Officier ICT Salaris, Taken, Vacatures, Opleiding, Toekomst & Skills

Wat doet een Officier ICT? Lees de functieomschrijving.

De Officier ICT heeft een verantwoordelijke functie. Hij dient  te allen tijde van onbesproken gedrag zijn. De Officier moet tijdens en na zijn werk de maatschappelijke verantwoordelijkheid van de Luchtmacht uitstralen.

De Luchtmacht probeert door middel van het gebruik van onder andere vliegtuigen, helikopters en luchtafweersystemen het luchtruim van Nederland en haar bondgenoten veilig te houden van (potentiële) gevaren. Daarnaast verleent te Luchtmacht ondersteuning aan andere krijgsmachtsonderdelen, bijvoorbeeld aan de Mariniers, de Infanterie en de Cavalerie van de Landmacht, door middel van 'luchtsteun' tijdens gevechten.

De Officier ICT zorgt ervoor dat de computer- en communicatieapparatuur van de Luchtmacht up-to-date is en blijft. Zonder deze systemen zou het voor een high-tech organisatie als deze erg lastig zijn te blijven functioneren. De werkzaamheden van de Officier beslaan het vaststellen en coördineren van de te verrichten werkzaamheden voor zijn personeel, toezicht houden op de werkzaamhedenl, de kwaliteit van het personeel garanderen (door middel van scholing in actuele ontwikkelingen in de ICT) en het vaststellen van de te gebruiken werkwijzen.

De Officier houdt zich dus niet alleen zelf bezig met ICT, maar werkt ook als sturende kracht binnen de CIS-afdeling.

De Officier ICT dient er rekening mee te houden dat hij uitgezonden kan worden op internationale oefeningen en uitzendingen binnen het kader van NAVO-, VN- en EU-missies.

Wil je werken als Officier ICT?

Werk je al als Officier ICT en zoek je een nieuwe baan? Of wil je Officier ICT worden? Wil je het gemiddelde salaris weten? Op nationaleberoepengids.nl staat alles wat je nodig hebt. Hieronder vindt je de vacatures en de opleidingen voor Officier ICT, maar ook informatie over het salaris, de baankansen, de beste werkgevers en nog veel meer!

Bekijk de vacatures Bekijk de opleidingen Bekijk salarisinfo Vind de beste werkgevers

Alles over het beroep Officier ICT in één oogopslag

Sector:

Netwerk:

 • Onderofficier ICT
 • Soldaat ICT
 • Leidinggevende
 • Collega's binnen de Communicatie- en Informatiesysteemafdeling

Opleidingsniveau:

Salarisindicatie:

 • Van €2173 tot €9502

Baankans:

Aantal vacatures:

0

Aantal opleidingen:

Baankans

Huidige aantal vacatures

0


Salaris en Arbeidsvoorwaarden Officier ICT

Wat verdient een Officier ICT?

De Officier ICT krijgt vanaf het begin van de opleiding loon betaald. Bij aanvang heeft de Officier ICT in spé nog een lage rang en krijgt hij naar de huidige rang betaald. Naarmate de opleiding vordert en naarmate er een hogere rang wordt behaald, stijgt het loon mee. Bij de bepaling van het loon kan rekening worden gehouden met ervaring en leeftijd. Het salaris van de Officier ICT ligt tussen de €2173 en €9502 per maand.

Bovenop het salaris worden toeslagen toegekend bij onregelmatige diensten (uitzendingen, oefeningen). Tevens worden de opleiding, het uniform en de studieboeken betaald. Daarnaast is er sprake van geregelde gezondheidszorg, een reis- en onkostenvergoedingsregeling, zijn er gratis te gebruiken sportfaciliteiten. Bovendien is er op kosten van de Luchtmacht na afronding van de opleiding tot Officier ICT een studie te volgen naar keuze. Ook is het na afronding van de opleiding mogelijk om tegen vergoeding gebruik te maken van defensiefaciliteiten als de reistijd tussen huis en werk te lang is om dagelijks op en neer te reizen. Tot slot is er een ABP pensioen.

Salarisschaal Officier ICT

 • Maximaal
 • Gemiddeld
 • Minimaal
Bovenstaande bedragen zijn bruto maandsalarissen.

Vacatures Officier ICT

Er zijn geen vacatures aanwezig.

Arbeidsmarktperspectief en doorgroeimogelijkheden Officier ICT

Hoe goed is de toekomst voor de Officier ICT? 

De Officier ICT kan binnen de organisatie van de Luchtmacht doorgroeien naar hogere Officiersfuncties binnen de ICT-sector of binnen de staf van de Luchtmacht of Defensie in het algemeen.

Buiten Defensie kan de oud-Officier ICT terecht binnen het bedrijfsleven of bij de overheid in ICT-functies. Tevens is het mogelijk om als zelfstandige werkzaam te worden binnen de sector waarin de Officier gespecialiseerd is.

Momenteel heeft de Luchtmacht nog vacatures open staan voor de functie van Officier ICT.

Baankans Officier ICT

Powered by arbeidsmarktkansen.nl

Huidige aantal vacatures

0


Wil je weten wat jouw arbeidsmarktwaarde is?

Plaats nu je cv en kom erachter

Officier ICT worden: Opleidingen tot Officier ICT

Hoe word je een Officier ICT? 

Om Officier ICT Luchtmacht te worden heeft de gegadigde twee mogelijkheden. Enerzijds is er een korte opleiding, anderzijds is er een Militair Wetenschappelijke Opleiding.

