Leraar verkeer Salaris, Taken, Vacatures, Opleiding, Toekomst & Skills

Wat doet een Leraar verkeer? Lees de functieomschrijving.

De leraar verkeer geeft les in het vak verkeer.

De leraar verkeer geeft les op de basisschool (meestal in groep zes, zeven, of acht). Hij werkt over het algemeen op verschillende scholen waar hij gastlessen geeft in het vak verkeer. Hij leert de leerlingen over de verkeersveiligheid, leert ze de verschillende verkeerssituaties en verkeersborden kennen en stippelt een fietsroute uit die de leerlingen moeten gaan rijden. Samen met de andere leerkrachten kijkt de leraar verkeer of de leerlingen deze route goed en veilig hebben gereden en geeft de leerlingen een cijfer.

De leraar verkeer is voornamelijk een gastdocent. Hij geeft op verschillende basisscholen cursussen, workshops en lessen verkeer om zo de leerlingen zoveel mogelijk over het verkeer en de veiligheid te leren. Hij ontwikkelt zijn eigen lesmateriaal en opdrachten, geeft de lessen en becijfert opdrachten en huiswerk. Daarnaast ontwikkelt hij als eindproef een fietsroute die de leerlingen moeten gaan rijden.

Het vak verkeer is een erg belangrijk vak op de basisscholen. Op dit vak leren leerlingen hoe ze met situaties in het verkeer kunnen en moeten omgaan, welke situaties kunnen ontstaan en hoe ze veilig met deze situaties om kunnen gaan. De leraar verkeer maakt de leerlingen bewust van de gevaren binnen het verkeer zodat de leerlingen later zo veilig en bewust mogelijk op de fiets kunnen vertrekken en weten wat er kan gebeuren (door bijvoorbeeld te weten wat een stopbord voor een auto betekent, dat ze rekening moeten houden met haaientanden, en weten hoe stoplichten werken).

De leraar verkeer geeft op een rustige, educatieve manier les en treedt waar nodig streng op als de leerlingen zich vervelend gedragen. Tijdens de fietsroute let de leraar verkeer ook op de veiligheid van de leerlingen.

Wil je werken als Leraar verkeer?

Werk je al als Leraar verkeer en zoek je een nieuwe baan? Of wil je Leraar verkeer worden? Wil je het gemiddelde salaris weten? Op nationaleberoepengids.nl staat alles wat je nodig hebt. Hieronder vindt je de vacatures en de opleidingen voor Leraar verkeer, maar ook informatie over het salaris, de baankansen, de beste werkgevers en nog veel meer!


Alles over het beroep Leraar verkeer in één oogopslag

Sector:

Beroepsgroep:

Persoonstype:

Netwerk:

 • Leerlingen
 • Verschillende basisscholen
 • Directeur/manager basisscholen
 • Leerkrachten

Opleidingsniveau:

Salarisindicatie:

 • Van €1200 tot €2000

Baankans:

Aantal vacatures:

0

Aantal opleidingen:

Baankans

Huidige aantal vacatures

0


Salaris en Arbeidsvoorwaarden Leraar verkeer

Wat verdient een Leraar verkeer?

Het salaris van de leraar verkeer ligt tussen de €1200,- en €2000,- bruto per maand, afhankelijk van de basisscholen waar de leraar verkeer werkt en hoeveel werk hij krijgt en kan aannemen/aanneemt.

Salarisschaal Leraar verkeer

 • Maximaal
 • Gemiddeld
 • Minimaal
Bovenstaande bedragen zijn bruto maandsalarissen.

Vacatures Leraar verkeer

Er zijn geen vacatures aanwezig.

Arbeidsmarktperspectief en doorgroeimogelijkheden Leraar verkeer

Hoe goed is de toekomst voor de Leraar verkeer? 

