Officier Artillerie Landmacht Salaris, Taken, Vacatures, Opleiding, Toekomst & Skills

Wat doet een Officier Artillerie Landmacht? Lees de functieomschrijving.

De Artillerie wordt gebruikt om de vechtende troepen, de infanterie en artillerie,  vuursteun te bieden en om vastgestelde objecten en gebieden te beschermen tegen luchtaanvallen. Om de gevechtsondersteunende taken van de Artillerie zo soepel mogelijk te laten verlopen zijn er enkele soorten officieren binnen de Artillerie. Zo zijn er leidinggevenden nodig bij de luchtdoelbatterijen, waarnemingsgroepen die informatie doorgeven aan de vuurmondpelotons en de vuurmondpelotons. Binnen het peloton heeft de Officier Artillerie de leiding over zo'n 50 personen bij de vuurmondpelotons, 20 bij de luchtdoelbatterijen en 10 bij de waarnemingsgroepen.

De Officier is belast met inlichtingen, instructies, planning en opleiding van manschappen binnen zijn peloton of batterij. Daarnaast draagt hij verantwoordelijkheid over adviezen en rapporten met betrekking tot het gebruik van artillerie. Tevens worden opleidingen, controle, onderhoud en personele zaken in samenwerking met de plaatsvervangende pelotonscommandant bijgehouden door de Officier Artillerie.

Bij de Artillerie is sprake van minder zware fysieke inspanning dan bijvoorbeeld bij de infanterie, maar men heeft toch te maken met diverse omstandigheden, werktijden en weersomstandigheden, waarmee rekening gehouden moet worden bij het uitvoeren van het takenpakket. Bij de Artillerie wordt gewerkt binnen vaste richtlijnen en procedures, waarmee gepoogd wordt de veiligheid te garanderen en waardoor er sprake is van minder variatie in de werkzaamheden dan bij de gevechtseenheden.

Officieren Artillerie Waarnemer zijn vaak dichter bij de 'frontlinie' actief dan de Artillerie in de stellingen, waardoor zij meer samenwerken met de gevechtseenheden. Zo dient de Officier Artillerie Waarneming zorg te dragen over de opleiding van pelotonscommandanten met betrekking tot het aanvragen van vuursteun van de Artillerie.

Zoals alle officieren dient de Officier Artillerie zich representatief en voorbeeldig te gedragen. Hij moet een professionele houding hebben ten opzichte van zijn peloton, maar tegelijkertijd zorg dragen voor een goede sociale band met  en tussen de mannen in het peloton. 

Wil je werken als Officier Artillerie Landmacht?

Werk je al als Officier Artillerie Landmacht en zoek je een nieuwe baan? Of wil je Officier Artillerie Landmacht worden? Wil je het gemiddelde salaris weten? Op nationaleberoepengids.nl staat alles wat je nodig hebt. Hieronder vindt je de vacatures en de opleidingen voor Officier Artillerie Landmacht, maar ook informatie over het salaris, de baankansen, de beste werkgevers en nog veel meer!


Alles over het beroep Officier Artillerie Landmacht in één oogopslag

Sector:

Beroepsgroep:

Persoonstype:

Netwerk:

  • Officier
  • Artillerist
  • Militair

Opleidingsniveau:

Salarisindicatie:

  • Van €2173 tot €9502

Baankans:

Aantal vacatures:

0

Aantal opleidingen:

Huidige aantal vacatures

0


Salaris en Arbeidsvoorwaarden Officier Artillerie Landmacht

Wat verdient een Officier Artillerie Landmacht?

De Officier Artillerie ontvangt zodra hij begint aan de opleiding loon. Aanvankelijk heeft de Officier (in spé) nog een relatief lage rang, waarnaar hij betaald krijgt, zodat hij nog niet het volledige officiersloon zal ontvangen. Naarmate de opleiding echter vordert, zal de rang, en dus ook het loon, van de gegadigde stijgen. Wanneer het loon bepaald wordt, kan er rekening worden gehouden met ervaring en leeftijd. Na anderhalf jaar heeft de Officier de rang van Tweede Luitenant behaald en verdient hij minimaal €2173.

