U bevindt zich hier: Home » Beroepen » Specialistisch Officier

Specialistisch Officier worden: Competenties, Opleidingen, Vacatures en Salaris

Wat doet een specialistisch Officier? Lees de functieomschrijving.

De Specialistisch Officier heeft een maatschappelijk verantwoordelijke functie. Hij dient zich daarom te allen tijde, zowel onder werktijd als daarbuiten, representatief te gedragen. De Officier is het visitekaartje van de krijgsmacht en moet in staat zijn, zijn team aan te sporen door zelf het goede voorbeeld te geven. Zo is drugs- en overmatig alcoholgebruik voor Officieren uit den boze.

De werkzaamheden van de Specialistisch Officier zijn divers. Afhankelijk van de specialisatie is er een divers takenpakket binnen elke richting. Wat alle Specialisten gemeen hebben, is dat zij al voor toetreding tot de Landmacht een specialisme hebben.

De Dirigent geeft leiding aan een orkest van de Landmacht en draagt zorg over de oefeningen en uitvoeringen van zijn orkest. De Landmachtorkesten kunnen op diverse locaties en met verschillende doelen worden ingezet. De ene keer kan er opgetreden moeten worden bij een defilé in Den Haag, de andere keer kan het gaan om optredens bij bondgenoten.

De Tolk vertaalt gesprekken voor operationele eenheden. Dit gaan om verhoren of andere informatievergaring. De Tolk gaat mee met de eenheden 'het veld' in, hij dient dus te beschikken over de nodige stressbestendigheid en een goede fysieke gesteldheid. Het belangrijkste blijft echter de talenkennis.

De Geospatial Analist houdt zich bezig met de dataverzameling en analyse en presentatie hiervan, met betrekking tot de omgevingsaspecten die relevant kunnen zijn voor de uitvoering van (potentiële) missies.

De Militair Jurist wordt werkzaam als juridisch adviseur of bezwaar behandelaar. De eerste houdt zich bezig met de adviesverlening over de juridische kanten van de uitvoering van militaire opdrachten aan commandanten. De tweede houdt zich bezig met het controleren en opstellen van bezwaren en reacties hierop. Bij deze laatste behoren ook het procedure voeren en optreden als procesgemachtigde bij processen.

De Redacteur wordt verantwoordelijk voor de samenstelling van de personeelsbladen van de Koninklijke Landmacht.

Elke Officier krijgt een militaire training en is dus naast zijn specialisatie ook in staat om reguliere militaire taken uit te voeren. Zo moet de Officier met wapens om kunnen gaan en dient hij fysiek zware inspanningen te kunnen uitvoeren. In de regel zullen de werkzaamheden van de Specialisten echter in de praktijk vooral weinig fysiek intensief zijn.

Mensen vonden ons op: Job Specialistisch Officier, Baan Specialistisch Officier, Specialistisch Officier Worden, Functie-eisen Specialistisch Officier, Verantwoordelijkheden Specialistisch Officier, Functieprofiel Specialistisch Officier, Wat doet een Specialistisch Officier, Werken als Specialistisch Officier.

Specialistisch Officier worden: Opleiding tot specialistisch Officier

Afhankelijk van de gekozen richting dient er voldaan te worden aan enkele instroomeisen.

Voor de Officier Dirigent en de Officier Tolk dient de toekomstig Officier aan te kunnen tonen dat hij geschikt is voor de functie. In overleg met de Landmacht zal er na sollicitatie gekeken worden of de functie geschikt is.

Voor de Officier Militair Jurist dient men in het bezit te zijn van een afgeronde Universitaire opleiding Rechtsgeleerdheid. Het liefst heeft de Landmacht dit in de richtingen internationaal-, staats- of bestuursrecht. Bij intreding mag de Officier maximaal 28 jaar oud zijn.

Voor de Officier Geospatial Analist dient men in het bezit te zijn van een afgeronde Universitaire studie in de richting van Fysische Geografie o.d. Tevens dient men minimaal 1.55 meter lang te zijn. Brillen en Lenzen zijntoegestaan. Men mag maximaal 30 jaar zijn bij toetreding.

