Officier Militaire Administratie Landmacht Salaris, Taken, Vacatures, Opleiding, Toekomst & Skills

Wat doet een Officier Militaire Administratie Landmacht? Lees de functieomschrijving.

Vind het antwoord op al jouw vragen over het beroep officier militaire administratie landmacht. De functieomschrijving, over het loon, de baankans en hoe je officier militaire administratie landmacht wordt.

 

Wat is een Officier Militaire Administratie Landmacht?

De Officier Militaire Administratie houdt zich voornamelijk bezig met cijfers. Afhankelijk van de gekozen opleiding word je werkzaam bij een operationele eenheid, de Audit & Interne Controle of bij het Bureau Economie en Financiën. Bij een operationele eenheid kan de Officier werkzaam worden als 'Financial Controller' of als 'Management Controller'.

Als Financial Controller verleen je ondersteuning bij het opstellen van een begroting van de eenheid, zie je er op toe dat er binnen deze begroting wordt gewerkt en onderhoud je contact met andere eenheden.

Als Management Controller maak je rapportages en jaarplanningen en coördineer en beschrijf je processen binnen de eenheid. Tevens zorgt de MC ervoor dat de afspraken tussen leidinggevende en ondergeschikte eenheden worden nageleefd.

Als Officier binnen de Audit & Interne Controle verleen je advies en steun op het gebied van recht en efficiëntie. Daarnaast controleer je of de materiële, financiële en personele zaken adequaat zijn verlopen. Zo moet deze Officier controles uitvoeren bij eenheden - met het team waaraan hij leiding geeft- en moet hij meedenken over de controleprogramma's.

Als Officier bij het Bureau Economie en Financiën geef je leiding aan het Bureau Bedrijfsadministratie. Binnen dit Bureau ben je verantwoordelijk voor de uitvoering van de werkzaamheden. Tevens wordt er verwacht dat deze Officier helpt bij het opstellen van managementcontracten en adviseert bij het opstellen financiële verslagen. In de praktijk komt dit neer op het behandelen van financiële gegevens binnen de eenheid en op het opstellen en naleven van het budget voor de bedrijfsadministratie.

De Officier Militaire Administratie werkt over het algemeen op regelmatige werktijden, maar moet er wel rekening mee houden dat hij uitgezonden kan worden of mee moet doen aan (internationale) oefeningen en uitzendingen.Wil je werken als Officier Militaire Administratie Landmacht?

Werk je al als Officier Militaire Administratie Landmacht en zoek je een nieuwe baan? Of wil je Officier Militaire Administratie Landmacht worden? Wil je het gemiddelde salaris weten? Op nationaleberoepengids.nl staat alles wat je nodig hebt. Hieronder vind je de vacatures en de opleidingen voor Officier Militaire Administratie Landmacht, maar ook informatie over het salaris, de baankansen, de beste werkgevers en nog veel meer!


Alles over het beroep Officier Militaire Administratie Landmacht in één oogopslag

Sector:

Netwerk:

 • Leidinggevende Officier
 • Officier
 • Onderofficier
 • Reguliere Eenheden

Opleidingsniveau:

Salarisindicatie:

 • Van €2173 tot €9502

Baankans:

Aantal vacatures:

0

Aantal opleidingen:

Baankans

Huidige aantal vacatures

0


Salaris en Arbeidsvoorwaarden Officier Militaire Administratie Landmacht

Wat verdient een Officier Militaire Administratie Landmacht?

De Officier Militaire Administratie ontvangt vanaf de start van de opleiding direct loon. In het begin heeft de toekomstige Officier nog een lagere rang en krijgt hij naar die rang betaald. Naarmate de opleiding echter vordert, zal de rang, en dus ook het loon, van de gegadigde stijgen. Wanneer het loon bepaald wordt, kan er rekening worden gehouden met ervaring en leeftijd. Het salaris ligt tussen de €2173 en €9502.

Bovenop het salaris worden toeslagen toegekend bij onregelmatige diensten (uitzendingen, oefeningen). Tevens worden je opleiding, uniform en studieboeken betaald. Daarnaast is er sprake van geregelde gezondheidszorg, een reis- en onkostenvergoedingsregeling, zijn er gratis te gebruiken sportfaciliteiten en is er onder bepaalde voorwaarden een mogelijkheid om een rijbewijs te halen. Bovendien is er op kosten (geheel of gedeeltelijk, afhankelijk van de opleiding) van de Landmacht na afronding van de opleiding tot Officier Militaire Administratie een studie te volgen naar keuze. Tot slot is er een ABP pensioen.

