U bevindt zich hier: Home » Beroepen » Leraar verkeer

Leraar verkeer worden: Competenties, Opleidingen, Vacatures en Salaris

Wat doet een leraar verkeer? Lees de functieomschrijving.

De leraar verkeer geeft les in het vak verkeer.

De leraar verkeer geeft les op de basisschool (meestal in groep zes, zeven, of acht). Hij werkt over het algemeen op verschillende scholen waar hij gastlessen geeft in het vak verkeer. Hij leert de leerlingen over de verkeersveiligheid, leert ze de verschillende verkeerssituaties en verkeersborden kennen en stippelt een fietsroute uit die de leerlingen moeten gaan rijden. Samen met de andere leerkrachten kijkt de leraar verkeer of de leerlingen deze route goed en veilig hebben gereden en geeft de leerlingen een cijfer.

De leraar verkeer is voornamelijk een gastdocent. Hij geeft op verschillende basisscholen cursussen, workshops en lessen verkeer om zo de leerlingen zoveel mogelijk over het verkeer en de veiligheid te leren. Hij ontwikkelt zijn eigen lesmateriaal en opdrachten, geeft de lessen en becijfert opdrachten en huiswerk. Daarnaast ontwikkelt hij als eindproef een fietsroute die de leerlingen moeten gaan rijden.

Het vak verkeer is een erg belangrijk vak op de basisscholen. Op dit vak leren leerlingen hoe ze met situaties in het verkeer kunnen en moeten omgaan, welke situaties kunnen ontstaan en hoe ze veilig met deze situaties om kunnen gaan. De leraar verkeer maakt de leerlingen bewust van de gevaren binnen het verkeer zodat de leerlingen later zo veilig en bewust mogelijk op de fiets kunnen vertrekken en weten wat er kan gebeuren (door bijvoorbeeld te weten wat een stopbord voor een auto betekent, dat ze rekening moeten houden met haaientanden, en weten hoe stoplichten werken).

De leraar verkeer geeft op een rustige, educatieve manier les en treedt waar nodig streng op als de leerlingen zich vervelend gedragen. Tijdens de fietsroute let de leraar verkeer ook op de veiligheid van de leerlingen.

Mensen vonden ons op: Job Leraar verkeer, Baan Leraar verkeer, Leraar verkeer Worden, Functie-eisen Leraar verkeer, Verantwoordelijkheden Leraar verkeer, Functieprofiel Leraar verkeer, Wat doet een Leraar verkeer, Werken als Leraar verkeer.

Leraar verkeer worden: Opleiding tot leraar verkeer

De leraar verkeer heeft een opleiding ''docent basisschool'' of ''docent verkeer'' gevolgd of heeft een opleiding ''verkeerskunde gevolgd''. Deze zijn allen HBO en vierjarig.

Opleidingen, cursussen en trainingen:

Vind een cursus of training. In samenwerking met Springest
Staat de opleiding, cursus of training die je zoekt er niet tussen? Kijk dan bij onze partner Springest.nl.
Staat de opleiding, cursus of training die je zoekt er niet tussen? Kijk dan bij onze partner Springest.nl.
Mensen vonden ons op: Studeren voor Leraar verkeer, Leraar verkeer Worden, Opleidingsniveau Leraar verkeer, Scholing Leraar verkeer, Studie Leraar verkeer, Bijscholing Leraar verkeer, Omscholing Leraar verkeer.

Organisaties waar een leraar verkeer doorgaans werkzaam is

De leraar verkeer werkt over het algemeen als gastleraar op verschillende basisscholen in de groepen zes,zeven en/of acht.

Mensen vonden ons op: Studeren voor Leraar verkeer, Leraar verkeer Worden, Opleidingsniveau Leraar verkeer, Scholing Leraar verkeer, Studie Leraar verkeer, Bijscholing Leraar verkeer, Omscholing Leraar verkeer.

Salaris en Arbeidsvoorwaarden leraar verkeer

Het salaris van de leraar verkeer ligt tussen de €1200,- en €2000,- bruto per maand, afhankelijk van de basisscholen waar de leraar verkeer werkt en hoeveel werk hij krijgt en kan aannemen/aanneemt.

Mensen vonden ons op: Salaris Leraar verkeer, Loon Leraar verkeer, Wat verdien je als Leraar verkeer, Salarisschaal Leraar verkeer, Salarisindicatie Leraar verkeer, Bonus Leraar verkeer, CAO Leraar verkeer, Brutoloon Leraar verkeer, Nettoloon Leraar verkeer, Vakantiedagen Leraar verkeer, Pensioen Leraar verkeer.

Competenties, skills & vaardigheden leraar verkeer

 • Resultaatgerichtheid
 • Samenwerken
 • Kritisch
 • Coachen
 • Motiveren
 • Omgaan met details
 • Initiatief ontplooien
 • Plannen en organiseren
 • Accuratesse
 • Presenteren
 • Luisteren
 • Inzicht in omgeving
 • Verstand van verkeer
Mensen vonden ons op: Kennis Leraar verkeer, Vaardigheden Leraar verkeer, Attitude Leraar verkeer, Kwalificaties Leraar verkeer, Competentieprofiel Leraar verkeer.

Boeken voor het beroep leraar verkeer

Wil je meer weten over het beroep leraar verkeer? Hieronder vind je diverse boeken, Ebooks of DVD's waarin je meer te weten kan komen over de functie en de inhoud. Ook kunnen er boeken tussen staan die interessant zijn wanneer je leraar verkeer bent en jezelf verder wilt ontwikkelen binnen je vakgebied.

