Officier Infanterie Landmacht Salaris, Taken, Vacatures, Opleiding, Toekomst & Skills

Wat doet een Officier Infanterie Landmacht? Lees de functieomschrijving.

Vind het antwoord op al jouw vragen over het beroep officier infanterie landmacht. De functieomschrijving, over het loon, de baankans en hoe je officier infanterie landmacht wordt.

 

Wat is een Officier Infanterie Landmacht?

De Officier Infanterie heeft veel variatiein zijn werkzaamheden. Zo draagt hij verantwoordelijkheid over zijn peloton en alle aspecten binnen het peloton die te maken hebben met de planning, uitvoering en evaluatie van missies. Daarnaast is de Officier Infanterie verantwoordelijk voor alle personele, technische, tactische en motivationele kanten van het peloton. De Officier dient samen met zijn plaatsvervanger alle opleidingen en controle van het materieel te regelen.

Daarnaast wordt er door de Officier Infanterie ook nog papierwerk gedaan. Zo moet hij aanwezig zijn bij besprekingen en overleg met leidinggevenden van wie hij opdrachten krijgt om met zijn peloton uit te voeren.

De Pantserinfanterie werkt met gepantserde YPR-voertuigen om bij de 'werkplek' te komen. De Luchtmobiele Brigade werkt met helikopters om bij het conflictgebied te komen. Beide soorten Infanterie werken met verschillende soorten wapens, waaronder mortieren, boordwapens, antitankwapens en handwapens. Om alle werkzaamheden soepel te laten verlopen wordt er niet alleen veel fysiek getraind, maar hebben de infanteristen 'state of the art' communicatie-, laser- en nachtzichtapparatuur. De Luchtmobiele Brigade kan binnen 20 dagen over de gehele wereld ingezet worden met diverse takenpakketten. De Pantserinfanterie heeft voornamelijk aanvallende, verdedigende en vertragende of beveiligings- en bewakingstaken.

Om de taken van Officier Infanterie zo goed en adequaat mogelijk uit te voeren, dient de Officier van onbesproken gedrag te zijn om geloofwaardigheid ten opzichte van zijn leidinggevenden en ondergeschikten te behouden. Daarnaast is het noodzakelijk om als Officier van een peloton een goede band met de ondergeschikten op te bouwen om in het heetst van de strijd volledig op elkaar te kunnen vertrouwen en zo de taken optimaal uit te voeren.Wil je werken als Officier Infanterie Landmacht?

Werk je al als Officier Infanterie Landmacht en zoek je een nieuwe baan? Of wil je Officier Infanterie Landmacht worden? Wil je het gemiddelde salaris weten? Op nationaleberoepengids.nl staat alles wat je nodig hebt. Hieronder vind je de vacatures en de opleidingen voor Officier Infanterie Landmacht, maar ook informatie over het salaris, de baankansen, de beste werkgevers en nog veel meer!


Alles over het beroep Officier Infanterie Landmacht in één oogopslag

Sector:

Beroepsgroep:

Persoonstype:

Netwerk:

  • Infanterist
  • Officier
  • Burger

Opleidingsniveau:

Salarisindicatie:

  • Van €2173 tot €9502

Baankans:

Aantal vacatures:

0

Aantal opleidingen:

Baankans

Huidige aantal vacatures

0


Salaris en Arbeidsvoorwaarden Officier Infanterie Landmacht

Wat verdient een Officier Infanterie Landmacht?

De Officier Infanterie gaat direct verdienen wanneer hij begint aan de opleiding. Bij het begin van de opleiding heeft de gegadigde nog een lage rang en krijgt hij naar de huidige rang betaald. Naarmate de opleiding vordert en er een hogere rang wordt behaald, stijgt het loon mee. Bij de bepaling van het loon kan rekening worden gehouden met ervaring en leeftijd. Het ligt tussen de €2173 en €9506.

