Officier Grondverdediger Luchtmacht Salaris, Taken, Vacatures, Opleiding, Toekomst & Skills

Wat doet een Officier Grondverdediger Luchtmacht? Lees de functieomschrijving.

De Officier Grondverdediging geeft leiding aan een eenheid bewakers en beveiligers van de Koninklijke Luchtmacht. De Officier Grondverdediging is verantwoordelijk voor de inzet van zijn persooneel tijdens de bewaking van wapensystemen, startbanen, rolbanen etc.

De Eenheid waaraan de Officier Bewaking leiding geeft bestaat uit bewakers, object-grond beveiligers en hondengeleiders. De Officier geeft zelf leiding aan zijn ondergeschikten bij het uitvoeren van de beveiligingstaken, maar houdt zich ook bezig met de planning en organisatie rondom zijn eenheid. Tevens is de Officier Grondverdediging verantwoordelijk voor de opleiding en training van zijn manschappen en onderofficieren. Bovendien draagt de Officier verantwoordelijkheid voor het aan hem toegewezen materiaal. Het kan hier munitie, wapens of voertuigen bedragen. De Officier werkt niet alleen 'in het veld', maar is ook belast met enkele administratieve taken die nodig zijn om de de eenheid naar behoren te laten functioneren.

De eenheid is getraind in het bewaken van bijvoorbeeld F-16's, helikopters en gebouwen en dient op het moment dat er zich ongewenste personen op het bewaakte terrein bevinden, in staat te zijn om deze ongewenste personen te arresteren. Om te zorgen dat de bewaking en eventuele arrestaties soepel verlopen, dient de Officier zijn eenheid veel te laten trainen. De training en praktijk kunnen fysiek zwaar zijn, maar de bewakers moeten immers sneller zijn dan de indringers om hen in te kunnen rekenen.

De werkzaamheden van de Officier Bewaking kunnen plaatsvinden in Nederland. Daarnaast is er de kans om uitgezonden te worden en wordt er vrijwel zeker deelgenomen aan internationale oefeningen.

De eenheid van de Officier Grondverdediging draagt verschillende soorten wapens en traint vaak in het gebruik hiervan.

Wil je werken als Officier Grondverdediger Luchtmacht?

Werk je al als Officier Grondverdediger Luchtmacht en zoek je een nieuwe baan? Of wil je Officier Grondverdediger Luchtmacht worden? Wil je het gemiddelde salaris weten? Op nationaleberoepengids.nl staat alles wat je nodig hebt. Hieronder vindt je de vacatures en de opleidingen voor Officier Grondverdediger Luchtmacht, maar ook informatie over het salaris, de baankansen, de beste werkgevers en nog veel meer!

Bekijk de vacatures Bekijk de opleidingen Bekijk salarisinfo Vind de beste werkgevers

Alles over het beroep Officier Grondverdediger Luchtmacht in één oogopslag

Beroepsgroep:

Persoonstype:

Netwerk:

  • Hondengeleide
  • Bewaker
  • Officier

Opleidingsniveau:

Salarisindicatie:

  • Van €2173 tot €9502

Baankans:

Aantal vacatures:

0

Aantal opleidingen:

Baankans

Huidige aantal vacatures

0


Salaris en Arbeidsvoorwaarden Officier Grondverdediger Luchtmacht

Wat verdient een Officier Grondverdediger Luchtmacht?

De Officier Grondverdediging krijgt direct na aanvang van de opleiding loon betaald. Bij het begin van de opleiding heeft de Officier Grondverdediging in spé nog een lage rang en krijgt hij/zij naar de huidige rang betaald. Naarmate de opleiding vordert, en naarmate er een hogere rang wordt behaald, stijgt het loon mee. Bij de bepaling van het loon kan rekening worden gehouden met ervaring en leeftijd. Aan het eind van de opleiding is het loon ongeveer €2173 per maand, wat kan oplopen tot maximaal €9502.

Bovenop het salaris worden toeslagen toegekend bij onregelmatige diensten (uitzendingen, oefeningen). Tevens worden de opleiding, het uniform en de studieboeken betaald. Daarnaast is er sprake van geregelde gezondheidszorg, een reis- en onkostenvergoedingsregeling enzijn er gratis te gebruiken sportfaciliteiten. Bovendien is er op kosten van de Luchtmacht na afronding van de opleiding tot Officier Grondverdediging een studie te volgen naar keuze. Na afronding van de opleiding kan tegen vergoeding gebruikt gemaakt worden van defensiefaciliteiten als de reistijd tussen huis en werk te lang is om dagelijks op en neer te reizen. Tot slot is er een ABP pensioen.