Bovenop het salaris worden toeslagen toegekend bij onregelmatige diensten (uitzendingen, oefeningen). Tevens worden je opleiding, uniform en studieboeken betaald. Daarnaast is er sprake van geregelde gezondheidszorg, een reis- en onkostenvergoedingsregeling, zijn er gratis te gebruiken sportfaciliteiten en is er onder bepaalde voorwaarden een mogelijkheid om een rijbewijs te halen. Bovendien is er op kosten van de Landmacht na afronding van de opleiding tot Officier een studie te volgen naar keuze. Tot slot is er een ABP pensioen

Salarisschaal Officier Artillerie Landmacht

  • Maximaal
  • Gemiddeld
  • Minimaal
Bovenstaande bedragen zijn bruto maandsalarissen.

Vacatures Officier Artillerie Landmacht

Er zijn geen vacatures aanwezig.

Arbeidsmarktperspectief en doorgroeimogelijkheden Officier Artillerie Landmacht

Hoe goed is de toekomst voor de Officier Artillerie Landmacht? 

Binnen de Artillerie is er de mogelijkheid om bij te tekenen voor dezelfde functie na afronding van een diensttijd. Daarnaast kan de Officier Artillerie doorstromen naar hogere officiersfuncties of naar andere onderdelen van de krijgsmacht. Vanaf afronding van de opleiding tot Officier Artillerie kan hierover gesproken worden met de Landmacht.

Buiten Defensie is er voor oud-officieren vaak werk te vinden bij de overheid en in het bedrijfsleven. Binnen deze sectoren worden de discipline, stressbestendigheid en ervaring van militairen erg gewaardeerd.

Momenteel heeft de Landmacht nog enkele vacatures open staan voor Officier Artillerie.

Door de economische crisis is Defensie genoodzaakt te bezuinigen, maar dit raakt vooral de bureaucratische kant van de krijgsmacht. Zo zou defensie niet in kwaliteit mogen inperken.

Baankans Officier Artillerie Landmacht

Powered by arbeidsmarktkansen.nl

Huidige aantal vacatures

0


Wil je weten wat jouw arbeidsmarktwaarde is?

Plaats nu je cv en kom erachter

Officier Artillerie Landmacht worden: Opleidingen tot Officier Artillerie Landmacht

Hoe word je een Officier Artillerie Landmacht? 

Om Officier Artillerie te worden zijn er twee mogelijkheden. De eerste is een verkorte Officiersopleiding, waarvoor een HAVO diploma nodig is (voor de oude diploma's is wiskunde vereist). De tweede is een Militair Wetenschappelijke opleiding, waarvoor minimaal een VWO diploma met wiskunde A (1,2) nodig is óf een propedeuse van een relevante opleiding aan instelling voor hoger onderwijs met minimaal 80 studie-uren wiskunde.

Daarnaast geldt dat de minimale lengte voor de opleiding 1.55 meter is voor Officier Vuurmondpeloton en Officier Artillerie Waarnemer en 1.65 meter voor Officier Luchtdoelartillerie. Brillen en Lenzen zijn toegestaan, maar voor sommige functies gelden extra eisen. Voor Artillerie Officier bij de Luchtmobiele brigade geldt dat de gegadigde minimaal 65 kilogram moet wegen.

De verkorte opleiding duurt zo'n twee jaar. Hiervan wordt de eerste anderhalf jaar besteed aan de Algemene Luitenants Opleiding (ALO) in Breda, gevolgd door een half jaar vaktechnische opleiding, afhankelijk van de gekozen functie binnen de Artillerie.

De Militair Wetenschappelijke opleiding duurt zo'n 4.5 jaar. Deze bestaat uit een half jaar ALO, drie jaar Wetenschappelijk Onderwijs, een half jaar ALO en een half jaar Vaktechnische Opleiding

Tevens is het zo dat de Officier in spé minimaal een dienstperiode (4 jaar voor kort model, 7 jaar voor lang model) moet kunnen uitdienen na afronding van de opleiding en voordat de officier 35 wordt.

