Internal Auditor Salaris, Taken, Vacatures, Opleiding, Toekomst & Skills

Wat doet een Internal Auditor? Lees de functieomschrijving.

De Internal Auditor controleert o.a.de organisatie, processen en interne rapportages  binnen een bedrijf. Ook controleert hij de veiligheidssituatie en andere ethische zaken zoals arbeidsomstandigheden en milieu. Een Internal Auditor is, zoals de naam zegt, in dienst van het bedrijf zelf, terwijl een external auditor van buitenaf komt. Een Internal Auditor komt voornamelijk bij grote instellingen, zoals overheidsinstanties en grote bedrijven in dienst. Vaak hebben Internal Auditors een hoge rang, zodat zij hun gezag eenvoudiger kunnen uitoefenen en efficiency en effectiviteit kunnen worden verhoogd. Een andere functie van de Internal Auditor is het beperken of wegnemen van risico’s.

De meeste Internal Auditors zijn lid van het Instituut van Internal Auditors Nederland (IIA). Sommigen zijn echter lid van Koninklijk Nederlands Instituut van Register Accountants (NIVRA), de Nederlandse Orde van Register EDP Auditors (NOREA) of de Stichting Verenigde Register Operational Auditors (VRO). Met dit lidmaatschap zijn de Internal Auditors aan enkele gedragscodes gebonden, om prestaties te verhogen en controle van Internal Auditors te stimuleren. Banken in Nederland zijn verplicht een Internal Auditor in dienst te nemen, evenals ministeries. Ook de (Nederlandse) bedrijven actief op de beurs in New York zijn verplicht om een Internal Auditor in dienst te nemen.

Er zijn verschillende typen Internal Auditors, met ieder een eigen aandachtsgebied, namelijk de Operational Auditor, Financial Auditor, IT Auditor en Compliance Auditor.

Wil je werken als Internal Auditor?

Werk je al als Internal Auditor en zoek je een nieuwe baan? Of wil je Internal Auditor worden? Wil je het gemiddelde salaris weten? Op nationaleberoepengids.nl staat alles wat je nodig hebt. Hieronder vindt je de vacatures en de opleidingen voor Internal Auditor, maar ook informatie over het salaris, de baankansen, de beste werkgevers en nog veel meer!

Bekijk de vacatures Bekijk de opleidingen Bekijk salarisinfo Vind de beste werkgevers

Alles over het beroep Internal Auditor in één oogopslag

Sector:

Beroepsgroep:

Persoonstype:

Netwerk:

 • Raad van Commissarissen
 • Raad van Bestuur
 • Auditor
 • Accountant

Opleidingsniveau:

Salarisindicatie:

 • Van €3750 tot €6667

Baankans:

Aantal vacatures:

Aantal opleidingen:

Baankans

Huidige aantal vacatures

5


Salaris en Arbeidsvoorwaarden Internal Auditor

Wat verdient een Internal Auditor?

Salarissen liggen tussen de €3750 (starter) en €6667 bruto per maand. Hierbij wordt drie tot vier jaar ervaring in de financiële sector gevraagd. Leasecontracten met betrekking tot telefonie, laptops en/of auto zijn niet ongebruikelijk.

Salarisschaal Internal Auditor

 • Maximaal
 • Gemiddeld
 • Minimaal
Bovenstaande bedragen zijn bruto maandsalarissen.

Vacatures Internal Auditor

Op zoek naar een nieuwe baan als Internal Auditor? Samen met onze vacature partners bieden wij je een groot aanbod aan actuele vacatures voor Internal Auditor. Wanneer je hieronder een voor jou geschikte vacature vindt zal je doorklikken naar onze vacaturepartner.

De top 5 Internal Auditor vacatures

Internal Auditor
IMCD
Als internal auditor rapporteer je rechtstreeks aan het hoofd internal audit. Het team rapporteert aan de Raad van Bestuur en het Audit Committee. Je bent verantwoordelijk voor het 'in control …
Italian speaking Internal Auditor
Michael Page International Netherlands SA
Corporate function overseeing IA activities (small team, international focus). Reporting to RMG Internal Audit & Risk Management / GLS Group Audit Committee. Organize, plan, conduct your audits in a variety …
(Senior) Internal Auditor
Michael Page International Netherlands SA
The purpose of the job is clear: to enhance and protect organizational value by providing risk-based and objective assurance, advice and insight to regional management, the Executive Board and SHV …
Internal Auditor
IMCD Group B.V. via YER
Dit betreft een zware auditpositie bij een 'klein' AEX-fonds, waar je écht impact kan maken. Zeer unieke kans bij een sterk groeiend Rotterdams bedrijf waar mensen met trots werken. Functieomschrijving …
Internal Auditor
Center Parcs
Heb jij een afgeronde master opleiding met minimaal 3 jaar recente en relevante werkervaring met betrekking tot interne controles of audits? Wil je werken bij een internationale organisatie? Lees dan …

Arbeidsmarktperspectief en doorgroeimogelijkheden Internal Auditor

Hoe goed is de toekomst voor de Internal Auditor? 

