Officier Cavalerie Verkenning Landmacht Salaris, Taken, Vacatures, Opleiding, Toekomst & Skills

Wat doet een Officier Cavalerie Verkenning Landmacht? Lees de functieomschrijving.

De Officier Cavalerie Verkenning dient zich, net zoals alle militairen en overheidsfunctionarissen, representatief te gedragen. Enerzijds moet hij het goede voorbeeld geven voor het peloton, anderzijds moet er een maatschappelijke verantwoordelijke afspiegeling van de krijgsmacht getoond worden.  De Officier geeft leiding aan een team van zo'n 20 personen en 7 fennek-pantserwielvoertuigen. Binnen het peloton worden door de Officier Verkenning zaken omtrent de veiligheid, inlichtingen, logistiek en personeel geregeld.

Met zijn peloton neemt de Officier Verkenning deel aan verkennings-, beveiligings- of bewakingsacties in brigadeverband. Binnen het peloton houdt de Officier Verkenning samen met zijn plaatsvervanger controle over het materieel en de oefeningen en opleidingen van de pelotonsleden. De oefeningen en opleidingen worden bovendien door de Officier Cavalerie Verkenning samengesteld in samenwerking met zijn plaatsvervanger. Zowel binnen de oefeningen die dienen om 'het echte werk' soepel, vlot en precies te laten verlopen, als binnen de 'operationele' taken heeft de Officier veel vrijheid in de uitvoering van zijn opdrachten. Ook neemt hij deel aan besprekingen en vergaderingen. De functie van Officier Verkenning heeft dus niet alleen een operationele taak, maar ook een organisatorische 'papieren' kant.

Als Verkenningseenheid ondersteun je reguliere eenheden van Infanterie en Cavalerie bij gevechtsacties. Als 'voorhoede' van de gemechaniseerde brigades komt het peloton eerder in (visueel)contact met 'de vijand' en de Officier Cavalerie Verkenning draagt dan ook een grotere verantwoordelijkheid dan een officier bij de reguliere eenheden. De Officier Cavalerie Verkenning heeft dus een afwisselend beroep met diverse taken die uitgevoerd dienen te worden op alle mogelijke tijdstippen.

Wil je werken als Officier Cavalerie Verkenning Landmacht?

Werk je al als Officier Cavalerie Verkenning Landmacht en zoek je een nieuwe baan? Of wil je Officier Cavalerie Verkenning Landmacht worden? Wil je het gemiddelde salaris weten? Op nationaleberoepengids.nl staat alles wat je nodig hebt. Hieronder vindt je de vacatures en de opleidingen voor Officier Cavalerie Verkenning Landmacht, maar ook informatie over het salaris, de baankansen, de beste werkgevers en nog veel meer!

Bekijk de vacatures Bekijk de opleidingen Bekijk salarisinfo Vind de beste werkgevers

Alles over het beroep Officier Cavalerie Verkenning Landmacht in één oogopslag

Sector:

Beroepsgroep:

Persoonstype:

Netwerk:

  • Lid Peloton
  • Leidinggevende Verkenningseskadronlid
  • Burger

Opleidingsniveau:

Salarisindicatie:

  • Van €885 tot €3464

Baankans:

Aantal vacatures:

0

Aantal opleidingen:

Baankans

Huidige aantal vacatures

0


Salaris en Arbeidsvoorwaarden Officier Cavalerie Verkenning Landmacht

Wat verdient een Officier Cavalerie Verkenning Landmacht?

De Officier Cavalerie Verkenning krijgt vanaf aanvang aan de opleiding betaald. Aan het begin van de opleiding heeft de Officier in spé nog een lage rang en krijgt hijnog niet het volledige officiersloon betaald. Naarmate de opleiding vordert, en naarmate er een hogere rang wordt behaald, stijgt het loon mee. Bij de bepaling van het loon kan rekening worden gehouden met ervaring en leeftijd. Na anderhalf jaar heeft de Officier de rang van Tweede Luitenant behaald en verdient hij minimaal €2173.

