U bevindt zich hier: Home » Beroepen » Docent gezondheidszorg en welzijn

Docent gezondheidszorg en welzijn worden: Competenties, Opleidingen, Vacatures en Salaris

Wat doet een docent gezondheidszorg en welzijn? Lees de functieomschrijving.

De docent gezondheidszorg en welzijn geeft les in het vak gezondheidszorg en welzijn.

De docent gezondheidszorg en welzijn werkt op een VMBO, HAVO of VWO opleiding, op het gymnasium, op het volwassenenonderwijs of op een MBO of HBO opleiding.

De docent gezondheidszorg en welzijn geeft les in alle facetten van het vak gezondheidszorg en welzijn. Als docent op de onderbouw van het voortgezet onderwijs zal de docent gezondheidszorg en welzijn vooral lesgeven in het vak ''Verzorging'' (meer hierover bij Leraar Verzorging) maar op de bovenbouw van het VMBO of MBO zullen de lessen van de docent gezondheidszorg en welzijn vooral gericht zijn op de voorbereiding op een beroep binnen een vak in de sector Zorg en Welzijn. Zo leert de docent gezondheidszorg en welzijn zijn leerlingen/studenten omgaan met verschillende doelgroepen (waaronder ouderen en gehandicapten) en ze leren over de algemene dagelijkse levensverrichtingen (waaronder helpen met douchen, wassen en dergelijke). De docent gezondheidszorg en welzijn helpt zijn leerlingen/studenten zich ontwikkelen binnen een bepaald vakgebied en zich klaarmaken voor het beroep in de sector Zorg en Welzijn waarvoor zij studeren of gekozen hebben.

De docent gezondheidszorg en welzijn ontwikkelt zijn eigen lesmateriaal en geeft zijn leerlingen/studenten opdrachten, projecten, toetsen en tentamens die hij vervolgens nakijkt, bespreekt en becijfert. Daarnaast zal de docent gezondheidszorg en welzijn ook letten op de individuele begeleiding van zijn leerlingen/studenten en waar nodig extra hulp bieden.

De docent gezondheidszorg en welzijn heeft verstand van het vak gezondheidszorg en welzijn en weet zijn kennis op een interessante, begrijpelijke en leuke manier op zijn leerlingen/studenten over te brengen. Ook durft hij streng op te treden wanneer leerlingen zich niet gedragen.

Naast zijn werk in de klas zal de docent gezondheidszorg en welzijn ook aanwezig zijn bij vergaderingen met collega's om de opleiding en studenten/leerlingen te bespreken.

Mensen vonden ons op: Job Docent gezondheidszorg en welzijn, Baan Docent gezondheidszorg en welzijn, Docent gezondheidszorg en welzijn Worden, Functie-eisen Docent gezondheidszorg en welzijn, Verantwoordelijkheden Docent gezondheidszorg en welzijn, Functieprofiel Docent gezondheidszorg en welzijn, Wat doet een Docent gezondheidszorg en welzijn, Werken als Docent gezondheidszorg en welzijn.

Docent gezondheidszorg en welzijn worden: Opleiding tot docent gezondheidszorg en welzijn

De docent gezondheidszorg en welzijn heeft een opleiding ''Leraar Gezondheidszorg en Welzijn'' gevolgd. Deze is HBO en vierjarig.

Opleidingen, cursussen en trainingen:

Vind een cursus of training. In samenwerking met Springest
Staat de opleiding, cursus of training die je zoekt er niet tussen? Kijk dan bij onze partner Springest.nl.
Staat de opleiding, cursus of training die je zoekt er niet tussen? Kijk dan bij onze partner Springest.nl.
Mensen vonden ons op: Studeren voor Docent gezondheidszorg en welzijn, Docent gezondheidszorg en welzijn Worden, Opleidingsniveau Docent gezondheidszorg en welzijn, Scholing Docent gezondheidszorg en welzijn, Studie Docent gezondheidszorg en welzijn, Bijscholing Docent gezondheidszorg en welzijn, Omscholing Docent gezondheidszorg en welzijn.

Organisaties waar een docent gezondheidszorg en welzijn doorgaans werkzaam is

De docent gezondheidszorg en welzijn werkt op het voortgezet onderwijs in een VMBO, HAVO of VWO klas, op het gymnasium of volwassenenonderwijs of op een MBO of HBO opleiding.

