Officier Inlichtingen & Veiligheid Luchtmacht Salaris, Taken, Vacatures, Opleiding, Toekomst & Skills

Wat doet een Officier Inlichtingen & Veiligheid Luchtmacht? Lees de functieomschrijving.

De Officier Inlichtingen & Veiligheid heeft na afronding van de opleiding twee carrièremogelijkheden. Ten eerste is er de functie 'Medewerker Bureau Inlichtingen & Veiligheid'. De andere mogelijkheid is als 'Officier Intell' bij een operationeel, vliegend squadron aan de slag te gaan. De Officier is belast met het vergaren van informatie over de niet-NAVO EU-bondgenoten van Nederland. Zo moet de Officier op de hoogte zijn van het materieel en actuele troepenverplaatsingen van deze landen.

De Officier werkt vaak met zeer geheime informatie en moet dus in staat zijn gedisciplineerd, analytisch en precies te werken onder grote druk, terwijl hij niets mag blootgeven over zijn werk aan zijn naaste omgeving.

De Officier op het Bureau Inlichtingen en Veiligheid heeft grotendeels een kantoorbaan. Deze Officier is belast met aanvragen van antecedentenonderzoeken, de archivering van geheime stukken, het beschikbaar stellen van onderdeelspassen aan nieuw personeel, toezicht houden op de archivering, beoordeling van rapporten en adviesverlening aan de commandant met betrekking tot de veiligheidssituatie. Deze Officier heeft regelmatige werktijden.

De Intell Officier van een squadron is (mede)verantwoordelijk voor alle vluchten. Hij dient informatie te verlenen aan de Vlieger met betrekking tot het doel, de te verwachten obstakels en vijandelijke verplaastingen, posities en luchtverdedingssystemen. Op het moment dat er oefeningen of crisissituaties zijn, wordt er ook informatie met betrekking tot de politieke situatie verlangd. Na afronding van een vlucht wordt de Vlieger gedebriefd door de Intell Officier. Deze Officier heeft onregelmatige werktijden.

De Officier Inlichtingen & Veiligheid dient zich representatief te gedragen tegenover zijn eenheid en de gehele de krijgsmacht. Door de grote verantwoordelijkheid die de Inlichtingen Officier draagt, moet de hij in staat zijn zich goed te concentreren en informatie tot in detail te analyseren. Bovendien moet hij de waarde van de informatie juist weten te beoordelen.

Wil je werken als Officier Inlichtingen & Veiligheid Luchtmacht?

Werk je al als Officier Inlichtingen & Veiligheid Luchtmacht en zoek je een nieuwe baan? Of wil je Officier Inlichtingen & Veiligheid Luchtmacht worden? Wil je het gemiddelde salaris weten? Op nationaleberoepengids.nl staat alles wat je nodig hebt. Hieronder vindt je de vacatures en de opleidingen voor Officier Inlichtingen & Veiligheid Luchtmacht, maar ook informatie over het salaris, de baankansen, de beste werkgevers en nog veel meer!

Bekijk de vacatures Bekijk de opleidingen Bekijk salarisinfo Vind de beste werkgevers

Alles over het beroep Officier Inlichtingen & Veiligheid Luchtmacht in één oogopslag

Beroepsgroep:

Persoonstype:

Netwerk:

 • Vlieger
 • Onderofficier Inlichtingen & Veiligheid
 • Officier Inlichtingen & Veiligheid
 • Leidinggevende Officieren

Opleidingsniveau:

Salarisindicatie:

 • Van €2173 tot €5073

Baankans:

Aantal vacatures:

0

Aantal opleidingen:

Baankans

Huidige aantal vacatures

0


Salaris en Arbeidsvoorwaarden Officier Inlichtingen & Veiligheid Luchtmacht

Wat verdient een Officier Inlichtingen & Veiligheid Luchtmacht?

De Officier Inlichtingen & Veiligheid krijgt direct na aanvang van de opleiding loon betaald. Bij het begin van de opleiding heeft de Officier Inlichtingen & Veiligheid in spé nog een lage rang en krijgt hij naar die rang betaald. Naarmate de opleiding vordert, en naarmate er een hogere rang wordt behaald, stijgt het loon mee. Bij de bepaling van het loon kan rekening worden gehouden met ervaring en leeftijd.

