Leraar verkeer Salaris, Taken, Vacatures, Opleiding, Toekomst & Skills

Wat doet een Leraar verkeer? Lees de functieomschrijving.

Vind het antwoord op al jouw vragen over het beroep leraar verkeer. De functieomschrijving, over het loon, de baankans en hoe je leraar verkeer wordt.

 

Wat is een Leraar verkeer?

De leraar verkeer geeft les in het vak verkeer.

De leraar verkeer geeft les op de basisschool (meestal in groep zes, zeven, of acht). Hij werkt over het algemeen op verschillende scholen waar hij gastlessen geeft in het vak verkeer. Hij leert de leerlingen over de verkeersveiligheid, leert ze de verschillende verkeerssituaties en verkeersborden kennen en stippelt een fietsroute uit die de leerlingen moeten gaan rijden. Samen met de andere leerkrachten kijkt de leraar verkeer of de leerlingen deze route goed en veilig hebben gereden en geeft de leerlingen een cijfer.

De leraar verkeer is voornamelijk een gastdocent. Hij geeft op verschillende basisscholen cursussen, workshops en lessen verkeer om zo de leerlingen zoveel mogelijk over het verkeer en de veiligheid te leren. Hij ontwikkelt zijn eigen lesmateriaal en opdrachten, geeft de lessen en becijfert opdrachten en huiswerk. Daarnaast ontwikkelt hij als eindproef een fietsroute die de leerlingen moeten gaan rijden.

Het vak verkeer is een erg belangrijk vak op de basisscholen. Op dit vak leren leerlingen hoe ze met situaties in het verkeer kunnen en moeten omgaan, welke situaties kunnen ontstaan en hoe ze veilig met deze situaties om kunnen gaan. De leraar verkeer maakt de leerlingen bewust van de gevaren binnen het verkeer zodat de leerlingen later zo veilig en bewust mogelijk op de fiets kunnen vertrekken en weten wat er kan gebeuren (door bijvoorbeeld te weten wat een stopbord voor een auto betekent, dat ze rekening moeten houden met haaientanden, en weten hoe stoplichten werken).

De leraar verkeer geeft op een rustige, educatieve manier les en treedt waar nodig streng op als de leerlingen zich vervelend gedragen. Tijdens de fietsroute let de leraar verkeer ook op de veiligheid van de leerlingen.Wil je werken als Leraar verkeer?

Werk je al als Leraar verkeer en zoek je een nieuwe baan? Of wil je Leraar verkeer worden? Wil je het gemiddelde salaris weten? Op nationaleberoepengids.nl staat alles wat je nodig hebt. Hieronder vind je de vacatures en de opleidingen voor Leraar verkeer, maar ook informatie over het salaris, de baankansen, de beste werkgevers en nog veel meer!


Alles over het beroep Leraar verkeer in één oogopslag

Sector:

Beroepsgroep:

Persoonstype:

Netwerk:

 • Leerlingen
 • Verschillende basisscholen
 • Directeur/manager basisscholen
 • Leerkrachten

Opleidingsniveau:

Salarisindicatie:

 • Van €1200 tot €2000

Baankans:

Aantal vacatures:

0

Aantal opleidingen:

Baankans

Huidige aantal vacatures

0


Salaris en Arbeidsvoorwaarden Leraar verkeer

Wat verdient een Leraar verkeer?

Het salaris van de leraar verkeer ligt tussen de €1200,- en €2000,- bruto per maand, afhankelijk van de basisscholen waar de leraar verkeer werkt en hoeveel werk hij krijgt en kan aannemen/aanneemt.

Salarisschaal Leraar verkeer

 • Maximaal
 • Gemiddeld
 • Minimaal
Bovenstaande bedragen zijn bruto maandsalarissen.Vacatures Leraar verkeer

Er zijn geen vacatures Leraar verkeer aanwezig. Je kan wel meer informatie vinden over de branche waar een Leraar verkeer in werkt.

Meer weten over de sector waar een Leraar verkeer in werkt

Bekijk werken in Onderwijs

Arbeidsmarktperspectief en doorgroeimogelijkheden Leraar verkeer

Wat is de toekomst van Leraar verkeer?