Mensen vonden ons op: Studeren voor Docent gezondheidszorg en welzijn, Docent gezondheidszorg en welzijn Worden, Opleidingsniveau Docent gezondheidszorg en welzijn, Scholing Docent gezondheidszorg en welzijn, Studie Docent gezondheidszorg en welzijn, Bijscholing Docent gezondheidszorg en welzijn, Omscholing Docent gezondheidszorg en welzijn.

Salaris en Arbeidsvoorwaarden docent gezondheidszorg en welzijn

Het salaris van de docent gezondheidszorg en welzijn ligt tussen de €2475,- en €3900,- bruto per maand, afhankelijk van de school waar hij werkt en het aantal jaren werkervaring.

Mensen vonden ons op: Salaris Docent gezondheidszorg en welzijn, Loon Docent gezondheidszorg en welzijn, Wat verdien je als Docent gezondheidszorg en welzijn, Salarisschaal Docent gezondheidszorg en welzijn, Salarisindicatie Docent gezondheidszorg en welzijn, Bonus Docent gezondheidszorg en welzijn, CAO Docent gezondheidszorg en welzijn, Brutoloon Docent gezondheidszorg en welzijn, Nettoloon Docent gezondheidszorg en welzijn, Vakantiedagen Docent gezondheidszorg en welzijn, Pensioen Docent gezondheidszorg en welzijn.

Competenties, skills & vaardigheden docent gezondheidszorg en welzijn

 • Kritisch
 • Motiveren
 • Doorzettingsvermogen
 • Omgaan met details
 • Plannen en organiseren
 • Presenteren
 • Inzicht in omgeving
 • Verstand van gezondheidszorg en welzijn
Mensen vonden ons op: Kennis Docent gezondheidszorg en welzijn, Vaardigheden Docent gezondheidszorg en welzijn, Attitude Docent gezondheidszorg en welzijn, Kwalificaties Docent gezondheidszorg en welzijn, Competentieprofiel Docent gezondheidszorg en welzijn.

Boeken voor het beroep docent gezondheidszorg en welzijn

Wil je meer weten over het beroep docent gezondheidszorg en welzijn? Hieronder vind je diverse boeken, Ebooks of DVD's waarin je meer te weten kan komen over de functie en de inhoud. Ook kunnen er boeken tussen staan die interessant zijn wanneer je docent gezondheidszorg en welzijn bent en jezelf verder wilt ontwikkelen binnen je vakgebied.

Als je tussen de hieronderstaande boeken geen geschikte kan vinden, klik dan op de link onderaan dit kader om op de pagina met meer boeken docent gezondheidszorg en welzijn te komen.

COACHENDE DOCENT, DE | Erik Luigies

in de sectoren Gezondheid en Welzijn van het Middelbaar Beroepsonderwijs - Nederlands | Druk: 1 | Paperback | 9789024413942 | 111 pagina's

Dit boek bestaat uit 3 delen. In deel 1 worden practische relevante motieven aangedragen om te gaan coachen. Daarbij staan de veranderingen in de maatschappij en de veranderingen in de praktijk van de beroepen en de gevolgen daarvan centraal. Verder besch...

Pantheon - Meesterwerken uit kunst, cultuur en wetenschap - Zorg en de staat | A. de Swaan

welzijn, onderwijs en gezondheidszorg in Europa en de Verenigde Staten in de nieuwe tijd - Nederlands | Druk: 6 | Paperback | 9789035126350 | 342 pagina's

Pantheon - Meesterwerken uit kunst, cultuur en wetenschap - Zorg en de staat 6e druk is een boek van A. de Swaan uitgegeven bij Bert Bakker. ISBN 9789035126350 De verzorgingsstaat is het resultaat van een eeuwenlange ontwikkeling die zich in vele westerse...

Methodisch werken - Teams in welzijns-en gezondheidszorg | G.E.H. Cleven

Ontwikkeling en begeleiding - Nederlands | Druk: 2008 ed. | Hardcover | 9789031352548 | 220 pagina's

Teams in gezondheidszorg en welzijn staan centraal in dit boek. Bestaande begeleidingsmodellen over groepsontwikkeling en teamcoaching worden gebruikt om naar de samenwerking van teams in deze sector te kijken. Het boek beschrijft op microniveau de proces...

Mensen vonden ons op: boeken voor Docent gezondheidszorg en welzijn, Docent gezondheidszorg en welzijn ebooks, boek Docent gezondheidszorg en welzijn.

