Generaal Landmacht Salaris, Taken, Vacatures, Opleiding, Toekomst & Skills

Wat doet een Generaal Landmacht? Lees de functieomschrijving.

Vind het antwoord op al jouw vragen over het beroep generaal landmacht. De functieomschrijving, over het loon, de baankans en hoe je generaal landmacht wordt.

 

Wat is een Generaal Landmacht?

De generaal Landmacht commandeert het leger van de landmacht. De generaal Landmacht geeft taken aan de formatie ( een leger ) en traint zijn ploeg in de taken die zij moeten uitvoeren als er een oorlog uitbreekt. Maar ook worden er door de Nederlandse overheid formaties gestuurd naar landen waar spanningen zijn. De generaal Landmacht is dan de leider van zo’n formatie en stuurt de groep aan in hun militaire taken. De generaal Landmacht beslist wanneer de formatie uitrukt naar een bepaald gebied waar hulp nodig is en verdeelt de groep indien nodig. Ook geeft de generaal Landmacht aan wanneer er wordt gestopt met aanvallen. 

Past het beroep Generaal Landmacht bij jou?

Wil je een baan vinden die echt bij jou past? Wil je omscholen maar weet je nog niet wat? Met baansuggestie krijg je actuele vacatures te zien die passen bij jouw interesse, competenties en persoonlijkheid. Je kunt Kansrijke banen en omschoolvacatures de voorrang geven. Na 3 stappen zie je gelijk jouw unieke baansuggesties op basis van jouw baanprofiel!

Bekijk jouw persoonlijke baansuggesties

Andere namen het beroep Generaal Landmacht

Andere namen die voor dit beroep gebruikt worden zijn: Hoogste rang landmacht, Leider Formatie landmacht

Wil je werken als Generaal Landmacht?

Werk je al als Generaal Landmacht en zoek je een nieuwe baan? Of wil je Generaal Landmacht worden? Wil je het gemiddelde salaris weten? Op nationaleberoepengids.nl staat alles wat je nodig hebt. Hieronder vind je de vacatures en de opleidingen voor Generaal Landmacht, maar ook informatie over het salaris, de baankansen, de beste werkgevers en nog veel meer!


Alles over het beroep Generaal Landmacht in één oogopslag

Sector:

Beroepsgroep:

Persoonstype:

Netwerk:

  • Militairen
  • Generaal majoor
  • Luitenant Generaal

Opleidingsniveau:

Salarisindicatie:

  • Van €7000 tot €9000

Baankans:

Aantal vacatures:

0

Aantal opleidingen:

Baankans

Huidige aantal vacatures

0


Salaris en Arbeidsvoorwaarden Generaal Landmacht

Wat verdient een Generaal Landmacht?

De generaal Landmacht is de hoogste functie die er is binnen de landmacht. De generaal Landmacht verdient dan ook tussen de E7000 en E9000 bruto per maand. Je hebt eerst de manschappen , dan de onderofficieren en daarna de officieren. Bij de officieren zijn er ook nog 11 rangen, te beginnen bij aspirant officier en eindigend bij generaal Landmacht. Het salaris stijgt bij elke rang. 

Salarisschaal Generaal Landmacht

  • Maximaal
  • Gemiddeld
  • Minimaal
Bovenstaande bedragen zijn bruto maandsalarissen.

Wil je jouw salaris verhogen?

Bekijk dan welke banen echt bij jouw passen met onze tool BaansuggestieVacatures Generaal Landmacht

Er zijn geen vacatures Generaal Landmacht aanwezig. Je kan wel meer informatie vinden over de branche waar een Generaal Landmacht in werkt.

Meer weten over de sector waar een Generaal Landmacht in werkt

Bekijk werken in Defensie

Arbeidsmarktperspectief en doorgroeimogelijkheden Generaal Landmacht

Wat zijn de baankansen voor een Generaal Landmacht?

Het is niet mogelijk om door te groeien voor de generaal Landmacht aangezien dit al de hoogste functie is binnen de landmacht. 