Om toegelaten te worden tot de korte opleiding (ongeveer twee jaar) dient men in het bezit te zijn van HBO ICT Elektrotechniek, HBO Informatica en Informatiekunde, een vergelijkbare WO opleiding of een buitenlands diploma op hetzelfde niveau met minimaal de vakken Engels en Nederlands (of een diploma Nederlands als tweede taal op niveau 4). Voor deze instapwijze geldt een maximum leeftijd van 29 jaar.

Om toegelaten te worden tot de lange opleiding (ca. viereneenhalf jaar) aan de Koninklijke Militaire Academie in Breda dient men minimaal in het bezit te zijn van een VWO diploma met de vakken Nederlands, Engels, Wiskunde (A1 en A2 of B1) en Natuurkunde 1 & 2, of een HAVO diploma aangevuld met een relevante propedeuse van een HBO  of WO opleiding, zoals Informatica. (Ook voor deze stroming is een vergelijkbaar buitenlands diploma toegestaan indien er wordt voldaan aan de gestelde taaleisen.)

De verkorte opleiding zal bestaan uit een militair vormend gedeelte en een vaktechnisch onderdeel. De lange opleiding kent naast deze aspecten ook een wetenschappelijk gedeelte.

Na afronding van de opleiding geldt er een dienverplichting van vier jaar voor de verkorte opleiding en van zeven jaar voor de wetenschappelijke opleiding.

De 0 beste opleidingen, cursussen en traningen tot Officier ICT

Meer opleidingen Officier ICT

Weet je nog niet of je Officier ICT wilt worden? Of wil je doorgroeien? Misschien is er wel een vervolgopleiding Officier ICT of specialisatie cursus te vinden.

Zoek in alle opleidingen, cursussen en trainingen


Netwerk Officier ICT

Met wie werkt een Officier ICT samen? 

De Officier ICT zal alleen interne contacten onderhouden binnen de organisatie van de Luchtmacht en zal dus niet in aanraking komen met 'de burger' of met 'de vijand'. Binnen de organisatie van deLuchtmacht zal er in het bijzonder contact zijn met medewerkers van de Communicatie- en Informatiesysteemafdeling. De contacten zullen bestaan uit het ontvangen van opdrachten van en het verlenen van advies en ondersteuning aan de leidinggevenden. Daarnaast is er het doorgeven van opdrachten en het sturing geven aan ondergeschikte Onderofficieren en Soldaten ICT.


 • Onderofficier ICT
 • Soldaat ICT
 • Leidinggevende
 • Collega's binnen de Communicatie- en Informatiesysteemafdeling
Officier ICT


Organisaties waar een Officier ICT werkzaam is

Waar werkt een Officier ICT meestal? 

Na afronding van de opleiding tot Officier ICT zal je geplaast worden bij de afdeling Communicatie- en Informatiesystemen (CIS) van de Koninklijke Luchtmacht.

Het is mogelijk om met de eenheid, of gedeelte van de eenheid, uitgezonden te worden in het kader van internationale oefeningen en missies om overal ter wereld waar de Luchtmacht optreedt up-to-date informatiesystemen te kunnen garanderen.

Meer weten over werken in de Beveiliging & Bewaking?

Bekijk werken in Beveiliging & Bewaking

Best beoordeelde werkgevers Officier ICT

Waar kun je het beste werken als Officier ICT? Hieronder vindt je de best door de Officier ICT beoordeelde bedrijven, en/of die met de meeste vacatures.

Op dit moment zijn er geen bedrijven gevonden voor het beroep Officier ICT.

Competenties, Skills en Vaardigheden Officier ICT:

Welke competenties heeft een een Officier ICT nodig? Hieronder vind je ze met de beschrijving ervan.


Persoonstypen Officier ICT

Wat voor persoonlijkheid heb je als Officier ICT nodig? 

De Officier ICT Luchtmacht heeft een energieke, praktische, ijverige en gedreven persoonlijkheid (Succesvolle werker) Verder heeft hij een groot analytisch vermogen, is hij volhardend, scherpzinnige en gedreven. Hij bekijkt de zaken van alle kanten en vormt objectief een mening (Waarnemer)

Tijdens het coördineren van, toezicht houden op en verrichten van ICT gerelateerde zaken weet de Officier zowel op rustige als drukke momenten zijn hoofd koel te houden. Gedreven en praktisch als hij is weet de Officier oplossingen te bieden voor lastige vraagstukken.

Bekijk de persoonstypen voor Officier ICT


Succesvolle werker


Lees meer

Waarnemer


Lees meer

Interview met een Officier ICT

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.


Beoordeling van het beroep Officier ICT

Bekijk hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef jouw beoordeling of mening over het beroep Officier ICT

Functie inhoud:
Salaris en arbeidsvoorwaarden:
Doorgroeimogelijkheden:
Arbeidsmarktperspectief:
Bedankt voor uw feedback.

Solliciteren op de functie Officier ICT

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als Officier ICT dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor Officier ICT belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als Officier ICT. Bekijk dan onze tips.

Bekijk onze CV en sollicitatietips

Is het beroep Officier ICT iets voor je?

Zou je graag Officier ICT willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als Officier ICT bij jou past.

Doe de gratis beroepskeuzetest

Actuele blogposts


reacties op Officier ICT

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist

Het formulier kan nog niet worden verzonden omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.


Ga direct naar