Officier Cavalerie Landmacht Salaris, Taken, Vacatures, Opleiding, Toekomst & Skills

Wat doet een Officier Cavalerie Landmacht? Lees de functieomschrijving.

De Officier Cavalerie dient zich als leidinggevende representatief te gedragen zowel onder werktijd als daarbuiten. Zo moet hij een voorbeeld zijn voor zijn manschappen én voor de krijgsmacht op zichzelf.

De Officier Cavalerie geeft leiding aan vier Leopard A6 tanks en haar bemanning. Binnen dit peloton regelt de Officier Cavalerie de personele zaken, de logistiek, de inlichtingen en de veiligheid. Daarnaast is de Officier verantwoordelijk voor de militaire kanten van het peloton. De Officier dient door het gebruik van controles na te gaan of alle zaken veilig en volgens de regels gebeuren. Tevens regelt de Officier alle opleidingen en oefeningen binnen zijn peloton en dient de Officier Cavalerie ervoor te zorgen dat er binnen het peloton op basis van samenwerking en kameraadschap functioneert.

De Officier Cavalerie krijgt opdrachten van zijn leidinggevenden, maar heeft bij de uitvoering van zijn opdrachten met zijn peloton grote vrijheid in het uitvoeren van zijn taken. De uiteenlopende taken dienen in crisissituaties snel en nauwkeurig uitgevoerd te worden en om dit soepel te laten verlopen traint het peloton vaak op diverse scenario's. Zoals bij alle gevechtsfuncties van Defensie is er de mogelijkheid uitgezonden te worden naar een conflictgebied en zijn de werktijden vaak onregelmatig.

De Officier Cavalerie werkt doorgaans met zijn peloton samen binnen een opdracht voor een groter onderdeel van de krijgsmacht. Het is dan ook mogelijk samen te moeten werken met andere Cavalerie-, Infanterie- of zelfs andere krijgsmachtsonderdelen.

Wil je werken als Officier Cavalerie Landmacht?

Werk je al als Officier Cavalerie Landmacht en zoek je een nieuwe baan? Of wil je Officier Cavalerie Landmacht worden? Wil je het gemiddelde salaris weten? Op nationaleberoepengids.nl staat alles wat je nodig hebt. Hieronder vindt je de vacatures en de opleidingen voor Officier Cavalerie Landmacht, maar ook informatie over het salaris, de baankansen, de beste werkgevers en nog veel meer!

Bekijk de vacatures Bekijk de opleidingen Bekijk salarisinfo Vind de beste werkgevers

Alles over het beroep Officier Cavalerie Landmacht in één oogopslag

Sector:

Beroepsgroep:

Persoonstype:

Netwerk:

  • Officier
  • Militair
  • Burger

Opleidingsniveau:

Salarisindicatie:

  • Van €885 tot €3464

Baankans:

Aantal vacatures:

0

Aantal opleidingen:

Baankans

Huidige aantal vacatures

0


Salaris en Arbeidsvoorwaarden Officier Cavalerie Landmacht

Wat verdient een Officier Cavalerie Landmacht?

De Officier Cavalerie gaat direct verdienen wanneer hij begint aan de opleiding. Bij het begin van de opleiding heeft de gegadigde nog een lage rang en krijgt hij nog niet het volledige officiersloon betaald. Naarmate de opleiding vordert, en naarmate er een hogere rang wordt behaald, stijgt het loon mee. Bij de bepaling van het loon kan rekening worden gehouden met ervaring en leeftijd. Na anderhalf jaar heeft de Officier de rang van Tweede Luitenant behaald en verdient hij minimaal €2173.

