogelijk dat er meerdere wegen zijn. Het komt namelijk steeds vaker voor dat er specifieke vacatures met omscholing zijn. Op dat moment wordt het leertraject hiervoor door de werkgever georganiseerd. Als er op dit moment omschoolvacatures voor Officier Luchtverdediging Luchtmacht zijn vind je die hieronder.

Bepaal jouw omschoolkeuze met Baansuggestie

Met baansuggestie krijg je kansrijke banen te zien die passen bij jouw interesse, competenties en persoonlijkheid. Je vindt ook direct omschoolvacatures als deze er zijn. Je kunt nu inspiratie op doen en jouw omschoolkeuze bepalen op basis van wat bij jou past! Bekijk jouw baansuggesties!

Vacatures met (Om)scholing

Omscholen met salaris is natuurlijk wel zo prettig, je verdient gelijk vanaf het begin van je nieuwe baan. Ook worden vaak de opleidingskosten door de werkgever betaald. Wij kennen totaal 4 verschillende typen (om)scholingsvacatures. Directe omscholing, Opleidingsvacatures (BBL, Beroepsbegeleidende Leerweg), Leerling vacatures en Traineeships. Als er voor Officier Luchtverdediging Luchtmacht dit type vacatures zijn vind je ze hieronder.

Op dit moment zijn er geen omschoolvacatures voor Officier Luchtverdediging Luchtmacht

Zelfstandig omscholen of doorgroeien tot Officier Luchtverdediging Luchtmacht

Als je Officier Luchtverdediging Luchtmacht wilt worden vanuit een bestaande baan, dus je wilt omscholen of doorgroeien naar Officier Luchtverdediging Luchtmacht zijn de volgende zaken belangrijk:

Interesse en Motivatie Officier Luchtverdediging Luchtmacht

Om je werk goed te kunnen doen moet je het leuk vinden. Je moet jouw beroep inhoudelijk interessant vinden en het moet bij jouw motivatie passen. De inhoudelijke beschrijving van het beroep vind je bij Wat doet een Officier Luchtverdediging Luchtmacht?


Competenties en Vaardigheden Officier Luchtverdediging Luchtmacht:

Voor ieder beroep heb je specifieke vaardigheden en kennis nodig, dat geldt ook voor een Officier Luchtverdediging Luchtmacht.

Welke competenties heeft een Officier Luchtverdediging Luchtmacht nodig?

Een Officier Luchtverdediging Luchtmacht heeft de volgende competenties nodig om zijn of haar beroep goed te kunnen uitoefenen.

Besluitvaardigheid
Besluitvaardigheid

Steekwoorden: beslissingen, argumenten, overtuigen, durf

Omschrijving

Deze personen durven beslissingen te nemen. Dit doen ze bijvoorbeeld door een bepaalde actie uit te voeren of een regel in te stellen. Deze besluitvaardige personen stellen hun beslissingen niet uit tot ze alle informatie hebben, zij proberen zo snel mogelijk de knoop door te maken. Bij eventuele consequenties kan hij terugkomen op de beslissing en een andere keuze maken. De persoon weet de beslissingen op een goede manier te onderbouwen.

Sterke punten
Deze personen weten anderen te overtuigen van hun besluit, ze gebruiken hierbij verschillende argumenten die passen bij hun standpunt. Voor het nemen van besluiten is lef nodig, hierover beschikt deze besluitvaardige persoon dan ook.

Zwakke punten
Aan het nemen van beslissingen zitten risico’s en deze risico’s kunnen gevolgen hebben. Op het moment dat deze persoon te snel teveel beslissingen neemt, kan hij roekeloos worden en zijn oog voor het resultaat verliezen. Het is dan ook van belang dat deze persoon op het juiste moment de juiste beslissing neemt en goed nadenkt over de voor- en nadelen ervan.

Discipline
Discipline

Steekwoorden: aanpassingsvermogen, flexibiliteit, overtuigen, luisteren

Omschrijving

De regels en procedures die gelden bij een bedrijf volgen deze mensen zonder moeite. Gedisciplineerde mensen houden zich aan de regels die er gelden, deze regels kunnen ze zelf opgesteld hebben of ze kunnen opgelegd zijn door anderen. Bij veranderingen volgen deze mensen ze over het algemeen op, maar deze mensen kunnen ook ontevredenheden aankaarten.