Bovenop het salaris worden toeslagen toegekend bij onregelmatige diensten (uitzendingen, oefeningen). Tevens wordt de opleiding, het uniform en de studieboeken betaald. Daarnaast is er sprake van een geregelde gezondheidszorg, een reis- en onkostenvergoedingsregeling, zijn er gratis te gebruiken sportfaciliteiten en is er onder bepaalde voorwaarden een mogelijkheid om een rijbewijs te halen. Bovendien is er na afronding van de opleiding een studie naar keuze te volgen op kosten van de landmacht. Tot slot is er een ABP pensioen.

Salarisschaal Officier Cavalerie Verkenning Landmacht

  • Maximaal
  • Gemiddeld
  • Minimaal
Bovenstaande bedragen zijn bruto maandsalarissen.

Vacatures Officier Cavalerie Verkenning Landmacht

Er zijn geen vacatures aanwezig.

Arbeidsmarktperspectief en doorgroeimogelijkheden Officier Cavalerie Verkenning Landmacht

Hoe goed is de toekomst voor de Officier Cavalerie Verkenning Landmacht? 

Binnen Defensie zijn er de komende jaren veel mensen die met pensioen gaan en bovendien heeft defensie altijd doorloop binnen de functies. Daar tegenover staat dat er wel bezuinigen worden doorgevoerd, maar deze zullen vooral ten koste komen van de niet operationele onderdelen van Defensie.

Momenteel staan er voor de functie Officier Cavalerie Verkenning vacatures open.

Binnen de Landmacht kun je als Officier Cavalerie Verkenning doorgroeien naar hogere officiersfuncties binnen een Verkenningseskadron, maar ook naar bijvoorbeeld bestuursfuncties 'achter een bureau'. Vanaf de afronding van de opleiding kan er met de Landmacht besproken worden welke kant de Officier op wil.

Buiten de landmacht zijn militaire officieren gewild bij ondernemingen in de private sector. Officieren staan erom bekend stressbestendig, hard werkend, inventief en gedisciplineerd te zijn: persoonlijkheids kenmerken die een voor een helpen bij de eventuele leidinggevende functies.

Baankans Officier Cavalerie Verkenning Landmacht

Powered by arbeidsmarktkansen.nl

Huidige aantal vacatures

0


Wil je weten wat jouw arbeidsmarktwaarde is?

Plaats nu je cv en kom erachter

Officier Cavalerie Verkenning Landmacht worden: Opleidingen tot Officier Cavalerie Verkenning Landmacht

Hoe word je een Officier Cavalerie Verkenning Landmacht? 

Afhankelijk van de keuze voor de korte Officiersopleiding of de Militair Wetenschappelijke Officiersopleiding aan de Koninklijke Militaire Academie in Breda, dient de Officier Cavalerie Verkenning in het bezit te zijn van minimaal een HAVO diploma voor de korte opleiding en voor de Militair Wetenschappelijke minimaal een VWO diploma met minstens wiskunde A (voor de oude diploma's) en wiskunde C, A/B (voor de nieuwe diploma's).

Enkele speciale fysieke eisen voor de opleiding zijn: de Officier Verkenning mag niet langer zijn dan 1.90 meter en niet korter dan 1.65 meter. Daarnaast moet de Officier minimaal 65 kilogram wegen en mag hij geen bril of lenzen dragen.

De korte Officiersopleiding duurt anderhalf jaar en de Militair Wetenschappelijke variant duurt vier jaar. Voor toetreding geldt bovendien de eis dat de Officier voor zijn of haar 35e minimaal één contractperiode dient vol te maken.

De 0 beste opleidingen, cursussen en traningen tot Officier Cavalerie Verkenning Landmacht

Meer opleidingen Officier Cavalerie Verkenning Landmacht

Weet je nog niet of je Officier Cavalerie Verkenning Landmacht wilt worden? Of wil je doorgroeien? Misschien is er wel een vervolgopleiding Officier Cavalerie Verkenning Landmacht of specialisatie cursus te vinden.