De actuele kans op werk voor een Generaal Landmacht

De kans op werk voor het beroep Generaal Landmacht is op dit moment onbekend.

Huidige aantal vacatures

0

Baankans Generaal Landmacht

logo uwv

Deze indicatie is gebaseerd op de spanningsindicator van het UWV. De kans op werk voor de afzonderlijke beroepen binnen deze beroepsfamilie kan verschillen


Generaal Landmacht worden: Opleidingen tot Generaal Landmacht

Wil je Generaal Landmacht worden? Hieronder vind je de eisen, het ontwikkelingspad en de opleidingen voor de Generaal Landmacht.

Hoe word je een Generaal Landmacht? 

Iemand die generaal Landmacht wil worden, kan de AMO doen. Dit is de Algemene Militaire Opleiding. Deze opleiding duurt 4 maanden. Daarna kan de toekomstig generaal Landmacht specifieke opleidingen gaan doen om hogerop te komen maar de AMO is een vereiste om gedaan te hebben. Wel vinden er keuringen plaats om toegelaten te worden tot deze opleiding.

Opleidingen, cursussen en trainingen tot Generaal Landmacht

Er zijn geen opleidingen Generaal Landmacht aanwezig. Je kan wel verder kijken naar de opleidingen van de sector waar een Generaal Landmacht in werkt

Bekijk alle opleidingen Defensie

Omscholen tot Generaal Landmacht

Als je je wilt omscholen tot Generaal Landmacht is het mogelijk dat er meerdere wegen zijn. Het komt namelijk steeds vaker voor dat er specifieke vacatures met omscholing zijn. Op dat moment wordt het leertraject hiervoor door de werkgever georganiseerd. Als er op dit moment omschoolvacatures voor Generaal Landmacht zijn vind je die hieronder.

Bepaal jouw omschoolkeuze met Baansuggestie

Met baansuggestie krijg je kansrijke banen te zien die passen bij jouw interesse, competenties en persoonlijkheid. Je vindt ook direct omschoolvacatures als deze er zijn. Je kunt nu inspiratie op doen en jouw omschoolkeuze bepalen op basis van wat bij jou past! Bekijk jouw baansuggesties!

Vacatures met (Om)scholing

Omscholen met salaris is natuurlijk wel zo prettig, je verdient gelijk vanaf het begin van je nieuwe baan. Ook worden vaak de opleidingskosten door de werkgever betaald. Wij kennen totaal 4 verschillende typen (om)scholingsvacatures. Directe omscholing, Opleidingsvacatures (BBL, Beroepsbegeleidende Leerweg), Leerling vacatures en Traineeships. Als er voor Generaal Landmacht dit type vacatures zijn vind je ze hieronder.

Op dit moment zijn er geen omschoolvacatures voor Generaal Landmacht

Zelfstandig omscholen of doorgroeien tot Generaal Landmacht

Als je Generaal Landmacht wilt worden vanuit een bestaande baan, dus je wilt omscholen of doorgroeien naar Generaal Landmacht zijn de volgende zaken belangrijk:

Interesse en Motivatie Generaal Landmacht

Om je werk goed te kunnen doen moet je het leuk vinden. Je moet jouw beroep inhoudelijk interessant vinden en het moet bij jouw motivatie passen. De inhoudelijke beschrijving van het beroep vind je bij Wat doet een Generaal Landmacht?

Competenties en Vaardigheden Generaal Landmacht

Naast de interesse is het belangrijk dat je de competenties hebt die een Generaal Landmacht nodig heeft om succesvol te zijn. Sommige competenties zal je van nature hebben en andere hebben misschien training nodig? Hieronder vind je cursussen en trainingen voor de ontwikkeling van de competenties die een Generaal Landmacht nodig heeft.