Voor de Officier Redacteur dient men in het bezit te zijn van een Bachelor Journalistiek, waarbij de gegadigden met een specialisatie in 'Tijdschrift' in het voordeel zijn. Daarnaast moet men minimaal 1.55 meter lang zijn en minstens 55 kilogram wegen.

Afhankelijk van de richting zal de opleiding binnen de Landmacht bestaan uit een vormende Officiersopleiding van zo'n tien weken, gevolgd door een vaktechnische opleiding. Deze vaktechnische opleiding duurt tussen de drie of vier maanden (GSA)  en 2 jaar (Jurist). Voor Officier Redacteur is er geen vaktechnische opleiding.

Opleidingen, cursussen en trainingen:

Vind een cursus of training. In samenwerking met Springest
Staat de opleiding, cursus of training die je zoekt er niet tussen? Kijk dan bij onze partner Springest.nl.
Staat de opleiding, cursus of training die je zoekt er niet tussen? Kijk dan bij onze partner Springest.nl.
Mensen vonden ons op: Studeren voor Specialistisch Officier, Specialistisch Officier Worden, Opleidingsniveau Specialistisch Officier, Scholing Specialistisch Officier, Studie Specialistisch Officier, Bijscholing Specialistisch Officier, Omscholing Specialistisch Officier.

Organisaties waar een specialistisch Officier doorgaans werkzaam is

Na afronding van de opleiding komt de Specialistisch Officier te werken binnen de Koninklijke Landmacht.

De Geospatial Analist wordt werkzaam bij het 103 Intelligence Surveillance Target Acquisition & Reconnaissance Bataljon in 't Harde.

De Militair Jurist zal werkzaam worden bij een operationele brigade, een staf van de Landmacht of het Centrum Juridische Dienstverlening.

De Tolk zal afhankelijk van zijn taalkennis ingezet worden bij operationele eenheden, bijvoorbeeld in Afghanistan.

De Dirigent zal werkzaam worden bij een orkest van de Militaire Muziek Landmacht.

De Redacteur zal werkzaam worden bij het Dienstcentrum Defensiemedia in Den Haag.

Bij alle eenheden is het mogelijk om uitgezonden te worden op internationale oefeningen en missies.

Mensen vonden ons op: Studeren voor Specialistisch Officier, Specialistisch Officier Worden, Opleidingsniveau Specialistisch Officier, Scholing Specialistisch Officier, Studie Specialistisch Officier, Bijscholing Specialistisch Officier, Omscholing Specialistisch Officier.

Salaris en Arbeidsvoorwaarden specialistisch Officier

De Specialistisch Officier gaat vanaf de aanvang van zijn opleiding loon ontvangen. Aanvankelijk heeft de toekomstige Officier nog een lagere rang, zodat hij nog niet het volledige officiersloon zal ontvangen. Naarmate de opleiding echter vordert zal de rang en dus ook het loon van de gegadigde stijgen. Wanneer het loon bepaald wordt, kan er rekening worden gehouden met ervaring en leeftijd. Na tie weken heeft de Specialistisch Officier de rang van Tweede Luitenant behaald en verdient hij minimaal €2173. Dit kan oplopen tot maximaal €5073.

Bovenop het salaris worden toeslagen toegekend bij onregelmatige diensten (uitzendingen, oefeningen). Tevens worden je opleiding, uniform en studieboeken betaald. Daarnaast is er sprake van geregelde gezondheidszorg, een reis- en onkostenvergoedingsregeling, zijn er gratis te gebruiken sportfaciliteiten en is er onder bepaalde voorwaarden een mogelijkheid om een rijbewijs te halen. Bovendien is er op kosten van de Landmacht na afronding van de opleiding tot Specialistisch Officier een studie te volgen naar keuze. Tot slot is er een ABP pensioen.

Mensen vonden ons op: Salaris Specialistisch Officier, Loon Specialistisch Officier, Wat verdien je als Specialistisch Officier, Salarisschaal Specialistisch Officier, Salarisindicatie Specialistisch Officier, Bonus Specialistisch Officier, CAO Specialistisch Officier, Brutoloon Specialistisch Officier, Nettoloon Specialistisch Officier, Vakantiedagen Specialistisch Officier, Pensioen Specialistisch Officier.

