Geneeskundig Officier Salaris, Taken, Vacatures, Opleiding, Toekomst & Skills

Wat doet een Geneeskundig Officier? Lees de functieomschrijving.

Vind het antwoord op al jouw vragen over het beroep geneeskundig officier. De functieomschrijving, over het loon, de baankans en hoe je geneeskundig officier wordt.

 

Wat is een Geneeskundig Officier?

De Geneeskundig Officier heeft vergeleken met artsen in de 'reguliere' gezondheidszorg meer te maken met onregelmatige werktijden, -plaatsen en -omstandigheden. Het is noodzakelijk om in teamverband te kunnen opereren om de patiënten zo effectief en efficiënt mogelijk te kunnen helpen.

Afhankelijk van de gekozen richting zal de Geneeskundig Officier zich bezig houden met algemene geneeskundige taken als Militair Arts, met tandheelkunde als Militair Tandarts en met psychologische taken als Militair Psycholoog.

De Militair Arts houdt zich bezig met genezende, voorkomende en bedrijfsgeneeskundige zaken. Dit laatste heeft betrekking tot de relatie tussen werk en gezondheid. Zo zal de Officier leidinggeven aan de Onderofficieren Geneeskunde, advies verlenen aan commandanten en zijn 'geneeskundige' vak uitoefenen waar dat nodig is.

De Militair Tandarts houdt zich op kazernes in Nederland bezig met reguliere tandheelkunde en gebitsverzorging. Op uitzendingen dient de Officier ook in staat te zijn maxillofaciaal letsel (beschadigingen in het gezicht) te verhelpen en om kaakoperaties uit te voeren.

De Militair Psycholoog houdt zich bezig met het verlenen van hulp aan militairen die door bepaalde omstandigheden niet meer in staat zijn normaal te functioneren, het analyseren van aspirantmilitairen en advies verlenen over hun psychische gesteldheid, het geven van trainingen aan militairen die uitgezonden gaan worden en het voeren van gesprekken met militairen die uitgezonden zijn geweest.

Alle Geneeskundig Officieren dienen zich representatief te gedragen. Als militair, en als Officier in het bijzonder, heb je een voorbeeldfunctie binnen de samenleving. Het is dan ook uit den boze om drugs te gebruiken, overmatig alcohol te nuttigen of om op verkeerde wijze in aanraking te komen met de poltie.

Vind kansrijke banen die bij jouw persoonlijkheid en competenties passen

Wil je een baan vinden die echt bij jou past? Wil je omscholen maar weet je nog niet wat? Met baansuggestie krijg je actuele vacatures te zien die passen bij jouw interesse, competenties en persoonlijkheid. Je kan ervoor kiezen om kansrijke banen en ook omschoolvacatures de voorrang te geven. Na 3 stappen krijg je gelijk jouw unieke baansuggesties te zien die horen bij jouw persoonlijke baanprofiel. Doe nu inspiratie op voor de ontwikkeling van jouw loopbaan!

Bekijk jouw persoonlijke baansuggesties

Wil je werken als Geneeskundig Officier?

Werk je al als Geneeskundig Officier en zoek je een nieuwe baan? Of wil je Geneeskundig Officier worden? Wil je het gemiddelde salaris weten? Op nationaleberoepengids.nl staat alles wat je nodig hebt. Hieronder vind je de vacatures en de opleidingen voor Geneeskundig Officier, maar ook informatie over het salaris, de baankansen, de beste werkgevers en nog veel meer!


Alles over het beroep Geneeskundig Officier in één oogopslag

Beroepsgroep:

Persoonstype:

Netwerk:

  • Geneeskundig Onderofficier
  • Patiënt

Opleidingsniveau:

Salarisindicatie:

  • Van €3036 tot €5073

Baankans:

Aantal vacatures:

0

Aantal opleidingen:

Baankans

Huidige aantal vacatures

0


Salaris en Arbeidsvoorwaarden Geneeskundig Officier

Wat verdient een Geneeskundig Officier?

De Geneeskundig Officier ontvangt zodra hij/zij begint aan de opleiding loon. Aanvankelijk heeft de toekomstige Officier nog een relatief lage rang, waarnaar hij betaald krijgt, zodat hij nog niet het volledige officiersloon zal ontvangen. Naarmate de opleiding echter vordert, zal de rang en dus ook het loon van de gegadigde stijgen. Het loon is ook afhankelijk van leeftijd en ervaring. Na afronding van de opleiding tot 'basisarts' zal de Officier de rang, en het loon, van Kapitein ontvangen. Wanneer men specialiseert naar bijvoorbeeld huisarts zal de rang van Majoor worden toegekend.