Competentiegerichte cursussen en trainingen voor de Generaal Landmacht

Trainingen & cursussen Anticiperen
Anticiperen
Trainingen & cursussen Besluitvaardigheid
Besluitvaardigheid
Trainingen & cursussen Coachen
Coachen
Trainingen & cursussen Motiveren
Motiveren
Trainingen & cursussen Plannen en organiseren
Plannen en organiseren

Persoonlijkheid van een Generaal Landmacht

Voor ieder beroep is het belangrijk dat het bij jou als persoon past. Hieronder vind je de twee belangrijkste persoontypen voor het beroep Generaal Landmacht. Als Generaal Landmacht wilt worden moet minimaal één van de persoonlijkheidstypen sterk bij je passen, het tweede persoonstype moet in ieder geval herkenning geven.

De persoonstypen Generaal Landmacht:


zie volledige beschrijving persoonstype Generaal Landmacht

Vakkennis voor een Generaal Landmacht

Het is voor een Generaal Landmacht ook erg handig en vaak ook vereist om de specifieke vakkennis en inhoud te snappen. Veel vakgerichte opleidingen tot Generaal Landmacht zijn een combinatie van theoretische achtergrond en praktijkgerichte kennis en vaardigheden.

Online Trainingen & Opleidingen Generaal Landmacht


Werkervaring Generaal Landmacht

Het is voor een startend Generaal Landmacht die net van school komt minder belangrijk dat ze de nodige ervaring heeft. Maar voor iemand die zich wil omscholen of doorgroeit tot Generaal Landmacht is het cruciaal dat er wel relevante ervaring is. Dit kan ervaring zijn in een beroep dat overeenkomsten vertoont, zoals Generaal Luchtmacht, Admiraal .

Iets anders leren?

Is Generaal Landmacht het misschien toch niet voor je? Je kan via deze zoekbalk ruim 30.000 opleidingen, trainingen en cursussen vinden van zeker 1000 onderwerpen.


Doorgroei mogelijkheden Generaal Landmacht

Je kunt als Generaal Landmacht een beter salaris verdienen wanneer je doorgroeit binnen jouw beroepsgroep. Je kunt stapsgewijs doorgroeien naar beroepen die dichtbij jou beroep liggen door steeds kleine stappen bij te leren.

Het beroep Generaal Landmacht is onderdeel van de beroepsfamilie Officieren landmacht. Hieronder vind je verschillende dichtbij liggende doorgroeimogelijkheden voor een Generaal Landmacht