Salarisschaal Officier Militaire Administratie Landmacht

 • Maximaal
 • Gemiddeld
 • Minimaal
Bovenstaande bedragen zijn bruto maandsalarissen.Vacatures Officier Militaire Administratie Landmacht

Er zijn geen vacatures Officier Militaire Administratie Landmacht aanwezig. Je kan wel meer informatie vinden over de branche waar een Officier Militaire Administratie Landmacht in werkt.

Meer weten over de sector waar een Officier Militaire Administratie Landmacht in werkt

Bekijk werken in Defensie

Arbeidsmarktperspectief en doorgroeimogelijkheden Officier Militaire Administratie Landmacht

Wat is de toekomst van Officier Militaire Administratie Landmacht?

Binnen de organisatie van de Landmacht is het mogelijk om voor eenzelfde functie bij te tekenen na afronding van een dienstperiode. Tevens is het mogelijk om door te stromen naar de hogere regionen van de krijgsmacht. Hierbij valt te denken aan bestuurlijke staffuncties.

Buiten de Landmacht, maar binnen Defensie is het daarnaast mogelijk om bij een ander krijgsmachtsonderdeel of overkoepelend orgaan van de krijgsmacht te gaan werken.

Buiten Defensie kan de Officier Militaire Administratie werkzaam worden in leidinggevende (financiële) functies binnen het bedrijfsleven en bij de overheid.

Momenteel heeft de Landmacht nog vacatures openstaan voor deze functie. Binnen het kader van de noodzakelijke bezuinigingen waarmee defensie zal worden getroffen, zullen de Administratieve Officieren een belangrijke rol gaan spelen.

Baankans Officier Militaire Administratie Landmacht

Powered by arbeidsmarktkansen.nl

Huidige aantal vacatures

0


Wil je weten wat jouw arbeidsmarktwaarde is?

Benieuwd hoe (andere) werkgevers jou waarderen? Plaats je CV bij onze vacaturepartners en vind uit hoe je in de markt ligt!

Plaats je CV nu direct op Monsterboard Plaats je CV op Nationale Vacaturebank

Officier Militaire Administratie Landmacht worden: Opleidingen tot Officier Militaire Administratie Landmacht

Wil je Officier Militaire Administratie Landmacht worden? Hieronder vind je de eisen, het ontwikkelingspad en de opleidingen voor de Officier Militaire Administratie Landmacht.

Hoe word je een Officier Militaire Administratie Landmacht? 

Er zijn twee mogelijkheden om Officier Militaire Administratie te worden. Ten eerste is er de verkorte officiersopleiding van zo'n anderhalf jaar . Ten tweede is er de Militair Wetenschappelijke Opleiding aan de Koninklijke Militaire Academie (KMA) in Breda.

Om toegelaten te worden tot de verkorte Officiersopleiding moet de gegadigde minimaal in het bezit zijn van een HAVO diploma in de richtingen Natuur & Techniek + Economie 1, Natuur & Gezondheid + Economie 1, Economie & Maatschappij en Cultuur & Maatschappij met Wiskunde en Economie. Sommige functies zijn toegankelijk voor gegadigden met een HEAO BE/HIO. Tevens kan een HBO diploma in een economische richting toegang tot de opleiding verschaffen.

Om toegelaten te worden tot de lange opleiding dient de gegadigde minimaal in het bezit te zijn van een VWO diploma met de vakken Economie en Wiskunde C of A/B. Relevante HBO of WO opleidingen verschaffen ook toegang, dit wordt echter beoordeeld door de opleidingscommissie.

Daarnaast gelden er enkele fysieke eisen. De gegadigde moet minimaal 1.55 meter lang zijn. Het is toegestaan om brillen of contactlenzen te dragen.