Bovenop het salaris worden toeslagen toegekend bij onregelmatige diensten (uitzendingen, oefeningen). Tevens worden je opleiding, uniform en studieboeken betaald. Daarnaast is er sprake van geregelde gezondheidszorg, een reis- en onkostenvergoedingsregeling, zijn er gratis te gebruiken sportfaciliteiten en is er onder bepaalde voorwaarden een mogelijkheid om een rijbewijs te halen. Bovendien is er op kosten van de Landmacht na afronding van de opleiding tot Geneeskundig Officier een studie te volgen naar keuze. Tot slot is er een ABP pensioen

Salarisschaal Geneeskundig Officier

  • Maximaal
  • Gemiddeld
  • Minimaal
Bovenstaande bedragen zijn bruto maandsalarissen.

Wil je jouw salaris verhogen?

Bekijk dan welke banen echt bij jouw passen met onze tool BaansuggestieVacatures Geneeskundig Officier

Er zijn geen vacatures Geneeskundig Officier aanwezig. Je kan wel meer informatie vinden over de branche waar een Geneeskundig Officier in werkt.

Meer weten over de sector waar een Geneeskundig Officier in werkt

Bekijk werken in Defensie

Arbeidsmarktperspectief en doorgroeimogelijkheden Geneeskundig Officier

Wat zijn de baankansen voor een Geneeskundig Officier?

Binnen de Organisatie van de Landmacht is het mogelijk als Geneeskundig Officier om bij te tekenen voor een zelfde soort functie na afronding van de dienstperiode. Tevens is het mogelijk om te specialiseren naar een andere geneeskundige functie of door te groeien naar een hogere leidinggevende functie binnen de Landmacht.

Binnen Defensie is het tevens mogelijk om werkzaam te worden voor andere Krijgsmachtonderdelen na afronding van de dienstperiode bij de Landmacht.

Buiten de Krijgsmacht is het mogelijk om in de gezondheidszorg werkzaam te worden, afhankelijk van de genoten opleiding en werkervaring.

Momenteel zoekt Defensie nog Geneeskundig Officieren.

De actuele kans op werk voor een Geneeskundig Officier

De kans op werk voor het beroep Geneeskundig Officier is op dit moment onbekend.

Huidige aantal vacatures

0

Baankans Geneeskundig Officier

logo uwv

Deze indicatie is gebaseerd op de spanningsindicator van het UWV. De kans op werk voor de afzonderlijke beroepen binnen deze beroepsfamilie kan verschillen


Geneeskundig Officier worden: Opleidingen tot Geneeskundig Officier

Wil je Geneeskundig Officier worden? Hieronder vind je de eisen, het ontwikkelingspad en de opleidingen voor de Geneeskundig Officier.

Hoe word je een Geneeskundig Officier? 

Afhankelijk van de gekozen richting, Militair Arts, Militair Tandarts of Militair Psycholoog, moet de Officier verschillende opleidingen volgen. Deze opleiding zal gedeeltelijk aan de Koninklijke Militaire Academie plaats vinden. De vakgerichte opleidingen worden gegeven aan het Instituut Defensie Geneeskundige Opleidingen. Afhankelijk van de vooropleiding is het mogelijk om vrijstellingen te verkrijgen, zodat de opleiding versneld gevolgd kan worden.

Om toegelaten te worden tot de opleiding voor Militair Arts dient men in het bezit te zijn van een Universitair diploma in Geneeskunde. Voor de opleiding tot Militair Tandarts is een (bijna) afgeronde Universitaire studie Tandheelkunde vereist. Voor de opleiding tot Militair Psycholoog is een BIG-registratie Gezondheidspsycholoog een pré en is een afgeronde Universitaire opleiding Klinische en Gezondheidspsychologie (met basis psychodiagnostiek) vereist.

Een Geneeskundig Officier moet minimaal 1.55 meter lang zijn (voor de (Tand)Arts geldt tevens een minimaal gewicht van 55 kilogram). Brillen en contactlenzen zijn toegestaan.

De opleidingen zullen zo'n anderhalf tot twee jaar duren, afhankelijk van de gekozen richting.