Verwante beroepen Generaal Landmacht

Doorgroei beroepen voor een Generaal Landmacht

Officier bewaking koninklijke luchtmacht vaandrig bewaking luchtmacht tweede luitenant bewaking luchtmacht eerste luitenant bewaking luchtmacht kapitein bewaking luchtmacht majoor bewaking luchtmacht luitenant-kolonel bewaking luchtmacht kolonel bewaking luchtmacht commodore bewaking luchtmacht generaal-majoor bewaking luchtmacht
luitenant-generaal bewaking luchtmacht generaal bewaking luchtmacht Officier Inlichtingen & Veiligheid Luchtmacht Officier administratie, economie en personeel koninklijke luchtmacht vaandrig administratie, economie en personeel luchtmacht tweede luitenant administratie, economie en personeel luchtmacht eerste luitenant administratie, economie en personeel luchtmacht kapitein administratie, economie en personeel luchtmacht majoor administratie, economie en personeel luchtmacht luitenant-kolonel administratie, economie en personeel luchtmacht kolonel administratie, economie en personeel luchtmacht commodore administratie, economie en personeel luchtmacht generaal-majoor administratie, economie en personeel luchtmacht luitenant-generaal administratie, economie en personeel luchtmacht generaal administratie, economie en personeel luchtmacht Officier brandweer, medisch en sport koninklijke luchtmacht vaandrig brandweer, medisch en sport luchtmacht tweede luitenant brandweer, medisch en sport luchtmacht eerste luitenant brandweer, medisch en sport luchtmacht kapitein brandweer, medisch en sport luchtmacht majoor brandweer, medisch en sport luchtmacht luitenant-kolonel brandweer, medisch en sport luchtmacht kolonel brandweer, medisch en sport luchtmacht commodore brandweer, medisch en sport luchtmacht generaal-majoor brandweer, medisch en sport luchtmacht generaal brandweer, medisch en sport luchtmacht luitenant-generaal brandweer, medisch en sport luchtmacht Officier techniek koninklijke luchtmacht vaandrig techniek luchtmacht tweede luitenant techniek luchtmacht eerste luitenant techniek luchtmacht kapitein techniek luchtmacht majoor techniek luchtmacht luitenant-kolonel techniek luchtmacht kolonel techniek luchtmacht commodore techniek luchtmacht generaal-majoor techniek luchtmacht luitenant-generaal techniek luchtmacht generaal techniek luchtmacht Officier ICT Officier vlieger en loadmaster koninklijke luchtmacht vaandrig vlieger en loadmaster luchtmacht tweede luitenant vlieger en loadmaster luchtmacht beroepsvlieger bij de koninklijke luchtmacht jachtvlieger eerste luitenant vlieger en loadmaster luchtmacht kapitein vlieger en loadmaster luchtmacht majoor vlieger en loadmaster luchtmacht luitenant-kolonel vlieger en loadmaster luchtmacht kolonel vlieger en loadmaster luchtmacht commodore vlieger en loadmaster luchtmacht generaal-majoor vlieger en loadmaster luchtmacht luitenant-generaal vlieger en loadmaster luchtmacht generaal vlieger en loadmaster luchtmacht piloot jachtvliegtuig helikoptervlieger koninklijke luchtmacht Vlieger Luchtmacht Officier horeca, logistiek en transport koninklijke luchtmacht vaandrig horeca, logistiek en transport luchtmacht tweede luitenant horeca, logistiek en transport luchtmacht eerste luitenant horeca, logistiek en transport luchtmacht kapitein horeca, logistiek en transport luchtmacht majoor horeca, logistiek en transport luchtmacht luitenant-kolonel horeca, logistiek en transport luchtmacht kolonel horeca, logistiek en transport luchtmacht commodore horeca, logistiek en transport luchtmacht generaal-majoor horeca, logistiek en transport luchtmacht luitenant-generaal horeca, logistiek en transport luchtmacht generaal horeca, logistiek en transport luchtmacht Officier luchtverdediging koninklijke luchtmacht luitenant-generaal luchtverdediging luchtmacht generaal luchtverdediging luchtmacht vaandrig luchtverdediging luchtmacht tweede luitenant luchtverdediging luchtmacht eerste luitenant luchtverdediging luchtmacht kapitein luchtverdediging luchtmacht majoor luchtverdediging luchtmacht luitenant-kolonel luchtverdediging luchtmacht kolonel luchtverdediging luchtmacht commodore luchtverdediging luchtmacht generaal-majoor luchtverdediging luchtmacht Officier Luchtverdediging Luchtmacht Generaal Luchtmacht Officier vliegerondersteunend koninklijke luchtmacht generaal-majoor vliegerondersteunend luchtmacht vaandrig vliegerondersteunend luchtmacht tweede luitenant vliegerondersteunend