Sterke punten
De regels volgen, vergt wat flexibiliteit en aanpassingsvermogen. Meestal zijn gedisciplineerde mensen structureel, ze weten de regels en procedures en kunnen hierdoor dan ook goed gestructureerd werken. Mensen met een ijzersterke discipline zijn meestal goede overtuigers, als zij het ergens niet mee eens zijn, kunnen ze dit op een goede overtuigende manier duidelijk maken. Maar daarnaast zijn deze mensen vaak ook goede luisteraars, zij luisteren naar de regels en passen zich hierop aan.  

Zwakke punten
Mensen die overgediscplineerd zijn kunnen soms stug zijn, ze zijn de flexibiliteit kwijt en houden zich vast aan de regels. Mensen die hard meewerken aan de procedures binnen een bedrijf, kunnen daarin ook doorslaan. Te veel discipline en perfectionisme kan vermoeiend zijn en leiden tot een burn-out.

Integriteit
Integriteit

Steekwoorden: discipline, betrouwbaar, structureel, loyaal

Omschrijving

Integere mensen voeren zorgvuldig hun taken uit. Ze houden hierbij rekening met de geldende sociale en ethische normen ten aanzien van gevoelige informatie, contact met anderen en posities en belangen. Deze mensen houden zichzelf verantwoordelijk voor hun werkzaamheden. Moraliteit staat hoog in het vaandel bij deze mensen.

Sterke punten
Deze mensen zijn eerlijk, betrouwbaar en bekijken alles vanuit een moreel oogpunt. Verder zijn integere mensen vaak erg gestructureerd en raken ze bij tegenslag niet van hun stuk. Bovendien zijn deze mensen vaak erg beheerst. Deze mensen worden ook wel vaak loyaal genoemd.

Zwakke punten
Integere mensen hebben vaak moeite met zeggen wat ze bedoelen. Ze hebben moeite met de informatie helder en duidelijk te verspreiden. Verder laten zij zich snel afleiden van hun werkzaamheden. Sommige integere mensen zijn goed in het manipuleren van anderen. Ze houden bewust informatie achter, of ze zijn loslippig met betrekking tot vertrouwelijke informatie. Dit gebeurt vaak met het oog op het eigenbelang.

Leiderschap
Leiderschap

Steekwoorden: delegeren, luisteren, overtuigen, taken verdelen

Omschrijving

Deze mensen kunnen individuen en groepen aansturen. De leiders maken een goede balans tussen delegeren en bijvoorbeeld regels opleggen. Deze personen leggen anderen uit wat er van hen wordt verwacht. Op die manier kunnen zij een project sturen. Daarbij kunnen leiders de verantwoordelijkheden bij anderen neerleggen.

Sterke punten
Een goede leider kan luisteren, iemand opfleuren, maar ook overtuigen. De leider maakt beslissingen en probeert ervoor iedereen het beste uit te halen. Een goede leider laat dingen los, maar probeert ook overzicht te houden. Ook kan een goede leider anderen inspireren en motiveren om gezamenlijk een doel te bereiken. Hij neemt hierbij het resultaat als uitgangspunt.

Zwakke punten
Sommige leiders willen teveel zelf doen, hierdoor krijgen werknemers niet de kans om zich te ontwikkelen. Ook kan dit voor frustratie en stress zorgen. Ook kunnen leiders het resultaat zo voorop stellen dat de omgeving wegvalt. 

Samenwerken
Samenwerken

Steekwoorden: samenwerken, resultaten, assertiviteit

Omschrijving

Goed samenwerken is bijdragen aan het samenwerkingsproces, de resultaten en de harmonie binnen een team. Deze personen willen niet alleen een goede bijdrage leveren aan de opdracht, maar ook aan de sfeer binnen het team. Onder deze competentie vallen verschillende aspecten: respect hebben voor andere groepsgenoten, elkaar helpen met taken en meedenken.

