Officier Zeedienst Marine Salaris, Taken, Vacatures, Opleiding, Toekomst & Skills

Wat doet een Officier Zeedienst Marine? Lees de functieomschrijving.

Vind het antwoord op al jouw vragen over het beroep officier zeedienst marine. De functieomschrijving, over het loon, de baankans en hoe je officier zeedienst marine wordt.

 

Wat is een Officier Zeedienst Marine?

De Officier Zeedienst werkt onregelmatige diensten, omdat de schepen van de marine 24 uur per dag operationeel dienen te zijn. Vaak worden er diensten gedraaid van 4 uur, gevolgd door 8 uur vrije tijd, gevolgd door een 4-uurs dienst, afgesloten met 8 uur vrije uit. Dit systeem herhaalt zich tot aan het verlof of de terugkomst van het schip. Binnen het team waarin de Officier Zeedienst komt te werken, zal worden deelgenomen aan internationale oefeningen en uitzendingen onder diverse tijds-, weers- en omgevingsomstandigheden.

Van de Vloot Officier wordt onbesproken gedrag verwacht, omdat hij/zij een voorbeeld moet zijn voor de Marine in het algemeen en zijn eenheid in het bijzonder. Door de diverse omstandigheden en taken waarmee de Officier Zeedienst te maken krijgt, moet de Officier stressbestendig en gedisciplineerd zijn om het beste resultaat te leveren.

De Zeedienst van de Koninklijke Marine werkt met schepen om de veiligheid op en vanuit zee te garanderen. In de praktijk houdt dit in dat de marine het grondgebied van Nederland en haar bondgenoten beschermd, drugshandel, rampen en mijnen bestrijdt, humanitaire hulp verleent, reddingstaken vervuld en deelneemt aan vredesmissies. Als Officier Zeedienst draag je verantwoordelijkheid voor het succesvol inzetten van het schip. Zo kunnen navigatie-, wapen- en telecomsystemen onder de Officier Zeedienst vallen. Tijdens de werkzaamheden zal de Officier Zeedienst vooral werkzaam zijn aan 'de brug' van het schip. Hier wordt leiding gegeven aan het team en zorg gedragen voor de veiligheid en navigatie van het schip.

Wanneer Buitenlandse havens worden aangedaan, is er vaak tijd om gebruik te maken van de plaatselijke voorzieningen. (musea, terrassen, winkels, restaurants etc.) Hier staat wel tegenover dat een Officier Zeedienst rekening moet houden met zeereizen die op kunnen lopen tot zo'n 6 maanden. In deze periode komt de Officier Zeedienst niet thuis, maar zit hij/zij aan boord van het schip of in een buitenlandse haven.

Past het beroep Officier Zeedienst Marine bij jou?

Wil je een baan vinden die echt bij jou past? Wil je omscholen maar weet je nog niet wat? Met baansuggestie krijg je actuele vacatures te zien die passen bij jouw interesse, competenties en persoonlijkheid. Je kunt Kansrijke banen en omschoolvacatures de voorrang geven. Na 3 stappen zie je gelijk jouw unieke baansuggesties op basis van jouw baanprofiel!

Bekijk jouw persoonlijke baansuggesties

Andere namen het beroep Officier Zeedienst Marine

Andere namen die voor dit beroep gebruikt worden zijn: Vloot Officier, Officier zeedienst koninklijke marine

Wil je werken als Officier Zeedienst Marine?

Werk je al als Officier Zeedienst Marine en zoek je een nieuwe baan? Of wil je Officier Zeedienst Marine worden? Wil je het gemiddelde salaris weten? Op nationaleberoepengids.nl staat alles wat je nodig hebt. Hieronder vind je de vacatures en de opleidingen voor Officier Zeedienst Marine, maar ook informatie over het salaris, de baankansen, de beste werkgevers en nog veel meer!


Alles over het beroep Officier Zeedienst Marine in één oogopslag

Beroepsgroep:

Persoonstype:

Netwerk:

 • Leidinggevende Officieren
 • Ondergeschikte Onderofficieren
 • Ondergeschikte Matrozen
 • De burger
 • De vijand

Opleidingsniveau:

Salarisindicatie:

 • Van €2212 tot €9502

Baankans:

Aantal vacatures:

0

Aantal opleidingen:

Baankans

Huidige aantal vacatures

0


Salaris en Arbeidsvoorwaarden Officier Zeedienst Marine

Wat verdient een Officier Zeedienst Marine?

