Business Architect Salaris, Taken, Vacatures, Opleiding, Toekomst & Skills

Wat doet een Business Architect? Lees de functieomschrijving.

Vind het antwoord op al jouw vragen over het beroep business architect. De functieomschrijving, over het loon, de baankans en hoe je business architect wordt.

 

Wat is een Business Architect?

De Business Architect maakt een ontwerp van systemen in bedrijven met als doel het bedrijf zo duurzaam en solide mogelijk te maken. Deze systemen kunnen de indeling van organisatie betreffen, bedrijfsprocessen of een ander netwerk dat heringericht moet worden, zoals informatievoorziening. Het uitgangspunt is het bedrijf te verbeteren. De ontwerpen die de Business Architect maakt zijn enkel middelen om dit doel te kunnen bereiken. Vanuit de kennis van bedrijven die de Business Architect als consultant heeft, wordt het systeem verankerd en een nieuwe richting ingeduwd. Het invoeren van veranderingen gebeurt dan in overleg met de managers en beheerders van het systeem.

Vaak zijn er in een bedrijf meerdere systemen aan het werk, die allemaal los van elkaar door de Business Architect geanalyseerd en aangepast moeten worden. De Business Architect overlegt dan ook vaak met andere Business Architects en consultants om uiteindelijk een optimaal functionerend systeem neer te kunnen zetten. De Business Architect moet goed samen kunnen werken en goed inzicht in het systeem hebben. Zonder een brede kennis en communicatieve vaardigheden kan de Business Consultant zijn werk niet goed doen.Wil je werken als Business Architect?

Werk je al als Business Architect en zoek je een nieuwe baan? Of wil je Business Architect worden? Wil je het gemiddelde salaris weten? Op nationaleberoepengids.nl staat alles wat je nodig hebt. Hieronder vind je de vacatures en de opleidingen voor Business Architect, maar ook informatie over het salaris, de baankansen, de beste werkgevers en nog veel meer!


Alles over het beroep Business Architect in één oogopslag

Sector:

Netwerk:

 • Collega
 • Projectleider
 • Informatiemanager
 • IT-auditor

Opleidingsniveau:

Salarisindicatie:

 • Van €3000 tot €6000

Baankans:

Aantal vacatures:

Aantal opleidingen:

Baankans

Huidige aantal vacatures

3


Salaris en Arbeidsvoorwaarden Business Architect

Wat verdient een Business Architect?

Het gemiddelde salaris van een Business Architect zal ongeveer rond de €3000 en €6000 per maand liggen. Omdat de Business Architect een consultant is kan er geen indicatie van arbeidsvoorwaarden gegeven worden, dit ligt vooral aan het specifieke werk dat men kan krijgen.

Salarisschaal Business Architect

 • Maximaal
 • Gemiddeld
 • Minimaal
Bovenstaande bedragen zijn bruto maandsalarissen.Vacatures Business Architect

Op zoek naar een nieuwe baan als Business Architect? Samen met onze vacature partners bieden wij je een groot aanbod aan actuele vacatures voor Business Architect. Wanneer je hieronder een voor jou geschikte vacature vindt zal je doorklikken naar onze vacaturepartner.

De top 5 Business Architect vacatures

Pega Business Architect
BPM Company
BPM Company is vanwege groei op zoek naar een Pega Business Architect. Wij zijn in 2011 opgericht en gespecialiseerd in Business Process Management. BPM Company is partner van Pegasystems & …
Pega Business Architect
Ebicus
Ben jij de specialist op het gebied van Pegasystems PRPC, Pega 7 Platform en/of Pega InfinityTM? Zoek je een professionele werkomgeving waarbij zelfontwikkeling en begeleiding belangrijk blijft? Neem dan contact …
Pega Business Architect, Halfweg
Ebicus
Ben jij de specialist op het gebied van Pegasystems PRPC, Pega 7 Platform en/of Pega InfinityTM? Zoek je een professionele werkomgeving waarbij zelfontwikkeling en begeleiding belangrijk blijft? Neem dan contact …

Arbeidsmarktperspectief en doorgroeimogelijkheden Business Architect

Wat is de toekomst van Business Architect?

De functie van Business Architect is nogal nieuw in Nederland, waardoor het aantal banen (nog) niet zo groot is. Wel is er veel kans voor een succesvolle Business Architect om steeds complexere systemen te ontwerpen en zo in status en salaris groeien.

Baankans Business Architect

Powered by arbeidsmarktkansen.nl

Huidige aantal vacatures

3


Wil je weten wat jouw arbeidsmarktwaarde is?

Plaats nu je cv en kom erachter

Business Architect worden: Opleidingen tot Business Architect

Wil je business architect worden? Hieronder vind je de eisen, het ontwikkelingspad en de opleidingen.

Hoe word je een Business Architect? 

Om als Business Analist aan de slag te kunnen moet men een HBO of WO opleiding volgen in de richting van Bedrijfskunde, Organisatie en Management, ICT of een dergelijke opleiding.