Sterke punten
Een sterk punt is dat deze personen vaak een goede mensenkennis hebben, zij kunnen anderen goed inschatten en houden daarbij het resultaat en de taken in het achterhoofd. Deze mensen zijn vaak assertief, zij houden hun persoonlijke doel en het doel van de ander goed in de gaten. Ook goed kunnen netwerken is te benoemen als sterk punt.

Zwakke punten
Mensen die teveel samenwerken, kunnen hun onafhankelijkheid verliezen. Ze vinden het moeilijk om nog alleen te werken, omdat ze altijd reactie/feedback krijgen van groepsgenoten. Ook zijn de relaties van deze mensen soms belangrijker dan de werkzaamheden. Het moet vooral gezellig zijn.

Vaardigheden Officier Luchtverdediging Luchtmacht

 • Beslissen
 • Keuzes maken
 • Zelfvertrouwen
 • Vasthoudendheid
 • Methodisch werken
 • Zelfmanagement
 • Betrouwbaar
 • Verantwoording
 • Geheimhouding
 • Leiding geven
 • Plannen
 • Motiveren
 • Sensitiviteit
 • Bemiddelen
 • Gezamenlijk resultaat

Persoonlijkheid en Eigenschappen Officier Luchtverdediging Luchtmacht

De meeste beroepen passen alleen bij bepaalde persoonlijkheden. Bekijk welke persoonstypen volgens het enneagram er bij Officier Luchtverdediging Luchtmacht passen.

Wat voor persoonlijkheid heeft een Officier Luchtverdediging Luchtmacht nodig? 

De Officier Luchtverdediging is door zijn directe, beschermende, gezaghebbende, veeleisende en onbuigzame persoonlijkheid in staat leiding te geven aan een groep korporaals en onderofficieren bij het uitvoeren van hun taken (Baas). Tevens is de Officier Luchtverdediging analytisch, scherpzinnig, inzichtelijk en volhardend, maar soms ook iets teruggetrokken en negatief (Waarnemer).

Bekijk de persoonstypen voor Officier Luchtverdediging Luchtmacht


Eigenschappen Officier Luchtverdediging Luchtmacht

 • Overwicht
 • Gedrevenheid
 • Zelfverzekerd
 • Waarnemend
 • Gedetailleerd
 • LeergierigArbeidsmarktperspectief Officier Luchtverdediging Luchtmacht

Wat zijn de baankansen voor een Officier Luchtverdediging Luchtmacht?

Als Officier Luchtverdediging/Vuurleiding is er de mogelijkheid om bij goed functioneren door te groeien binnen de organisatie van de Luchtmacht naar bijvoorbeeld hogere officiersfuncties.

Buiten defensie kunnen oud-Officieren werkzaam worden in leidinggevende functies binnen de private sector en bij de overheid.

Momenteel zijn er geen vacatures beschikbaar voor de Officier Luchtverdediging/Vuurleiding.

Waarschijnlijk wordt de Luchtverdediging niet getroffen door de bezuinigingen die Defensie moet doorvoeren.

De actuele kans op werk voor een Officier Luchtverdediging Luchtmacht

De kans op werk voor het beroep Officier Luchtverdediging Luchtmacht is op dit moment onbekend.

Huidige aantal vacatures

1

Baankans Officier Luchtverdediging Luchtmacht

logo uwv

Deze indicatie is gebaseerd op de spanningsindicator van het UWV. De kans op werk voor de afzonderlijke beroepen binnen deze beroepsfamilie kan verschillen


Doorgroei mogelijkheden Officier Luchtverdediging Luchtmacht

Je kunt als Officier Luchtverdediging Luchtmacht een beter salaris verdienen wanneer je doorgroeit binnen jouw beroepsgroep. Je kunt stapsgewijs doorgroeien naar beroepen die dichtbij jou beroep liggen door steeds kleine stappen bij te leren.