Primair: Vanaf het moment dat de opleiding tot Officier Zeedienst begint, krijgt de toekomstige Officier loon betaald. Dit loon wordt bepaald aan de hand van de rang van de gegadigde. Na het afronden van de opleiding is het standaard loon zo'n 2212 euro per maand.

Secundair: Bij de marine worden bovenop het reguliere loon premies toegekend. Zo zijn er vaartoelages, oefentoelages, onderzeeboottoelages, vliegtoelages, duiktoelages en toelages voor studiekosten. Door deze toelages kan het zelfs zo zijn dat het loon tweemaal zo hoog wordt in bepaalde maanden. (de studiekostentoelage komt neer op een betaalde studie na afronding van de opleiding) Bovendien wordt de opleiding tot Officier Zeedienst betaald door de Marine, net zoals de uniformen en studieboeken. Tevens is er een collectieve zorgverzekering voor maximaal 48,- euro per maand en kan er gebruik worden gemaakt van sportfaciliteiten. Voor sommige opleidingen en bijkomende functies wordt bovendien een aanstellingspremie toegekend: de Officier kan zo duizenden euro's extra premie opstrijken naast zijn andere inkomsten. Tot slot moet er gemeld worden dat de marine minimaal 41 vrije dagen per jaar geeft. Deze vrije dagen kunnen oplopen door onregelmatige diensten (varen, oefeningen).

Salarisschaal Officier Zeedienst Marine

 • Maximaal
 • Gemiddeld
 • Minimaal
Bovenstaande bedragen zijn bruto maandsalarissen.

Wil je jouw salaris verhogen?

Bekijk dan welke banen echt bij jouw passen met onze tool BaansuggestieVacatures Officier Zeedienst Marine

Er zijn geen vacatures Officier Zeedienst Marine aanwezig. Je kan wel meer informatie vinden over de branche waar een Officier Zeedienst Marine in werkt.

Meer weten over de sector waar een Officier Zeedienst Marine in werkt

Bekijk werken in Defensie

Arbeidsmarktperspectief en doorgroeimogelijkheden Officier Zeedienst Marine

Wat zijn de baankansen voor een Officier Zeedienst Marine?

Intern: Binnen de marine is er de mogelijkheid om na afronding van een dienstperiode bij te tekenen voor dezelfde functie of door te groeien naar de hogere officiersfuncties. Door stap voor stap hogerop te komen, kan de Officier Zeedienst op den duur commandant van een schip of hoge stafofficier worden.

Extern: Buiten de marine kan de (oud)Officier Zeedienst terecht bij leidinggevende functies binnen het bedrijfsleven of bij de overheid.

Momenteel heeft de Koninklijke Marine nog enkele vacatures openstaan voor de verkorte officiersopleiding, beginnend in augustus 2010, voor personen met een HBO-diploma, voor de andere instromers zijn geen plaatsen meer in 2010. In Augustus van 2011 start weer een opleiding, waar vanaf september 2010 voor kan worden gesolliciteerd. 

De actuele kans op werk voor een Officier Zeedienst Marine

De kans op werk voor het beroep Officier Zeedienst Marine is op dit moment onbekend.

Huidige aantal vacatures

0

Baankans Officier Zeedienst Marine

logo uwv

Deze indicatie is gebaseerd op de spanningsindicator van het UWV. De kans op werk voor de afzonderlijke beroepen binnen deze beroepsfamilie kan verschillen


Officier Zeedienst Marine worden: Opleidingen tot Officier Zeedienst Marine

Wil je Officier Zeedienst Marine worden? Hieronder vind je de eisen, het ontwikkelingspad en de opleidingen voor de Officier Zeedienst Marine.

Hoe word je een Officier Zeedienst Marine? 

Om toegelaten te worden tot de opleiding tot Officier Zeedienst zijn er twee mogelijkheden. De eerste is een Militair Wetenschappelijke Opleiding van zo'n 5 jaar aan het Koninklijk Instuut van de Marine in Den Helder, de tweede is een verkorte officiersopleiding van zo'n 2 jaar.

Voor de wetenschappelijke opleiding moet de gegadigde minimaal in het bezit zijn van een VWO-diploma met Wiskunde A1,2 of B1 (oud) of een VWO-diploma met wiskunde A of B (nieuw).

