U bevindt zich hier: Home » Beroepen » Officier Verbindingsdienst

Officier Verbindingsdienst worden: Competenties, Opleidingen, Vacatures en Salaris

Wat doet een officier Verbindingsdienst? Lees de functieomschrijving.

De Officier Verbindingsdienst geeft leiding aan een peloton van een verbindingscompagnie. In de praktijk zal de Officier zo'n 20 personen onder zijn hoede krijgen bij het verzorgen van de ICT en Communicatie binnen de Koninklijke Landmacht. Binnen het peloton is de Officier Verbindingen verantwoordelijk voor alle personele, logistieke en materiële zaken. Om de beoogde kwaliteit van de werkzaamheden te garanderen, dient de Officier regelmatig controles uit te voeren, zijn team aan te sporen en werkhouding en opleidingsniveau van zijn ondergeschikten op niveau te krijgen en houden. De Officier plant en coördineert de acties van het peloton en zorgt ervoor dat het benodigde materieel in goede staat blijft.

De Verbindingsdienst zorgt ervoor dat alle onderdelen van de Landmacht in contact (kunnen) blijven met andere eenheden en de bevelhebbers. Daarnaast draagt de dienst er zorg voor dat informatie niet in verkeerde handen valt. Het is bij een organisatie als de Landmacht van belang dat berichten snel en veilig verspreid kunnen worden. De Officier Verbindingsdienst moet, ook onder grote druk, accuraat en efficiënt kunnen werken, aangezien verbroken verbindingen noodlottig zouden kunnen zijn tijdens de operaties van de gevechts(ondersteunende) eenheden.

Als Officier Verbindingsdienst heb je te maken met onregelmatige werktijden en dien je er rekening mee te houden dat je als militair uitgezonden kunt worden. Er waren bijvoorbeeld Verbindingsofficieren in Uruzgan werkzaam.

Mensen vonden ons op: Job Officier Verbindingsdienst, Baan Officier Verbindingsdienst, Officier Verbindingsdienst Worden, Functie-eisen Officier Verbindingsdienst, Verantwoordelijkheden Officier Verbindingsdienst, Functieprofiel Officier Verbindingsdienst, Wat doet een Officier Verbindingsdienst, Werken als Officier Verbindingsdienst.

Officier Verbindingsdienst worden: Opleiding tot officier Verbindingsdienst

Voor het bekleden van de functie van Officier Verbindingen moet er een opleiding tot Officier gevolgd worden. Binnen de Landmacht zijn er twee mogelijkheden. Ten eerste is er de verkorte Officiersopleiding van zo'n anderhalf jaar (hierna geldt een dienverplichting van vier jaar). Ten tweede is er een Militair Wetenschappelijke Opleiding van zo'n vier en een half jaar (hierna is er een dienverplichting van zeven jaar).

Om toegelaten te worden tot de verkorte opleiding tot Officier Verbindingsdienst dient de gegadigde minimaal in het bezit te zijn van een HAVO diploma met de profielen N&T en N&G (met de vakken Wiskunde A/B en Natuurkunde) of een oud diploma met Wiskunde B en Natuurkunde.

Om toegelaten te worden tot de wetenschappelijke opleiding dient men minimaal VWO diploma (N&T met Wiskunde B/D, N&G met Wiskunde A/B en Natuurkunde of oud model met Wiskunde B en Natuurkunde) of een HBO of WO propedeuse van een relevante opleiding (met minimaal 80 wiskunde studie-uren) te bezitten.

Als fysieke eisen wordt er gesteld dat men minimaal 1.55 meter lang moet zijn. Het is toegestaan om contactlenzen of brillen te dragen.

Als leeftijdseis wordt gesteld dat men minimaal een dienstperiode (vier of zevenjaar) moet uit kunnen zitten voordat de Officier 35 is.

Opleidingen, cursussen en trainingen:

Vind een cursus of training. In samenwerking met Springest
Staat de opleiding, cursus of training die je zoekt er niet tussen? Kijk dan bij onze partner Springest.nl.
Staat de opleiding, cursus of training die je zoekt er niet tussen? Kijk dan bij onze partner Springest.nl.
Mensen vonden ons op: Studeren voor Officier Verbindingsdienst, Officier Verbindingsdienst Worden, Opleidingsniveau Officier Verbindingsdienst, Scholing Officier Verbindingsdienst, Studie Officier Verbindingsdienst, Bijscholing Officier Verbindingsdienst, Omscholing Officier Verbindingsdienst.

Organisaties waar een officier Verbindingsdienst doorgaans werkzaam is

Na afronding van de opleiding tot Officier Verbindingsdienst word je geplaatst bij een landmachtsonderdeel in Nederland. Binnen de eenheid zal er deelgenomen dienen te worden aan (internationale) oefeningen en uitzendingen.

Mensen vonden ons op: Studeren voor Officier Verbindingsdienst, Officier Verbindingsdienst Worden, Opleidingsniveau Officier Verbindingsdienst, Scholing Officier Verbindingsdienst, Studie Officier Verbindingsdienst, Bijscholing Officier Verbindingsdienst, Omscholing Officier Verbindingsdienst.