Het beroep Officier Luchtverdediging Luchtmacht is onderdeel van de beroepsfamilie Officieren luchtmacht. Hieronder vind je verschillende dichtbij liggende doorgroeimogelijkheden voor een Officier Luchtverdediging Luchtmacht

Mogelijke specialisaties voor een Officier Luchtverdediging Luchtmacht

vaandrig bewaking luchtmacht tweede luitenant bewaking luchtmacht eerste luitenant bewaking luchtmacht kapitein bewaking luchtmacht majoor bewaking luchtmacht luitenant-kolonel bewaking luchtmacht kolonel bewaking luchtmacht commodore bewaking luchtmacht generaal-majoor bewaking luchtmacht luitenant-generaal bewaking luchtmacht
generaal bewaking luchtmacht Officier Inlichtingen & Veiligheid Luchtmacht vaandrig administratie, economie en personeel luchtmacht tweede luitenant administratie, economie en personeel luchtmacht eerste luitenant administratie, economie en personeel luchtmacht kapitein administratie, economie en personeel luchtmacht majoor administratie, economie en personeel luchtmacht luitenant-kolonel administratie, economie en personeel luchtmacht kolonel administratie, economie en personeel luchtmacht commodore administratie, economie en personeel luchtmacht generaal-majoor administratie, economie en personeel luchtmacht luitenant-generaal administratie, economie en personeel luchtmacht generaal administratie, economie en personeel luchtmacht vaandrig brandweer, medisch en sport luchtmacht tweede luitenant brandweer, medisch en sport luchtmacht eerste luitenant brandweer, medisch en sport luchtmacht kapitein brandweer, medisch en sport luchtmacht majoor brandweer, medisch en sport luchtmacht luitenant-kolonel brandweer, medisch en sport luchtmacht kolonel brandweer, medisch en sport luchtmacht commodore brandweer, medisch en sport luchtmacht generaal-majoor brandweer, medisch en sport luchtmacht generaal brandweer, medisch en sport luchtmacht luitenant-generaal brandweer, medisch en sport luchtmacht vaandrig techniek luchtmacht tweede luitenant techniek luchtmacht eerste luitenant techniek luchtmacht kapitein techniek luchtmacht majoor techniek luchtmacht luitenant-kolonel techniek luchtmacht kolonel techniek luchtmacht commodore techniek luchtmacht generaal-majoor techniek luchtmacht luitenant-generaal techniek luchtmacht generaal techniek luchtmacht Officier ICT vaandrig vlieger en loadmaster luchtmacht tweede luitenant vlieger en loadmaster luchtmacht beroepsvlieger bij de koninklijke luchtmacht jachtvlieger eerste luitenant vlieger en loadmaster luchtmacht kapitein vlieger en loadmaster luchtmacht majoor vlieger en loadmaster luchtmacht luitenant-kolonel vlieger en loadmaster luchtmacht kolonel vlieger en loadmaster luchtmacht commodore vlieger en loadmaster luchtmacht generaal-majoor vlieger en loadmaster luchtmacht luitenant-generaal vlieger en loadmaster luchtmacht generaal vlieger en loadmaster luchtmacht piloot jachtvliegtuig helikoptervlieger koninklijke luchtmacht Vlieger Luchtmacht vaandrig horeca, logistiek en transport luchtmacht tweede luitenant horeca, logistiek en transport luchtmacht eerste luitenant horeca, logistiek en transport luchtmacht kapitein horeca, logistiek en transport luchtmacht majoor horeca, logistiek en transport luchtmacht luitenant-kolonel horeca, logistiek en transport luchtmacht kolonel horeca, logistiek en transport luchtmacht commodore horeca, logistiek en transport luchtmacht generaal-majoor horeca, logistiek en transport luchtmacht luitenant-generaal horeca, logistiek en transport luchtmacht generaal horeca, logistiek en transport luchtmacht luitenant-generaal luchtverdediging luchtmacht generaal luchtverdediging luchtmacht vaandrig luchtverdediging luchtmacht tweede luitenant luchtverdediging luchtmacht eerste luitenant luchtverdediging luchtmacht kapitein luchtverdediging luchtmacht majoor luchtverdediging luchtmacht luitenant-kolonel luchtverdediging luchtmacht kolonel luchtverdediging luchtmacht commodore luchtverdediging luchtmacht generaal-majoor luchtverdediging luchtmacht Generaal Luchtmacht generaal-majoor vliegerondersteunend luchtmacht vaandrig vliegerondersteunend luchtmacht tweede luitenant vliegerondersteunend luchtmacht eerste luitenant vliegerondersteunend luchtmacht kapitein vliegerondersteunend luchtmacht majoor vliegerondersteunend luchtmacht luitenant-kolonel vliegerondersteunend luchtmacht kolonel vliegerondersteunend luchtmacht commodore vliegerondersteunend luchtmacht luitenant-generaal vliegerondersteunend luchtmacht generaal vliegerondersteunend luchtmacht Officier Grondverdediger Luchtmacht Air Controller Luchtmacht
Bekijk meer beroepen Bekijk minder beroepen