Opleidingen, cursussen en trainingen tot Officier Militaire Administratie Landmacht

Er zijn geen opleidingen Officier Militaire Administratie Landmacht aanwezig. Je kan wel verder kijken naar de opleidingen van de sector waar een Officier Militaire Administratie Landmacht in werkt

Bekijk alle opleidingen Defensie

Omscholen of doorgroeien tot Officier Militaire Administratie Landmacht

Als je Officier Militaire Administratie Landmacht wilt worden vanuit een bestaande baan, dus je wilt omscholen of doorgroeien naar Officier Militaire Administratie Landmacht zijn de volgende zaken belangrijk:

Interesse en Motivatie Officier Militaire Administratie Landmacht

Om je werk goed te kunnen doen moet je het leuk vinden. Je moet jouw beroep inhoudelijk interessant vinden en het moet bij jouw motivatie passen. De inhoudelijke beschrijving van het beroep vind je bij Wat doet een Officier Militaire Administratie Landmacht?

Competenties en Vaardigheden Officier Militaire Administratie Landmacht

Naast de interesse is het belangrijk dat je de competenties hebt die een Officier Militaire Administratie Landmacht nodig heeft om succesvol te zijn. Sommige competenties zal je van nature hebben en andere hebben misschien training nodig? Hieronder vind je cursussen en trainingen voor de ontwikkeling van de competenties die een Officier Militaire Administratie Landmacht nodig heeft.

Competentiegerichte cursussen en trainingen voor de Officier Militaire Administratie Landmacht

Trainingen & cursussen Delegeren
Delegeren
Trainingen & cursussen Discipline
Discipline
Trainingen & cursussen Integriteit
Integriteit
Trainingen & cursussen Omgaan met details
Omgaan met details
Trainingen & cursussen Plannen en organiseren
Plannen en organiseren

Persoonlijkheid van een Officier Militaire Administratie Landmacht

Voor ieder beroep is het belangrijk dat het bij jou als persoon past. Hieronder vind je de twee belangrijkste persoontypen voor het beroep Officier Militaire Administratie Landmacht. Als Officier Militaire Administratie Landmacht wilt worden moet minimaal één van de persoonlijkheidstypen sterk bij je passen, het tweede persoonstype moet in ieder geval herkenning geven.

De persoonstypen Officier Militaire Administratie Landmacht:


zie volledige beschrijving persoonstype Officier Militaire Administratie Landmacht

Vakkennis voor een Officier Militaire Administratie Landmacht

Het is voor een Officier Militaire Administratie Landmacht ook erg handig en vaak ook vereist om de specifieke vakkennis en inhoud te snappen. Veel vakgerichte opleidingen tot Officier Militaire Administratie Landmacht zijn een combinatie van theoretische achtergrond en praktijkgerichte kennis en vaardigheden.

Online Trainingen & Opleidingen Officier Militaire Administratie Landmacht


Werkervaring Officier Militaire Administratie Landmacht

Het is voor een startend Officier Militaire Administratie Landmacht die net van school komt minder belangrijk dat ze de nodige ervaring heeft. Maar voor iemand die zich wil omscholen of doorgroeit tot Officier Militaire Administratie Landmacht is het cruciaal dat er wel relevante ervaring is. Dit kan ervaring zijn in een beroep dat overeenkomsten vertoont, zoals Financial Controller .

Iets anders leren?

Is Officier Militaire Administratie Landmacht het misschien toch niet voor je? Je kan via deze zoekbalk ruim 30.000 opleidingen, trainingen en cursussen vinden van zeker 1000 onderwerpen.
Netwerk Officier Militaire Administratie Landmacht

Met wie werkt een Officier Militaire Administratie Landmacht samen? 

Als Officier Militaire Administratie ben je werkzaam binnen een operationele eenheid of binnen een eenheid voor Audit en Controle. Binnen de operationele eenheden wordt in opdracht van de Leidinggevende Officieren een bedrijfsadministratie beheerd en gecontroleerd in samenwerking met de ondergeschikte Onderofficieren en manschappen. Contact met collega Officieren zal er zijn bij overleg tussen verschillende eenheden. Binnen de Audit en Controle wordt er gewerkt met collega Officieren, Onderofficieren en manschappen bij het adviseren van en assistentie verlenen aan eenheden.

De Officier Militaire Administratie komt in de regel niet in contact met vijand of burger buiten Defensie.


