Business Architect Salaris, Taken, Vacatures, Opleiding, Toekomst & Skills

Wat doet een Business Architect? Lees de functieomschrijving.

Vind het antwoord op al jouw vragen over het beroep business architect. De functieomschrijving, over het loon, de baankans en hoe je business architect wordt.

 

Wat is een Business Architect?

De Business Architect maakt een ontwerp van systemen in bedrijven met als doel het bedrijf zo duurzaam en solide mogelijk te maken. Deze systemen kunnen de indeling van organisatie betreffen, bedrijfsprocessen of een ander netwerk dat heringericht moet worden, zoals informatievoorziening. Het uitgangspunt is het bedrijf te verbeteren. De ontwerpen die de Business Architect maakt zijn enkel middelen om dit doel te kunnen bereiken. Vanuit de kennis van bedrijven die de Business Architect als consultant heeft, wordt het systeem verankerd en een nieuwe richting ingeduwd. Het invoeren van veranderingen gebeurt dan in overleg met de managers en beheerders van het systeem.

Vaak zijn er in een bedrijf meerdere systemen aan het werk, die allemaal los van elkaar door de Business Architect geanalyseerd en aangepast moeten worden. De Business Architect overlegt dan ook vaak met andere Business Architects en consultants om uiteindelijk een optimaal functionerend systeem neer te kunnen zetten. De Business Architect moet goed samen kunnen werken en goed inzicht in het systeem hebben. Zonder een brede kennis en communicatieve vaardigheden kan de Business Consultant zijn werk niet goed doen.Wil je werken als Business Architect?

Werk je al als Business Architect en zoek je een nieuwe baan? Of wil je Business Architect worden? Wil je het gemiddelde salaris weten? Op nationaleberoepengids.nl staat alles wat je nodig hebt. Hieronder vind je de vacatures en de opleidingen voor Business Architect, maar ook informatie over het salaris, de baankansen, de beste werkgevers en nog veel meer!


Alles over het beroep Business Architect in één oogopslag

Sector:

Netwerk:

 • Collega
 • Projectleider
 • Informatiemanager
 • IT-auditor

Opleidingsniveau:

Salarisindicatie:

 • Van €3000 tot €6000

Baankans:

Aantal vacatures:

0

Aantal opleidingen:

Baankans

Huidige aantal vacatures

0


Salaris en Arbeidsvoorwaarden Business Architect

Wat verdient een Business Architect?

Het gemiddelde salaris van een Business Architect zal ongeveer rond de €3000 en €6000 per maand liggen. Omdat de Business Architect een consultant is kan er geen indicatie van arbeidsvoorwaarden gegeven worden, dit ligt vooral aan het specifieke werk dat men kan krijgen.

Salarisschaal Business Architect

 • Maximaal
 • Gemiddeld
 • Minimaal
Bovenstaande bedragen zijn bruto maandsalarissen.Vacatures Business Architect

Er zijn geen vacatures Business Architect aanwezig. Je kan wel meer informatie vinden over de branche waar een Business Architect in werkt.

Meer weten over de sector waar een Business Architect in werkt

Bekijk werken in ICT

Arbeidsmarktperspectief en doorgroeimogelijkheden Business Architect

Wat is de toekomst van Business Architect?

De functie van Business Architect is nogal nieuw in Nederland, waardoor het aantal banen (nog) niet zo groot is. Wel is er veel kans voor een succesvolle Business Architect om steeds complexere systemen te ontwerpen en zo in status en salaris groeien.

Baankans Business Architect

Powered by arbeidsmarktkansen.nl

Huidige aantal vacatures

0


Wil je weten wat jouw arbeidsmarktwaarde is?

Benieuwd hoe (andere) werkgevers jou waarderen? Plaats je CV bij onze vacaturepartners en vind uit hoe je in de markt ligt!

Plaats je CV nu direct op Monsterboard Plaats je CV op Nationale Vacaturebank

Business Architect worden: Opleidingen tot Business Architect

Wil je Business Architect worden? Hieronder vind je de eisen, het ontwikkelingspad en de opleidingen voor de Business Architect.

Hoe word je een Business Architect? 

Om als Business Analist aan de slag te kunnen moet men een HBO of WO opleiding volgen in de richting van Bedrijfskunde, Organisatie en Management, ICT of een dergelijke opleiding.