De 0 beste opleidingen, cursussen en traningen tot Officier Artillerie Landmacht

Meer opleidingen Officier Artillerie Landmacht

Weet je nog niet of je Officier Artillerie Landmacht wilt worden? Of wil je doorgroeien? Misschien is er wel een vervolgopleiding Officier Artillerie Landmacht of specialisatie cursus te vinden.

Zoek in alle opleidingen, cursussen en trainingen


Netwerk Officier Artillerie Landmacht

Met wie werkt een Officier Artillerie Landmacht samen? 

De Officier Artillerie heeft door zijn 'gevechtsondersteunende' functie binnen de gevechtsacties nauwelijks contact met 'de vijand' en met 'de burger'. Dit is anders dan bij de 'gevechtsfuncties' zoals bij de Cavalerie en Infanterie. Doorgaans krijgt de Officier Artillerie te maken met opdrachten van leidinggevende Officieren die hij met zijn ondergeschikte artilleristen moet uitvoeren binnen het kader van steunverlening aan eenheden van de Infanterie en Cavalerie.

Binnen het peloton is er intensief contact om zowel bij oefeningen als uitzendingen zo goed mogelijk te presteren.


  • Officier
  • Artillerist
  • Militair
Officier Artillerie Landmacht


Organisaties waar een Officier Artillerie Landmacht werkzaam is

Waar werkt een Officier Artillerie Landmacht meestal? 

Na afronding van de opleiding wordt de Officier Luchtdoelartillerie geplaatst bij een luchtdoelbatterij in Venray en worden de Officier Vuurmondpeloton en Officier Artillerie Waarneming bij een Landmachteenheid in het land gestationeerd. Dit kan bijvoorbeeld de 11e of 14e Afdeling Artillerie zijn in 't Harde.

Met de eenheid waarin de Officier wordt geplaatst wordt er deelgenomen aan oefeningen en uitzendingen.

Meer weten over werken in de Beveiliging & Bewaking?

Bekijk werken in Beveiliging & Bewaking

Best beoordeelde werkgevers Officier Artillerie Landmacht

Waar kun je het beste werken als Officier Artillerie Landmacht? Hieronder vindt je de best door de Officier Artillerie Landmacht beoordeelde bedrijven, en/of die met de meeste vacatures.

Op dit moment zijn er geen bedrijven gevonden voor het beroep Officier Artillerie Landmacht.

Competenties, Skills en Vaardigheden Officier Artillerie Landmacht:

Welke competenties heeft een een Officier Artillerie Landmacht nodig? Hieronder vind je ze met de beschrijving ervan.


Persoonstypen Officier Artillerie Landmacht

Wat voor persoonlijkheid heb je als Officier Artillerie Landmacht nodig? 

De Officier Artillerie is een directe, gezaghebbende persoon met af en toe dominante, ongevoelige en egocentrische trekjes (Baas). Daarnaast is de Officier zorgzaam ten opzichte van zijn omgeving en voelt hij zich verantwoordelijk. Hij is erg loyaal (Loyalist).

Bekijk de persoonstypen voor Officier Artillerie Landmacht


Baas


Lees meer

Loyalist


Lees meer

Interview met een Officier Artillerie Landmacht

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.


Beoordeling van het beroep Officier Artillerie Landmacht

Bekijk hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef jouw beoordeling of mening over het beroep Officier Artillerie Landmacht

Functie inhoud:
Salaris en arbeidsvoorwaarden:
Doorgroeimogelijkheden:
Arbeidsmarktperspectief:
Bedankt voor uw feedback.

Solliciteren op de functie Officier Artillerie Landmacht

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als Officier Artillerie Landmacht dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor Officier Artillerie Landmacht belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als Officier Artillerie Landmacht. Bekijk dan onze tips.

Bekijk onze CV en sollicitatietips

Is het beroep Officier Artillerie Landmacht iets voor je?

Zou je graag Officier Artillerie Landmacht willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als Officier Artillerie Landmacht bij jou past.

Doe de gratis beroepskeuzetest

Actuele blogposts


Ga direct naar