Voor de verkorte opleiding dient men minimaal een HAVO-diploma met wiskunde B1 en natuurkunde1 (oud ) of een HAVO-diploma met wiskunde en natuurkunde (nieuw) of een HBO-diploma (deze zal beoordeeld worden door het opleidingsinstituut)

Naast de vooropleidingseisen zijn er specifieke (fysieke) eisen gesteld: De gegadigde moet de Nederlandse nationaliteit bezitten, minimaal 1,60 en maximaal 2,00 meter lang zijn, minimaal 50 kg wegen en minimaal 17 jaar oud zijn voor de wetenschappelijke opleiding en 19 jaar en 6 maanden voor de verkorte opleiding. Het maximale gewicht wordt bepaald aan de hand van een rekensom: zo mag een man niet meer wegen dan zijn lengte in centimeters - 100 + 5% en mag een vrouw niet meer wegen dan haar lengte in centimeters - 100 +10%. Bovendien zijn er enkele maximale leeftijdsgrenzen vastgesteld, afhankelijk van de functie en vooropleiding.

Bij de wetenschappelijke opleiding dient er een studierichting gekozen te worden: Militaire Systemen en Technologie, Militaire Bedrijfswetenschappen, Krijgswetenschappen, Civiele Techniek, Communicatie-, Informatie- en Commandovoeringssystemen.

Opleidingen, cursussen en trainingen tot Officier Zeedienst Marine

Er zijn geen opleidingen Officier Zeedienst Marine aanwezig. Je kan wel verder kijken naar de opleidingen van de sector waar een Officier Zeedienst Marine in werkt

Bekijk alle opleidingen Defensie

Omscholen tot Officier Zeedienst Marine

Als je je wilt omscholen tot Officier Zeedienst Marine is het mogelijk dat er meerdere wegen zijn. Het komt namelijk steeds vaker voor dat er specifieke vacatures met omscholing zijn. Op dat moment wordt het leertraject hiervoor door de werkgever georganiseerd. Als er op dit moment omschoolvacatures voor Officier Zeedienst Marine zijn vind je die hieronder.

Bepaal jouw omschoolkeuze met Baansuggestie

Met baansuggestie krijg je kansrijke banen te zien die passen bij jouw interesse, competenties en persoonlijkheid. Je vindt ook direct omschoolvacatures als deze er zijn. Je kunt nu inspiratie op doen en jouw omschoolkeuze bepalen op basis van wat bij jou past! Bekijk jouw baansuggesties!

Vacatures met (Om)scholing

Omscholen met salaris is natuurlijk wel zo prettig, je verdient gelijk vanaf het begin van je nieuwe baan. Ook worden vaak de opleidingskosten door de werkgever betaald. Wij kennen totaal 4 verschillende typen (om)scholingsvacatures. Directe omscholing, Opleidingsvacatures (BBL, Beroepsbegeleidende Leerweg), Leerling vacatures en Traineeships. Als er voor Officier Zeedienst Marine dit type vacatures zijn vind je ze hieronder.

Op dit moment zijn er geen omschoolvacatures voor Officier Zeedienst Marine

Zelfstandig omscholen of doorgroeien tot Officier Zeedienst Marine

Als je Officier Zeedienst Marine wilt worden vanuit een bestaande baan, dus je wilt omscholen of doorgroeien naar Officier Zeedienst Marine zijn de volgende zaken belangrijk:

Interesse en Motivatie Officier Zeedienst Marine

Om je werk goed te kunnen doen moet je het leuk vinden. Je moet jouw beroep inhoudelijk interessant vinden en het moet bij jouw motivatie passen. De inhoudelijke beschrijving van het beroep vind je bij Wat doet een Officier Zeedienst Marine?

Competenties en Vaardigheden Officier Zeedienst Marine

Naast de interesse is het belangrijk dat je de competenties hebt die een Officier Zeedienst Marine nodig heeft om succesvol te zijn. Sommige competenties zal je van nature hebben en andere hebben misschien training nodig? Hieronder vind je cursussen en trainingen voor de ontwikkeling van de competenties die een Officier Zeedienst Marine nodig heeft.

