Officier der Mariniers Salaris, Taken, Vacatures, Opleiding, Toekomst & Skills

Wat doet een Officier der Mariniers? Lees de functieomschrijving.

De Officier der Mariniers moet van onbesproken gedrag zijn om de krijgsmacht positief te representeren in de maatschappij en om bij zijn collega's zijn geloofwaardigheid behouden. De Officier mag dan ook financiële problemen, een strafblad of criminele vrienden hebben, noch verslaafd zijn.

Binnen het operationele peloton geeft de Officier leiding aan zo'n 30 Mariniers en Onderofficieren der Mariniers (zij geven leiding aan geweersgroepen van acht personen). De Officier moet zorgen voor optimaal resultaat bij het uitvoeren van de taken, een functionele en constructieve werksfeer creëren en de veiligheid van zijn eenheid bewaken.

Na enkele jaren gediend te hebben binnen een operationeel peloton is het mogelijk om een staffunctie te gaan bekleden, voordat er doorgestroomd wordt naar een hogere operationele positie. Tevens is het mogelijk om een leidinggevende functie te gaan bekleden binnen een specialistische eenheid van het Korps Mariniers. Hierbij valt te denken aan de mountainleaders (specialisten in bergbeklimming en oorlogsvoering), kikvorsmannen, mortieronderdelen of de Unit Interventie Mariniers (specialisten in gijzelingsontzettingen).

Het Korps Mariniers is in staat om overal ter wereld veiligheid op te leggen en te behouden. Binnen het kader van humanitaire en conflictbeheersende missies onder zeer uiteenlopende omstandigheden (weer, tijd, omgeving) kan het Korps via land, water en lucht het operatiegebied bereiken. In dit gebied zijn de Mariniers in staat om zelfstandig, zonder grote logistieke steun, te opereren binnen het hoogste geweldsspectrum.

Om optimaal te kunnen functioneren dient de Officier accuraat en inventief om te kunnen gaan met zijn orders. De Officier heeft de vrijheid om zelf invulling te geven aan zijn opdracht, zolang het beoogde resultaat wordt behaald. Tevens is het noodzakelijk om over stressbestendigheid te beschikken om ook onder zware druk en moeilijke omgevingsfactoren optimaal te kunnen functioneren.

Wil je werken als Officier der Mariniers?

Werk je al als Officier der Mariniers en zoek je een nieuwe baan? Of wil je Officier der Mariniers worden? Wil je het gemiddelde salaris weten? Op nationaleberoepengids.nl staat alles wat je nodig hebt. Hieronder vindt je de vacatures en de opleidingen voor Officier der Mariniers, maar ook informatie over het salaris, de baankansen, de beste werkgevers en nog veel meer!

Bekijk de vacatures Bekijk de opleidingen Bekijk salarisinfo Vind de beste werkgevers

Alles over het beroep Officier der Mariniers in één oogopslag

Sector:

Beroepsgroep:

Persoonstype:

Netwerk:

 • Marinier
 • Onderofficier der Mariniers
 • Militair
 • Burger

Opleidingsniveau:

Salarisindicatie:

 • Van €2212 tot €9502

Baankans:

Aantal vacatures:

0

Aantal opleidingen:

Baankans

Huidige aantal vacatures

0


Salaris en Arbeidsvoorwaarden Officier der Mariniers

Wat verdient een Officier der Mariniers?

Nadat de opleiding tot Officier der Mariniers is begonnen, krijgt de toekomstige Officier gelijk loon betaald. Dit loon wordt bepaald aan de hand van de rang van de gegadigde. Na het afronden van de opleiding is het standaard loon zo'n €2212  per maand, wat kan oplopen na het bereiken van hogere rangen tot zo'n €9502 als generaal.