Competenties, skills & vaardigheden specialistisch officier

 • Integriteit
 • Samenwerken
 • Stressbestendigheid
 • Discipline
 • Besluitvaardigheid
 • Presenteren
Mensen vonden ons op: Kennis Specialistisch Officier, Vaardigheden Specialistisch Officier, Attitude Specialistisch Officier, Kwalificaties Specialistisch Officier, Competentieprofiel Specialistisch Officier.

Boeken voor het beroep specialistisch officier

Wil je meer weten over het beroep specialistisch officier? Hieronder vind je diverse boeken, Ebooks of DVD's waarin je meer te weten kan komen over de functie en de inhoud. Ook kunnen er boeken tussen staan die interessant zijn wanneer je specialistisch officier bent en jezelf verder wilt ontwikkelen binnen je vakgebied.

Als je tussen de hieronderstaande boeken geen geschikte kan vinden, klik dan op de link onderaan dit kader om op de pagina met meer boeken specialistisch officier te komen.

Code Rebecca | Ken Follett

Een Engelse officier en zijn geliefde maken rond het Egyptische Caïro jacht op een spion die Britse legergeheimen aan generaal Rommel doorseint - Nederlands | Druk: 1 | E-book | 9789402310672 | 336 pagina's

Spannende spionagethriller die zich afspeelt tijdens de Tweede Wereldoorlog In totaal werden van Ken Folletts boeken bijna 400.000 exemplaren verkocht in Nederland en Vlaanderen De Duitsers kennen hem als De Sfinx, anderen als Alex Wolff, een Europese zak...

De officier | Robert Harris

DWDD Boek van de maand - april 2014 | VN Thriller van het jaar 2014 - Nederlands | Druk: 12 | Paperback | 9789023491644 | 448 pagina's

Op een ijskoude dag in januari 1895 wordt de Joods-Franse officier Alfred Dreyfus voor het oog van een woedende menigte van zijn zwaard en rang ontdaan en veroordeeld tot levenslange opsluiting op Duivelseiland. Dreyfus is schuldig bevonden aan spionage v...

De verpleegkundige in de AGZ | IJ.D. Jungen

specialistische verpleegkundige zorg - Nederlands | Druk: 2011 ed. | Hardcover | 9789031379453 | 487 pagina's

De verpleegkundige in de AGZ 1e druk is een boek van IJ.D. Jungen uitgegeven bij Bohn Stafleu van Loghum. ISBN 9789031379453 In dit boek komen verschillende verpleegsituaties van patiënten met veelal ernstige ziekten van de verschillende orgaansystemen aa...

Mensen vonden ons op: boeken voor Specialistisch Officier, Specialistisch Officier ebooks, boek Specialistisch Officier.

Persoonstypen specialistisch Officier

De Specialistisch Officier heeft een ijverige, zelfverzekerde, energieke, praktische, prestatiegericht en gedreven persoonlijkheid. Op zijn tijd kan de Officier ook pretentieus, ijdel en oppervlakkig over komen (Succesvolle werker). Tevens is de Officier zorgzaam, medelevend, verantwoordelijk en loyaal, met op zijn tijd dominante, onvoorspelbare en defensieve trekjes (Loyalist).

Mensen vonden ons op: Persoonlijkheid Specialistisch Officier, Karakter Specialistisch Officier.

Netwerk specialistisch Officier

Binnen de organisatie van de Koninklijke Landmacht werkt de Specialistisch Officier samen met collega's met dezelfde soort functies tijdens het uitvoeren van opdrachten van leidinggevenden en tijdens de sturing van ondergeschikten bij het uivoeren van deze opdrachten.

Afhankelijk van de gekozen richting zal de Militair Jurist in contact komen met een krijgsraad, met verdachten en slachtoffers, zal de Geospatial Analist vooral met collega's samenwerken bij het analyseren van gegevens en het adviseren van commandanten, zal de Dirigent met zijn muzikanten oefenen en optreden, zal de Tolk met operationele eenheden oefenen en op uitzending meegaan en zal de Redacteur met zijn redactie het tijdschrift van de Landmacht verzorgen.