Secundair: Bovenop het salaris worden toeslagen toegekend bij onregelmatige diensten (uitzendingen, oefeningen). Tevens worden je opleiding, uniform en studieboeken betaald. Daarnaast is er sprake van geregelde gezondheidszorg, een reis- en onkostenvergoedingsregeling, zijn er gratis te gebruiken sportfaciliteiten en is er onder bepaalde voorwaarden een mogelijkheid om een rijbewijs te halen. Bovendien is er op kosten van de Landmacht na afronding van de opleiding tot Officier een studie te volgen naar keuze. Tot slot is er een ABP pensioen.

Salarisschaal Officier Infanterie Landmacht

  • Maximaal
  • Gemiddeld
  • Minimaal
Bovenstaande bedragen zijn bruto maandsalarissen.Vacatures Officier Infanterie Landmacht

Er zijn geen vacatures Officier Infanterie Landmacht aanwezig. Je kan wel meer informatie vinden over de branche waar een Officier Infanterie Landmacht in werkt.

Meer weten over de sector waar een Officier Infanterie Landmacht in werkt

Bekijk werken in Defensie

Arbeidsmarktperspectief en doorgroeimogelijkheden Officier Infanterie Landmacht

Wat zijn de baankansen voor een Officier Infanterie Landmacht?

Als Officier is het binnen de Krijsmacht mogelijk om een extra diensttijd te dienen binnen dezelfde functie na afloop van de dienstperiode. Tevens kan er doorgestroomd worden naar de hogere Officiersfuncties. Daarnaast wordt er door middel van opleidingen en studie gewerkt aan de ontplooing van de Officier die van dienst is binnen én buiten de krijgsmacht.

Buiten de krijgsmacht is er veel vraag naar oud-Officieren. Om werkzaam te worden in het bedrijfsleven of bij de overheid is een leidinggevende functie op je c.v. een bewijs voor inzet, stressbestendigheid en doorzettingsvermogen.

De bezuinigingen waarmee Defensie getroffen gaat worden, zullen niet ten kosten komen van de 'kwaliteit' van de krijgsmacht. Waarschijnlijk wordt er gesneden in de bureaucratische kant van Defensie.

De actuele kans op werk voor een Officier Infanterie Landmacht

De kans op werk voor het beroep Officier Infanterie Landmacht is op dit moment onbekend.

Huidige aantal vacatures

0

Baankans Officier Infanterie Landmacht

logo uwv

Deze indicatie is gebaseerd op de spanningsindicator van het UWV. De kans op werk voor de afzonderlijke beroepen binnen deze beroepsfamilie kan verschillen


Wil je weten wat jouw arbeidsmarktwaarde is?

Benieuwd hoe (andere) werkgevers jou waarderen? Plaats je CV bij onze vacaturepartners en vind uit hoe je in de markt ligt!

Plaats je CV op Nationale Vacaturebank

Officier Infanterie Landmacht worden: Opleidingen tot Officier Infanterie Landmacht

Wil je Officier Infanterie Landmacht worden? Hieronder vind je de eisen, het ontwikkelingspad en de opleidingen voor de Officier Infanterie Landmacht.

Hoe word je een Officier Infanterie Landmacht? 

Om Officier Infanterie te worden zijn er twee mogelijkheden. De eerste optie bestaat uit een verkorte officiersopleiding van zo'n anderhalf jaar en een Militair Wetenschappelijke Opleiding van zo'n viereneenhalf jaar.

Voor de verkorte opleiding is minimaal een HAVO diploma nodig. Voor de Wetenschappelijke Opleiding is er minimaal een VWO diploma met minimaal Wiskunde C, A/B of wiskunde A12 (oud model) vereist of een propedeuse van een relevante HBO of WO opleiding met minimaal 80 studie-uren wiskunde.

Daarnaast zijn er enkele fysieke eisen. Zo mag een Officier (kort model) niet kleiner zijn dan 1.65 meter of 1.55 meter (lang model). Een Officier Pantserinfanterie moet tussen de 1.65 en 1.90 meter lang zijn. Tevens zijn er enkele eisen m.b.t. het dragen van een bril of lenzen. Afhankelijk van de functie zijn deze allebei toegestaan, zijn enkel lenzen toegestaan of mogen Officiers geen oogafwijking hebben.

Voordat de Officier Infanterie in spé 35 wordt dient hij ten minste een dienstperiode van vier (kort model) of zeven jaar (lang model) uit te kunnen dienen.