Persoonstypen docent gezondheidszorg en welzijn

De docent gezondheidszorg en welzijn is een gever. Hij weet zijn kennis op het gebied van gezondheidszorg en welzijn op zijn studenten/leerlingen over te brengen. Daarnaast is hij een waarnemer. Hij let op de individuele ontwikkeling van zijn leerlingen, houdt gegevens over de leerlingen en biedt waar nodig individuele begeleiding.

Mensen vonden ons op: Persoonlijkheid Docent gezondheidszorg en welzijn, Karakter Docent gezondheidszorg en welzijn.

Netwerk docent gezondheidszorg en welzijn

Het netwerk van de docent gezondheidszorg en welzijn bestaat uit zijn leerlingen/studenten, zijn collega's en de directeur van de school. Zijn netwerk kan eventueel bestaan uit mensen uit het vak die op school komen spreken en ouders van leerlingen tijdens ouderavonden.

Mensen vonden ons op: Collega’s Docent gezondheidszorg en welzijn, Medewerkers Docent gezondheidszorg en welzijn.

Is het beroep docent gezondheidszorg en welzijn iets voor jou?

Zou je graag docent gezondheidszorg en welzijn willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als docent gezondheidszorg en welzijn bij jou past.

Mensen vonden ons op: beroepskeuze Docent gezondheidszorg en welzijn, beroepskeuzetest Docent gezondheidszorg en welzijn, beroep Docent gezondheidszorg en welzijn kiezen.

Arbeidsmarktperspectief en Doorgroeimogelijkheden docent gezondheidszorg en welzijn

Het arbeidsmarktperspectief en de werkgelegenheid is gemiddeld. Er is voldoende werkgelegenheid binnen de verschillende scholen voor de docent gezondheidszorg en welzijn met een relevant diploma of relevante werkervaring.

Arbeidsmarktperspectief score docent gezondheidszorg en welzijn

Hieronder vind je de score voor het arbeidsmarktperspectief voor het beroep docent gezondheidszorg en welzijn. We hebben 5 scores: Zeer Goed, Goed, Redelijk, Matig en Slecht.

Goed
Powered by arbeidsmarktkansen.nl & Intelligence Group
Mensen vonden ons op: Vooruitzichten Docent gezondheidszorg en welzijn, Promotie mogelijkheden Docent gezondheidszorg en welzijn, Carriere Docent gezondheidszorg en welzijn.

Solliciteren op de functie docent gezondheidszorg en welzijn

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als docent gezondheidszorg en welzijn dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor docent gezondheidszorg en welzijn belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als docent gezondheidszorg en welzijn. Bekijk dan onze tips.

Mensen vonden ons op: solliciteren als Docent gezondheidszorg en welzijn, CV Docent gezondheidszorg en welzijn, sollicitatie Docent gezondheidszorg en welzijn.

Interviews met docent gezondheidszorg en welzijn

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.

Verwante beroepen docent gezondheidszorg en welzijn

Vacatures docent gezondheidszorg en welzijn

Op zoek naar een nieuwe baan als Docent gezondheidszorg en welzijn? Samen met onze vacature partners bieden wij je een groot aanbod aan actuele vacatures voor Docent gezondheidszorg en welzijn. Wanneer je hieronder een voor jou geschikte vacature vind zal je doorklikken naar de vacaturepartner. De docent gezondheidszorg en welzijn geeft les in het vak gezondheidszorg en welzijn. De docent gezondheidszorg en welzijn werkt op een VMBO, HAVO of VWO opleiding, op het gymnasium, op het volwassenenonderwijs of op een MBO of HBO opleiding. De docent gezondheidszorg en welzijn geeft les in alle facetten van het vak gezondheidszorg en welzijn.

Beoordeling Docent gezondheidszorg en welzijn

Lees hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef je mening bij het blok 'Beoordeel zelf het beroep Docent gezondheidszorg en welzijn' hieronder.

 • Functie-inhoud
 • Salaris en arbeidsvoorwaarden
 • Doorgroeimogelijkeden
 • Arbeidsmarktperspectief

Beoordeel zelf het beroep Docent gezondheidszorg en welzijn

Geef een score van 1 ster (zeer slecht) tot 5 sterren (zeer goed) door met je muis te klikken bij de 4 keuzeopties die worden getoond.
 • Functie-inhoud
 • Salaris en arbeidsvoorwaarden
 • Doorgroeimogelijkeden
 • Arbeidsmarktperspectief

Reacties

De salarisindicatie klopt niet. Startersloon is 2475 bruto - 3900 max

Door: marike

Reageer op dit beroep