Salaris en Arbeidsvoorwaarden officier Verbindingsdienst

De Officier Verbindingsdienst krijgt na aanvang van de opleiding meteen loon uitbetaald. Aanvankelijk bezit de toekomstige Officier nog niet zijn uiteindelijke rang en krijgt hij dus nog niet het volledige Officiersloon betaald. Naarmate de opleiding echter vordert, zal de rang, en dus ook het loon, van de gegadigde stijgen. Wanneer het loon bepaald wordt, kan er rekening worden gehouden met ervaring en leeftijd. Het salaris ligt tussen de €2173 en maximaal €9502.

Bovenop het salaris worden toeslagen toegekend bij onregelmatige diensten (uitzendingen, oefeningen). Tevens worden je opleiding, uniform en studieboeken betaald. Daarnaast is er sprake van een collectieve zorgverzekering, een reis- en onkostenvergoedingsregeling, zijn er gratis te gebruiken sportfaciliteiten en is er onder bepaalde voorwaarden een mogelijkheid om een rijbewijs te halen. Bovendien is er op kosten (geheel of gedeeltelijk, afhankelijk van de opleiding) van de Landmacht na afronding van de opleiding tot Officier Verbindingsdienst een studie te volgen naar keuze. Tot slot is er een ABP pensioen.

Mensen vonden ons op: Salaris Officier Verbindingsdienst, Loon Officier Verbindingsdienst, Wat verdien je als Officier Verbindingsdienst, Salarisschaal Officier Verbindingsdienst, Salarisindicatie Officier Verbindingsdienst, Bonus Officier Verbindingsdienst, CAO Officier Verbindingsdienst, Brutoloon Officier Verbindingsdienst, Nettoloon Officier Verbindingsdienst, Vakantiedagen Officier Verbindingsdienst, Pensioen Officier Verbindingsdienst.

Competenties, skills & vaardigheden officier verbindingsdienst

 • Integriteit
 • Stressbestendigheid
 • Discipline
 • Omgaan met details
 • Accuratesse
 • Kennis van ICT
Mensen vonden ons op: Kennis Officier Verbindingsdienst, Vaardigheden Officier Verbindingsdienst, Attitude Officier Verbindingsdienst, Kwalificaties Officier Verbindingsdienst, Competentieprofiel Officier Verbindingsdienst.

Boeken voor het beroep officier verbindingsdienst

Wil je meer weten over het beroep officier verbindingsdienst? Hieronder vind je diverse boeken, Ebooks of DVD's waarin je meer te weten kan komen over de functie en de inhoud. Ook kunnen er boeken tussen staan die interessant zijn wanneer je officier verbindingsdienst bent en jezelf verder wilt ontwikkelen binnen je vakgebied.

Als je tussen de hieronderstaande boeken geen geschikte kan vinden, klik dan op de link onderaan dit kader om op de pagina met meer boeken officier verbindingsdienst te komen.

Code Rebecca | Ken Follett

Een Engelse officier en zijn geliefde maken rond het Egyptische Caïro jacht op een spion die Britse legergeheimen aan generaal Rommel doorseint - Nederlands | Druk: 1 | E-book | 9789402310672 | 336 pagina's

Spannende spionagethriller die zich afspeelt tijdens de Tweede Wereldoorlog In totaal werden van Ken Folletts boeken bijna 400.000 exemplaren verkocht in Nederland en Vlaanderen De Duitsers kennen hem als De Sfinx, anderen als Alex Wolff, een Europese zak...

De officier | Robert Harris

DWDD Boek van de maand - april 2014 | VN Thriller van het jaar 2014 - Nederlands | Druk: 12 | Paperback | 9789023491644 | 448 pagina's

Op een ijskoude dag in januari 1895 wordt de Joods-Franse officier Alfred Dreyfus voor het oog van een woedende menigte van zijn zwaard en rang ontdaan en veroordeeld tot levenslange opsluiting op Duivelseiland. Dreyfus is schuldig bevonden aan spionage v...

Mijn eerste lijk is gelukkig vers | Pascale Bruinen

belevenissen van een vrouwelijke officier van justitie - Nederlands | Druk: 1 | Paperback | 9789026136832 | 352 pagina's

'Mijn eerste lijk is gelukkig vers' biedt een uniek kijkje achter de schermen van de misdaadbestrijding. Pascale Bruinen is officier van justitie en schrijft een wekelijkse column over haar werk in Algemeen Dagblad. Welke gevoelens, emoties en twijfels ga...

Mensen vonden ons op: boeken voor Officier Verbindingsdienst, Officier Verbindingsdienst ebooks, boek Officier Verbindingsdienst.

Persoonstypen officier Verbindingsdienst

De Officier Verbindingsdienst heeft een objectieve, scherpzinnige en analytische persoonlijkheid. Hij weet hoofd- en bijzaken te onderscheiden met behoud van aandacht voor details (Waarnemer). Daarnaast is hij ijverig, zelfverzekerd en energiek, wat een motiverende uitwerking heeft op zijn ondergeschikten. Hij heeft een praktische werkhouding (Succesvolle werker).