Competentiegerichte cursussen en trainingen voor de Officier Zeedienst Marine

Trainingen & cursussen Besluitvaardigheid
Besluitvaardigheid
Trainingen & cursussen Discipline
Discipline
Trainingen & cursussen Integriteit
Integriteit
Trainingen & cursussen Leiderschap
Leiderschap
Trainingen & cursussen Stressbestendigheid
Stressbestendigheid

Persoonlijkheid van een Officier Zeedienst Marine

Voor ieder beroep is het belangrijk dat het bij jou als persoon past. Hieronder vind je de twee belangrijkste persoontypen voor het beroep Officier Zeedienst Marine. Als Officier Zeedienst Marine wilt worden moet minimaal één van de persoonlijkheidstypen sterk bij je passen, het tweede persoonstype moet in ieder geval herkenning geven.

De persoonstypen Officier Zeedienst Marine:


zie volledige beschrijving persoonstype Officier Zeedienst Marine

Vakkennis voor een Officier Zeedienst Marine

Het is voor een Officier Zeedienst Marine ook erg handig en vaak ook vereist om de specifieke vakkennis en inhoud te snappen. Veel vakgerichte opleidingen tot Officier Zeedienst Marine zijn een combinatie van theoretische achtergrond en praktijkgerichte kennis en vaardigheden.

Online Trainingen & Opleidingen Officier Zeedienst Marine


Werkervaring Officier Zeedienst Marine

Het is voor een startend Officier Zeedienst Marine die net van school komt minder belangrijk dat ze de nodige ervaring heeft. Maar voor iemand die zich wil omscholen of doorgroeit tot Officier Zeedienst Marine is het cruciaal dat er wel relevante ervaring is. Dit kan ervaring zijn in een beroep dat overeenkomsten vertoont, zoals Officier Technische Dienst .

Iets anders leren?

Is Officier Zeedienst Marine het misschien toch niet voor je? Je kan via deze zoekbalk ruim 30.000 opleidingen, trainingen en cursussen vinden van zeker 1000 onderwerpen.


Doorgroei mogelijkheden Officier Zeedienst Marine

Je kunt als Officier Zeedienst Marine een beter salaris verdienen wanneer je doorgroeit binnen jouw beroepsgroep. Je kunt stapsgewijs doorgroeien naar beroepen die dichtbij jou beroep liggen door steeds kleine stappen bij te leren.

Het beroep Officier Zeedienst Marine is onderdeel van de beroepsfamilie Officieren marine. Hieronder vind je verschillende dichtbij liggende doorgroeimogelijkheden voor een Officier Zeedienst Marine

Mogelijke specialisaties voor een Officier Zeedienst Marine

luitenant-ter-zee der 3e klasse specialist marine luitenant-ter-zee der 2e klasse specialist marine luitenant-ter-zee der 2e klasse oudste categorie specialist marine luitenant-ter-zee der 1e klasse specialist marine luitenant-ter-zee der 3e klasse van administratie marine luitenant-ter-zee der 2e klasse van administratie marine luitenant-ter-zee der 2e klasse oudste categorie van administratie marine luitenant-ter-zee der 1e klasse van administratie marine kapitein-luitenant-ter-zee van administratie marine commandeur van administratie marine
kapitein-ter-zee van administratie marine schout-bij-nacht van administratie marine vice-admiraal van administratie marine luitenant-admiraal van administratie marine admiraal van administratie marine officier-waarnemer marineluchtvaartdienst officier-vlieger marineluchtvaartdienst luitenant-ter-zee der 3e klasse vlieger marine luitenant-ter-zee der 2e klasse oudste categorie vlieger marine luitenant-ter-zee der 1e klasse vlieger marine luitenant-ter-zee der 2e klasse vlieger marine beroepsvlieger marine luitenant-ter-zee der 3e klasse luchtvaartnavigator marine luitenant-ter-zee der 2e klasse luchtvaartnavigator marine luitenant-ter-zee der 2e klasse oudste categorie luchtvaartnavigator marine luitenant-ter-zee der 1e klasse luchtvaartnavigator marine tweede luitenant der mariniers eerste luitenant der mariniers kapitein der mariniers majoor der mariniers luitenant-kolonel der mariniers kolonel der mariniers brigadegeneraal der mariniers generaal-majoor der mariniers luitenant-generaal der mariniers generaal der mariniers luitenant-ter-zee der 3e klasse zeedienst marine luitenant-ter-zee der 2e klasse zeedienst marine luitenant-ter-zee der 2e klasse oudste categorie zeedienst marine luitenant-ter-zee der 1e klasse zeedienst marine kapitein-luitenant-ter-zee zeedienst marine kapitein-ter-zee zeedienst marine commandeur zeedienst marine schout-bij-nacht zeedienst marine vice-admiraal zeedienst marine luitenant-admiraal zeedienst marine admiraal zeedienst marine luitenant-ter-zee der 3e klasse elektrotechnische dienst marine luitenant-ter-zee der 2e klasse elektrotechnische dienst marine luitenant-ter-zee der 2e klasse oudste categorie elektrotechnische dienst marine luitenant-ter-zee der 1e klasse elektrotechnische dienst marine kapitein-luitenant-ter-zee elektrotechnische dienst marine kapitein-ter-zee elektrotechnische dienst marine schout-bij-nacht elektrotechnische dienst marine commandeur elektrotechnische dienst marine vice-admiraal elektrotechnische dienst marine luitenant-admiraal elektrotechnische dienst marine admiraal elektrotechnische dienst marine luitenant-ter-zee der 3e klasse technische dienst marine luitenant-ter-zee der 2e klasse technische dienst marine luitenant-ter-zee der 2e klasse oudste categorie technische dienst marine luitenant-ter-zee der 1e klasse technische dienst marine kapitein-luitenant-ter-zee technische dienst marine kapitein-ter-zee technische dienst marine commandeur technische dienst marine schout-bij-nacht technische dienst marine vice-admiraal technische dienst marine luitenant-admiraal technische dienst marine admiraal technische dienst marine
Bekijk meer beroepen Bekijk minder beroepen