De 5 best beoordeelde opleidingen tot Business Architect

Business Intelligence Track - (English spoken)
Korte beschrijving: This training is the first step towards a career in Business Intelligence. In this training you will become acquainted with data, data warehouses, dimensional modeling, data mining and …
Business Intelligence Track - (English spoken)
BCS Foundation in Business Analysis including exam voucher - (English spoken)
Korte beschrijving: This exam training provides you with tools to pass the BCS Foundation exam. The training is based on the Business Analysis (third edition) book published by BCS. Doelgroep:
BCS Foundation in Business Analysis including exam voucher - (English spoken)
TOGAF® 9 Training: Level 1 and 2 Foundation and Certified
Korte beschrijving: Als je een Business of IT Architect bent die overweegt of van plan is het architectuurframework TOGAF® te benutten in Enterprise Architecture Projects, dan heeft deze vijfdaagse training …
TOGAF® 9 Training: Level 1 and 2 Foundation and Certified
DEMO Bachelor
Korte beschrijving: Met DEMO (Design and Engineering Methodology for Organisations) leer je de leidende methodiek in de nieuwe discipline Enterprise Engineering (EE). Doelgroep: De training DEMO Bachelor is bedoeld voor …
DEMO Bachelor
Certified Business Architect (CBA®)
Transformeren met bedrijfsarchitectuur_ Steeds vaker zijn organisaties genoodzaakt hun bedrijfsvoering te transformeren en de organisatie in lijn daarmee te ontwikkelen. Zo’n transformatie vraagt om een aanpak waarin samenhang wordt aangebracht …
Certified Business Architect (CBA®)

Omscholen of doorgroeien tot Business Architect

Als je Business Architect wilt worden vanuit een bestaande baan, dus je wilt omscholen of doorgroeien naar Business Architect zijn de volgende zaken belangrijk:

Interesse en Motivatie Business Architect

Om je werk goed te kunnen doen moet je het leuk vinden. Je moet jouw beroep inhoudelijk interessant vinden en het moet bij jouw motivatie passen. De inhoudelijke beschrijving van het beroep vind je bij Wat doet een Business Architect?

Competenties en Vaardigheden Business Architect

Naast de interesse is het belangrijk dat je de competenties hebt die een Business Architect nodig heeft om succesvol te zijn. Sommige competenties zal je van nature hebben en andere hebben misschien training nodig? Hieronder vind je cursussen en trainingen voor de ontwikkeling van de competenties die een Business Architect nodig heeft.

Competentiegerichte cursussen en trainingen voor de Business Architect

Trainingen & cursussen Conceptueel denken
Conceptueel denken
Trainingen & cursussen Innovatief
Innovatief
Trainingen & cursussen Ondernemerschap
Ondernemerschap
Trainingen & cursussen Samenwerken
Samenwerken
Trainingen & cursussen Visie
Visie

Persoonlijkheid van een Business Architect

Voor ieder beroep is het belangrijk dat het bij jou als persoon past. Hieronder vind je de twee belangrijkste persoontypen voor het beroep Business Architect. Als Business Architect wilt worden moet minimaal één van de persoonlijkheidstypen sterk bij je passen, het tweede persoonstype moet in ieder geval herkenning geven.

De persoonstypen Business Architect:


zie volledige beschrijving persoonstype Business Architect

Vakkennis voor een Business Architect

Het is voor een Business Architect ook erg handig en vaak ook vereist om de specifieke vakkennis en inhoud te snappen. Veel vakgerichte opleidingen tot Business Architect zijn een combinatie van theoretische achtergrond en praktijkgerichte kennis en vaardigheden.

Online Trainingen & Opleidingen Business Architect

Microsoft Azure Architect Technologies (exam AZ-303)
Wil jij je als IT-professional of developer verder ontwikkelen tot Azure Architect? Je verdiept tijdens deze training in de verschillende mogelijkheden van Azure, stakeholders adviseren en business requirements vertalen naar …
Microsoft Azure Architect Technologies (exam AZ-303)
AWS Certified Solutions Architect | Associate | Exam SAA-C01
AWS Certified Solutions Architect | Associate | Exam SAA-C01 Amazon Web Services (AWS) provides cloud computing options for individuals and businesses. Matching AWS to business problems is critical for getting the …
AWS Certified Solutions Architect | Associate | Exam SAA-C01
Microsoft Azure Architect Design (AZ-301) (via e-learning)
Microsoft Azure is a set of cloud computing services that constantly continues to grow. Azure helps your organization solve all kinds of business challenges. With Azure, your organization has the …
Microsoft Azure Architect Design (AZ-301) (via e-learning)
Microsoft Azure Architect Technologies – AZ-300 EOD (via e-learning)
Microsoft Azure is a set of cloud computing services that constantly continues to grow. Azure helps your organization solve all kinds of business challenges. With Azure, your organization has the …
Microsoft Azure Architect Technologies – AZ-300 EOD (via e-learning)
Master of Business Administration (MBA) voor Business & IT-professionals - E-learning
Je bent IT'er met een technische of een businessachtergrond en je wilt je op Masterniveau ontwikkelen op het gebied van bedrijfsvoering op strategisch niveau. Je bent bijvoorbeeld IT-architect, IT-... Wil …
Master of Business Administration (MBA) voor Business & IT-professionals - E-learning

Werkervaring Business Architect

Het is voor een startend Business Architect die net van school komt minder belangrijk dat ze de nodige ervaring heeft. Maar voor iemand die zich wil omscholen of doorgroeit tot Business Architect is het cruciaal dat er wel relevante ervaring is. Dit kan ervaring zijn in een beroep dat overeenkomsten vertoont, zoals Business Analist .