Door de inzet en het analytisch vermogen van de Officier is deze in staat om de communicatiesystemen binnen de Landmacht operationeel te houden.

Mensen vonden ons op: Persoonlijkheid Officier Verbindingsdienst, Karakter Officier Verbindingsdienst.

Netwerk officier Verbindingsdienst

De Officier Verbindingsdienst werkt binnen een verbindingscompagnie onder leiding van hoger geplaatste Officieren en geeft zelf leiding aan een peloton ondergeschikte Onderofficieren en manschappen. Met het peloton worden de verbindingen van andere landmachtseenheden gewaarborgd. Er zal dan ook contact zijn met de eenheden waarvan de communicatie geregeld dient te worden.

Het is niet de bedoeling dat de Officier Verbindingsdienst in aanraking komt met burger of vijand. Het blijft als militair echter altijd mogelijk om in contact te komen met 'externen', wanneer men bijvoorbeeld op uitzending is.

Mensen vonden ons op: Collega’s Officier Verbindingsdienst, Medewerkers Officier Verbindingsdienst.

Is het beroep officier Verbindingsdienst iets voor jou?

Zou je graag officier Verbindingsdienst willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als officier Verbindingsdienst bij jou past.

Mensen vonden ons op: beroepskeuze Officier Verbindingsdienst, beroepskeuzetest Officier Verbindingsdienst, beroep Officier Verbindingsdienst kiezen.

Arbeidsmarktperspectief en Doorgroeimogelijkheden officier Verbindingsdienst

Binnen de organisatie van de Koninklijke Landmacht is er na afronding van de dienstperiode een mogelijkheid om bij te tekenen voor eenzelfde soort functie. Wanneer men echter hogerop wil, en wanner de Landmacht tevreden is met het geleverde werk, is er de mogelijkheid om door te groeien naar hogere bestuurlijke (staf)functies.

Wanneer men geen verlenging wil, of wanneer er geen werk meer is binnen de Landmacht, is het mogelijk om werkzaam te worden binnen een ander onderdeel, of een overkoepelend onderdeel, van Defensie.

Buiten de Krijgsmacht is het mogelijk om werkzaam te worden in het bedrijfsleven of bij de overheid. Oud-Officieren zijn gewild om hun stressbestendigheid, integriteit en discipline. Gezien hij is gespecialiseerd in ICT en Communicatie ligt het voor de hand dat de oud-Officier werkzaam zal worden binnen de ICT-sector.

Momenteel heeft de Landmacht nog vacatures open staan voor de Officier Verbindingsdienst. Het is onbekend wat de gevolgen van de bezuinigingen voor de verbindingsdienst zullen zijn.

Arbeidsmarktperspectief score officier Verbindingsdienst

Hieronder vind je de score voor het arbeidsmarktperspectief voor het beroep officier Verbindingsdienst. We hebben 5 scores: Zeer Goed, Goed, Redelijk, Matig en Slecht.

Matig
Powered by arbeidsmarktkansen.nl & Intelligence Group
Mensen vonden ons op: Vooruitzichten Officier Verbindingsdienst, Promotie mogelijkheden Officier Verbindingsdienst, Carriere Officier Verbindingsdienst.

Solliciteren op de functie officier Verbindingsdienst

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als officier Verbindingsdienst dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor officier Verbindingsdienst belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als officier Verbindingsdienst. Bekijk dan onze tips.

Mensen vonden ons op: solliciteren als Officier Verbindingsdienst, CV Officier Verbindingsdienst, sollicitatie Officier Verbindingsdienst.

Interviews met officier Verbindingsdienst

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.

Verwante beroepen officier Verbindingsdienst

Vacatures officier verbindingsdienst

Op zoek naar een nieuwe baan als Officier Verbindingsdienst? Samen met onze vacature partners bieden wij je een groot aanbod aan actuele vacatures voor Officier Verbindingsdienst. Wanneer je hieronder een voor jou geschikte vacature vind zal je doorklikken naar de vacaturepartner. De Officier Verbindingsdienst geeft leiding aan een peloton van een verbindingscompagnie. In de praktijk zal de Officier zo'n 20 personen onder zijn hoede krijgen bij het verzorgen van de ICT en Communicatie binnen de Koninklijke Landmacht. Binnen het peloton is de Officier Verbindingen verantwoordelijk voor alle personele, logistieke en materiële zaken.

Beoordeling Officier Verbindingsdienst

Lees hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef je mening bij het blok 'Beoordeel zelf het beroep Officier Verbindingsdienst' hieronder.

 • Functie-inhoud
 • Salaris en arbeidsvoorwaarden
 • Doorgroeimogelijkeden
 • Arbeidsmarktperspectief

Beoordeel zelf het beroep Officier Verbindingsdienst

Geef een score van 1 ster (zeer slecht) tot 5 sterren (zeer goed) door met je muis te klikken bij de 4 keuzeopties die worden getoond.
 • Functie-inhoud
 • Salaris en arbeidsvoorwaarden
 • Doorgroeimogelijkeden
 • Arbeidsmarktperspectief

Reacties

Er zijn nog geen reacties.

Reageer op dit beroep