 • Leidinggevende Officier
 • Officier
 • Onderofficier
 • Reguliere Eenheden
Officier Militaire Administratie Landmacht


Organisaties waar een Officier Militaire Administratie Landmacht werkzaam is

Veel beroepen vind je vaak terug bij gelijksoortige bedrijven. Bekijk hieronder bij wat voor type organisatie een Officier Militaire Administratie Landmacht meestal werkt.

Waar werkt een Officier Militaire Administratie Landmacht?

Na afronding van de opleiding tot Officier Militaire Administratie via de wetenschappelijke opleiding wordt de Officier geplaatst bij een operationele eenheid. Dit betreffen de 11e Luchtmobiele Brigade in Schaarsbergen, de 13e en 43e Gemechaniseerde Brigades in Oirschot en Havelte, de 101 Gevechtssteunbrigade of de 1e Logistieke Brigade voor de FC en MC functies. De IC functies zijn in Schaarsbergen, Havelte en Oirschot, de Audit Dienst Defensie of het Centrale Betalingskantoor Defensie.

Na afronding van de verkorte opleiding wordt de Officier Militaire Administratie werkzaam binnen het Bureau Economie en Financiën binnen de sectie Controlling van de Landmacht.

Daarnaast is er de kans om op internationale oefening en uitzending gestuurd te worden. 

Meer weten over werken in de Administratief & Secretarieel?

Bekijk werken in Administratief & Secretarieel

Best beoordeelde werkgevers Officier Militaire Administratie Landmacht

Waar kun je het beste werken als Officier Militaire Administratie Landmacht? Hieronder vind je de best door de Officier Militaire Administratie Landmacht beoordeelde bedrijven, en/of die met de meeste vacatures.

Op dit moment zijn er geen bedrijven gevonden voor het beroep Officier Militaire Administratie Landmacht.

Competenties, Skills en Vaardigheden Officier Militaire Administratie Landmacht:

Voor ieder beroep heb je specifieke vaardigheden en kennis nodig, dat geldt ook voor een Officier Militaire Administratie Landmacht.

Welke competenties heeft een Officier Militaire Administratie Landmacht nodig?

Een Officier Militaire Administratie Landmacht heeft de volgende competenties nodig om zijn of haar beroep goed te kunnen uitoefenen.


Persoonstypen Officier Militaire Administratie Landmacht

De meeste beroepen passen alleen bij bepaalde persoonlijkheden. Bekijk welke persoonstypen volgens het enneagram er bij Officier Militaire Administratie Landmacht passen.

Wat voor persoonlijkheid heeft een Officier Militaire Administratie Landmacht nodig? 

De Officier Militaire Administratie heeft een zelfverzekerde, energieke, praktische, waarderende en accepterende persoonlijkheid (Succesvolle werker). Daarnaast is de Officier Militaire Administratie volhardend, analytisch, gevoelig en objectief. Hij kan goed met gegevens omgaan (Waarnemer).

De Officier gebruikt zijn sterke kanten bij het stroomlijnen van de financiële, personele en materiële kanten van de Koninklijke Landmacht.

Bekijk de persoonstypen voor Officier Militaire Administratie Landmacht


Succesvolle werker


Lees meer

Waarnemer


Lees meer

Interview met een Officier Militaire Administratie Landmacht

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.


Beoordeling van het beroep Officier Militaire Administratie Landmacht

Bekijk hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef jouw beoordeling of mening over het beroep Officier Militaire Administratie Landmacht

Functie inhoud:
Salaris en arbeidsvoorwaarden:
Doorgroeimogelijkheden:
Arbeidsmarktperspectief:
Bedankt voor uw feedback.

Solliciteren op de functie Officier Militaire Administratie Landmacht

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als Officier Militaire Administratie Landmacht dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor Officier Militaire Administratie Landmacht belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als Officier Militaire Administratie Landmacht. Bekijk dan onze tips.

Bekijk onze CV en sollicitatietips

Is het beroep Officier Militaire Administratie Landmacht iets voor je?

Zou je graag Officier Militaire Administratie Landmacht willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als Officier Militaire Administratie Landmacht bij jou past.

Doe de gratis beroepskeuzetest

Actuele blogposts


reacties op Officier Militaire Administratie Landmacht

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist

Het formulier kan nog niet worden verzonden omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.


Ga direct naar