U bevindt zich hier: Home » Beroepen » Audit Director

Audit Director worden: Competenties, Opleidingen, Vacatures en Salaris

Wat doet een audit Director? Lees de functieomschrijving.

De Audit Director geeft leiding aan een gehele groep van auditors. Een auditor onderzoekt interne passages, processen, organisatie, financiële processen etc. Ook onderzoekt hij ethische kwesties in een bedrijf, zoals arbeidsomstandigheden en veiligheid. De Audit Director is meestal in dienst van grote instellingen, de overheid of andere grote bedrijven. Het komt vaak voor dat de Audit Director in het bestuur zit; hij heeft een van de hoogste rangen in een bedrijf. Dit is mede omdat zijn conclusies en adviezen essentieel zijn voor een bedrijf. Zijn doel is dan ook om effectiviteit en efficiency te verhogen en risico's te beperken.

De inzet van auditors is verplicht in de bankenwereld,  dus daar zul je een Auditor Director vaak aantreffen, evenals bij het rijk. Bij een normaal bedrijf zijn de auditors niet verplicht, tenzij ze aandelen op de beurs van Wall Street hebben (de NYSE). De Auditor Directors zijn vaak lid van een organisatie die de gedragscode opstelt voor het beroep van auditor, al is dit niet verplicht. Organisaties als deze zijn Internal Auditors Nederland (IIA), Koninklijk Nederlands Instituut van Register Accountants (NIVRA), de Nederlandse Orde van EDP Register Accountants (NOREA) of Stichting Verenigde Register Operational Auditors (VRO).

Je hebt een Internal Audit Director en een External Audit Director. Het verschil is dat een Internal Audit Director op de loonlijst van het bedrijf staat, terwijl de External Audit Director met zijn team wordt ingehuurd.

Mensen vonden ons op: Job Audit Director, Baan Audit Director, Audit Director Worden, Functie-eisen Audit Director, Verantwoordelijkheden Audit Director, Functieprofiel Audit Director, Wat doet een Audit Director, Werken als Audit Director.

Audit Director worden: Opleiding tot audit Director

Voor het beroep van Audit Director is een WO Master in Bedrijfskunde of Accounting een vereiste. Ook vijf tot tien jaar werkervaring als internal of external auditor wordt meestal geëist om in aanmerking te komen voor de baan. Gezien er vaak vele buitenlandse reizen bij het beroep horen, is het spreken, luisteren en schrijven van de Engelse taal een vereiste. Ook een goede omgang met programma's als Word, Excel en boekhoudkundige programma's is noodzakelijk.

Opleidingen, cursussen en trainingen:

Vind een cursus of training. In samenwerking met Springest
Staat de opleiding, cursus of training die je zoekt er niet tussen? Kijk dan bij onze partner Springest.nl.
Staat de opleiding, cursus of training die je zoekt er niet tussen? Kijk dan bij onze partner Springest.nl.
Mensen vonden ons op: Studeren voor Audit Director, Audit Director Worden, Opleidingsniveau Audit Director, Scholing Audit Director, Studie Audit Director, Bijscholing Audit Director, Omscholing Audit Director.

Organisaties waar een audit Director doorgaans werkzaam is

Een Audit Director werkt voor zowel non-profit organisaties, zoals de overheid, als in commerciële bedrijven, zoals banken. Overheidsinstanties en banken zijn namelijk verplicht om auditors in dienst te nemen, maar ook in andere bedrijven ziet men auditors.

Mensen vonden ons op: Studeren voor Audit Director, Audit Director Worden, Opleidingsniveau Audit Director, Scholing Audit Director, Studie Audit Director, Bijscholing Audit Director, Omscholing Audit Director.

Salaris en Arbeidsvoorwaarden audit Director

Salarissen hangen zowel af van de grootte van het bedrijf als van de ervaring van de Audit Director. De salarissen variëren tussen de €3500 en €9000. Bonussen maken regelmatig deel uit van de arbeidsvoorwaarden.  Leasecontracten met betrekking tot telefonie, laptops en auto zijn eveneens niet ongebruikelijk.

Mensen vonden ons op: Salaris Audit Director, Loon Audit Director, Wat verdien je als Audit Director, Salarisschaal Audit Director, Salarisindicatie Audit Director, Bonus Audit Director, CAO Audit Director, Brutoloon Audit Director, Nettoloon Audit Director, Vakantiedagen Audit Director, Pensioen Audit Director.

Competenties, skills & vaardigheden audit director

 • Motiveren
 • Leiderschap
 • Financieel bewustzijn
 • Delegeren
 • Onafhankelijkheid
 • Inspireren
 • Besluitvaardigheid
Mensen vonden ons op: Kennis Audit Director, Vaardigheden Audit Director, Attitude Audit Director, Kwalificaties Audit Director, Competentieprofiel Audit Director.

Boeken voor het beroep audit director

Wil je meer weten over het beroep audit director? Hieronder vind je diverse boeken, Ebooks of DVD's waarin je meer te weten kan komen over de functie en de inhoud. Ook kunnen er boeken tussen staan die interessant zijn wanneer je audit director bent en jezelf verder wilt ontwikkelen binnen je vakgebied.

Als je tussen de hieronderstaande boeken geen geschikte kan vinden, klik dan op de link onderaan dit kader om op de pagina met meer boeken audit director te komen.