Bovenop het salaris worden toeslagen toegekend bij onregelmatige diensten (uitzendingen, oefeningen). Tevens worden je opleiding, uniform en studieboeken betaald. Daarnaast is er sprake van geregelde gezondheidszorg, een reis- en onkostenvergoedingsregeling, zijn er gratis te gebruiken sportfaciliteiten en is er onder bepaalde voorwaarden een mogelijkheid om een rijbewijs te halen. Bovendien is er op kosten van de landmacht na afronding van de opleiding tot officier een studie te volgen naar keuze. Tot slot is er een ABP pensioen.

Salarisschaal Officier Cavalerie Landmacht

  • Maximaal
  • Gemiddeld
  • Minimaal
Bovenstaande bedragen zijn bruto maandsalarissen.

Vacatures Officier Cavalerie Landmacht

Er zijn geen vacatures aanwezig.

Arbeidsmarktperspectief en doorgroeimogelijkheden Officier Cavalerie Landmacht

Hoe goed is de toekomst voor de Officier Cavalerie Landmacht? 

Defensie krijgt de komende jaren te maken met een grote groep uittredende militairen en is daarom op zoek naar vervangers. Aan de andere kant moet er door de economische crisis bezuinigd worden, maar deze bezuinigingen zullen zoveel mogelijk buiten de gevechtseenheden plaats vinden.

Als Officier Cavalerie is er de mogelijkheid om bij te tekenen na afloop van een diensttijd. Samen met de Landmacht kan er vanaf je afronding van je opleiding tot Officier Cavalerie al worden gekeken naar een mogelijke stap hoger binnen de Cavalerie of naar bijvoorbeeld een andere functie binnen Defensie. Tevens zijn oud-militairen gewild bij privé ondernemeningen. Officieren kunnen bijvoorbeeld vaak in leidinggevende functies in het bedrijfsleven terecht komen na hun diensttijd.

Baankans Officier Cavalerie Landmacht

Powered by arbeidsmarktkansen.nl

Huidige aantal vacatures

0


Wil je weten wat jouw arbeidsmarktwaarde is?

Plaats nu je cv en kom erachter

Officier Cavalerie Landmacht worden: Opleidingen tot Officier Cavalerie Landmacht

Hoe word je een Officier Cavalerie Landmacht? 

Afhankelijk van de opleidingskeuze voor Officier Cavalerie (korte Officiersopleiding of Militair Wetenschappelijke opleiding aan de Koninklijke Militaire Academie in Breda) dient de Officier Cavalerie in spé in het bezit te zijn van minstens een HAVO diploma voor de korte Officiersopleiding en minstens een VWO diploma met minstens wiskunde A (bij de oude VWO diploma's) en wiskunde C, A/B bij de nieuwe diploma's. Tevens is het mogelijk om met een propedeuse van een relevante vooropleiding toe te treden tot de Militair Wetenschappelijke opleiding.

Voor de opleiding gelden nog enkele specifieke, fysieke eisen.

Zo mag de gegadigde niet langer zijn dan 1.90 meter en niet korter zijn dan 1.60 meter. Daarnaast is het niet toegestaan om een bril, maar wel om contactlenzen, te dragen. Ook moet de toekomstige Officier minimaal één diensttijd (voor kort model: vier jaar, voor lang model: zeven jaar) aan kunnen blijven voor hij 35 wordt.

De korte opleiding duurt anderhalf jaar en de lange opleiding duurt vier jaar. Tijdens de opleidingen worden theorie en praktijk afgewisseld en wordt er aan de hand van modules gewerkt. Zo bouwt de Officier Cavalerie zijn militaire kennis vanaf een laag niveau stapsgewijs op totdat hij op het niveau van de Officier zit.

De 0 beste opleidingen, cursussen en traningen tot Officier Cavalerie Landmacht

Meer opleidingen Officier Cavalerie Landmacht

Weet je nog niet of je Officier Cavalerie Landmacht wilt worden? Of wil je doorgroeien? Misschien is er wel een vervolgopleiding Officier Cavalerie Landmacht of specialisatie cursus te vinden.

