Business Analist Salaris, Taken, Vacatures, Opleiding, Toekomst & Skills

Wat doet een Business Analist? Lees de functieomschrijving.

Vind het antwoord op al jouw vragen over het beroep business analist. De functieomschrijving, over het loon, de baankans en hoe je business analist wordt.

 

Wat is een Business Analist?

De Business Analist werkt als schakel tussen bedrijven en de IT. Als er een nieuw automatiseringssysteem opgezet moet worden moeten de wensen van de klant vertaald worden naar technische oplossingen. Hiervoor moet de Business Analist een brede technische kennis hebben, waarover hij met de klant kan communiceren. Ook moet er met de IT-afdeling overlegd kunnen worden, om zo de wensen van de klant op een goede manier te kunnen implementeren.

Zodoende moet de Business Analist als tussenpersoon op vele verschillende vlakken kunnen werken en communiceren, en zowel IT-modellen kunnen creëren als business solutions formuleren en aandragen.

De Business Analist heeft een ondersteunende functie, met als belangrijke taak bedrijfsprocessen op te zetten en te onderhouden. Hij brengt de opbouw van een organisatie in kaart en hoe de organisatie werkt. Hoeveel tijd de Business Analist bezig is met het modelleren van automatiseringsprocessen in verhouding tot het onderhandelen en adviseren van klanten, varieert per werkgever.

In sommige gevallen wordt dus meer op technisch vlak gevraagd. Aan de andere kant is het in sommige functies van het grootste belang om ontwikkelingen in het bedrijfsleven in de gaten te houden en deze te vertalen naar oplossingen en verbeteringen in het bedrijfsproces. De Business Analist moet dus een echte duizendpoot zijn en goed kunnen schakelen tussen zijn diverse werkzaamheden.Wil je werken als Business Analist?

Werk je al als Business Analist en zoek je een nieuwe baan? Of wil je Business Analist worden? Wil je het gemiddelde salaris weten? Op nationaleberoepengids.nl staat alles wat je nodig hebt. Hieronder vind je de vacatures en de opleidingen voor Business Analist, maar ook informatie over het salaris, de baankansen, de beste werkgevers en nog veel meer!


Alles over het beroep Business Analist in één oogopslag

Sector:

Netwerk:

  • IT'er

Opleidingsniveau:

Salarisindicatie:

  • Van €2300 tot €5000

Baankans:

Aantal vacatures:

Aantal opleidingen:

Baankans

Huidige aantal vacatures

51


Salaris en Arbeidsvoorwaarden Business Analist

Wat verdient een Business Analist?

Voor een starter ligt het salaris rond de €2300. Voor een succesvolle Business Analist met de nodige ervaring kan dit bedrag oplopen tot wel €5000 per maand. Verdere arbeidsvoorwaarden zijn zoals deze gebruikelijk zijn in de IT, met vaak een telefoon en laptop van de zaak.

Salarisschaal Business Analist

  • Maximaal
  • Gemiddeld
  • Minimaal
Bovenstaande bedragen zijn bruto maandsalarissen.Vacatures Business Analist

Op zoek naar een nieuwe baan als Business Analist? Samen met onze vacature partners bieden wij je een groot aanbod aan actuele vacatures voor Business Analist. Wanneer je hieronder een voor jou geschikte vacature vindt zal je doorklikken naar onze vacaturepartner.

De top 5 Business Analist vacatures

Senior Business Analist
Capgemini Nederland
Your challenge as Senior Business Analist Wij helpen om Nederland veiliger te maken. Direct bij onze opdrachtgevers bij Justitie, politie en Defensie. Digitaliseren, intelligence, big data, blockchain, grensmanagement; onderwerpen waar …
Medior Business Analist
Capgemini Nederland
Your challenge as Medior Business Analist Wij werken aan de overheid van morgen. Dat doen we via een breed scala aan innovaties waar jij je tanden in kan zetten. Wat …
Business support medewerker
Luba Uitzendbureau Woerden
Kan jij goed analyseren en daarna heel goed actieplannen bedenken voor het optimaliseren van klanttevredenheid? Dan zijn we op zoek naar jou! Lees snel verder en kom met ons in …
Business Analist (Medior/ Senior)
Modis
Als Business Analist binnen deze internationaal opererende organisatie ben je, samen met je collega’s, verantwoordelijk voor het analyseren van de informatiebehoeften en het aanbevelen van verbeteringen inzake het informatiebeleid.Dagelijks houdt …
Traineeship Business Analist
Talent&Pro
Het pensioenstelsel wel of niet hervormen? Wat is een juiste verdeling van de pensioenpot? Wat betekent de fusie van grote pensioenorganisaties voor klant en medewerker? Allemaal grote vragen en ontwikkelingen

Arbeidsmarktperspectief en doorgroeimogelijkheden Business Analist

Wat is de toekomst van Business Analist?