Zoek in alle opleidingen, cursussen en trainingen


Netwerk Officier Cavalerie Verkenning Landmacht

Met wie werkt een Officier Cavalerie Verkenning Landmacht samen? 

Als Officier Cavalerie Verkenning werk je met een peloton van zo'n 20 personen aan wie je leiding geeft binnen een verkenningseskadron van een gemechaniseerde brigade. Buiten het peloton is er contact met andere pelotons van zowel de verkenningseenheden als de reguliere gemechaniseerde brigade en infanterie. Bovendien kan er samengewerkt worden met andere NAVO-troepen of zelfs eenheden onder VN-mandaat.

Zoals voor alle militairen geldt is er de mogelijkheid om in contact te komen met de vijand. Deze zou eventueel uitgeschakeld moeten worden, maar voor verkenningseenheden geldt doorgaans dat ze informatie doorgeven aan de reguliere eenheden. Ook is er de mogelijkheid om in contact te komen met burgers.


  • Lid Peloton
  • Leidinggevende Verkenningseskadronlid
  • Burger
Officier Cavalerie Verkenning Landmacht


Organisaties waar een Officier Cavalerie Verkenning Landmacht werkzaam is

Waar werkt een Officier Cavalerie Verkenning Landmacht meestal? 

De Officier Cavalerie Verkenning wordt na afronding van de opleiding bij een van de landmachtonderdelen in Nederland geplaatst. Met het peloton wordt deelgenomen aan oefeningen en uitzendingen.

Meer weten over werken in de Beveiliging & Bewaking?

Bekijk werken in Beveiliging & Bewaking

Best beoordeelde werkgevers Officier Cavalerie Verkenning Landmacht

Waar kun je het beste werken als Officier Cavalerie Verkenning Landmacht? Hieronder vindt je de best door de Officier Cavalerie Verkenning Landmacht beoordeelde bedrijven, en/of die met de meeste vacatures.

Op dit moment zijn er geen bedrijven gevonden voor het beroep Officier Cavalerie Verkenning Landmacht.

Competenties, Skills en Vaardigheden Officier Cavalerie Verkenning Landmacht:

Welke competenties heeft een een Officier Cavalerie Verkenning Landmacht nodig? Hieronder vind je ze met de beschrijving ervan.


Persoonstypen Officier Cavalerie Verkenning Landmacht

Wat voor persoonlijkheid heb je als Officier Cavalerie Verkenning Landmacht nodig? 

De Officier Verkenning is direct, gezaghebbend en beschermend. Hij geeft leiding aan zijn peloton en draagt zorg voor een soepele en werkbare situatie hierbinnen (Baas). Daarnaast is de Officier Cavalerie Verkenning medelevend verantwoordelijk, zorgzaam en bovenal loyaal (Loyalist).

Bekijk de persoonstypen voor Officier Cavalerie Verkenning Landmacht


Baas


Lees meer

Loyalist


Lees meer

Interview met een Officier Cavalerie Verkenning Landmacht

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.


Beoordeling van het beroep Officier Cavalerie Verkenning Landmacht

Bekijk hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef jouw beoordeling of mening over het beroep Officier Cavalerie Verkenning Landmacht

Functie inhoud:
Salaris en arbeidsvoorwaarden:
Doorgroeimogelijkheden:
Arbeidsmarktperspectief:
Bedankt voor uw feedback.

Solliciteren op de functie Officier Cavalerie Verkenning Landmacht

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als Officier Cavalerie Verkenning Landmacht dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor Officier Cavalerie Verkenning Landmacht belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als Officier Cavalerie Verkenning Landmacht. Bekijk dan onze tips.

Bekijk onze CV en sollicitatietips

Is het beroep Officier Cavalerie Verkenning Landmacht iets voor je?

Zou je graag Officier Cavalerie Verkenning Landmacht willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als Officier Cavalerie Verkenning Landmacht bij jou past.

Doe de gratis beroepskeuzetest

Actuele blogposts


reacties op Officier Cavalerie Verkenning Landmacht

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist

Het formulier kan nog niet worden verzonden omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.


Ga direct naar