De laatste tijd is er, door een aantal affaires, op de markt meer aandacht ontstaan voorI nternal Auditing. Hierdoor lijkt de markt steeds interessanter te worden. Een hoog niveau is echter wel vereist en dit zorgt er mede voor dat er nog steeds genoeg mogelijkheden zijn op de abeidsmarkt. De doorgroeimogelijkheden zijn beperkt. Hoewel het mogelijk is om hoger in de pikorde van de Auditors te komen, bijvoorbeeld als manager, blijft het beroep hetzelfde en zijn de verschillen relatief klein.

Baankans Internal Auditor

Powered by arbeidsmarktkansen.nl

Huidige aantal vacatures

5


Wil je weten wat jouw arbeidsmarktwaarde is?

Plaats nu je cv en kom erachter

Internal Auditor worden: Opleidingen tot Internal Auditor

Hoe word je een Internal Auditor? 

Om als Internal Auditor aan de slag te gaan, moet men in bezit zijn van een masterdiploma in Accounting of Bedrijfskunde (WO). Ook wordt er altijd ervaring in het bedrijfsleven vereist en een lidmaatschip van een van de genoemde organisaties geldt als een voordeel. Het spreken van Engels is meestal een vereiste, evenals het goed overweg kunnen met Excel, Word en boekhoudkundige programma's.

De 5 beste opleidingen, cursussen en traningen tot Internal Auditor

Certified Internal Auditor training 3
Volgt
Certified Internal Auditor training 4
Volgt
Certified Internal Auditor training 1&2
Volgt
Certified Internal Auditor training deel 1&2
Certified Internal Auditor deel 1 én 2, NIEUW september 2019.                             Examentraining voor professionele internal auditors Voorbereiding voor het 3 Parts examen. Inleiding Het CIA examen toetst kennis en vaardigheid …
ISO 27001 Lead Auditor
----- Guaranteed Date ----- This course enables participants to develop the necessary expertise to audit an Information Security Management System (ISMS) as specified in ISO/IEC 27001:2013 and to manage a …
Meer opleidingen Internal Auditor

Weet je nog niet of je Internal Auditor wilt worden? Of wil je doorgroeien? Misschien is er wel een vervolgopleiding Internal Auditor of specialisatie cursus te vinden.

Zoek in alle opleidingen, cursussen en trainingen


Netwerk Internal Auditor

Met wie werkt een Internal Auditor samen? 

Als Internal Auditor kom je veel in contact met de leiding van het bedrijf. Samen met het bestuur en de commisarissen wordt een route uitgestippeld waaraan de Internal Auditor zich houdt.  Met het team van Auditors bespreekt de Internal Auditor de zaken waardoor de effectiviteit verbeterd kan worden, terwijl met externe accountants en toezichthouders de efficiency verbeterd wordt.


 • Raad van Commissarissen
 • Raad van Bestuur
 • Auditor
 • Accountant
Internal Auditor


Organisaties waar een Internal Auditor werkzaam is

Waar werkt een Internal Auditor meestal? 

Internal Auditors zijn gewild bij zowel non-profit organisaties als commerciële bedrijven. Overheidsinstellingen zijn vaak verplicht om een Internal Auditor in dienst te nemen, maar ook in het normale bedrijfsleven zijn Internal Auditors te vinden.

Meer weten over werken in de Accountancy & Finance?

Bekijk werken in Accountancy & Finance

Best beoordeelde werkgevers Internal Auditor

Waar kun je het beste werken als Internal Auditor? Hieronder vindt je de best door de Internal Auditor beoordeelde bedrijven, en/of die met de meeste vacatures.

Op dit moment zijn er geen bedrijven gevonden voor het beroep Internal Auditor.

Competenties, Skills en Vaardigheden Internal Auditor:

Welke competenties heeft een een Internal Auditor nodig? Hieronder vind je ze met de beschrijving ervan.


Persoonstypen Internal Auditor

Wat voor persoonlijkheid heb je als Internal Auditor nodig? 

Een Internal Auditor is een scherpe denker, objectief en volhardend. Drie eigenschappen die je nodig hebt als Internal Auditor, om onafhankelijk en objectief zijn werk te doen (Waarnemer). Hij is ook betrouwbaar en gedisciplineerd. Discipline is zeer belangrijk bij het uitvoeren van de werkzaamheden, omdat fouten grote invloed kunnen hebben. Zijn betrouwbaarheid zorgt ervoor dat de Internal Auditor geloofwaardiger overkomt bij de leiding van het bedrijf (Perfectionist).

Bekijk de persoonstypen voor Internal Auditor


Perfectionist


Lees meer

Waarnemer


Lees meer

Interview met een Internal Auditor

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.


Beoordeling van het beroep Internal Auditor

Bekijk hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef jouw beoordeling of mening over het beroep Internal Auditor

Functie inhoud:
Salaris en arbeidsvoorwaarden:
Doorgroeimogelijkheden:
Arbeidsmarktperspectief:
Bedankt voor uw feedback.

Solliciteren op de functie Internal Auditor

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als Internal Auditor dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor Internal Auditor belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als Internal Auditor. Bekijk dan onze tips.

Bekijk onze CV en sollicitatietips

Is het beroep Internal Auditor iets voor je?

Zou je graag Internal Auditor willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als Internal Auditor bij jou past.

Doe de gratis beroepskeuzetest

Actuele blogposts


reacties op Internal Auditor

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist

Het formulier kan nog niet worden verzonden omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.


Ga direct naar