Doorgroei beroepen voor een Officier Zeedienst Marine

Officier koninklijke landmacht vaandrig/kornet landmacht brigade-generaal landmacht generaal-majoor landmacht luitenant-generaal landmacht majoor landmacht luitenant-kolonel landmacht kapitein/ritmeester landmacht eerste luitenant landmacht tweede luitenant landmacht
generaal landmacht kolonel landmacht Officier Cavalerie Landmacht Officier Cavalerie Verkenning Landmacht Officier Infanterie Landmacht Officier Artillerie Landmacht Officier Genie Landmacht Officier Militaire Administratie Landmacht Officier Technische Dienst Officier Logistiek Landmacht Officier Verbindingsdienst Geneeskundig Officier Specialistisch Officier Officier bewaking koninklijke luchtmacht vaandrig bewaking luchtmacht tweede luitenant bewaking luchtmacht eerste luitenant bewaking luchtmacht kapitein bewaking luchtmacht majoor bewaking luchtmacht luitenant-kolonel bewaking luchtmacht kolonel bewaking luchtmacht commodore bewaking luchtmacht generaal-majoor bewaking luchtmacht luitenant-generaal bewaking luchtmacht generaal bewaking luchtmacht Officier Inlichtingen & Veiligheid Luchtmacht Officier administratie, economie en personeel koninklijke luchtmacht vaandrig administratie, economie en personeel luchtmacht tweede luitenant administratie, economie en personeel luchtmacht eerste luitenant administratie, economie en personeel luchtmacht kapitein administratie, economie en personeel luchtmacht majoor administratie, economie en personeel luchtmacht luitenant-kolonel administratie, economie en personeel luchtmacht kolonel administratie, economie en personeel luchtmacht commodore administratie, economie en personeel luchtmacht generaal-majoor administratie, economie en personeel luchtmacht luitenant-generaal administratie, economie en personeel luchtmacht generaal administratie, economie en personeel luchtmacht Officier brandweer, medisch en sport koninklijke luchtmacht vaandrig brandweer, medisch en sport luchtmacht tweede luitenant brandweer, medisch en sport luchtmacht eerste luitenant brandweer, medisch en sport luchtmacht kapitein brandweer, medisch en sport luchtmacht majoor brandweer, medisch en sport luchtmacht luitenant-kolonel brandweer, medisch en sport luchtmacht kolonel brandweer, medisch en sport luchtmacht commodore brandweer, medisch en sport luchtmacht generaal-majoor brandweer, medisch en sport luchtmacht generaal brandweer, medisch en sport luchtmacht luitenant-generaal brandweer, medisch en sport luchtmacht Officier techniek koninklijke luchtmacht vaandrig techniek luchtmacht tweede luitenant techniek luchtmacht eerste luitenant techniek luchtmacht kapitein techniek luchtmacht majoor techniek luchtmacht luitenant-kolonel techniek luchtmacht kolonel techniek luchtmacht commodore techniek luchtmacht generaal-majoor techniek luchtmacht luitenant-generaal techniek luchtmacht generaal techniek luchtmacht Officier ICT Officier vlieger en loadmaster koninklijke luchtmacht vaandrig vlieger en loadmaster luchtmacht tweede luitenant vlieger en loadmaster luchtmacht beroepsvlieger bij de koninklijke luchtmacht jachtvlieger eerste luitenant vlieger en loadmaster luchtmacht kapitein vlieger en loadmaster luchtmacht majoor vlieger en loadmaster luchtmacht luitenant-kolonel vlieger en loadmaster luchtmacht kolonel vlieger en loadmaster luchtmacht commodore vlieger en loadmaster