Officier Technische Dienst Salaris, Taken, Vacatures, Opleiding, Toekomst & Skills

Wat doet een Officier Technische Dienst? Lees de functieomschrijving.

Vind het antwoord op al jouw vragen over het beroep officier technische dienst. De functieomschrijving, over het loon, de baankans en hoe je officier technische dienst wordt.

 

Wat is een Officier Technische Dienst?

De Officier Technische Dienst geeft leiding aan een herstelpeloton van zo'n 20 personen. Binnen dit peloton is hij verantwoordelijk voor alle personele, logistieke en materiële zaken. De Officier dient bovendien zorg te dragen voor de opleiding van zijn ondergeschikten en voor de organisatie en uitvoering van de taken van het peloton.

Het Herstelpeloton houdt zich bezig met het uitvoeren van onderhoudswerkzaamheden en het bergen van materieel van de aan de eenheid toegewezen landmachtsonderdelen. Het materieel waarmee het herstelpeloton te maken krijgt varieert van tanks en geschut tot wapensystemen en rupsvoertuigen. Daarnaast zorgt het herstelpeloton voor de aanlevering van (onderdelen van) materieel bij de aangewezen eenheden.

Om het werkniveau van de manschappen op peil te houden, dient de Officier Technische Dienst oefeningen te organiseren en uit te voeren. Tevens moet de Officier controleren of alle werknemers naar behoren functioneren en hen zo nodig wijzen op verbeterpunten. De Officier werkt hiervoor binnen een kader van standaardeisen met betrekking tot de kwaliteit van de werkzaamheden.

Naast de activiteiten binnen het herstelpeloton, is de Officier werkzaam als adviseur over het materieel binnen de staf van de aangewezen eenheden.

De Officier Technische Dienst krijgt te maken met onregelmatige werktijden, aangezien de operationele eenheden van de Landmacht op alle mogelijke momenten te maken kunnen krijgen met een defect dat verholpen moet worden. Bovendien dient de Officier Technische Dienst er rekening mee te houden dat hij uitgezonden kan worden op internationale missies en oefeningen.Wil je werken als Officier Technische Dienst?

Werk je al als Officier Technische Dienst en zoek je een nieuwe baan? Of wil je Officier Technische Dienst worden? Wil je het gemiddelde salaris weten? Op nationaleberoepengids.nl staat alles wat je nodig hebt. Hieronder vind je de vacatures en de opleidingen voor Officier Technische Dienst, maar ook informatie over het salaris, de baankansen, de beste werkgevers en nog veel meer!


Alles over het beroep Officier Technische Dienst in één oogopslag

Sector:

Netwerk:

 • Leidinggevende Officier
 • Onderofficieren
 • Gevechtseenheden
 • Gevechtsondersteunende eenheden

Opleidingsniveau:

Salarisindicatie:

 • Van €2173 tot €9502

Baankans:

Aantal vacatures:

Aantal opleidingen:

Baankans

Huidige aantal vacatures

4


Salaris en Arbeidsvoorwaarden Officier Technische Dienst

Wat verdient een Officier Technische Dienst?

De Officier Technische Dienst begint vanaf de start van de opleiding direct met het verdienen van loon. In het begin heeft de toekomstige Officier nog een lagere rang en krijgt hij naar deze rang betaald. Naarmate de opleiding echter vordert, zal de rang, en dus ook het loon, van de gegadigde stijgen. Wanneer het loon bepaald wordt kan er rekening worden gehouden met ervaring en leeftijd. Het salaris ligt tussen de €2173 en €9502.

Bovenop het salaris worden toeslagen toegekend bij onregelmatige diensten (uitzendingen, oefeningen). Tevens worden je opleiding, uniform en studieboeken betaald. Daarnaast is er sprake van geregelde collectieve zorgverzekering, een reis- en onkostenvergoedingsregeling, zijn er gratis te gebruiken sportfaciliteiten en is er onder bepaalde voorwaarden een mogelijkheid om een rijbewijs te halen. Bovendien is er op kosten (geheel of gedeeltelijk, afhankelijk van de opleiding) van de Landmacht na afronding van de opleiding tot Officier Technische Dienst een studie te volgen naar keuze. Tot slot is er een ABP pensioen.

