Officier Zeedienst Marine Salaris, Taken, Vacatures, Opleiding, Toekomst & Skills

Wat doet een Officier Zeedienst Marine? Lees de functieomschrijving.

De Officier Zeedienst werkt onregelmatige diensten, omdat de schepen van de marine 24 uur per dag operationeel dienen te zijn. Vaak worden er diensten gedraaid van 4 uur, gevolgd door 8 uur vrije tijd, gevolgd door een 4-uurs dienst, afgesloten met 8 uur vrije uit. Dit systeem herhaalt zich tot aan het verlof of de terugkomst van het schip. Binnen het team waarin de Officier Zeedienst komt te werken, zal worden deelgenomen aan internationale oefeningen en uitzendingen onder diverse tijds-, weers- en omgevingsomstandigheden.

Van de Vloot Officier wordt onbesproken gedrag verwacht, omdat hij/zij een voorbeeld moet zijn voor de Marine in het algemeen en zijn eenheid in het bijzonder. Door de diverse omstandigheden en taken waarmee de Officier Zeedienst te maken krijgt, moet de Officier stressbestendig en gedisciplineerd zijn om het beste resultaat te leveren.

De Zeedienst van de Koninklijke Marine werkt met schepen om de veiligheid op en vanuit zee te garanderen. In de praktijk houdt dit in dat de marine het grondgebied van Nederland en haar bondgenoten beschermd, drugshandel, rampen en mijnen bestrijdt, humanitaire hulp verleent, reddingstaken vervuld en deelneemt aan vredesmissies. Als Officier Zeedienst draag je verantwoordelijkheid voor het succesvol inzetten van het schip. Zo kunnen navigatie-, wapen- en telecomsystemen onder de Officier Zeedienst vallen. Tijdens de werkzaamheden zal de Officier Zeedienst vooral werkzaam zijn aan 'de brug' van het schip. Hier wordt leiding gegeven aan het team en zorg gedragen voor de veiligheid en navigatie van het schip.

Wanneer Buitenlandse havens worden aangedaan, is er vaak tijd om gebruik te maken van de plaatselijke voorzieningen. (musea, terrassen, winkels, restaurants etc.) Hier staat wel tegenover dat een Officier Zeedienst rekening moet houden met zeereizen die op kunnen lopen tot zo'n 6 maanden. In deze periode komt de Officier Zeedienst niet thuis, maar zit hij/zij aan boord van het schip of in een buitenlandse haven.

Wil je werken als Officier Zeedienst Marine?

Werk je al als Officier Zeedienst Marine en zoek je een nieuwe baan? Of wil je Officier Zeedienst Marine worden? Wil je het gemiddelde salaris weten? Op nationaleberoepengids.nl staat alles wat je nodig hebt. Hieronder vindt je de vacatures en de opleidingen voor Officier Zeedienst Marine, maar ook informatie over het salaris, de baankansen, de beste werkgevers en nog veel meer!

Bekijk de vacatures Bekijk de opleidingen Bekijk salarisinfo Vind de beste werkgevers

Alles over het beroep Officier Zeedienst Marine in één oogopslag

Beroepsgroep:

Persoonstype:

Netwerk:

 • Leidinggevende Officieren
 • Ondergeschikte Onderofficieren
 • Ondergeschikte Matrozen
 • De burger
 • De vijand

Opleidingsniveau:

Salarisindicatie:

 • Van €2212 tot €9502

Baankans:

Aantal vacatures:

0

Aantal opleidingen:

Baankans

Huidige aantal vacatures

0


Salaris en Arbeidsvoorwaarden Officier Zeedienst Marine

Wat verdient een Officier Zeedienst Marine?

Primair: Vanaf het moment dat de opleiding tot Officier Zeedienst begint, krijgt de toekomstige Officier loon betaald. Dit loon wordt bepaald aan de hand van de rang van de gegadigde. Na het afronden van de opleiding is het standaard loon zo'n 2212 euro per maand.

