External Audit Manager Salaris, Taken, Vacatures, Opleiding, Toekomst & Skills

Wat doet een External Audit Manager? Lees de functieomschrijving.

De External Audit Manager is de leider van een groep external auditors. Zij worden door een bedrijf ingehuurd om zaken als bedrijfsprocessen, financiële rapporten, interne rapportages en dergelijke te onderzoeken. Ook ethische kwesties worden door auditors onderzocht. De internal auditors, die in principe hetzelfde doen, maar wel in dienst van het bedrijf zijn, worden gecontroleerd door deze groep van external auditors. Door deze extra controle weten externe belanghebbenden, als aandeelhouders, of hun vertrouwen in het bedrijf gerechtvaardigd is.

In Nederland is een bedrijf niet verplicht een External Audit Manager in te schakelen, maar in vele bedrijven (die een internal audit manager hebben) wordt er wel gebruik van gemaakt. In de richtlijnen van het Instituut van Internal Auditor Nederland (IIA) wordt dit ook benoemd. De Nederlandse bedrijven die aandelen in de Verenigde Staten hebben, bijvoorbeeld op de New York Stock Exchange (NYSE), zijn onder de Amerikaanse wetgeving verplicht tot het gebruik van een External Audit Managar. Samen met zijn groep geeft de External Audit Manager een oordeel over de verklaringen van het bedrijf, mochten deze niet overeenkomen met hun bevindingen. Ze zullen echter nooit een oordeel vellen over het beheer van het bedrijf. Dit laten ze over aan bijvoorbeeld de aandeelhouders of leveranciers.

Wil je werken als External Audit Manager?

Werk je al als External Audit Manager en zoek je een nieuwe baan? Of wil je External Audit Manager worden? Wil je het gemiddelde salaris weten? Op nationaleberoepengids.nl staat alles wat je nodig hebt. Hieronder vindt je de vacatures en de opleidingen voor External Audit Manager, maar ook informatie over het salaris, de baankansen, de beste werkgevers en nog veel meer!

Bekijk de vacatures Bekijk de opleidingen Bekijk salarisinfo Vind de beste werkgevers

Alles over het beroep External Audit Manager in één oogopslag

Sector:

Beroepsgroep:

Persoonstype:

Netwerk:

  • External Auditor
  • Internal Auditor
  • Klant

Opleidingsniveau:

Salarisindicatie:

  • Van €4000 tot €8000

Baankans:

Aantal vacatures:

0

Aantal opleidingen:

Baankans

Huidige aantal vacatures

0


Salaris en Arbeidsvoorwaarden External Audit Manager

Wat verdient een External Audit Manager?

De salarissen voor een External Audit Manager schommelen tussen de €4000 en €8000. Dit hangt af (van de grootte) van het bedrijf en werkervaring. Bonussen zijn zeer gebruikelijk, evenals andere voordelen, zoals vakantietoeslag. Ook een leasecontract voor auto, telefoon en laptop komen regelmatig voor.

Salarisschaal External Audit Manager

  • Maximaal
  • Gemiddeld
  • Minimaal
Bovenstaande bedragen zijn bruto maandsalarissen.

Vacatures External Audit Manager

Er zijn geen vacatures aanwezig.

Arbeidsmarktperspectief en doorgroeimogelijkheden External Audit Manager

Hoe goed is de toekomst voor de External Audit Manager? 

De arbeidsmarktperspectieven zijn aardig, maar minder dan voor een internal audit manager. Toch kan een External Audit Manager relatief eenvoudig een positie vinden, omdat er maar weinig concurrentie is. Vraag en aanbod lijken redelijk met elkaar in evenwicht. Door de economische crisis lijkt de vraag naar external auditors wat gestegen te zijn. Dit levert meer kansen op voor de External Audit Manager. Doorgroeimogelijkheden zijn redelijk beperkt, een Audit Manager behoort al bijna tot de top. Alleen de audit director staat nog hoger in rang.

Daarnaast is doorgroeien naar een bestuursfunctie een mogelijkheid.

Baankans External Audit Manager

Powered by arbeidsmarktkansen.nl

Huidige aantal vacatures

0


Wil je weten wat jouw arbeidsmarktwaarde is?