Voor alle militairen is er een kans om uitgezonden te worden op internationale oefeningen en missies. Bij deze uitzendingen kan men in contact komen met burger en vijand.

Mensen vonden ons op: Collega’s Specialistisch Officier, Medewerkers Specialistisch Officier.

Is het beroep specialistisch Officier iets voor jou?

Zou je graag specialistisch Officier willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als specialistisch Officier bij jou past.

Mensen vonden ons op: beroepskeuze Specialistisch Officier, beroepskeuzetest Specialistisch Officier, beroep Specialistisch Officier kiezen.

Arbeidsmarktperspectief en Doorgroeimogelijkheden specialistisch Officier

Binnen de Landmacht kan de Specialistisch Officier na afronding van een dienstperiode bijtekenen voor eenzelfde functie, doorgroeien naar hogere (officiers)rangen binnen het specialistische vakgebied of doorgroeien binnen de staf van de Landmacht of van Defensie in het algemeen.

Buiten de Krijgsmacht is het voor de Specialistisch Officier mogelijk om voor de overheid of binnen het bedrijfsleven te gaan werken. Zo kan de Officier Redacteur voor een krant of tijdschrift gaan werken, kan de Militair Jurist voor een advocatenkantoor of bedrijf gaan werken, kan de dirigent binnen de muzieksector gaan werken, kan de Geospatial Analist voor multinationals of voor een onderzoeksinstituut gaan werken en kan de Tolk zijn taalkennis aanwenden binnen de particuliere sector.

Arbeidsmarktperspectief score specialistisch Officier

Hieronder vind je de score voor het arbeidsmarktperspectief voor het beroep specialistisch Officier. We hebben 5 scores: Zeer Goed, Goed, Redelijk, Matig en Slecht.

Matig
Powered by arbeidsmarktkansen.nl & Intelligence Group
Mensen vonden ons op: Vooruitzichten Specialistisch Officier, Promotie mogelijkheden Specialistisch Officier, Carriere Specialistisch Officier.

Solliciteren op de functie specialistisch Officier

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als specialistisch Officier dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor specialistisch Officier belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als specialistisch Officier. Bekijk dan onze tips.

Mensen vonden ons op: solliciteren als Specialistisch Officier, CV Specialistisch Officier, sollicitatie Specialistisch Officier.

Interviews met specialistisch Officier

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.

Verwante beroepen specialistisch Officier

Vacatures specialistisch officier

Op zoek naar een nieuwe baan als Specialistisch Officier? Samen met onze vacature partners bieden wij je een groot aanbod aan actuele vacatures voor Specialistisch Officier. Wanneer je hieronder een voor jou geschikte vacature vind zal je doorklikken naar de vacaturepartner. De Specialistisch Officier heeft een maatschappelijk verantwoordelijke functie. Hij dient zich daarom te allen tijde, zowel onder werktijd als daarbuiten, representatief te gedragen. De Officier is het visitekaartje van de krijgsmacht en moet in staat zijn, zijn team aan te sporen door zelf het goede voorbeeld te geven.

Beoordeling Specialistisch Officier

Lees hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef je mening bij het blok 'Beoordeel zelf het beroep Specialistisch Officier' hieronder.

 • Functie-inhoud
 • Salaris en arbeidsvoorwaarden
 • Doorgroeimogelijkeden
 • Arbeidsmarktperspectief

Beoordeel zelf het beroep Specialistisch Officier

Geef een score van 1 ster (zeer slecht) tot 5 sterren (zeer goed) door met je muis te klikken bij de 4 keuzeopties die worden getoond.
 • Functie-inhoud
 • Salaris en arbeidsvoorwaarden
 • Doorgroeimogelijkeden
 • Arbeidsmarktperspectief

Reacties

Hoe is de arbeidsmarkt voor militair-jurist? En wat is het salaris van militait-jurist?

Door: Sjoerd

Reageer op dit beroep