luchtmacht generaal-majoor vlieger en loadmaster luchtmacht luitenant-generaal vlieger en loadmaster luchtmacht generaal vlieger en loadmaster luchtmacht piloot jachtvliegtuig helikoptervlieger koninklijke luchtmacht Vlieger Luchtmacht Officier horeca, logistiek en transport koninklijke luchtmacht vaandrig horeca, logistiek en transport luchtmacht tweede luitenant horeca, logistiek en transport luchtmacht eerste luitenant horeca, logistiek en transport luchtmacht kapitein horeca, logistiek en transport luchtmacht majoor horeca, logistiek en transport luchtmacht luitenant-kolonel horeca, logistiek en transport luchtmacht kolonel horeca, logistiek en transport luchtmacht commodore horeca, logistiek en transport luchtmacht generaal-majoor horeca, logistiek en transport luchtmacht luitenant-generaal horeca, logistiek en transport luchtmacht generaal horeca, logistiek en transport luchtmacht Officier luchtverdediging koninklijke luchtmacht luitenant-generaal luchtverdediging luchtmacht generaal luchtverdediging luchtmacht vaandrig luchtverdediging luchtmacht tweede luitenant luchtverdediging luchtmacht eerste luitenant luchtverdediging luchtmacht kapitein luchtverdediging luchtmacht majoor luchtverdediging luchtmacht luitenant-kolonel luchtverdediging luchtmacht kolonel luchtverdediging luchtmacht commodore luchtverdediging luchtmacht generaal-majoor luchtverdediging luchtmacht Officier Luchtverdediging Luchtmacht Generaal Luchtmacht Officier vliegerondersteunend koninklijke luchtmacht generaal-majoor vliegerondersteunend luchtmacht vaandrig vliegerondersteunend luchtmacht tweede luitenant vliegerondersteunend luchtmacht eerste luitenant vliegerondersteunend luchtmacht kapitein vliegerondersteunend luchtmacht majoor vliegerondersteunend luchtmacht luitenant-kolonel vliegerondersteunend luchtmacht kolonel vliegerondersteunend luchtmacht commodore vliegerondersteunend luchtmacht luitenant-generaal vliegerondersteunend luchtmacht generaal vliegerondersteunend luchtmacht Officier Grondverdediger Luchtmacht Air Controller Luchtmacht Officier koninklijke marechaussee majoor marechaussee luitenant-kolonel marechaussee kolonel marechaussee generaal-majoor marechaussee brigadegeneraal marechaussee chef veiligheidsdienst overheid chef veiligheidsdienst koninklijk huis tweede luitenant marechaussee eerste luitenant marechaussee kapitein marechaussee hoofd veiligheidsdienst koninklijk huis hoofd veiligheidsdienst overheid
Bekijk meer beroepen Bekijk minder beroepen

Hoofd beroepsgroep Officier Zeedienst Marine

Het beroep Officier Zeedienst Marine valt binnen de hoofdberoepsgroep Militaire beroepen

Militaire beroepen omvatten alle banen die door leden van de krijgsmacht worden uitgeoefend. Militaire beroepen zijn het personeel dat beroepsmatig in dienst is in de strijdkrachten, met inbegrip van hulpdiensten.

Dit betreffen beroepen binnen de onderdelen landmacht, de marine, de luchtmacht en andere militaire diensten.
Netwerk Officier Zeedienst Marine

Met wie werkt een Officier Zeedienst Marine samen? 

Intern: Binnen de organisatie van de Koninklijke Marine krijgt de Officier Zeedienst te maken met leidinggevende officieren die hem/haar taken toekennen. Deze taken dient de Officier Zeedienst samen met zijn ondergeschikte (onder)officieren en matrozen uit te voeren. Er zal sprake zijn van contacten met buitenlandse marines.