De lange opleiding bestaat uit een half jaar Algemene Luitenants Opleiding (ALO),  drie jaar Wetenschappelijke opleiding, een half jaar ALO en een half jaar vakgerichte Manouevre-opleiding. De korte opleiding bestaat alleen uit de ALO en Manoeuvre-opleiding.

Opleidingen, cursussen en trainingen tot Officier Infanterie Landmacht

Er zijn geen opleidingen Officier Infanterie Landmacht aanwezig. Je kan wel verder kijken naar de opleidingen van de sector waar een Officier Infanterie Landmacht in werkt

Bekijk alle opleidingen Defensie

Omscholen of doorgroeien tot Officier Infanterie Landmacht

Als je Officier Infanterie Landmacht wilt worden vanuit een bestaande baan, dus je wilt omscholen of doorgroeien naar Officier Infanterie Landmacht zijn de volgende zaken belangrijk:

Interesse en Motivatie Officier Infanterie Landmacht

Om je werk goed te kunnen doen moet je het leuk vinden. Je moet jouw beroep inhoudelijk interessant vinden en het moet bij jouw motivatie passen. De inhoudelijke beschrijving van het beroep vind je bij Wat doet een Officier Infanterie Landmacht?

Competenties en Vaardigheden Officier Infanterie Landmacht

Naast de interesse is het belangrijk dat je de competenties hebt die een Officier Infanterie Landmacht nodig heeft om succesvol te zijn. Sommige competenties zal je van nature hebben en andere hebben misschien training nodig? Hieronder vind je cursussen en trainingen voor de ontwikkeling van de competenties die een Officier Infanterie Landmacht nodig heeft.

Competentiegerichte cursussen en trainingen voor de Officier Infanterie Landmacht

Trainingen & cursussen Besluitvaardigheid
Besluitvaardigheid
Trainingen & cursussen Conflicten beheersen
Conflicten beheersen
Trainingen & cursussen Delegeren
Delegeren
Trainingen & cursussen Leiderschap
Leiderschap
Trainingen & cursussen Stressbestendigheid
Stressbestendigheid

Persoonlijkheid van een Officier Infanterie Landmacht

Voor ieder beroep is het belangrijk dat het bij jou als persoon past. Hieronder vind je de twee belangrijkste persoontypen voor het beroep Officier Infanterie Landmacht. Als Officier Infanterie Landmacht wilt worden moet minimaal één van de persoonlijkheidstypen sterk bij je passen, het tweede persoonstype moet in ieder geval herkenning geven.

De persoonstypen Officier Infanterie Landmacht:


zie volledige beschrijving persoonstype Officier Infanterie Landmacht

Vakkennis voor een Officier Infanterie Landmacht

Het is voor een Officier Infanterie Landmacht ook erg handig en vaak ook vereist om de specifieke vakkennis en inhoud te snappen. Veel vakgerichte opleidingen tot Officier Infanterie Landmacht zijn een combinatie van theoretische achtergrond en praktijkgerichte kennis en vaardigheden.

Online Trainingen & Opleidingen Officier Infanterie Landmacht


Werkervaring Officier Infanterie Landmacht

Het is voor een startend Officier Infanterie Landmacht die net van school komt minder belangrijk dat ze de nodige ervaring heeft. Maar voor iemand die zich wil omscholen of doorgroeit tot Officier Infanterie Landmacht is het cruciaal dat er wel relevante ervaring is. Dit kan ervaring zijn in een beroep dat overeenkomsten vertoont, zoals Officier der Mariniers .

Iets anders leren?

Is Officier Infanterie Landmacht het misschien toch niet voor je? Je kan via deze zoekbalk ruim 30.000 opleidingen, trainingen en cursussen vinden van zeker 1000 onderwerpen.
Netwerk Officier Infanterie Landmacht

Met wie werkt een Officier Infanterie Landmacht samen? 


  • Infanterist
  • Officier
  • Burger
Officier Infanterie Landmacht


Organisaties waar een Officier Infanterie Landmacht werkzaam is

Veel beroepen vind je vaak terug bij gelijksoortige bedrijven. Bekijk hieronder bij wat voor type organisatie een Officier Infanterie Landmacht meestal werkt.