Doorgroei beroepen voor een Officier Luchtverdediging Luchtmacht

Officier koninklijke landmacht vaandrig/kornet landmacht brigade-generaal landmacht generaal-majoor landmacht luitenant-generaal landmacht majoor landmacht luitenant-kolonel landmacht kapitein/ritmeester landmacht eerste luitenant landmacht tweede luitenant landmacht
generaal landmacht kolonel landmacht Officier Cavalerie Landmacht Officier Cavalerie Verkenning Landmacht Officier Infanterie Landmacht Officier Artillerie Landmacht Officier Genie Landmacht Officier Militaire Administratie Landmacht Officier Technische Dienst Officier Logistiek Landmacht Officier Verbindingsdienst Geneeskundig Officier Specialistisch Officier Officier koninklijke marechaussee majoor marechaussee luitenant-kolonel marechaussee kolonel marechaussee generaal-majoor marechaussee brigadegeneraal marechaussee chef veiligheidsdienst overheid chef veiligheidsdienst koninklijk huis tweede luitenant marechaussee eerste luitenant marechaussee kapitein marechaussee hoofd veiligheidsdienst koninklijk huis hoofd veiligheidsdienst overheid Officier specialist koninklijke marine luitenant-ter-zee der 3e klasse specialist marine luitenant-ter-zee der 2e klasse specialist marine luitenant-ter-zee der 2e klasse oudste categorie specialist marine luitenant-ter-zee der 1e klasse specialist marine Officier van administratie koninklijke marine luitenant-ter-zee der 3e klasse van administratie marine luitenant-ter-zee der 2e klasse van administratie marine luitenant-ter-zee der 2e klasse oudste categorie van administratie marine luitenant-ter-zee der 1e klasse van administratie marine kapitein-luitenant-ter-zee van administratie marine commandeur van administratie marine kapitein-ter-zee van administratie marine schout-bij-nacht van administratie marine vice-admiraal van administratie marine luitenant-admiraal van administratie marine admiraal van administratie marine Officier vlieger koninklijke marine officier-waarnemer marineluchtvaartdienst officier-vlieger marineluchtvaartdienst luitenant-ter-zee der 3e klasse vlieger marine luitenant-ter-zee der 2e klasse oudste categorie vlieger marine luitenant-ter-zee der 1e klasse vlieger marine luitenant-ter-zee der 2e klasse vlieger marine beroepsvlieger marine Officier luchtvaartnavigator koninklijke marine luitenant-ter-zee der 3e klasse luchtvaartnavigator marine luitenant-ter-zee der 2e klasse luchtvaartnavigator marine luitenant-ter-zee der 2e klasse oudste categorie luchtvaartnavigator marine luitenant-ter-zee der 1e klasse luchtvaartnavigator marine Officier der mariniers koninklijke marine tweede luitenant der mariniers eerste luitenant der mariniers kapitein der mariniers majoor der mariniers luitenant-kolonel der mariniers kolonel der mariniers brigadegeneraal der mariniers generaal-majoor der mariniers luitenant-generaal der mariniers generaal der mariniers Officier zeedienst koninklijke marine luitenant-ter-zee der 3e klasse zeedienst marine luitenant-ter-zee der 2e klasse zeedienst marine luitenant-ter-zee der 2e klasse oudste categorie zeedienst marine luitenant-ter-zee der 1e klasse zeedienst marine kapitein-luitenant-ter-zee zeedienst marine kapitein-ter-zee zeedienst marine commandeur zeedienst marine schout-bij-nacht zeedienst marine vice-admiraal zeedienst marine luitenant-admiraal zeedienst marine admiraal zeedienst marine Officier elektrotechnische dienst koninklijke marine luitenant-ter-zee der 3e klasse elektrotechnische dienst marine luitenant-ter-zee der 2e klasse elektrotechnische dienst marine luitenant-ter-zee der 2e klasse oudste categorie elektrotechnische dienst marine luitenant-ter-zee der 1e klasse elektrotechnische dienst marine kapitein-luitenant-ter-zee elektrotechnische dienst marine kapitein-ter-zee elektrotechnische dienst marine schout-bij-nacht elektrotechnische dienst marine commandeur elektrotechnische dienst marine vice-admiraal elektrotechnische dienst marine luitenant-admiraal elektrotechnische dienst marine admiraal elektrotechnische dienst marine Officier technische dienst koninklijke marine luitenant-ter-zee der 3e klasse technische dienst marine luitenant-ter-zee der 2e klasse technische dienst marine luitenant-ter-zee der 2e klasse oudste categorie technische dienst marine luitenant-ter-zee der 1e klasse technische dienst marine kapitein-luitenant-ter-zee technische dienst marine kapitein-ter-zee technische dienst marine commandeur technische dienst marine schout-bij-nacht technische dienst marine vice-admiraal technische dienst marine luitenant-admiraal technische dienst marine admiraal technische dienst marine
Bekijk meer beroepen Bekijk minder beroepen

