Officier Logistiek Landmacht Salaris, Taken, Vacatures, Opleiding, Toekomst & Skills

Wat doet een Officier Logistiek Landmacht? Lees de functieomschrijving.

De Officier Logistiek (Bevoorrading en Transport) geeft leiding aan een logistiek peloton. Binnen dit peloton draagt de Officier zorg voor alle materiële, personele en logistieke zaken. Zo moet het werk- en denkniveau van de medewerkers op peil worden gehouden, het materieel gecontroleerd en dient er een goede verstandhouding te worden gekweekt binnen het team en moet er op worden toegezien dat de uitvoering  van de werkzaamheden zowel kwalitatief als kwantitatief aan de eisen voldoet.

De Officier Logistiek zorgt ervoor dat de gevechts(ondersteunende) eenheden van de Landmacht hun takenpakketten kunnen blijven uitvoeren. Zonder brandstof staan de tanks stil, zonder voedsel presteren de soldaten onder de maat en zonder munitie kan de vijand niet worden verslagen.

De Officier Logistiek geeft leiding aan zo'n 40 personen. Hij stuurt deze mensen aan en controleert de uitvoering van de taken. Op momenten dat de prestaties verslechteren, is het aan de Officier om dit te signaleren en tijdig in te grijpen. Naast de taken binnen het peloton is de Officier belast met het opstellen en afgeven van rapportages met betrekking tot het eigen materieel. Het takenpakket van de Officier beslaat dus niet alleen controle en uitvoering in de praktijk, maar ook organisatie en het afleggen van verantwoording 'achter het bureau'.

De werkzaamheden van de Officier Logistiek kunnen op alle mogelijke tijden plaats vinden, aangezien oorlogen niet worden gevoerd met een '9 tot 5' tijdsindeling. De Officier moet er rekening mee houden dat hij uitgezonden kan worden in het kader van internationale missies en oefeningen.

Wil je werken als Officier Logistiek Landmacht?

Werk je al als Officier Logistiek Landmacht en zoek je een nieuwe baan? Of wil je Officier Logistiek Landmacht worden? Wil je het gemiddelde salaris weten? Op nationaleberoepengids.nl staat alles wat je nodig hebt. Hieronder vindt je de vacatures en de opleidingen voor Officier Logistiek Landmacht, maar ook informatie over het salaris, de baankansen, de beste werkgevers en nog veel meer!

Bekijk de vacatures Bekijk de opleidingen Bekijk salarisinfo Vind de beste werkgevers

Alles over het beroep Officier Logistiek Landmacht in één oogopslag

Netwerk:

 • Officier
 • Onderofficieren
 • Gevechtsondersteunende eenheden
 • Burger

Opleidingsniveau:

Salarisindicatie:

 • Van €2173 tot €9502

Baankans:

Aantal vacatures:

0

Aantal opleidingen:

Baankans

Huidige aantal vacatures

0


Salaris en Arbeidsvoorwaarden Officier Logistiek Landmacht

Wat verdient een Officier Logistiek Landmacht?

De Officier Logistiek krijgt vanaf de start van de opleiding direct salaris. In het begin heeft de toekomstige Officier nog niet zijn uiteindelijke rang bereikt en krijgt hij dus nog niet het volledige loon betaald. Naarmate de opleiding echter vordert, zal de rang, en dus ook het loon, van de gegadigde stijgen. Wanneer het loon bepaald wordt, kan er rekening worden gehouden met ervaring en leeftijd. Het salaris ligt tussen de €2173 en €9502.

Bovenop het salaris worden toeslagen toegekend bij onregelmatige diensten (uitzendingen, oefeningen). Tevens worden je opleiding, uniform en studieboeken betaald. Daarnaast is er sprake van geregelde gezondheidszorg, een reis- en onkostenvergoedingsregeling, zijn er gratis te gebruiken sportfaciliteiten en is er onder bepaalde voorwaarden een mogelijkheid om een rijbewijs te halen. Bovendien is er op kosten (geheel of gedeeltelijk, afhankelijk van de opleiding) van de Landmacht na afronding van de opleiding tot Officier een studie te volgen naar keuze. Tot slot is er een ABP pensioen.