Plaats nu je cv en kom erachter

External Audit Manager worden: Opleidingen tot External Audit Manager

Hoe word je een External Audit Manager? 

Als External Audit Manager heb je minstens een WO Master in Bedrijfskunde of Accountancy nodig. Daarnaast moet je veel werkervaring als intern of extern auditor hebben. Verder is kennis van het Engels en computerprogramma's vereist.
 

De 2 beste opleidingen, cursussen en traningen tot External Audit Manager

IT Cyber Security, CISM, CISA, CISSP, 365 dagen toegang.
Master the advanced techniques required to protect network resources from external threat with the IT Cyber Security bundle. Built around industry best-practice guidelines, the IT Cyber Security bundle consists of
Administering Microsoft 365 Built-in Compliance
Internal policies and external requirements for data retention and investigation may be necessary for your organization. In this course you will learn about archiving and retention in Microsoft 365 as …
Meer opleidingen External Audit Manager

Weet je nog niet of je External Audit Manager wilt worden? Of wil je doorgroeien? Misschien is er wel een vervolgopleiding External Audit Manager of specialisatie cursus te vinden.

Zoek in alle opleidingen, cursussen en trainingen


Netwerk External Audit Manager

Met wie werkt een External Audit Manager samen? 

Een External Audit Manager werkt nauw samen met zijn team van external auditors. Zij verzamelen grotendeels de gegevens en maken er eenvoudige stukken van. Een External Audit Manager spreekt ook veel met klanten. Hij is het aanspreekpunt, waardoor hij ook in contact komt met de internal auditors, die hun resultaten aan hem overhandigen.
 


  • External Auditor
  • Internal Auditor
  • Klant
External Audit Manager


Organisaties waar een External Audit Manager werkzaam is

Waar werkt een External Audit Manager meestal? 

Een External Audit Manager werkt altijd bij een profitinstelling. Ze worden wel ingehuurd door verschillende soorten bedrijven, zowel banken als overheidsinstellingen huren external auditors.
 

Meer weten over werken in de Management & Business?

Bekijk werken in Management & Business

Best beoordeelde werkgevers External Audit Manager

Waar kun je het beste werken als External Audit Manager? Hieronder vindt je de best door de External Audit Manager beoordeelde bedrijven, en/of die met de meeste vacatures.

Op dit moment zijn er geen bedrijven gevonden voor het beroep External Audit Manager.

Competenties, Skills en Vaardigheden External Audit Manager:

Welke competenties heeft een een External Audit Manager nodig? Hieronder vind je ze met de beschrijving ervan.


Persoonstypen External Audit Manager

Wat voor persoonlijkheid heb je als External Audit Manager nodig? 

Een External Audit Manager heeft gezag en leidinggevende kwaliteiten; mensen luisteren naar hem en doen wat hij zegt. Hij heeft een groot vertrouwen in eigen kunnen en heeft een zelfverzekerde uitstraling.Ook is hij energiek (Baas).  Ook is hij onafhankelijk en onpartijdig endat is voor zijn functie heel belangrijk. Hij analyseert goed, heeft een kritische blik en weet zijn bevindingen goed te onderbouwen. Hij is ook loyaal naar zijn groep toe en zal hen nooit publiekelijk afvallen (Waarnemer).

Bekijk de persoonstypen voor External Audit Manager


Baas


Lees meer

Waarnemer


Lees meer

Interview met een External Audit Manager

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.


Beoordeling van het beroep External Audit Manager

Bekijk hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef jouw beoordeling of mening over het beroep External Audit Manager

Functie inhoud:
Salaris en arbeidsvoorwaarden:
Doorgroeimogelijkheden:
Arbeidsmarktperspectief:
Bedankt voor uw feedback.

Solliciteren op de functie External Audit Manager

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als External Audit Manager dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor External Audit Manager belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als External Audit Manager. Bekijk dan onze tips.

Bekijk onze CV en sollicitatietips

Is het beroep External Audit Manager iets voor je?

Zou je graag External Audit Manager willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als External Audit Manager bij jou past.

Doe de gratis beroepskeuzetest

Actuele blogposts


reacties op External Audit Manager

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist

Het formulier kan nog niet worden verzonden omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.


Ga direct naar