Salarisschaal Officier Technische Dienst

 • Maximaal
 • Gemiddeld
 • Minimaal
Bovenstaande bedragen zijn bruto maandsalarissen.Vacatures Officier Technische Dienst

Op zoek naar een nieuwe baan als Officier Technische Dienst? Samen met onze vacature partners bieden wij je een groot aanbod aan actuele vacatures voor Officier Technische Dienst. Wanneer je hieronder een voor jou geschikte vacature vindt zal je doorklikken naar onze vacaturepartner.

De top 5 Officier Technische Dienst vacatures

Onderofficier Technische Dienst Onderzeedienst
Ministerie van Defensie
Wil je werken met geavanceerde apparatuur? En wil je wat van de wereld zien? Onze technische specialisten van de Technische Dienst zorgen dat alle Sensoren, Wapens, Commandosystemen (SEWACO) en Platformsystemen …
Onderofficier Technische Dienst Onderzeedienst
Ministerie van Defensie
Wil je werken met geavanceerde apparatuur? En wil je wat van de wereld zien? Onze technische specialisten van de Technische Dienst zorgen dat alle Sensoren, Wapens, Commandosystemen (SEWACO) en Platformsystemen …
Onderofficier Technische Dienst
Ministerie van Defensie
Dit ga je doenWil je werken met geavanceerde apparatuur? En wil je wat van de wereld zien? Onze technische specialisten van de Technische Dienst zorgen dat alle Sensoren, Wapens, …
Onderofficier Technische Dienst
Ministerie van Defensie
Dit ga je doen Wil je werken met geavanceerde apparatuur? En wil je wat van de wereld zien? Onze technische specialisten van de Technische Dienst zorgen dat alle Sensoren, Wapens, …

Arbeidsmarktperspectief en doorgroeimogelijkheden Officier Technische Dienst

Wat is de toekomst van Officier Technische Dienst?

Binnen de Landmacht is er de mogelijkheid om bij te tekenen voor eenzelfde functie na afronding van de dienstperiode. Tevens is het mogelijk om door te groeien naar hogere leidinggevende functies binnen de Landmacht. Binnen de krijgsmacht is het mogelijk om voor een ander krijgsmachtsonderdeel te gaan werken, indien posities vacant zijn.

Buiten de krijgsmacht kunnen oud-Officieren werkzaam worden binnen het bedrijfsleven of bij de overheid in leidinggevende functies. Voor Technici valt hierbij te denken aan 'de offshore' of de technische industrie.

Momenteel heeft de Landmacht nog vacatures open staan voor Officier Technische Dienst. Door de doorloop binnen de functies van de Landmacht zullen er in de toekomst Officieren nodig blijven voor de Technische Dienst.

Baankans Officier Technische Dienst

Powered by arbeidsmarktkansen.nl

Huidige aantal vacatures

4


Wil je weten wat jouw arbeidsmarktwaarde is?

Plaats nu je cv en kom erachter

Officier Technische Dienst worden: Opleidingen tot Officier Technische Dienst

Wil je officier technische dienst worden? Hieronder vind je de eisen, het ontwikkelingspad en de opleidingen.

Hoe word je een Officier Technische Dienst? 

Om Officier Technische Dienst te worden bij de Landmacht dient de gegadigde een verkorte Officiersopleiding van anderhalf jaar of een Militair Wetenschappelijke Opleiding van vier en een half jaar te volgen.

Om toegelaten te worden boor de verkorte opleiding tot Officier Technische Dienst dient men minimaal in het bezit te zijn van een technisch HBO diploma of een HAVO diploma met N&G of N&T. Een oud diploma met Wiskunde B en Natuurkunde wordt ook geaccepteerd. Voor de lange opleiding geldt een minimumeis van een VWO diploma met de profielen N&T (met Wiskunde B/D), N&G (met Wiskunde A/B en Natuurkunde) of een oud diploma met Wiskunde A/B en natuurkunde. Tevens wordt een relevante HBO of WO propedeuse voldoende geacht.

De toekomstige Officier dienst minimaal 1.55 meter lang te zijn en mag een bril of contactlenzen dragen.

De verkorte opleiding bestaat uit een Algemene Luitenants Opleiding (AMO) en een vaktechnische opleiding. De lange opleiding bestaat uit een ALO, driejarige wetenschappelijke studie, een tweede ALO en een vaktechnische opleiding.

Na afronding van de opleiding geldt er een dienverplichting. Bij de lange opleiding is dit minimaal zeven jaar, bij de korte minimaal ver jaar.