luchtmacht eerste luitenant vliegerondersteunend luchtmacht kapitein vliegerondersteunend luchtmacht majoor vliegerondersteunend luchtmacht luitenant-kolonel vliegerondersteunend luchtmacht kolonel vliegerondersteunend luchtmacht commodore vliegerondersteunend luchtmacht luitenant-generaal vliegerondersteunend luchtmacht generaal vliegerondersteunend luchtmacht Officier Grondverdediger Luchtmacht Air Controller Luchtmacht Officier koninklijke marechaussee majoor marechaussee luitenant-kolonel marechaussee kolonel marechaussee generaal-majoor marechaussee brigadegeneraal marechaussee chef veiligheidsdienst overheid chef veiligheidsdienst koninklijk huis tweede luitenant marechaussee eerste luitenant marechaussee kapitein marechaussee hoofd veiligheidsdienst koninklijk huis hoofd veiligheidsdienst overheid Officier specialist koninklijke marine luitenant-ter-zee der 3e klasse specialist marine luitenant-ter-zee der 2e klasse specialist marine luitenant-ter-zee der 2e klasse oudste categorie specialist marine luitenant-ter-zee der 1e klasse specialist marine Officier van administratie koninklijke marine luitenant-ter-zee der 3e klasse van administratie marine luitenant-ter-zee der 2e klasse van administratie marine luitenant-ter-zee der 2e klasse oudste categorie van administratie marine luitenant-ter-zee der 1e klasse van administratie marine kapitein-luitenant-ter-zee van administratie marine commandeur van administratie marine kapitein-ter-zee van administratie marine schout-bij-nacht van administratie marine vice-admiraal van administratie marine luitenant-admiraal van administratie marine admiraal van administratie marine Officier vlieger koninklijke marine officier-waarnemer marineluchtvaartdienst officier-vlieger marineluchtvaartdienst luitenant-ter-zee der 3e klasse vlieger marine luitenant-ter-zee der 2e klasse oudste categorie vlieger marine luitenant-ter-zee der 1e klasse vlieger marine luitenant-ter-zee der 2e klasse vlieger marine beroepsvlieger marine Officier luchtvaartnavigator koninklijke marine luitenant-ter-zee der 3e klasse luchtvaartnavigator marine luitenant-ter-zee der 2e klasse luchtvaartnavigator marine luitenant-ter-zee der 2e klasse oudste categorie luchtvaartnavigator marine luitenant-ter-zee der 1e klasse luchtvaartnavigator marine Officier der mariniers koninklijke marine tweede luitenant der mariniers eerste luitenant der mariniers kapitein der mariniers majoor der mariniers luitenant-kolonel der mariniers kolonel der mariniers brigadegeneraal der mariniers generaal-majoor der mariniers luitenant-generaal der mariniers generaal der mariniers Officier zeedienst koninklijke marine luitenant-ter-zee der 3e klasse zeedienst marine luitenant-ter-zee der 2e klasse zeedienst marine luitenant-ter-zee der 2e klasse oudste categorie zeedienst marine luitenant-ter-zee der 1e klasse zeedienst marine kapitein-luitenant-ter-zee zeedienst marine kapitein-ter-zee zeedienst marine commandeur zeedienst marine schout-bij-nacht zeedienst marine vice-admiraal zeedienst marine luitenant-admiraal zeedienst marine admiraal zeedienst marine Officier elektrotechnische dienst koninklijke marine luitenant-ter-zee der 3e klasse elektrotechnische dienst marine luitenant-ter-zee der 2e klasse elektrotechnische dienst marine luitenant-ter-zee der 2e klasse oudste categorie elektrotechnische dienst marine luitenant-ter-zee der 1e klasse elektrotechnische dienst marine kapitein-luitenant-ter-zee elektrotechnische dienst marine kapitein-ter-zee elektrotechnische dienst marine schout-bij-nacht elektrotechnische dienst marine commandeur elektrotechnische dienst marine vice-admiraal elektrotechnische dienst marine luitenant-admiraal elektrotechnische dienst marine admiraal elektrotechnische dienst marine Officier technische dienst koninklijke marine luitenant-ter-zee der 3e klasse technische dienst marine luitenant-ter-zee der 2e klasse technische dienst marine luitenant-ter-zee der 2e klasse oudste categorie technische dienst marine luitenant-ter-zee der 1e klasse technische dienst marine kapitein-luitenant-ter-zee technische dienst marine kapitein-ter-zee technische dienst marine commandeur technische dienst marine schout-bij-nacht technische dienst marine vice-admiraal technische dienst marine luitenant-admiraal technische dienst marine admiraal technische dienst marine
Bekijk meer beroepen Bekijk minder beroepen