Bovenop het salaris worden toeslagen toegekend bij onregelmatige diensten (uitzendingen, oefeningen). Tevens worden de opleiding, het uniform en de studieboeken betaald. Daarnaast is er sprake van geregelde gezondheidszorg, een reis- en onkostenvergoedingsregeling en zijn er gratis te gebruiken sportfaciliteiten. Bovendien is er op kosten van de Luchtmacht na afronding van de opleiding tot Officier Inlichtingen & Veiligheid een studie te volgen naar keuze. Na afronding van de opleiding kan tegen vergoeding gebruikt gemaakt worden van defensiefaciliteiten als de reistijd tussen huis en werk te lang is om dagelijks op en neer te reizen. Tot slot is er een ABP pensioen.

Salarisschaal Officier Inlichtingen & Veiligheid Luchtmacht

 • Maximaal
 • Gemiddeld
 • Minimaal
Bovenstaande bedragen zijn bruto maandsalarissen.

Vacatures Officier Inlichtingen & Veiligheid Luchtmacht

Er zijn geen vacatures aanwezig.

Arbeidsmarktperspectief en doorgroeimogelijkheden Officier Inlichtingen & Veiligheid Luchtmacht

Hoe goed is de toekomst voor de Officier Inlichtingen & Veiligheid Luchtmacht? 

Binnen de organisatie van de Koninklijke Luchtmacht is er de mogelijkheid om na afronding van de dienstperiode bij te tekenen voor dezelfde functie, maar de Officier kan ook doorgroeien naar hogere Officiersfuncties. Bij deze functies komt grotere verantwoordelijkheid kijken. Tevens is het mogelijk om een andere functie binnen de krijgsmacht te vervullen. Zo zou de Officier Inlichtingen & Veiligheid bijvoorbeeld voor de MIVD kunnen gaan werken.

Buiten Defensie is het voor de officier mogelijk om leidinggevende functies te bekleden bij de overheid en binnen het bedrijfsleven. Daarnaast zou de Officier bijvoorbeeld voor de AIVD kunnen gaan werken.

Momenteel heeft de Luchtmacht geen vacatures openstaan voor Officier Inlichtingen & Veiligheid. Wel is het mogelijk om gegevens achter te laten, zodat de Koninklijke Luchtmacht contact opneemt als er weer vacatures vrijkomen.

Baankans Officier Inlichtingen & Veiligheid Luchtmacht

Powered by arbeidsmarktkansen.nl

Huidige aantal vacatures

0


Wil je weten wat jouw arbeidsmarktwaarde is?

Plaats nu je cv en kom erachter

Officier Inlichtingen & Veiligheid Luchtmacht worden: Opleidingen tot Officier Inlichtingen & Veiligheid Luchtmacht

Hoe word je een Officier Inlichtingen & Veiligheid Luchtmacht? 

Er zijn twee manieren om Officier Inlichtingen & Veiligheid te worden. De eerste mogelijkheid is een anderhalf tot twee jaar durende verkorte Officiersopleiding. De tweede mogelijkheid is een Militair Wetenschappelijke Opleiding van ca. vier en een half jaar aan de Koninklijke Militaire Academie in Breda. Bij de korte opleiding is er een dienverplichting van vier jaar, bij de lange is er een dienverplichting van zeven jaar na afronding van de opleiding.

Om toegelaten te worden tot de Militair Wetenschappelijke Opleiding dient de Officier Inlichtingen & Veiligheid in spé in het bezit te zijn van minimaal een VWO diploma met minimaal een 5 voor Engels, Nederlands en Wiskunde A1,2 of hoger of een HBO/WO-propedeuse met minimaal 80 studie-uren wiskunde. Met buitenlandse diploma's dient er een vergelijkbaar diploma mét een Nederlands als Tweede Taal niveau 2 diploma te zijn behaald. De gegadigde mag maximaal 23 zijn op de dag dat de opleiding begint. Soms is het in overleg met de Luchtmacht mogelijk om boven de 23 jaar toegelaten te worden.

Om deel te mogen nemen aan de verkorte Officiersopleiding dient de toekomstige Officier minimaal in het bezit te zijn van een HAVO of VWO diploma met een 5 voor de eerder genoemde vakken, een overgangsrapport van VWO 5 naar VWO 6 met minimaal een 5 voor de genoemde vakken, een MBO niveau-4 diploma mét afgelegd examen in Nederlands, Engels en Wiskunde (ook hier geldt: minstens een 5). De Officier in spé mag maximaal 29 zijn op de dag dat de opleiding begint. Soms is het in overleg met de Luchtmacht mogelijk om boven de 29 jaar toegelaten te worden.

De 0 beste opleidingen, cursussen en traningen tot Officier Inlichtingen & Veiligheid Luchtmacht

Meer opleidingen Officier Inlichtingen & Veiligheid Luchtmacht

Weet je nog niet of je Officier Inlichtingen & Veiligheid Luchtmacht wilt worden? Of wil je doorgroeien? Misschien is er wel een vervolgopleiding Officier Inlichtingen & Veiligheid Luchtmacht of specialisatie cursus te vinden.