Het arbeidsmarktperspectief voor de leraar verkeer is gemiddeld. Er is voldoende werkgelegenheid; veel basisscholen zijn op zoek naar een leraar verkeer die gastlessen verkeer komt geven en als hij goed werkt kan hij de jaren daarop weer door die basisscholen gevraagd worden om les te geven op die school. Daarnaast kan de leraar verkeer ook les gaan geven in andere vakken (nadat hij eventueel nog een opleiding heeft gevolgd).

Baankans Leraar verkeer

Powered by arbeidsmarktkansen.nl

Huidige aantal vacatures

0


Wil je weten wat jouw arbeidsmarktwaarde is?

Plaats nu je cv en kom erachter

Leraar verkeer worden: Opleidingen tot Leraar verkeer

Hoe word je een Leraar verkeer? 

De leraar verkeer heeft een opleiding ''docent basisschool'' of ''docent verkeer'' gevolgd of heeft een opleiding ''verkeerskunde gevolgd''. Deze zijn allen HBO en vierjarig.

De 0 beste opleidingen, cursussen en traningen tot Leraar verkeer

Meer opleidingen Leraar verkeer

Weet je nog niet of je Leraar verkeer wilt worden? Of wil je doorgroeien? Misschien is er wel een vervolgopleiding Leraar verkeer of specialisatie cursus te vinden.

Zoek in alle opleidingen, cursussen en trainingen


Netwerk Leraar verkeer

Met wie werkt een Leraar verkeer samen? 

Het netwerk van de leraar verkeer bestaat uit de leerlingen, de verschillende basisscholen, de directeur of manager van de basisschool waar hij werkzaam is en de andere leerkrachten.


 • Leerlingen
 • Verschillende basisscholen
 • Directeur/manager basisscholen
 • Leerkrachten
Leraar verkeer


Organisaties waar een Leraar verkeer werkzaam is

Waar werkt een Leraar verkeer meestal? 

De leraar verkeer werkt over het algemeen als gastleraar op verschillende basisscholen in de groepen zes,zeven en/of acht.

Meer weten over werken in de Onderwijs & Training?

Bekijk werken in Onderwijs & Training

Best beoordeelde werkgevers Leraar verkeer

Waar kun je het beste werken als Leraar verkeer? Hieronder vindt je de best door de Leraar verkeer beoordeelde bedrijven, en/of die met de meeste vacatures.

Op dit moment zijn er geen bedrijven gevonden voor het beroep Leraar verkeer.

Competenties, Skills en Vaardigheden Leraar verkeer:

Welke competenties heeft een een Leraar verkeer nodig? Hieronder vind je ze met de beschrijving ervan.


Persoonstypen Leraar verkeer

Wat voor persoonlijkheid heb je als Leraar verkeer nodig? 

De leraar verkeer is een waarnemer en een gever. Hij geeft zijn kennis op het gebied van verkeer over op leerlingen, leert ze de verschillende verkeersborden en verkeerssituaties kennen en geeft les over veiligheid. Daarnaast let hij op de veiligheid van de leerlingen tijdens de fietsroute en kijkt hij naar de ontwikkeling van de leerlingen.

Bekijk de persoonstypen voor Leraar verkeer


Gever


Lees meer

Waarnemer


Lees meer

Interview met een Leraar verkeer

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.


Beoordeling van het beroep Leraar verkeer

Bekijk hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef jouw beoordeling of mening over het beroep Leraar verkeer

Functie inhoud:
Salaris en arbeidsvoorwaarden:
Doorgroeimogelijkheden:
Arbeidsmarktperspectief:
Bedankt voor uw feedback.

Solliciteren op de functie Leraar verkeer

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als Leraar verkeer dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor Leraar verkeer belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als Leraar verkeer. Bekijk dan onze tips.

Bekijk onze CV en sollicitatietips

Is het beroep Leraar verkeer iets voor je?

Zou je graag Leraar verkeer willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als Leraar verkeer bij jou past.

Doe de gratis beroepskeuzetest

Actuele blogposts


reacties op Leraar verkeer

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist

Het formulier kan nog niet worden verzonden omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.


Ga direct naar