Secundair: Bij de marine worden bovenop het reguliere loon premies toegekend. Zo zijn er vaartoelages, oefentoelages, onderzeeboottoelages, vliegtoelages, duiktoelages en toelages voor studiekosten. Door deze toelages kan het zelfs zo zijn dat het loon tweemaal zo hoog wordt in bepaalde maanden. (de studiekostentoelage komt neer op een betaalde studie na afronding van de opleiding) Bovendien wordt de opleiding tot Officier Zeedienst betaald door de Marine, net zoals de uniformen en studieboeken. Tevens is er een collectieve zorgverzekering voor maximaal 48,- euro per maand en kan er gebruik worden gemaakt van sportfaciliteiten. Voor sommige opleidingen en bijkomende functies wordt bovendien een aanstellingspremie toegekend: de Officier kan zo duizenden euro's extra premie opstrijken naast zijn andere inkomsten. Tot slot moet er gemeld worden dat de marine minimaal 41 vrije dagen per jaar geeft. Deze vrije dagen kunnen oplopen door onregelmatige diensten (varen, oefeningen).

Salarisschaal Officier Zeedienst Marine

 • Maximaal
 • Gemiddeld
 • Minimaal
Bovenstaande bedragen zijn bruto maandsalarissen.

Vacatures Officier Zeedienst Marine

Er zijn geen vacatures aanwezig.

Arbeidsmarktperspectief en doorgroeimogelijkheden Officier Zeedienst Marine

Hoe goed is de toekomst voor de Officier Zeedienst Marine? 

Intern: Binnen de marine is er de mogelijkheid om na afronding van een dienstperiode bij te tekenen voor dezelfde functie of door te groeien naar de hogere officiersfuncties. Door stap voor stap hogerop te komen, kan de Officier Zeedienst op den duur commandant van een schip of hoge stafofficier worden.

Extern: Buiten de marine kan de (oud)Officier Zeedienst terecht bij leidinggevende functies binnen het bedrijfsleven of bij de overheid.

Momenteel heeft de Koninklijke Marine nog enkele vacatures openstaan voor de verkorte officiersopleiding, beginnend in augustus 2010, voor personen met een HBO-diploma, voor de andere instromers zijn geen plaatsen meer in 2010. In Augustus van 2011 start weer een opleiding, waar vanaf september 2010 voor kan worden gesolliciteerd. 

Baankans Officier Zeedienst Marine

Powered by arbeidsmarktkansen.nl

Huidige aantal vacatures

0


Wil je weten wat jouw arbeidsmarktwaarde is?

Plaats nu je cv en kom erachter

Officier Zeedienst Marine worden: Opleidingen tot Officier Zeedienst Marine

Hoe word je een Officier Zeedienst Marine? 

Om toegelaten te worden tot de opleiding tot Officier Zeedienst zijn er twee mogelijkheden. De eerste is een Militair Wetenschappelijke Opleiding van zo'n 5 jaar aan het Koninklijk Instuut van de Marine in Den Helder, de tweede is een verkorte officiersopleiding van zo'n 2 jaar.

Voor de wetenschappelijke opleiding moet de gegadigde minimaal in het bezit zijn van een VWO-diploma met Wiskunde A1,2 of B1 (oud) of een VWO-diploma met wiskunde A of B (nieuw).

Voor de verkorte opleiding dient men minimaal een HAVO-diploma met wiskunde B1 en natuurkunde1 (oud ) of een HAVO-diploma met wiskunde en natuurkunde (nieuw) of een HBO-diploma (deze zal beoordeeld worden door het opleidingsinstituut)

Naast de vooropleidingseisen zijn er specifieke (fysieke) eisen gesteld: De gegadigde moet de Nederlandse nationaliteit bezitten, minimaal 1,60 en maximaal 2,00 meter lang zijn, minimaal 50 kg wegen en minimaal 17 jaar oud zijn voor de wetenschappelijke opleiding en 19 jaar en 6 maanden voor de verkorte opleiding. Het maximale gewicht wordt bepaald aan de hand van een rekensom: zo mag een man niet meer wegen dan zijn lengte in centimeters - 100 + 5% en mag een vrouw niet meer wegen dan haar lengte in centimeters - 100 +10%. Bovendien zijn er enkele maximale leeftijdsgrenzen vastgesteld, afhankelijk van de functie en vooropleiding.

Bij de wetenschappelijke opleiding dient er een studierichting gekozen te worden: Militaire Systemen en Technologie, Militaire Bedrijfswetenschappen, Krijgswetenschappen, Civiele Techniek, Communicatie-, Informatie- en Commandovoeringssystemen.

De 0 beste opleidingen, cursussen en traningen tot Officier Zeedienst Marine

Meer opleidingen Officier Zeedienst Marine

Weet je nog niet of je Officier Zeedienst Marine wilt worden? Of wil je doorgroeien? Misschien is er wel een vervolgopleiding Officier Zeedienst Marine of specialisatie cursus te vinden.