Enterprise Risk Management and COSO | Harry Cendrowski

A Guide for Directors, Executives and Practitioners - Engels | Druk: 1 | E-book | 9780470553817 | 288 pagina's

Praise for Enterprise Risk Management and COSO: A Guide for Directors, Executives, and Practitioners ''Enterprise Risk Management and COSO is a comprehensive reference book that presents core management of risk tools in a helpful and organized way. If you...

Enterprise Risk Management and COSO | Harry Cendrowski

A Guide for Directors, Executives and Practitioners - Engels | Hardcover | 9780470460658 | 336 pagina's

Praise for Enterprise Risk Management and COSO: A Guide for Directors, Executives, and Practitioners Enterprise Risk Management and COSO is a comprehensive reference book that presents core management of risk tools in a helpful and organized way. If you a...

Managing Fraud Risk | Stephen Giles

A Practical Guide for Directors and Managers - Engels | Druk: 2nd | Hardcover | 9780470979457 | 352 pagina's

A strategic, practical, cost-effective approach to fraud prevention In troubled economic times, the risk of fraud and financial crime increases. In our post credit crunch environment, new laws and tougher penalties for financial crime mean that if you are...

Mensen vonden ons op: boeken voor Audit Director, Audit Director ebooks, boek Audit Director.

Persoonstypen audit Director

Een Audit Director is de leider en heeft gezag over de groep. Hij is erg aanwezig, maar wel loyaal naar zijn groep, die hij niet zal afvallen tegenover het bestuur. Als baas heeft hij veel energie en zelfvertrouwen, kwaliteiten die nodig zijn in zo’n belangrijk functie (Baas). Hij is ook volhardend, wat in discussies met het overige bestuur noodzakelijk is. Ook heeft hij een goed analytisch vermogen en is hij objectief. Af en toe is hij koppig, maar dit is noodzakelijk om het bedrijf te helpen en voor zijn functie (Waarnemer).

Mensen vonden ons op: Persoonlijkheid Audit Director, Karakter Audit Director.

Netwerk audit Director

De Auditor Director komt voornamelijk in contact met zijn eigen staf van auditors, waarmee hij samen het bedrijf bestudeert, en het bestuur van het bedrijf, waaraan hij rapporteert. Mocht je een External Audit Director zijn kom je ook veel met klanten in contact die het team in dienst nemen. Accountants en auditors werken ook veel samen, omdat hun beroepen elkaar op sommige vlakken raken en omdat de auditors ook de financiële kant van het bedrijf moeten onderzoeken.

Mensen vonden ons op: Collega’s Audit Director, Medewerkers Audit Director.

Is het beroep audit Director iets voor jou?

Zou je graag audit Director willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als audit Director bij jou past.

Mensen vonden ons op: beroepskeuze Audit Director, beroepskeuzetest Audit Director, beroep Audit Director kiezen.

Arbeidsmarktperspectief en Doorgroeimogelijkheden audit Director

Het arbeidsmartkperspectief is redelijk voor een Audit Director. Benodigde werkervaring en opleidingsniveau maken dat er relatief weinig kandidaten zjn voor de functie. Voor een Audit Director zijn de doorgroeimogelijkheden wel beperkt. Een Audit Director heeft een van de hoogste functies in een bedrijf en zal dus op zijn eigen vakgebied weinig doorgroeien.

Arbeidsmarktperspectief score audit Director

Hieronder vind je de score voor het arbeidsmarktperspectief voor het beroep audit Director. We hebben 5 scores: Zeer Goed, Goed, Redelijk, Matig en Slecht.

Goed
Powered by arbeidsmarktkansen.nl & Intelligence Group
Mensen vonden ons op: Vooruitzichten Audit Director, Promotie mogelijkheden Audit Director, Carriere Audit Director.

Solliciteren op de functie audit Director

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als audit Director dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor audit Director belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als audit Director. Bekijk dan onze tips.

Mensen vonden ons op: solliciteren als Audit Director, CV Audit Director, sollicitatie Audit Director.

Interviews met audit Director

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.

Verwante beroepen audit Director

Vacatures audit director

Op zoek naar een nieuwe baan als Audit Director? Samen met onze vacature partners bieden wij je een groot aanbod aan actuele vacatures voor Audit Director. Wanneer je hieronder een voor jou geschikte vacature vind zal je doorklikken naar de vacaturepartner. De Audit Director geeft leiding aan een gehele groep van auditors. Een auditor onderzoekt interne passages, processen, organisatie, financiële processen etc. Ook onderzoekt hij ethische kwesties in een bedrijf, zoals arbeidsomstandigheden en veiligheid.

Beoordeling Audit Director

Lees hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef je mening bij het blok 'Beoordeel zelf het beroep Audit Director' hieronder.

 • Functie-inhoud
 • Salaris en arbeidsvoorwaarden
 • Doorgroeimogelijkeden
 • Arbeidsmarktperspectief

Beoordeel zelf het beroep Audit Director

Geef een score van 1 ster (zeer slecht) tot 5 sterren (zeer goed) door met je muis te klikken bij de 4 keuzeopties die worden getoond.
 • Functie-inhoud
 • Salaris en arbeidsvoorwaarden
 • Doorgroeimogelijkeden
 • Arbeidsmarktperspectief

Reacties

Er zijn nog geen reacties.

Reageer op dit beroep