Salarisschaal Officier Grondverdediger Luchtmacht

  • Maximaal
  • Gemiddeld
  • Minimaal
Bovenstaande bedragen zijn bruto maandsalarissen.

Vacatures Officier Grondverdediger Luchtmacht

Er zijn geen vacatures aanwezig.

Arbeidsmarktperspectief en doorgroeimogelijkheden Officier Grondverdediger Luchtmacht

Hoe goed is de toekomst voor de Officier Grondverdediger Luchtmacht? 

Binnen de Luchtmacht is er voor de Officier Grondverdediging de mogelijkheid bij te tekenen voor dezelfde functie na positieve afronding van een diensttijd. Daarnaast kan de Officier doorgroeien naar hogere leidinggevende functies. Ook is het mogelijk om naar andere onderdelen binnen de krijgsmacht door te stromen.

Buiten de Luchtmacht is er voor de Officier Grondverdediging de mogelijkheid om werkzaam te worden in het bedrijfsleven of bij de overheid. Hier zou het kunnen draaien om grote dienstverlenende of producerende bedrijven die op zoek zijn naar bestuurders, maar meer specifiek zou het ook kunnen gaan om de Politie of de particuliere beveiligingsdiensten.

Momenteel heeft de Luchtmacht nog vacatures open staan voor Officier Grondverdediging.

Omdat binnen de Luchtmacht altijd enige doorstroom is in de functies en omdat het materieel altijd bewaakt dient te worden, zullen Bewakers en Officieren Grondverdediging ook de komende jaren nodig blijven.

Baankans Officier Grondverdediger Luchtmacht

Powered by arbeidsmarktkansen.nl

Huidige aantal vacatures

0


Wil je weten wat jouw arbeidsmarktwaarde is?

Plaats nu je cv en kom erachter

Officier Grondverdediger Luchtmacht worden: Opleidingen tot Officier Grondverdediger Luchtmacht

Hoe word je een Officier Grondverdediger Luchtmacht? 

Er zijn twee mogelijkheden om Officier Grondverdediging (Bewaking) te worden bij de Luchtmacht. Enerzijds is er de korte opleiding, anderzijds is er de Militair Wetenschappelijke Opleiding.

Om toegelaten te worden voor de verkorte opleiding moet de gegadigde minimaal in het bezit zijn van een HAVO of VWO -diploma met Nederlands, Engels en Wiskunde A of B, een MBO niveau-4 diploma met examen in Nederlands, Engels en Wiskunde, HBO met afgesloten wiskunde op HAVO of MBO met gemiddeld een 4 of een Overgangsbewijs van VWO 5 naar VWO 6 met de vakken Nederlands, Engels en Wiskunde A of B.

Om toegelaten te worden op de Militair Wetenschappelijke Opleiding moet de Officier Grondverdediging in spé minimaal in het bezit zijn van een VWO diploma met Engels, Nederlands en Wiskunde A of B1, een HAVO diploma met propedeuse HBO of WO met Engels, Nederlands en Wiskunde afgerond op HAVO en minstens 80 studie-uren wiskunde op het hoger onderwijs.

Het is mogelijk om met vergelijkbare buitenlandse diploma's toegelaten te worden. De toekomstige Officier moet dan wel Nederlands en Engels als vakken hebben gehad of in het bezit zijn van een NT2  diploma niveau-4.

Voor de korte opleiding dient de gegadigde maximaal 29 jaar oud te zijn op de dag dat de opleiding begint. Voor de wetenschappelijke opleiding is dit 23 jaar. Na afronding van de opleiding tot Officier Grondverdediging geldt er een dienverplichting van vier jaar voor de verkorte en zeven jaar voor de wetenschappelijke.

De Militair Wetenschappelijke opleiding duurt zo'n 4.5 jaar en wordt grotendeels aan de Koninklijke Militaire Academie (KMA) in Breda gegeven. De verkorte opleiding vindt gedeeltelijk plaats aan de KMA en duurt slechts anderhalf tot twee jaar.

De 0 beste opleidingen, cursussen en traningen tot Officier Grondverdediger Luchtmacht

Meer opleidingen Officier Grondverdediger Luchtmacht

Weet je nog niet of je Officier Grondverdediger Luchtmacht wilt worden? Of wil je doorgroeien? Misschien is er wel een vervolgopleiding Officier Grondverdediger Luchtmacht of specialisatie cursus te vinden.