Het arbeidsmarktperspectief voor de leraar verkeer is gemiddeld. Er is voldoende werkgelegenheid; veel basisscholen zijn op zoek naar een leraar verkeer die gastlessen verkeer komt geven en als hij goed werkt kan hij de jaren daarop weer door die basisscholen gevraagd worden om les te geven op die school. Daarnaast kan de leraar verkeer ook les gaan geven in andere vakken (nadat hij eventueel nog een opleiding heeft gevolgd).

Baankans Leraar verkeer

Powered by arbeidsmarktkansen.nl

Huidige aantal vacatures

0


Wil je weten wat jouw arbeidsmarktwaarde is?

Benieuwd hoe (andere) werkgevers jou waarderen? Plaats je CV bij onze vacaturepartners en vind uit hoe je in de markt ligt!

Plaats je CV nu direct op Monsterboard Plaats je CV op Nationale Vacaturebank

Leraar verkeer worden: Opleidingen tot Leraar verkeer

Wil je Leraar verkeer worden? Hieronder vind je de eisen, het ontwikkelingspad en de opleidingen voor de Leraar verkeer.

Hoe word je een Leraar verkeer? 

De leraar verkeer heeft een opleiding ''docent basisschool'' of ''docent verkeer'' gevolgd of heeft een opleiding ''verkeerskunde gevolgd''. Deze zijn allen HBO en vierjarig.

Opleidingen, cursussen en trainingen tot Leraar verkeer

Er zijn geen opleidingen Leraar verkeer aanwezig. Je kan wel verder kijken naar de opleidingen van de sector waar een Leraar verkeer in werkt

Bekijk alle opleidingen Onderwijs

Omscholen of doorgroeien tot Leraar verkeer

Als je Leraar verkeer wilt worden vanuit een bestaande baan, dus je wilt omscholen of doorgroeien naar Leraar verkeer zijn de volgende zaken belangrijk:

Interesse en Motivatie Leraar verkeer

Om je werk goed te kunnen doen moet je het leuk vinden. Je moet jouw beroep inhoudelijk interessant vinden en het moet bij jouw motivatie passen. De inhoudelijke beschrijving van het beroep vind je bij Wat doet een Leraar verkeer?

Competenties en Vaardigheden Leraar verkeer

Naast de interesse is het belangrijk dat je de competenties hebt die een Leraar verkeer nodig heeft om succesvol te zijn. Sommige competenties zal je van nature hebben en andere hebben misschien training nodig? Hieronder vind je cursussen en trainingen voor de ontwikkeling van de competenties die een Leraar verkeer nodig heeft.

Competentiegerichte cursussen en trainingen voor de Leraar verkeer

Trainingen & cursussen Accuratesse
Accuratesse
Trainingen & cursussen Coachen
Coachen
Trainingen & cursussen Initiatief ontplooien
Initiatief ontplooien
Trainingen & cursussen Inzicht in omgeving
Inzicht in omgeving
Trainingen & cursussen Kritisch
Kritisch
Trainingen & cursussen Luisteren
Luisteren
Trainingen & cursussen Motiveren
Motiveren
Trainingen & cursussen Omgaan met details
Omgaan met details
Trainingen & cursussen Plannen en organiseren
Plannen en organiseren
Trainingen & cursussen Presenteren
Presenteren
Trainingen & cursussen Resultaatgerichtheid
Resultaatgerichtheid
Trainingen & cursussen Samenwerken
Samenwerken

Persoonlijkheid van een Leraar verkeer

Voor ieder beroep is het belangrijk dat het bij jou als persoon past. Hieronder vind je de twee belangrijkste persoontypen voor het beroep Leraar verkeer. Als Leraar verkeer wilt worden moet minimaal één van de persoonlijkheidstypen sterk bij je passen, het tweede persoonstype moet in ieder geval herkenning geven.

De persoonstypen Leraar verkeer:


zie volledige beschrijving persoonstype Leraar verkeer

Vakkennis voor een Leraar verkeer

Het is voor een Leraar verkeer ook erg handig en vaak ook vereist om de specifieke vakkennis en inhoud te snappen. Veel vakgerichte opleidingen tot Leraar verkeer zijn een combinatie van theoretische achtergrond en praktijkgerichte kennis en vaardigheden.