Zoek in alle opleidingen, cursussen en trainingen


Netwerk Officier Cavalerie Landmacht

Met wie werkt een Officier Cavalerie Landmacht samen? 

De Officier Cavalerie werkt binnen zijn peloton samen met vier tankbemanningen waaraan hij leiding geeft. Buiten zijn peloton wordt er samengewerkt tussen verschillende pelotons onder leiding van hogere officieren, bijvoorbeeld een eskadronscommandant. Tevens kan er sprake zijn van samenwerking met andere krijgsmachtsonderdelen of zelfs buitenlandse krijgsmachten.

Naast de vriendschappelijke militaire contacten is er voor de Officier Cavalerie altijd een kans om in aanraking te komen met een der  vijandelijke troepen. Afhankelijk van de opdracht en situatie moet deze bijvoorbeeld uitgeschakeld worden. Tevens kunnen er contacten zijn met de burgerbevolking, welke door de Officier en zijn bemanning afhankelijk van de opdracht bijvoorbeeld beschermd dienen te worden.


  • Officier
  • Militair
  • Burger
Officier Cavalerie Landmacht


Organisaties waar een Officier Cavalerie Landmacht werkzaam is

Waar werkt een Officier Cavalerie Landmacht meestal? 

De Officier Cavalerie wordt na afronding van de opleiding geplaatst bij de 13e Gemechaniseerde Brigade in Oirschot of bij de 43e Gemechaniseerde Brigade in Havelte. Daarnaast neemt de Officier Cavalerie deel aan oefeningen en eventuele uitzendingen.

Meer weten over werken in de Beveiliging & Bewaking?

Bekijk werken in Beveiliging & Bewaking

Best beoordeelde werkgevers Officier Cavalerie Landmacht

Waar kun je het beste werken als Officier Cavalerie Landmacht? Hieronder vindt je de best door de Officier Cavalerie Landmacht beoordeelde bedrijven, en/of die met de meeste vacatures.

Op dit moment zijn er geen bedrijven gevonden voor het beroep Officier Cavalerie Landmacht.

Competenties, Skills en Vaardigheden Officier Cavalerie Landmacht:

Welke competenties heeft een een Officier Cavalerie Landmacht nodig? Hieronder vind je ze met de beschrijving ervan.


Persoonstypen Officier Cavalerie Landmacht

Wat voor persoonlijkheid heb je als Officier Cavalerie Landmacht nodig? 

De Officier Cavalerie heeft een loyale, zorgzame en vooral verantwoordelijke persoonlijkheid (Loyalist). Tevens is de Officier gezaghebbend, direct, energiek en vol zelfvertrouwen.  Deze eigenschappen helpen de Officier Cavalerie bij het adequaat en daadkrachtig uitvoeren van zijn taken (Baas).

Bekijk de persoonstypen voor Officier Cavalerie Landmacht


Baas


Lees meer

Loyalist


Lees meer

Interview met een Officier Cavalerie Landmacht

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.


Beoordeling van het beroep Officier Cavalerie Landmacht

Bekijk hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef jouw beoordeling of mening over het beroep Officier Cavalerie Landmacht

Functie inhoud:
Salaris en arbeidsvoorwaarden:
Doorgroeimogelijkheden:
Arbeidsmarktperspectief:
Bedankt voor uw feedback.

Solliciteren op de functie Officier Cavalerie Landmacht

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als Officier Cavalerie Landmacht dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor Officier Cavalerie Landmacht belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als Officier Cavalerie Landmacht. Bekijk dan onze tips.

Bekijk onze CV en sollicitatietips

Is het beroep Officier Cavalerie Landmacht iets voor je?

Zou je graag Officier Cavalerie Landmacht willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als Officier Cavalerie Landmacht bij jou past.

Doe de gratis beroepskeuzetest

Actuele blogposts


reacties op Officier Cavalerie Landmacht

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist

Het formulier kan nog niet worden verzonden omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.


Ga direct naar