Opleidingen, cursussen en trainingen tot Officier Technische Dienst

Er zijn geen opleidingen Officier Technische Dienst aanwezig. Je kan wel verder kijken naar de opleidingen van de sector waar een Officier Technische Dienst in werkt

Bekijk alle opleidingen Defensie


Netwerk Officier Technische Dienst

Met wie werkt een Officier Technische Dienst samen? 

Binnen het herstelpeloton geeft de Officier Technische Dienst leiding aan de ondergeschikte Onderofficieren en Manschappen om te zorgen dat de Gevechts-  en Gevechtsondersteunende eenheden operationeel kunnen blijven. Tevens zal er contact worden onderhouden met hogere Officieren van de Technische Dienst en van de Landmacht an sich. (Dit contact zal adviserend zijn, met betrekking tot de staat van het materieel.)

In de regel zal de Officier Technische Dienst geen contact hebben met 'externen'.


 • Leidinggevende Officier
 • Onderofficieren
 • Gevechtseenheden
 • Gevechtsondersteunende eenheden
Officier Technische Dienst


Organisaties waar een Officier Technische Dienst werkzaam is

Veel beroepen vind je vaak terug bij gelijksoortige bedrijven. Bekijk hieronder bij wat voor type organisatie een Officier Technische Dienst meestal werkt.

Waar werkt een Officier Technische Dienst?

Na afronding van de Opleiding tot Officier Technische Dienst wordt de Officier geplaatst bij een onderdeel van de landmacht in Nederland. Met dit onderdeel wordt deelgenomen aan oefeningen en uitzendingen.

Meer weten over werken in de Beveiliging & Bewaking?

Bekijk werken in Beveiliging & Bewaking

Best beoordeelde werkgevers Officier Technische Dienst

Waar kun je het beste werken als Officier Technische Dienst? Hieronder vind je de best door de Officier Technische Dienst beoordeelde bedrijven, en/of die met de meeste vacatures.

Op dit moment zijn er geen bedrijven gevonden voor het beroep Officier Technische Dienst.

Competenties, Skills en Vaardigheden Officier Technische Dienst:

Voor ieder beroep heb je specifieke vaardigheden en kennis nodig, dat geldt ook voor een Officier Technische Dienst.

Welke competenties heeft een Officier Technische Dienst nodig?

Een Officier Technische Dienst heeft de volgende competenties nodig om zijn of haar beroep goed te kunnen uitoefenen.


Persoonstypen Officier Technische Dienst

De meeste beroepen passen alleen bij bepaalde persoonlijkheden. Bekijk welke persoonstypen volgens het enneagram er bij Officier Technische Dienst passen.

Wat voor persoonlijkheid heeft een Officier Technische Dienst nodig? 

De Officier Technische Dienst is een loyale, zorgzame, medelevende, verantwoordelijke, open en eerlijke persoonlijkheid die altijd zijn best zal doen zijn werk goed uit te voeren (Loyalist). Daarnaast is de Officier ijverig gedreven en energiek, waardoor hij zijn ondergeschikten goed weet te motiveren en mobiliseren (Succesvolle werker).

De Officier Technische Dienst in staat om onder allerlei omstandigheden zijn team aan te sporen op adequate wijze technische hulp te verlenen.

Bekijk de persoonstypen voor Officier Technische Dienst


Loyalist


Lees meer

Succesvolle werker


Lees meer

Interview met een Officier Technische Dienst

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.


Beoordeling van het beroep Officier Technische Dienst

Bekijk hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef jouw beoordeling of mening over het beroep Officier Technische Dienst

Functie inhoud:
Salaris en arbeidsvoorwaarden:
Doorgroeimogelijkheden:
Arbeidsmarktperspectief:
Bedankt voor uw feedback.

Solliciteren op de functie Officier Technische Dienst

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als Officier Technische Dienst dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor Officier Technische Dienst belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als Officier Technische Dienst. Bekijk dan onze tips.

Bekijk onze CV en sollicitatietips

Is het beroep Officier Technische Dienst iets voor je?

Zou je graag Officier Technische Dienst willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als Officier Technische Dienst bij jou past.

Doe de gratis beroepskeuzetest

Actuele blogposts


reacties op Officier Technische Dienst

gibaldrijn

nee grapje ik vind het een goed werkstuk om het zo te zeggen. alleen zitter er hier en daar wel wat typefoutjes in. maar toch superbedankt!

gibaldrijn

nee grapje ik vind het een goed werkstuk om het zo te zeggen. alleen zitter er hier en daar wel wat typefoutjes in. maar toch superbedankt!

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist

Het formulier kan nog niet worden verzonden omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.


Ga direct naar