Organisaties waar een Officier Luchtverdediging Luchtmacht werkzaam is

Veel beroepen vind je vaak terug bij gelijksoortige bedrijven. Bekijk hieronder bij wat voor type organisatie een Officier Luchtverdediging Luchtmacht meestal werkt.

Waar werkt een Officier Luchtverdediging Luchtmacht?

Na afronding van de opleiding tot Officier Luchtverdediging / vuurleiding wordt de Officier geplaatst bij de Groep Geleide Wapens op De Peel in Zuid-Oost-Nederland. Daarnaast zijn er veel oefeningen op andere plaatsen in Europa, de Verenigde Staten en Canada met onderdelen van de Luchtverdediging.

Meer weten over werken in de Beveiliging & Bewaking?

Bekijk werken in Beveiliging & Bewaking

Netwerk Officier Luchtverdediging Luchtmacht

Met wie werkt een Officier Luchtverdediging Luchtmacht samen? 

Als Officier Luchtverdediging / Vuurleiding werk je samen met drie Officieren om leiding te geven aan een groep onderofficieren en korporaals bij het besturen van de 'Patriot-batterij'. Om te kunnen reageren op naderende objecten die een ingreep van de luchtdoelverdediging vereisen, wordt er veel getraind met andere NAVO-luchtverdedigers in Europa, de Verenigde Staten en Canada.

De Officier Luchtverdediging opereert hoofdzakelijk op vriendschappelijk terrein en komt zo nauwelijks in aanraking met vijand of burger.

De Luchtverdediging kan zelfstandig opereren en hoeft daarom niet persé in contact te staan met andere eenheden. In de praktijk zal er echter wel gesproken worden met hogere officieren of met bijvoorbeeld de luchtverkeersleiding.


 • Onderofficier Luchtverdediging
 • NAVO-luchtverdediger
Officier Luchtverdediging Luchtmacht

Interview met een Officier Luchtverdediging Luchtmacht

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.


Alles over het beroep Officier Luchtverdediging Luchtmacht in één oogopslag

Beroepsgroep:

Persoonstype:

Netwerk:

 • Onderofficier Luchtverdediging
 • NAVO-luchtverdediger

Opleidingsniveau:

Salarisindicatie:

 • Van €2713 tot €9502

Baankans:

Aantal vacatures:

Aantal opleidingen:

Baankans

Huidige aantal vacatures

1Ga direct naar