Iets anders leren?

Is Business Architect het misschien toch niet voor je? Je kan via deze zoekbalk ruim 30.000 opleidingen, trainingen en cursussen vinden van zeker 1000 onderwerpen.
Netwerk Business Architect

Met wie werkt een Business Architect samen? 

Binnen het bedrijf is de Business Analist veel in contact met andere Analisten en functioneel beheerders etc., om het ontwerp te kunnen implementeren. Dit gebeurt ook in samenwerking met de projectleider en informatiemanager. Buiten het bedrijf spreekt de Business Architect met verschillende belangengroepen, waarbij de IT-auditor een belangrijk contactpersoon is om goedkeuring te geven aan veranderingen.


 • Collega
 • Projectleider
 • Informatiemanager
 • IT-auditor
Business Architect


Organisaties waar een Business Architect werkzaam is

Veel beroepen vind je vaak terug bij gelijksoortige bedrijven. Bekijk hieronder bij wat voor type organisatie een Business Architect meestal werkt.

Waar werkt een Business Architect?

Een Business Architect kan bij een grote verscheidenheid aan bedrijven aan het werk gezet worden, mits het bedrijf grote en complexe systemen heeft die veranderd moeten worden. Vaak, maar niet exclusief, komt een Business Architect in een bedrijf in ICT te werken.

Meer weten over werken in de IT & Software Development?

Bekijk werken in IT & Software Development

Best beoordeelde werkgevers Business Architect

Waar kun je het beste werken als Business Architect? Hieronder vind je de best door de Business Architect beoordeelde bedrijven, en/of die met de meeste vacatures.

Op dit moment zijn er geen bedrijven gevonden voor het beroep Business Architect.

Competenties, Skills en Vaardigheden Business Architect:

Voor ieder beroep heb je specifieke vaardigheden en kennis nodig, dat geldt ook voor een Business Architect.

Welke competenties heeft een Business Architect nodig?

Een Business Architect heeft de volgende competenties nodig om zijn of haar beroep goed te kunnen uitoefenen.


Persoonstypen Business Architect

De meeste beroepen passen alleen bij bepaalde persoonlijkheden. Bekijk welke persoonstypen volgens het enneagram er bij Business Architect passen.

Wat voor persoonlijkheid heeft een Business Architect nodig? 

De Business Architect is een consultant en moet dus op vele verschillende opdrachten ingezet kunnen worden. Hiervoor moet men flexibel zijn en zich snel kunnen aanpassen. Ook geeft dit een avontuurlijke draai aan het werk van de Business Analist (Levensgenieter). Binnen een project is het belangrijk om steeds het einddoel in de gaten te blijven houden en daar zo efficiënt mogelijk naartoe te werken, om zo de klant tevreden te kunnen stellen (Succesvolle werker).

Bekijk de persoonstypen voor Business Architect


Levensgenieter


Lees meer

Succesvolle werker


Lees meer

Interview met een Business Architect

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.


Beoordeling van het beroep Business Architect

Bekijk hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef jouw beoordeling of mening over het beroep Business Architect

Functie inhoud:
Salaris en arbeidsvoorwaarden:
Doorgroeimogelijkheden:
Arbeidsmarktperspectief:
Bedankt voor uw feedback.

Solliciteren op de functie Business Architect

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als Business Architect dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor Business Architect belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als Business Architect. Bekijk dan onze tips.

Bekijk onze CV en sollicitatietips

Is het beroep Business Architect iets voor je?

Zou je graag Business Architect willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als Business Architect bij jou past.

Doe de gratis beroepskeuzetest

Actuele blogposts


reacties op Business Architect

Dit is toch geen architect?

Bouwkundig Architect is een beschermd beroep. Men volgt een zware universitaire opleiding en na 2 jaar werkervaring mag de titel Architect worden gedragen. Hoe is de trend onstaan om elke HBO ICT'er 'business architect' te noemen?

Henri

Elke HBO ICTer wordt geen Business Architect genoemd en is dat ook niet.Een Business Architect heeft vaak een universitaire opleiding of een HBO opleiding.

Henri

Elke HBO ICTer wordt geen Business Architect genoemd en is dat ook niet.Een Business Architect heeft vaak een universitaire opleiding of een HBO opleiding.

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist

Het formulier kan nog niet worden verzonden omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.


Ga direct naar