Zoek in alle opleidingen, cursussen en trainingen


Netwerk Officier Grondverdediger Luchtmacht

Met wie werkt een Officier Grondverdediger Luchtmacht samen? 

Als Officier Grondverdediging werk je samen met je bewakingspeloton, bestaande uit hondengeleiders, object-grondbeveiligers en reguliere bewaking, tijdens het uitvoeren van opdrachten die zijn ontvangen van hogere leidinggevende Officieren. Tijdens het bewaken worden inkomende bezoekers van bases gecontroleerd en worden ongewenste bezoekers geweerd.

De Officier Grondverdediging krijgt te maken met 'bezoekers' op de terreinen die hij beveiligt. Deze bezoekers kunnen naast militairen ook burger zijn. Tevens is het mogelijk om aangevallen te worden tijdens de bewaking op een uitzending of (fictieve) oefening.


  • Hondengeleide
  • Bewaker
  • Officier
Officier Grondverdediger Luchtmacht


Organisaties waar een Officier Grondverdediger Luchtmacht werkzaam is

Waar werkt een Officier Grondverdediger Luchtmacht meestal? 

Na afronding van de opleiding tot Officier Grondverdediging wordt je geplaatst bij een Bewakingseenheid van de Luchtmacht. Met deze eenheid wordt je belast met de bewaking van bases, havens, bruggen of andere gebieden en objecten die op dat moment relevant zijn voor de veiligheid van de Luchtmacht.

Met de eenheid wordt er deelgenomen aan oefeningen en uitzendingen. Momenteel zijn er Officieren Grondverdediging werkzaam in Afghanistan, maar ook op Luchtmachtbases in Nederland.

Meer weten over werken in de Beveiliging & Bewaking?

Bekijk werken in Beveiliging & Bewaking

Best beoordeelde werkgevers Officier Grondverdediger Luchtmacht

Waar kun je het beste werken als Officier Grondverdediger Luchtmacht? Hieronder vindt je de best door de Officier Grondverdediger Luchtmacht beoordeelde bedrijven, en/of die met de meeste vacatures.

Op dit moment zijn er geen bedrijven gevonden voor het beroep Officier Grondverdediger Luchtmacht.

Competenties, Skills en Vaardigheden Officier Grondverdediger Luchtmacht:

Welke competenties heeft een een Officier Grondverdediger Luchtmacht nodig? Hieronder vind je ze met de beschrijving ervan.


Persoonstypen Officier Grondverdediger Luchtmacht

Wat voor persoonlijkheid heb je als Officier Grondverdediger Luchtmacht nodig? 

De Officier Grondverdediging is een direct, gezaghebbend, loyaal, energiek persoon. Hij weet mensen aan zich te binden en heeft natuurlijk overwicht (Baas).  Daarnaast is de Officier Grondverdediging volhardend, analytisch en scherpzinnig. Niets ontgaat hem, maar hij weet wel onderscheid te maken tussen hoofd- en bijzaken (Waarnemer).

Bekijk de persoonstypen voor Officier Grondverdediger Luchtmacht


Baas


Lees meer

Waarnemer


Lees meer

Interview met een Officier Grondverdediger Luchtmacht

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.


Beoordeling van het beroep Officier Grondverdediger Luchtmacht

Bekijk hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef jouw beoordeling of mening over het beroep Officier Grondverdediger Luchtmacht

Functie inhoud:
Salaris en arbeidsvoorwaarden:
Doorgroeimogelijkheden:
Arbeidsmarktperspectief:
Bedankt voor uw feedback.

Solliciteren op de functie Officier Grondverdediger Luchtmacht

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als Officier Grondverdediger Luchtmacht dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor Officier Grondverdediger Luchtmacht belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als Officier Grondverdediger Luchtmacht. Bekijk dan onze tips.

Bekijk onze CV en sollicitatietips

Is het beroep Officier Grondverdediger Luchtmacht iets voor je?

Zou je graag Officier Grondverdediger Luchtmacht willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als Officier Grondverdediger Luchtmacht bij jou past.

Doe de gratis beroepskeuzetest

Actuele blogposts


reacties op Officier Grondverdediger Luchtmacht

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist

Het formulier kan nog niet worden verzonden omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.


Ga direct naar