Online Trainingen & Opleidingen Leraar verkeer


Werkervaring Leraar verkeer

Het is voor een startend Leraar verkeer die net van school komt minder belangrijk dat ze de nodige ervaring heeft. Maar voor iemand die zich wil omscholen of doorgroeit tot Leraar verkeer is het cruciaal dat er wel relevante ervaring is. Dit kan ervaring zijn in een beroep dat overeenkomsten vertoont, zoals Leraar handvaardigheid, Leraar tekenen .

Iets anders leren?

Is Leraar verkeer het misschien toch niet voor je? Je kan via deze zoekbalk ruim 30.000 opleidingen, trainingen en cursussen vinden van zeker 1000 onderwerpen.
Netwerk Leraar verkeer

Met wie werkt een Leraar verkeer samen? 

Het netwerk van de leraar verkeer bestaat uit de leerlingen, de verschillende basisscholen, de directeur of manager van de basisschool waar hij werkzaam is en de andere leerkrachten.


 • Leerlingen
 • Verschillende basisscholen
 • Directeur/manager basisscholen
 • Leerkrachten
Leraar verkeer


Organisaties waar een Leraar verkeer werkzaam is

Veel beroepen vind je vaak terug bij gelijksoortige bedrijven. Bekijk hieronder bij wat voor type organisatie een Leraar verkeer meestal werkt.

Waar werkt een Leraar verkeer?

De leraar verkeer werkt over het algemeen als gastleraar op verschillende basisscholen in de groepen zes,zeven en/of acht.

Meer weten over werken in de Onderwijs & Training?

Bekijk werken in Onderwijs & Training

Best beoordeelde werkgevers Leraar verkeer

Waar kun je het beste werken als Leraar verkeer? Hieronder vind je de best door de Leraar verkeer beoordeelde bedrijven, en/of die met de meeste vacatures.

Op dit moment zijn er geen bedrijven gevonden voor het beroep Leraar verkeer.

Competenties, Skills en Vaardigheden Leraar verkeer:

Voor ieder beroep heb je specifieke vaardigheden en kennis nodig, dat geldt ook voor een Leraar verkeer.

Welke competenties heeft een Leraar verkeer nodig?

Een Leraar verkeer heeft de volgende competenties nodig om zijn of haar beroep goed te kunnen uitoefenen.


Persoonstypen Leraar verkeer

De meeste beroepen passen alleen bij bepaalde persoonlijkheden. Bekijk welke persoonstypen volgens het enneagram er bij Leraar verkeer passen.

Wat voor persoonlijkheid heeft een Leraar verkeer nodig? 

De leraar verkeer is een waarnemer en een gever. Hij geeft zijn kennis op het gebied van verkeer over op leerlingen, leert ze de verschillende verkeersborden en verkeerssituaties kennen en geeft les over veiligheid. Daarnaast let hij op de veiligheid van de leerlingen tijdens de fietsroute en kijkt hij naar de ontwikkeling van de leerlingen.

Bekijk de persoonstypen voor Leraar verkeer


Gever


Lees meer

Waarnemer


Lees meer

Interview met een Leraar verkeer

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.


Beoordeling van het beroep Leraar verkeer

Bekijk hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef jouw beoordeling of mening over het beroep Leraar verkeer

Functie inhoud:
Salaris en arbeidsvoorwaarden:
Doorgroeimogelijkheden:
Arbeidsmarktperspectief:
Bedankt voor uw feedback.

Solliciteren op de functie Leraar verkeer

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als Leraar verkeer dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor Leraar verkeer belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als Leraar verkeer. Bekijk dan onze tips.

Bekijk onze CV en sollicitatietips

Is het beroep Leraar verkeer iets voor je?

Zou je graag Leraar verkeer willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als Leraar verkeer bij jou past.

Doe de gratis beroepskeuzetest

Actuele blogposts


reacties op Leraar verkeer

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist

Het formulier kan nog niet worden verzonden omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.


Ga direct naar