Waar werkt een Officier Infanterie Landmacht?

Na afronding van de opleiding tot Officier Infanterie wordt de Officier afhankelijk van de plaatsing bij de Luchtmobiele Brigade of Pantserinfanterie een peloton of compagnie toegewezen waaraan hij leiding geeft.

De Officieren van de Luchtmobiele Brigade worden bij de 11e Luchtmobiele Brigade in Schaarsbergen geplaatst.

De Pantserinfanterie Officieren worden geplaatst bij de 13e Gemechaniseerde Brigade in Oirschot of de 43e Gemechaniseerde Brigade in Havelte.

Meer weten over werken in de Beveiliging & Bewaking?

Bekijk werken in Beveiliging & Bewaking

Best beoordeelde werkgevers Officier Infanterie Landmacht

Waar kun je het beste werken als Officier Infanterie Landmacht? Hieronder vind je de best door de Officier Infanterie Landmacht beoordeelde bedrijven, en/of die met de meeste vacatures.

Op dit moment zijn er geen bedrijven gevonden voor het beroep Officier Infanterie Landmacht.

Competenties, Skills en Vaardigheden Officier Infanterie Landmacht:

Voor ieder beroep heb je specifieke vaardigheden en kennis nodig, dat geldt ook voor een Officier Infanterie Landmacht.

Welke competenties heeft een Officier Infanterie Landmacht nodig?

Een Officier Infanterie Landmacht heeft de volgende competenties nodig om zijn of haar beroep goed te kunnen uitoefenen.


Persoonstypen Officier Infanterie Landmacht

De meeste beroepen passen alleen bij bepaalde persoonlijkheden. Bekijk welke persoonstypen volgens het enneagram er bij Officier Infanterie Landmacht passen.

Wat voor persoonlijkheid heeft een Officier Infanterie Landmacht nodig? 

De Officier Infanterie is een zorgzaam, verantwoordelijk en aanmoedigend  persoon. Hij is loyaal en betrouwbaar (Loyalist). Daarnaast is hij met zijn energie en directheid iemand met overwicht. Hij weet mensen zo aan zich te binden dat zij zijn integriteit nooit in twijfel trekken (Baas). Als loyale baas is hij in staat om leiding te geven aan een groep van zo'n 40 personen.

Bekijk de persoonstypen voor Officier Infanterie Landmacht


Baas


Lees meer

Loyalist


Lees meer

Interview met een Officier Infanterie Landmacht

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.


Beoordeling van het beroep Officier Infanterie Landmacht

Bekijk hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef jouw beoordeling of mening over het beroep Officier Infanterie Landmacht

Functie inhoud:
Salaris en arbeidsvoorwaarden:
Doorgroeimogelijkheden:
Arbeidsmarktperspectief:
Bedankt voor uw feedback.

Solliciteren op de functie Officier Infanterie Landmacht

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als Officier Infanterie Landmacht dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor Officier Infanterie Landmacht belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als Officier Infanterie Landmacht. Bekijk dan onze tips.

Bekijk onze CV en sollicitatietips

Is het beroep Officier Infanterie Landmacht iets voor je?

Zou je graag Officier Infanterie Landmacht willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als Officier Infanterie Landmacht bij jou past.

Doe de gratis beroepskeuzetest

Actuele blogposts


reacties op Officier Infanterie Landmacht

A.L

ik ben werkzaam bij de natres landmacht als reservist en 28. ik wil graag fulltime werken als officier infantrie. ik heb gehoord dat er geen speciale doorstroom mogelijkheden zijjn naar infantrie maar op defensie website is er ook niet deze vacature vermeld kan iemand mij helpen?        

Wim

Even voor de duidelijkheid voor veel mensen,Natres staat voor Korps Nationale Reserve.Beste A.L.,informeer bij de leidinggevenden van de Natres,zij weten ongetwijfeld de juiste procedure,sucses.

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist

Het formulier kan nog niet worden verzonden omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.


Ga direct naar