Als je tussen de hieronderstaande boeken geen geschikte kan vinden, klik dan op de link onderaan dit kader om op de pagina met meer boeken leraar verkeer te komen.

Handboek voor leraren | Walter Geerts

Nederlands | Druk: 2 | Paperback | 9789046904176 | 472 pagina's

Handboek voor leraren 2e druk is een boek van Walter Geerts uitgegeven bij Coutinho. ISBN 9789046904176 Hoe word je een goede leraar? Handboek voor leraren sluit aan bij de generieke kennisbasis waarover elke startende leraar moet beschikken. Naast de bel...

De zes rollen van de leraar | Martie Slooter

Handboek voor effectief lesgeven - Nederlands | Druk: 1 | Paperback | 9789492525123 | 288 pagina's

De zes rollen van de leraar 1e druk is een boek van Martie Slooter uitgegeven bij Uitgeverij Pica. ISBN 9789492525123 Wat is een goede les? En wat doet een effectieve leraar? In De zes rollen van de leraar beschrijft Martie Slooter wat leraren kunnen doen...

Een cursus in wonderen | Foundation for Inner Peace

tekstboek; werkboek; handboek voor leraren; aanvullingen - Nederlands | Druk: 10 | Hardcover | 9789020211641 | 1344 pagina's

Een cursus in wonderen is wereldwijd voor miljoenen mensen hun levensboek. Grote spirituele leiders als Eckhart Tolle, Deepak Chopra en Marianne Willamson verwijzen allemaal naar de cursus als hun belangrijkste inspiratiebron. Een cursus in wonderen is de...

Mensen vonden ons op: boeken voor Leraar verkeer, Leraar verkeer ebooks, boek Leraar verkeer.

Persoonstypen leraar verkeer

De leraar verkeer is een waarnemer en een gever. Hij geeft zijn kennis op het gebied van verkeer over op leerlingen, leert ze de verschillende verkeersborden en verkeerssituaties kennen en geeft les over veiligheid. Daarnaast let hij op de veiligheid van de leerlingen tijdens de fietsroute en kijkt hij naar de ontwikkeling van de leerlingen.

Mensen vonden ons op: Persoonlijkheid Leraar verkeer, Karakter Leraar verkeer.

Netwerk leraar verkeer

Het netwerk van de leraar verkeer bestaat uit de leerlingen, de verschillende basisscholen, de directeur of manager van de basisschool waar hij werkzaam is en de andere leerkrachten.

Mensen vonden ons op: Collega’s Leraar verkeer, Medewerkers Leraar verkeer.

Is het beroep leraar verkeer iets voor jou?

Zou je graag leraar verkeer willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als leraar verkeer bij jou past.

Mensen vonden ons op: beroepskeuze Leraar verkeer, beroepskeuzetest Leraar verkeer, beroep Leraar verkeer kiezen.

Arbeidsmarktperspectief en Doorgroeimogelijkheden leraar verkeer

Het arbeidsmarktperspectief voor de leraar verkeer is gemiddeld. Er is voldoende werkgelegenheid; veel basisscholen zijn op zoek naar een leraar verkeer die gastlessen verkeer komt geven en als hij goed werkt kan hij de jaren daarop weer door die basisscholen gevraagd worden om les te geven op die school. Daarnaast kan de leraar verkeer ook les gaan geven in andere vakken (nadat hij eventueel nog een opleiding heeft gevolgd).

Arbeidsmarktperspectief score leraar verkeer

Hieronder vind je de score voor het arbeidsmarktperspectief voor het beroep leraar verkeer. We hebben 5 scores: Zeer Goed, Goed, Redelijk, Matig en Slecht.

Goed
Powered by arbeidsmarktkansen.nl & Intelligence Group
Mensen vonden ons op: Vooruitzichten Leraar verkeer, Promotie mogelijkheden Leraar verkeer, Carriere Leraar verkeer.

Solliciteren op de functie leraar verkeer

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als leraar verkeer dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor leraar verkeer belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als leraar verkeer. Bekijk dan onze tips.

Mensen vonden ons op: solliciteren als Leraar verkeer, CV Leraar verkeer, sollicitatie Leraar verkeer.

Interviews met leraar verkeer

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.

Verwante beroepen leraar verkeer

Vacatures leraar verkeer

Op zoek naar een nieuwe baan als Leraar verkeer? Samen met onze vacature partners bieden wij je een groot aanbod aan actuele vacatures voor Leraar verkeer. Wanneer je hieronder een voor jou geschikte vacature vind zal je doorklikken naar de vacaturepartner. De leraar verkeer geeft les in het vak verkeer. De leraar verkeer geeft les op de basisschool (meestal in groep zes, zeven, of acht). Hij werkt over het algemeen op verschillende scholen waar hij gastlessen geeft in het vak verkeer.

Beoordeling Leraar verkeer

Lees hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef je mening bij het blok 'Beoordeel zelf het beroep Leraar verkeer' hieronder.

 • Functie-inhoud
 • Salaris en arbeidsvoorwaarden
 • Doorgroeimogelijkeden
 • Arbeidsmarktperspectief

Beoordeel zelf het beroep Leraar verkeer

Geef een score van 1 ster (zeer slecht) tot 5 sterren (zeer goed) door met je muis te klikken bij de 4 keuzeopties die worden getoond.
 • Functie-inhoud
 • Salaris en arbeidsvoorwaarden
 • Doorgroeimogelijkeden
 • Arbeidsmarktperspectief

Reacties

Er zijn nog geen reacties.

Reageer op dit beroep