De 5 beste opleidingen, cursussen en traningen tot Business Architect

Microsoft Azure Solutions Architect - Technologies (AZ-300)
Lesmethode : Klassikaal Algemeen : This course prepares for the Azure Architect role and the Microsoft Certified: Azure Solutions Architect Associate certification. Candidates for this exam are Azure Solution Architects …
Microsoft Azure Solutions Architect - Design (AZ-301)
Lesmethode : Klassikaal Algemeen : This course prepares for the Azure Architect role and the Microsoft Certified: Azure Solutions Architect Associate certification. Candidates for this exam are Azure Solution Architects …
Certified Business Architect (CBA®)
Transformeren met bedrijfsarchitectuur_ Steeds vaker zijn organisaties genoodzaakt hun bedrijfsvoering te transformeren en de organisatie in lijn daarmee te ontwikkelen. Zo’n transformatie vraagt om een aanpak waarin samenhang wordt aangebracht …
AWS Certified Solutions Architect | Associate | Exam SAA-C01
AWS Certified Solutions Architect | Associate | Exam SAA-C01 Amazon Web Services (AWS) provides cloud computing options for individuals and businesses. Matching AWS to business problems is critical for getting the …
FastTrack Microsoft Certified Azure Solutions Architect Expert (AZ-300 & AZ-301)
Microsoft Azure is a set of cloud computing services that constantly continues to grow. Azure helps your organization solve all kinds of business challenges. With Azure, your organization has the …
Meer opleidingen Business Architect

Weet je nog niet of je Business Architect wilt worden? Of wil je doorgroeien? Misschien is er wel een vervolgopleiding Business Architect of specialisatie cursus te vinden.

Zoek in alle opleidingen, cursussen en trainingen
Netwerk Business Architect

Met wie werkt een Business Architect samen? 

Binnen het bedrijf is de Business Analist veel in contact met andere Analisten en functioneel beheerders etc., om het ontwerp te kunnen implementeren. Dit gebeurt ook in samenwerking met de projectleider en informatiemanager. Buiten het bedrijf spreekt de Business Architect met verschillende belangengroepen, waarbij de IT-auditor een belangrijk contactpersoon is om goedkeuring te geven aan veranderingen.


 • Collega
 • Projectleider
 • Informatiemanager
 • IT-auditor
Business Architect


Organisaties waar een Business Architect werkzaam is

Veel beroepen vind je vaak terug bij gelijksoortige bedrijven. Bekijk hieronder bij wat voor type organisatie een Business Architect meestal werkt.

Waar werkt een Business Architect?

Een Business Architect kan bij een grote verscheidenheid aan bedrijven aan het werk gezet worden, mits het bedrijf grote en complexe systemen heeft die veranderd moeten worden. Vaak, maar niet exclusief, komt een Business Architect in een bedrijf in ICT te werken.

Meer weten over werken in de IT & Software Development?

Bekijk werken in IT & Software Development

Best beoordeelde werkgevers Business Architect

Waar kun je het beste werken als Business Architect? Hieronder vind je de best door de Business Architect beoordeelde bedrijven, en/of die met de meeste vacatures.

Op dit moment zijn er geen bedrijven gevonden voor het beroep Business Architect.

Competenties, Skills en Vaardigheden Business Architect:

Voor ieder beroep heb je specifieke vaardigheden en kennis nodig, dat geldt ook voor een Business Architect.

Welke competenties heeft een Business Architect nodig?

Een Business Architect heeft de volgende competenties nodig om zijn of haar beroep goed te kunnen uitoefenen.


Persoonstypen Business Architect

De meeste beroepen passen alleen bij bepaalde persoonlijkheden. Bekijk welke persoonstypen volgens het enneagram er bij Business Architect passen.

Wat voor persoonlijkheid heeft een Business Architect nodig? 

De Business Architect is een consultant en moet dus op vele verschillende opdrachten ingezet kunnen worden. Hiervoor moet men flexibel zijn en zich snel kunnen aanpassen. Ook geeft dit een avontuurlijke draai aan het werk van de Business Analist (Levensgenieter). Binnen een project is het belangrijk om steeds het einddoel in de gaten te blijven houden en daar zo efficiënt mogelijk naartoe te werken, om zo de klant tevreden te kunnen stellen (Succesvolle werker).

Bekijk de persoonstypen voor Business Architect


Levensgenieter


Lees meer

Succesvolle werker


Lees meer

Interview met een Business Architect

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.


Beoordeling van het beroep Business Architect

Bekijk hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef jouw beoordeling of mening over het beroep Business Architect

Functie inhoud:
Salaris en arbeidsvoorwaarden:
Doorgroeimogelijkheden:
Arbeidsmarktperspectief:
Bedankt voor uw feedback.

Solliciteren op de functie Business Architect

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als Business Architect dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor Business Architect belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als Business Architect. Bekijk dan onze tips.

Bekijk onze CV en sollicitatietips

Is het beroep Business Architect iets voor je?

Zou je graag Business Architect willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als Business Architect bij jou past.

Doe de gratis beroepskeuzetest

Actuele blogposts


reacties op Business Architect

Dit is toch geen architect?

Bouwkundig Architect is een beschermd beroep. Men volgt een zware universitaire opleiding en na 2 jaar werkervaring mag de titel Architect worden gedragen. Hoe is de trend onstaan om elke HBO ICT'er 'business architect' te noemen?

Henri

Elke HBO ICTer wordt geen Business Architect genoemd en is dat ook niet.Een Business Architect heeft vaak een universitaire opleiding of een HBO opleiding.

Henri

Elke HBO ICTer wordt geen Business Architect genoemd en is dat ook niet.Een Business Architect heeft vaak een universitaire opleiding of een HBO opleiding.

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist

Het formulier kan nog niet worden verzonden omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.


Ga direct naar