Hoofd beroepsgroep Generaal Landmacht

Het beroep Generaal Landmacht valt binnen de hoofdberoepsgroep Militaire beroepen

Militaire beroepen omvatten alle banen die door leden van de krijgsmacht worden uitgeoefend. Militaire beroepen zijn het personeel dat beroepsmatig in dienst is in de strijdkrachten, met inbegrip van hulpdiensten.

Dit betreffen beroepen binnen de onderdelen landmacht, de marine, de luchtmacht en andere militaire diensten.
Netwerk Generaal Landmacht

Met wie werkt een Generaal Landmacht samen? 

De generaal Landmacht heeft te maken met zijn militairen. Ook geeft de generaal Landmacht ordes aan de luitenant generaal Landmacht en de generaal Landmacht majoor. Deze rangen komen net voor de generaal Landmacht. De generaal Landmacht heeft de hoogste functies maar overlegt wel veel met de andere rangen voor hem. Uiteindelijk bepalen alle officieren samen het beleid voor de militairen die uitvoeren. Hierbij heeft ieder zijn eigen taken en verantwoordelijkheden maar de generaal Landmacht stuurt de officieren aan. 


  • Militairen
  • Generaal majoor
  • Luitenant Generaal
Generaal Landmacht


Organisaties waar een Generaal Landmacht werkzaam is

Veel beroepen vind je vaak terug bij gelijksoortige bedrijven. Bekijk hieronder bij wat voor type organisatie een Generaal Landmacht meestal werkt.

Waar werkt een Generaal Landmacht?

De landmacht is een non-profit organisatie. De generaal Landmacht zal dus alleen werkzaam zijn voor non-profit organisaties. 

Meer weten over werken in de Beleid & Organisatie?

Bekijk werken in Beleid & Organisatie

Best beoordeelde werkgevers Generaal Landmacht

Waar kun je het beste werken als Generaal Landmacht? Hieronder vind je de best door de Generaal Landmacht beoordeelde bedrijven, en/of die met de meeste vacatures.

Op dit moment zijn er geen bedrijven gevonden voor het beroep Generaal Landmacht.

Competenties, Skills en Vaardigheden Generaal Landmacht:

Voor ieder beroep heb je specifieke vaardigheden en kennis nodig, dat geldt ook voor een Generaal Landmacht.

Welke competenties heeft een Generaal Landmacht nodig?

Een Generaal Landmacht heeft de volgende competenties nodig om zijn of haar beroep goed te kunnen uitoefenen.


Persoonstypen Generaal Landmacht

De meeste beroepen passen alleen bij bepaalde persoonlijkheden. Bekijk welke persoonstypen volgens het enneagram er bij Generaal Landmacht passen.

Wat voor persoonlijkheid heeft een Generaal Landmacht nodig? 

De generaal Landmacht geeft leiding dus hij moet een goede leidinggevende zijn. De militairen in de formatie moeten de generaal Landmacht serieus nemen. De generaal Landmacht moet dus charisma uitstralen en niet over zich heen laten lopen. Zeker bij dit beroep moet de leidinggevende overwicht hebben. De generaal Landmacht vraagt namelijk veel lichamelijke inspanning van zijn militairen en moet deze inspanningen op de juiste manier afdwingen om zijn militairen over de streep te trekken en hun eigen grenzen te laten opzoeken. Ook moet de generaal Landmacht een goede waarnemer zijn om goed te kunnen anticiperen in moeilijke situaties. 

Bekijk de persoonstypen voor Generaal Landmacht


Baas


Lees meer

Waarnemer


Lees meer

Interview met een Generaal Landmacht

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.


Beoordeling van het beroep Generaal Landmacht

Bekijk hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef jouw beoordeling of mening over het beroep Generaal Landmacht

Functie inhoud:
Salaris en arbeidsvoorwaarden:
Doorgroeimogelijkheden:
Arbeidsmarktperspectief:
Bedankt voor uw feedback.

Solliciteren op de functie Generaal Landmacht

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als Generaal Landmacht dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor Generaal Landmacht belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als Generaal Landmacht. Bekijk dan onze tips.

Bekijk onze CV en sollicitatietips

Is het beroep Generaal Landmacht iets voor je?

Zou je graag Generaal Landmacht willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als Generaal Landmacht bij jou past.

Doe de gratis beroepskeuzetest

Actuele blogposts


reacties op Generaal Landmacht

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist

Het formulier kan nog niet worden verzonden omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.


Ga direct naar