Bij de marine worden bovenop het reguliere loon premies toegekend. Zo zijn er vaartoelages, oefentoelages, duiktoelages, gevechtsoefeningtoelages en toelages voor studiekosten. Door deze toelages kan het zelfs zo zijn dat het loon tweemaal zo hoog wordt in bepaalde maanden (de studiekostentoelage komt neer op een betaalde studie na afronding van de opleiding). Bovendien wordt de opleiding tot Officier der Mariniers betaald door de Marine, net zoals de uniformen en studieboeken. Tevens is er een collectieve zorgverzekering voor maximaal 48,- euro per maand en kan er gebruik worden gemaakt van sportfaciliteiten. Voor sommige opleidingen en bijkomende functies wordt bovendien een aanstellingspremie toegekend: de Officier kan zo eenmalig duizenden euro's extra premie opstrijken naast zijn andere inkomsten. Tot slot moet er gemeld worden dat de Marine minimaal 41 vrije dagen per jaar geeft. Deze vrije dagen kunnen oplopen door het draaien van onregelmatige diensten (varen, oefeningen).

Salarisschaal Officier der Mariniers

 • Maximaal
 • Gemiddeld
 • Minimaal
Bovenstaande bedragen zijn bruto maandsalarissen.

Vacatures Officier der Mariniers

Er zijn geen vacatures aanwezig.

Arbeidsmarktperspectief en doorgroeimogelijkheden Officier der Mariniers

Hoe goed is de toekomst voor de Officier der Mariniers? 

De Officier der Mariniers kan binnen de organisatie van het Korps Mariniers doorgroeien naar hogere Officiersfuncties. Hoe hoger de functie, des te groter de verantwoordelijkheden voor de Officier zullen worden.

Wanneer men niet langer bij het Korps Mariniers wil functioneren kan er gekozen worden, indien er plaats vrij is, voor functies bij de MIVD.

Wanneer men in het geheel niet meer wil werken voor Defensie kan de oud-Officier der Mariniers werkzaam worden voor de overheid of binnen leidinggevende functies in het bedrijfsleven. Bij deze functies worden de integriteit, het doorzettingsvermogen, de discipline en de werkervaring erg gewaardeerd.

Momenteel kampt Defensie met geldtekorten. Hierdoor zijn de eerstvolgende opleidingen verplaatst naar begin 2011. Nieuwe kandidaten kunnen later in 2011 terecht bij een opleiding.

Baankans Officier der Mariniers

Powered by arbeidsmarktkansen.nl

Huidige aantal vacatures

0


Wil je weten wat jouw arbeidsmarktwaarde is?

Plaats nu je cv en kom erachter

Officier der Mariniers worden: Opleidingen tot Officier der Mariniers

Hoe word je een Officier der Mariniers? 

Om toegelaten te worden tot de opleiding tot Officier der Mariniers dient men allereerst een keuze te maken uit een Militair Wetenschappelijke of een verkorte Officiersopleiding.

Voor de Wetenschappelijke opleiding geldt een minimum eis van een diploma VWO met wiskunde (minimaal A1&A2 of B1 oud model) (A of B nieuw model)

Voor de verkorte opleiding geldt een minimum eis van een HAVO diploma. Hierbij dient vermeld te worden dat de Officier voor zijn 35e levensjaar minimaal HBO, maar bij voorkeur WO denkniveau moet hebben om werkzaam te mogen blijven binnen het Korps Mariniers. Een opleiding kan gedaan worden op kosten van de Koninklijke Marine.

De Wetenschappelijke Opleiding duurt bijna vijf jaar. Gedurende deze opleiding worden theorie en praktijk afgewisseld. Bij aanvang zal er eerst een officiervormend gedeelte van 18 maanden plaats vinden, gevolgd door drie jaar wetenschappelijke studie.

De verkorte opleiding bestaat alleen uit het officiervormende gedeelte van 18 maanden.

Na afronding van de korte opleiding geldt er een dienverplichting van vier jaar. Voor de wetenschappelijke opleiding is dit zeven jaar.