Opleidingen, cursussen en trainingen tot Geneeskundig Officier

Er zijn geen opleidingen Geneeskundig Officier aanwezig. Je kan wel verder kijken naar de opleidingen van de sector waar een Geneeskundig Officier in werkt

Bekijk alle opleidingen Defensie

Omscholen tot Geneeskundig Officier

Als je je wilt omscholen tot Geneeskundig Officier is het mogelijk dat er meerdere wegen zijn. Het komt namelijk steeds vaker voor dat er specifieke vacatures met omscholing zijn. Op dat moment wordt het leertraject hiervoor door de werkgever georganiseerd. Als er op dit moment omschoolvacatures voor Geneeskundig Officier zijn vind je die hieronder.

Bepaal jouw omschoolkeuze met Baansuggestie

Met baansuggestie krijg je kansrijke banen te zien die passen bij jouw interesse, competenties en persoonlijkheid. Je vindt ook direct omschoolvacatures als deze er zijn. Je kunt nu inspiratie op doen en jouw omschoolkeuze bepalen op basis van wat bij jou past! Bekijk jouw baansuggesties!

Vacatures met (Om)scholing

Omscholen met salaris is natuurlijk wel zo prettig, je verdient gelijk vanaf het begin van je nieuwe baan. Ook worden vaak de opleidingskosten door de werkgever betaald. Wij kennen totaal 4 verschillende typen (om)scholingsvacatures. Directe omscholing, Opleidingsvacatures (BBL, Beroepsbegeleidende Leerweg), Leerling vacatures en Traineeships. Als er voor Geneeskundig Officier dit type vacatures zijn vind je ze hieronder.

Op dit moment zijn er geen omschoolvacatures voor Geneeskundig Officier

Zelfstandig omscholen of doorgroeien tot Geneeskundig Officier

Als je Geneeskundig Officier wilt worden vanuit een bestaande baan, dus je wilt omscholen of doorgroeien naar Geneeskundig Officier zijn de volgende zaken belangrijk:

Interesse en Motivatie Geneeskundig Officier

Om je werk goed te kunnen doen moet je het leuk vinden. Je moet jouw beroep inhoudelijk interessant vinden en het moet bij jouw motivatie passen. De inhoudelijke beschrijving van het beroep vind je bij Wat doet een Geneeskundig Officier?

Competenties en Vaardigheden Geneeskundig Officier

Naast de interesse is het belangrijk dat je de competenties hebt die een Geneeskundig Officier nodig heeft om succesvol te zijn. Sommige competenties zal je van nature hebben en andere hebben misschien training nodig? Hieronder vind je cursussen en trainingen voor de ontwikkeling van de competenties die een Geneeskundig Officier nodig heeft.

Competentiegerichte cursussen en trainingen voor de Geneeskundig Officier

Trainingen & cursussen Discipline
Discipline
Trainingen & cursussen Integriteit
Integriteit
Trainingen & cursussen Omgaan met details
Omgaan met details
Trainingen & cursussen Resultaatgerichtheid
Resultaatgerichtheid
Trainingen & cursussen Stressbestendigheid
Stressbestendigheid

Persoonlijkheid van een Geneeskundig Officier

Voor ieder beroep is het belangrijk dat het bij jou als persoon past. Hieronder vind je de twee belangrijkste persoontypen voor het beroep Geneeskundig Officier. Als Geneeskundig Officier wilt worden moet minimaal één van de persoonlijkheidstypen sterk bij je passen, het tweede persoonstype moet in ieder geval herkenning geven.

De persoonstypen Geneeskundig Officier:


zie volledige beschrijving persoonstype Geneeskundig Officier

Vakkennis voor een Geneeskundig Officier

Het is voor een Geneeskundig Officier ook erg handig en vaak ook vereist om de specifieke vakkennis en inhoud te snappen. Veel vakgerichte opleidingen tot Geneeskundig Officier zijn een combinatie van theoretische achtergrond en praktijkgerichte kennis en vaardigheden.

Online Trainingen & Opleidingen Geneeskundig Officier


Werkervaring Geneeskundig Officier

Het is voor een startend Geneeskundig Officier die net van school komt minder belangrijk dat ze de nodige ervaring heeft. Maar voor iemand die zich wil omscholen of doorgroeit tot Geneeskundig Officier is het cruciaal dat er wel relevante ervaring is. Dit kan ervaring zijn in een beroep dat overeenkomsten vertoont, zoals Psycholoog, Tandarts, Huisarts .

Iets anders leren?