Salarisschaal Officier Logistiek Landmacht

 • Maximaal
 • Gemiddeld
 • Minimaal
Bovenstaande bedragen zijn bruto maandsalarissen.

Vacatures Officier Logistiek Landmacht

Er zijn geen vacatures aanwezig.

Arbeidsmarktperspectief en doorgroeimogelijkheden Officier Logistiek Landmacht

Hoe goed is de toekomst voor de Officier Logistiek Landmacht? 

Binnen de Landmacht is er de mogelijkheid om na afronding van een dienstperiode bij te tekenen voor eenzelfde functie of door te groeien naar hogere officiersfuncties.

Binnen Defensie is het mogelijk om werkzaam te worden voor een ander krijgsmachtsonderdeel of overkoepelend orgaan.

Buiten de krijgsmacht kan een oud-Officier werkzaam worden bij de overheid of binnen het bedrijfsleven. Hier kan gedacht worden aan bestuurlijke functies  binnen de transportsector.

Momenteel heeft de Landmacht nog vacatures openstaan voor de Officier Logistiek. Het is nog niet bekend of, en hoe hard, de logistiek van de landmacht getroffen zal worden door de komende bezuinigingen. Het is wel bekend dat defensie voortdurend te maken heeft met doorstroom binnen de functies, waardoor er in de toekomst ook Officieren Logistiek nodig zullen blijven.

Baankans Officier Logistiek Landmacht

Powered by arbeidsmarktkansen.nl

Huidige aantal vacatures

0


Wil je weten wat jouw arbeidsmarktwaarde is?

Plaats nu je cv en kom erachter

Officier Logistiek Landmacht worden: Opleidingen tot Officier Logistiek Landmacht

Hoe word je een Officier Logistiek Landmacht? 

Er zijn twee mogelijkheden om Officier Logistiek en Officier Logistiek Bevoorrading en Transport te worden. Ten eerste is er de verkorte Officiersopleiding van zo'n twee jaar. Ten tweede is er de Militair Wetenschappelijke Opleiding aan de Koninklijke Militaire Academie (KMA) in Breda die vier en een half jaar duurt.

Om toegelaten te worden tot de verkorte opleiding dient de gegadigde minimaal in het bezit te zijn van een HAVO diploma (alle richtingen) of een HBO diploma (bi voorkeur 'Transport en Logistiek'). Voor de lange opleiding geldt een minimum eis van een VWO diploma (alle richtingen) met minstens Wiskunde C of A/B. Een relevante HBO of WO opleiding, beoordeeld door de opleidingscommissie, wordt ook toegestaan.

De minimale lengte van de gegadigde dient 1.55 meter te zijn. Het is toegestaan brillen of lenzen te dragen. Wel wordt er een maximale intreedleeftijd aangehouden: voor de Officier Logistiek geldt dat de diensttijd voor het 35e levensjaar uitgezeten moet worden.

De korte opleiding bestaat uit een Algemene Luitenants Opleiding (ALO) van anderhalf jaar, afgesloten met een vaktechnische opleiding van een hal. De lange opleiding bestaat uit een half jaar ALO, drie jaar studie aan de KMA, weer een half jaar ALO, afgesloten met een half jaar vaktechnische opleiding.

Na afronding van de opleiding geldt er een verplichte dienstperiode van minimaal vier jaar voor de Officieren die de verkorte opleiding hebben gevolgd en van zeven jaar voor de wetenschappelijke opleiding.

De 0 beste opleidingen, cursussen en traningen tot Officier Logistiek Landmacht

Meer opleidingen Officier Logistiek Landmacht

Weet je nog niet of je Officier Logistiek Landmacht wilt worden? Of wil je doorgroeien? Misschien is er wel een vervolgopleiding Officier Logistiek Landmacht of specialisatie cursus te vinden.