De 0 beste opleidingen, cursussen en traningen tot Officier der Mariniers

Meer opleidingen Officier der Mariniers

Weet je nog niet of je Officier der Mariniers wilt worden? Of wil je doorgroeien? Misschien is er wel een vervolgopleiding Officier der Mariniers of specialisatie cursus te vinden.

Zoek in alle opleidingen, cursussen en trainingen


Netwerk Officier der Mariniers

Met wie werkt een Officier der Mariniers samen? 

Binnen het Korps Mariniers zal er intensief worden samengewerkt tussen enkele pelotons bij het uitvoeren van de taken. (Grotere samenwerkingsverbanden zijn ook mogelijk.) De Officier der Mariniers geeft leiding aan de Onderofficieren (zelf geven zij leiding aan zo'n acht Mariniers) en Mariniers binnen  zo'n peloton van 30 personen.

Bij het uitvoeren van de taken kan het zijn dat er contact bestaat met eenheden van bondgenoten bij oefeningen en missies.

De Officier der Mariniers kan in aanraking komen met 'de vijand' en 'de burger'. Afhankelijk van de missie, de gedragscode en legio andere omstandigheden kan dit contact variëren van het uitwisselen van schoten tot het verlenen van hulp.


 • Marinier
 • Onderofficier der Mariniers
 • Militair
 • Burger
Officier der Mariniers


Organisaties waar een Officier der Mariniers werkzaam is

Waar werkt een Officier der Mariniers meestal? 

Na afronding van de opleiding tot Officier der Mariniers zal de Officier geplaatst worden bij een operationeel onderdeel van het Korps Mariniers in Doorn.

Op den duur is het mogelijk om bij meer gespecialiseerde onderdelen van het Korps werkzaam te worden. In dat geval kunnen er ook plaatsingen in Texel, op Aruba of in Rotterdam zijn.

Met de eenheid zal er deel worden genomen aan internationale oefeningen en uitzendingen.

Meer weten over werken in de Beveiliging & Bewaking?

Bekijk werken in Beveiliging & Bewaking

Best beoordeelde werkgevers Officier der Mariniers

Waar kun je het beste werken als Officier der Mariniers? Hieronder vindt je de best door de Officier der Mariniers beoordeelde bedrijven, en/of die met de meeste vacatures.

Op dit moment zijn er geen bedrijven gevonden voor het beroep Officier der Mariniers.

Competenties, Skills en Vaardigheden Officier der Mariniers:

Welke competenties heeft een een Officier der Mariniers nodig? Hieronder vind je ze met de beschrijving ervan.


Persoonstypen Officier der Mariniers

Wat voor persoonlijkheid heb je als Officier der Mariniers nodig? 

De Officier der Mariniers heeft een zelfverzekerde, gedisciplineerde, ijverige, praktische, gedreven en volhardende persoonlijkheid (Succesvolle werker). Ook is hij scherpzinnig, direct en gezaghebbend. Hij weet mensen aan zich te binden en heeft een enigszins dominante houding die hem de mogelijkheid geeft om altijd overwicht te hebben (Baas).

Bekijk de persoonstypen voor Officier der Mariniers


Baas


Lees meer

Succesvolle werker


Lees meer

Interview met een Officier der Mariniers

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.


Beoordeling van het beroep Officier der Mariniers

Bekijk hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef jouw beoordeling of mening over het beroep Officier der Mariniers

Functie inhoud:
Salaris en arbeidsvoorwaarden:
Doorgroeimogelijkheden:
Arbeidsmarktperspectief:
Bedankt voor uw feedback.

Solliciteren op de functie Officier der Mariniers

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als Officier der Mariniers dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor Officier der Mariniers belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als Officier der Mariniers. Bekijk dan onze tips.

Bekijk onze CV en sollicitatietips

Is het beroep Officier der Mariniers iets voor je?

Zou je graag Officier der Mariniers willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als Officier der Mariniers bij jou past.

Doe de gratis beroepskeuzetest

Actuele blogposts


reacties op Officier der Mariniers

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist

Het formulier kan nog niet worden verzonden omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.


Ga direct naar