Extern: Buiten de Marine zal er sprake zijn van contact met 'De burger'. Afhankelijk van de functies kan dit varieren van zeevaarders tot toeschouwers in de havens. 'De vijand' kan ook in diverse vormen terugkomen voor de Officier Zeedienst. Zo heeft de marine niet alleen te maken met eventuele vijandige marines, maar ook met hedendaagse piraten.


 • Leidinggevende Officieren
 • Ondergeschikte Onderofficieren
 • Ondergeschikte Matrozen
 • De burger
 • De vijand
Officier Zeedienst Marine


Organisaties waar een Officier Zeedienst Marine werkzaam is

Veel beroepen vind je vaak terug bij gelijksoortige bedrijven. Bekijk hieronder bij wat voor type organisatie een Officier Zeedienst Marine meestal werkt.

Waar werkt een Officier Zeedienst Marine?

Na afronding van de opleiding tot Officier Zeedienst wordt de Officier geplaatst op een schip van de Koninklijke Marine of op een Marine basis. Afhankelijk van de functie wordt er samengewerkt in een team, waarmee deelgenomen wordt aan oefeningen en uitzendingen.

Meer weten over werken in de Beveiliging & Bewaking?

Bekijk werken in Beveiliging & Bewaking

Best beoordeelde werkgevers Officier Zeedienst Marine

Waar kun je het beste werken als Officier Zeedienst Marine? Hieronder vind je de best door de Officier Zeedienst Marine beoordeelde bedrijven, en/of die met de meeste vacatures.

Op dit moment zijn er geen bedrijven gevonden voor het beroep Officier Zeedienst Marine.

Competenties, Skills en Vaardigheden Officier Zeedienst Marine:

Voor ieder beroep heb je specifieke vaardigheden en kennis nodig, dat geldt ook voor een Officier Zeedienst Marine.

Welke competenties heeft een Officier Zeedienst Marine nodig?

Een Officier Zeedienst Marine heeft de volgende competenties nodig om zijn of haar beroep goed te kunnen uitoefenen.


Persoonstypen Officier Zeedienst Marine

De meeste beroepen passen alleen bij bepaalde persoonlijkheden. Bekijk welke persoonstypen volgens het enneagram er bij Officier Zeedienst Marine passen.

Wat voor persoonlijkheid heeft een Officier Zeedienst Marine nodig? 

De Officier Zeedienst heeft een directe, gezaghebbende, energieke persoonlijkheid en is vol zelfvertrouwen. Toch kan hij/zij soms veeleisend, arrogant en onbuigzaam zijn. De Officier Zeedienst is een echte Baas. Tevens is de Officier een Succesvolle werker met zijn ijverige, gedreven en praktische karakter, wat soms kan zorgen voor narcistische, pretentieuze prestatiegerichtheid.

Daarnaast vertoont de Officier Zeedienst persoonlijkheidskenmerken van De Loyalist, de Officier is zorgzaam en verantwoordelijk, en van De Waarnemer, de Officier is analytisch, volhardend en objectief.

Bekijk de persoonstypen voor Officier Zeedienst Marine


Baas


Lees meer

Succesvolle werker


Lees meer

Interview met een Officier Zeedienst Marine

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.


Beoordeling van het beroep Officier Zeedienst Marine

Bekijk hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef jouw beoordeling of mening over het beroep Officier Zeedienst Marine

Functie inhoud:
Salaris en arbeidsvoorwaarden:
Doorgroeimogelijkheden:
Arbeidsmarktperspectief:
Bedankt voor uw feedback.

Solliciteren op de functie Officier Zeedienst Marine

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als Officier Zeedienst Marine dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor Officier Zeedienst Marine belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als Officier Zeedienst Marine. Bekijk dan onze tips.

Bekijk onze CV en sollicitatietips

Is het beroep Officier Zeedienst Marine iets voor je?

Zou je graag Officier Zeedienst Marine willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als Officier Zeedienst Marine bij jou past.

Doe de gratis beroepskeuzetest

Actuele blogposts


reacties op Officier Zeedienst Marine

annemijn

vet cool dit altijd al willen worden de broer van mijn vriendin is het ook genaam jordi  

alien

ik hou van dit beroep ik ga 200% voor marine ik ga de eerste vrouw worden bij de marine i think so i hoop soo 

Katja

De eerste vrouw bij de Marine,red je niet meer.Maar verder,kan ik de Marine aanraden.Gr.

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist

Het formulier kan nog niet worden verzonden omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.


Ga direct naar