Zoek in alle opleidingen, cursussen en trainingen


Netwerk Officier Logistiek Landmacht

Met wie werkt een Officier Logistiek Landmacht samen? 

Binnen de organisatie van de Landmacht worden er opdrachten uitgevoerd, gegeven door Leidinggevende Officieren, in samenwerking met het team waaraan de Officier Logistiek leiding geeft. Buiten de eigen eenheid zal er contact zijn met Gevechtsondersteunende eenheden om ervoor te zorgen dat de operationele eenheden van de Landmacht hun werk kunnen blijven uitoefenen.

Als Officier Logistiek kom je in de regel niet in contact met 'de burger' of met 'de vijand'. Bij uitzendingen of bezoeken aan de eenheid bestaat er echter altijd een kans op contact met bezoekers of zelfs met de vijand. Immers is 'de logistiek' een voornaam doelwit om de organisatie van een leger lam te leggen.


 • Officier
 • Onderofficieren
 • Gevechtsondersteunende eenheden
 • Burger
Officier Logistiek Landmacht


Organisaties waar een Officier Logistiek Landmacht werkzaam is

Waar werkt een Officier Logistiek Landmacht meestal? 

Na afronding van de opleiding wordt de Officier Logistiek geplaatst bij een van de landmachtsonderdelen in Nederland. Met dit onderdeel wordt er deelgenomen aan (internationale) oefeningen en uitzendingen.

Meer weten over werken in de Logistiek, Transport & Inkoop?

Bekijk werken in Logistiek, Transport & Inkoop

Best beoordeelde werkgevers Officier Logistiek Landmacht

Waar kun je het beste werken als Officier Logistiek Landmacht? Hieronder vindt je de best door de Officier Logistiek Landmacht beoordeelde bedrijven, en/of die met de meeste vacatures.

Op dit moment zijn er geen bedrijven gevonden voor het beroep Officier Logistiek Landmacht.

Competenties, Skills en Vaardigheden Officier Logistiek Landmacht:

Welke competenties heeft een een Officier Logistiek Landmacht nodig? Hieronder vind je ze met de beschrijving ervan.


Persoonstypen Officier Logistiek Landmacht

Wat voor persoonlijkheid heb je als Officier Logistiek Landmacht nodig? 

De Officier Logistiek is een scherpzinnige, objectieve, gevoelige en analytische persoonlijkheid, die goed overzicht weet te bewaren (Waarnemer). Ook is hij volhardend, ijverig, zelfverzekerd, energieke en praktisch. Hij werkt erg resultaatgericht (Succesvolle werker).

Dankzij deze persoonlijkheidskenmerken weet de Officier de olie te zijn die de machine van de Koninklijke Landmacht draaiende houdt.

Bekijk de persoonstypen voor Officier Logistiek Landmacht


Succesvolle werker


Lees meer

Waarnemer


Lees meer

Interview met een Officier Logistiek Landmacht

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.


Beoordeling van het beroep Officier Logistiek Landmacht

Bekijk hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef jouw beoordeling of mening over het beroep Officier Logistiek Landmacht

Functie inhoud:
Salaris en arbeidsvoorwaarden:
Doorgroeimogelijkheden:
Arbeidsmarktperspectief:
Bedankt voor uw feedback.

Solliciteren op de functie Officier Logistiek Landmacht

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als Officier Logistiek Landmacht dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor Officier Logistiek Landmacht belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als Officier Logistiek Landmacht. Bekijk dan onze tips.

Bekijk onze CV en sollicitatietips

Is het beroep Officier Logistiek Landmacht iets voor je?

Zou je graag Officier Logistiek Landmacht willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als Officier Logistiek Landmacht bij jou past.

Doe de gratis beroepskeuzetest

Actuele blogposts


reacties op Officier Logistiek Landmacht

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist

Het formulier kan nog niet worden verzonden omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.


Ga direct naar