Zoek in alle opleidingen, cursussen en trainingen


Netwerk Officier Inlichtingen & Veiligheid Luchtmacht

Met wie werkt een Officier Inlichtingen & Veiligheid Luchtmacht samen? 

Intern: De Officier Inlichtingen & Veiligheid vergaart inlichtingen over doelen en obstakels die van belang zijn voor de Vliegers. De Officier licht de Vliegers in zodat zij hun vluchten zo veilig mogelijk kunnen uitvoeren. Tijdens de werkzaamheden, opgedragen door de leidinggevenden, werkt de Officier samen met zijn ondergeschikten.

De Officier Inlichtingen & Veiligheid komt verder in contact met 'de burger' en met 'niet-NAVO EU-leden' tijdens het verzamelen van de relevante informatie.


 • Vlieger
 • Onderofficier Inlichtingen & Veiligheid
 • Officier Inlichtingen & Veiligheid
 • Leidinggevende Officieren
Officier Inlichtingen & Veiligheid Luchtmacht


Organisaties waar een Officier Inlichtingen & Veiligheid Luchtmacht werkzaam is

Waar werkt een Officier Inlichtingen & Veiligheid Luchtmacht meestal? 

Na afronding van de opleiding tot Officier Inlichtingen & Veiligheid word je werkzaam op een 'Bureau Inlichtingen en Veiligheid' of als 'Intell Officier' bij een operationeel squadron.

De Officier kan geplaatst worden op verschillende luchtmachtbases.

Tevens is er kans op een internationale uitzending.

Meer weten over werken in de Beveiliging & Bewaking?

Bekijk werken in Beveiliging & Bewaking

Best beoordeelde werkgevers Officier Inlichtingen & Veiligheid Luchtmacht

Waar kun je het beste werken als Officier Inlichtingen & Veiligheid Luchtmacht? Hieronder vindt je de best door de Officier Inlichtingen & Veiligheid Luchtmacht beoordeelde bedrijven, en/of die met de meeste vacatures.

Op dit moment zijn er geen bedrijven gevonden voor het beroep Officier Inlichtingen & Veiligheid Luchtmacht.

Competenties, Skills en Vaardigheden Officier Inlichtingen & Veiligheid Luchtmacht:

Welke competenties heeft een een Officier Inlichtingen & Veiligheid Luchtmacht nodig? Hieronder vind je ze met de beschrijving ervan.


Persoonstypen Officier Inlichtingen & Veiligheid Luchtmacht

Wat voor persoonlijkheid heb je als Officier Inlichtingen & Veiligheid Luchtmacht nodig? 

De Officier Inlichtingen & Veiligheid heeft een directe, gezaghebbende, energieke, loyale persoonlijkheid. Ook kan deze Officier soms dominant en sceptisch overkomen (Baas). Daarnaast is hijr zelfverzekerd, ijverig, gedreven en praktisch. Daar staat tegenover dat hij soms ijdel en prestatiegericht kan overkomen (Succesvolle werker).

Bekijk de persoonstypen voor Officier Inlichtingen & Veiligheid Luchtmacht


Baas


Lees meer

Succesvolle werker


Lees meer

Interview met een Officier Inlichtingen & Veiligheid Luchtmacht

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.


Beoordeling van het beroep Officier Inlichtingen & Veiligheid Luchtmacht

Bekijk hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef jouw beoordeling of mening over het beroep Officier Inlichtingen & Veiligheid Luchtmacht

Functie inhoud:
Salaris en arbeidsvoorwaarden:
Doorgroeimogelijkheden:
Arbeidsmarktperspectief:
Bedankt voor uw feedback.

Solliciteren op de functie Officier Inlichtingen & Veiligheid Luchtmacht

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als Officier Inlichtingen & Veiligheid Luchtmacht dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor Officier Inlichtingen & Veiligheid Luchtmacht belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als Officier Inlichtingen & Veiligheid Luchtmacht. Bekijk dan onze tips.

Bekijk onze CV en sollicitatietips

Is het beroep Officier Inlichtingen & Veiligheid Luchtmacht iets voor je?

Zou je graag Officier Inlichtingen & Veiligheid Luchtmacht willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als Officier Inlichtingen & Veiligheid Luchtmacht bij jou past.

Doe de gratis beroepskeuzetest

Actuele blogposts


reacties op Officier Inlichtingen & Veiligheid Luchtmacht

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist

Het formulier kan nog niet worden verzonden omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.


Ga direct naar