Zoek in alle opleidingen, cursussen en trainingen


Netwerk Officier Zeedienst Marine

Met wie werkt een Officier Zeedienst Marine samen? 

Intern: Binnen de organisatie van de Koninklijke Marine krijgt de Officier Zeedienst te maken met leidinggevende officieren die hem/haar taken toekennen. Deze taken dient de Officier Zeedienst samen met zijn ondergeschikte (onder)officieren en matrozen uit te voeren. Er zal sprake zijn van contacten met buitenlandse marines.

Extern: Buiten de Marine zal er sprake zijn van contact met 'De burger'. Afhankelijk van de functies kan dit varieren van zeevaarders tot toeschouwers in de havens. 'De vijand' kan ook in diverse vormen terugkomen voor de Officier Zeedienst. Zo heeft de marine niet alleen te maken met eventuele vijandige marines, maar ook met hedendaagse piraten.


 • Leidinggevende Officieren
 • Ondergeschikte Onderofficieren
 • Ondergeschikte Matrozen
 • De burger
 • De vijand
Officier Zeedienst Marine


Organisaties waar een Officier Zeedienst Marine werkzaam is

Waar werkt een Officier Zeedienst Marine meestal? 

Na afronding van de opleiding tot Officier Zeedienst wordt de Officier geplaatst op een schip van de Koninklijke Marine of op een Marine basis. Afhankelijk van de functie wordt er samengewerkt in een team, waarmee deelgenomen wordt aan oefeningen en uitzendingen.

Meer weten over werken in de Beveiliging & Bewaking?

Bekijk werken in Beveiliging & Bewaking

Best beoordeelde werkgevers Officier Zeedienst Marine

Waar kun je het beste werken als Officier Zeedienst Marine? Hieronder vindt je de best door de Officier Zeedienst Marine beoordeelde bedrijven, en/of die met de meeste vacatures.

Op dit moment zijn er geen bedrijven gevonden voor het beroep Officier Zeedienst Marine.

Competenties, Skills en Vaardigheden Officier Zeedienst Marine:

Welke competenties heeft een een Officier Zeedienst Marine nodig? Hieronder vind je ze met de beschrijving ervan.


Persoonstypen Officier Zeedienst Marine

Wat voor persoonlijkheid heb je als Officier Zeedienst Marine nodig? 

De Officier Zeedienst heeft een directe, gezaghebbende, energieke persoonlijkheid en is vol zelfvertrouwen. Toch kan hij/zij soms veeleisend, arrogant en onbuigzaam zijn. De Officier Zeedienst is een echte Baas. Tevens is de Officier een Succesvolle werker met zijn ijverige, gedreven en praktische karakter, wat soms kan zorgen voor narcistische, pretentieuze prestatiegerichtheid.

Daarnaast vertoont de Officier Zeedienst persoonlijkheidskenmerken van De Loyalist, de Officier is zorgzaam en verantwoordelijk, en van De Waarnemer, de Officier is analytisch, volhardend en objectief.

Bekijk de persoonstypen voor Officier Zeedienst Marine


Baas


Lees meer

Succesvolle werker


Lees meer

Interview met een Officier Zeedienst Marine

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.


Beoordeling van het beroep Officier Zeedienst Marine

Bekijk hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef jouw beoordeling of mening over het beroep Officier Zeedienst Marine

Functie inhoud:
Salaris en arbeidsvoorwaarden:
Doorgroeimogelijkheden:
Arbeidsmarktperspectief:
Bedankt voor uw feedback.

Solliciteren op de functie Officier Zeedienst Marine

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als Officier Zeedienst Marine dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor Officier Zeedienst Marine belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als Officier Zeedienst Marine. Bekijk dan onze tips.

Bekijk onze CV en sollicitatietips

Is het beroep Officier Zeedienst Marine iets voor je?

Zou je graag Officier Zeedienst Marine willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als Officier Zeedienst Marine bij jou past.

Doe de gratis beroepskeuzetest

Actuele blogposts


reacties op Officier Zeedienst Marine

annemijn

vet cool dit altijd al willen worden de broer van mijn vriendin is het ook genaam jordi  

alien

ik hou van dit beroep ik ga 200% voor marine ik ga de eerste vrouw worden bij de marine i think so i hoop soo 

Katja

De eerste vrouw bij de Marine,red je niet meer.Maar verder,kan ik de Marine aanraden.Gr.

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist

Het formulier kan nog niet worden verzonden omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.


Ga direct naar