Is Geneeskundig Officier het misschien toch niet voor je? Je kan via deze zoekbalk ruim 30.000 opleidingen, trainingen en cursussen vinden van zeker 1000 onderwerpen.
Netwerk Geneeskundig Officier

Met wie werkt een Geneeskundig Officier samen? 

De Geneeskundig Militair (Tand)Arts zal doorgaans tijdens zijn werkzaamheden in contact komen met militairen die gebruik willen maken van de 'geregelde gezondheidszorg' binnen de Landmacht. Op uitzendingen kan het ook voorkomen dat lokale burgers geholpen moeten te worden.

De Militair Psycholoog komt doorgaans in contact met aspirant-militairen, welke gekeurd dienen te worden, met militairen die op uitzending zijn en bijna terugkeren of militairen die weer terug zijn gekomen van een uitzending. Afhankelijk van de situatie van de militair kan het contact bestaan uit het preventief achterhalen van eventuele klachten of het reactief behandelen van de patiënt bij constatering van problemen.


  • Geneeskundig Onderofficier
  • Patiënt
Geneeskundig Officier


Organisaties waar een Geneeskundig Officier werkzaam is

Veel beroepen vind je vaak terug bij gelijksoortige bedrijven. Bekijk hieronder bij wat voor type organisatie een Geneeskundig Officier meestal werkt.

Waar werkt een Geneeskundig Officier?

De Militair Arts en de Militair Tandarts worden werkzaam op een gezondheidscentrum van een kazerne.

De Militair Psycholoog wordt werkzaam bij de afdeling Individuele Hulpverlening in Amersfoort, Zwolle, Utrecht of Eindhoven.

Een militair dient rekening te houden met mogelijke internationale oefeningen en uitzendingen.

Meer weten over werken in de Gezondheidszorg?

Bekijk werken in Gezondheidszorg

Best beoordeelde werkgevers Geneeskundig Officier

Waar kun je het beste werken als Geneeskundig Officier? Hieronder vind je de best door de Geneeskundig Officier beoordeelde bedrijven, en/of die met de meeste vacatures.

Op dit moment zijn er geen bedrijven gevonden voor het beroep Geneeskundig Officier.

Competenties, Skills en Vaardigheden Geneeskundig Officier:

Voor ieder beroep heb je specifieke vaardigheden en kennis nodig, dat geldt ook voor een Geneeskundig Officier.

Welke competenties heeft een Geneeskundig Officier nodig?

Een Geneeskundig Officier heeft de volgende competenties nodig om zijn of haar beroep goed te kunnen uitoefenen.


Persoonstypen Geneeskundig Officier

De meeste beroepen passen alleen bij bepaalde persoonlijkheden. Bekijk welke persoonstypen volgens het enneagram er bij Geneeskundig Officier passen.

Wat voor persoonlijkheid heeft een Geneeskundig Officier nodig? 

De Geneeskundig Officier is volhardend, scherpzinnig en analytisch. Soms heeft hij een wat afstandelijke en intellectueel-arrogante houding (Waarnemer). Tevens is de Medisch Officier een zorgzame, verantwoordelijke en loyale persoon (Loyalist).

Deze eigenschappen maken dat de Officier onder grote stress analytisch te werk kan gaan, met enige (gepaste) afstandelijkheid, terwijl hij toch zorgzaam met de betreffende persoon omgaat.

Bekijk de persoonstypen voor Geneeskundig Officier


Loyalist


Lees meer

Waarnemer


Lees meer

Interview met een Geneeskundig Officier

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.


Beoordeling van het beroep Geneeskundig Officier

Bekijk hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef jouw beoordeling of mening over het beroep Geneeskundig Officier

Functie inhoud:
Salaris en arbeidsvoorwaarden:
Doorgroeimogelijkheden:
Arbeidsmarktperspectief:
Bedankt voor uw feedback.

Solliciteren op de functie Geneeskundig Officier

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als Geneeskundig Officier dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor Geneeskundig Officier belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als Geneeskundig Officier. Bekijk dan onze tips.

Bekijk onze CV en sollicitatietips

Is het beroep Geneeskundig Officier iets voor je?

Zou je graag Geneeskundig Officier willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als Geneeskundig Officier bij jou past.

Doe de gratis beroepskeuzetest

Actuele blogposts


reacties op Geneeskundig Officier

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist

Het formulier kan nog niet worden verzonden omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.


Ga direct naar