Een Business Analist heeft een belangrijke functie in het bedrijfsleven en kan op vele verschillende plekken terechtkomen. Dit zorgt voor goede kansen op de banenmarkt. Als Business Analist zal men als intermediair blijven functioneren, maar kan dit wel telkens op een hoger niveau gebeuren. Doorgroeien naar een senior functie is goed mogelijk.

Baankans Business Analist

Powered by arbeidsmarktkansen.nl

Huidige aantal vacatures

51


Wil je weten wat jouw arbeidsmarktwaarde is?

Plaats nu je cv en kom erachter

Business Analist worden: Opleidingen tot Business Analist

Wil je business analist worden? Hieronder vind je de eisen, het ontwikkelingspad en de opleidingen.

Hoe word je een Business Analist? 

Om Business Analist te worden kan men een opleiding in Bedrijfskunde, Business Information Technology, Informatica, Bedrijfsinformatica of een soortgelijke opleiding volgen (HBO of WO). Daarnaast zijn er nog specifieke opleidingen mogelijk om te volgen na het behalen van de Bachelor. Grote consultingbedrijven bieden interne opleidingen.

De 5 beste opleidingen, cursussen en traningen tot Business Analist

Business Analyse
Lesmethode : Klassikaal Algemeen : Het inrichten en verbeteren van bedrijfsprocessen is de focus van onze Business Analyse training. Bedrijfsprocessen zijn continu aan verandering onderhevig en dienen maximaal bij te …
Uw rol als business analist
De business analist is ondersteunend aan de business op het gebied van inrichten en verbeteren van bedrijfsprocessen. Hij functioneert hierbij als spin in het web tussen de business afdelingen en …
Big Data Business Analist
Creëer met Big Data waarde voor jouw organisatie.   Jij wilt brede kennis opdoen op het gebied van Big Data en tegelijk wil je praktische handvatten en vaardigheden krijgen die je …
Business Requirements
Korte beschrijving: In deze training leer en gebruik je verschillende technieken voor het opstellen van business requirements en na afloop kun je deze plaatsen in jouw werksituatie. Doelgroep: Deze workshop …
Professional Scrum Master training
Professional Scrum Master training De tweedaagse Professional Scrum Master (PSM of PSM I) training van Prowareness gaat in op de theorie en principes van Scrum. Je leert hoe de rol …
Meer opleidingen Business Analist

Weet je nog niet of je Business Analist wilt worden? Of wil je doorgroeien? Misschien is er wel een vervolgopleiding Business Analist of specialisatie cursus te vinden.

Zoek in alle opleidingen, cursussen en trainingen
Netwerk Business Analist

Met wie werkt een Business Analist samen? 

Als Business Analist brengt men veel tijd door met zowel IT'ers als zakenlui, om iedereen uiteindelijk op dezelfde lijn te krijgen. De Business Analist kan dus met alle afdelingen in een bedrijf in aanraking komen en op alle niveaus netwerken.


  • IT'er
Business Analist


Organisaties waar een Business Analist werkzaam is

Veel beroepen vind je vaak terug bij gelijksoortige bedrijven. Bekijk hieronder bij wat voor type organisatie een Business Analist meestal werkt.

Waar werkt een Business Analist?

De Business Analist werkt in een softwarebedrijf, of bij een business bedrijf zelf. Er kan verder geen indicatie van een bepaald type organisatie gegeven worden.

Meer weten over werken in de IT & Software Development?

Bekijk werken in IT & Software Development

Best beoordeelde werkgevers Business Analist

Waar kun je het beste werken als Business Analist? Hieronder vind je de best door de Business Analist beoordeelde bedrijven, en/of die met de meeste vacatures.

Nierstichting

Locatie: Noord-Holland

Openstaande vacatures: 0


Competenties, Skills en Vaardigheden Business Analist:

Voor ieder beroep heb je specifieke vaardigheden en kennis nodig, dat geldt ook voor een Business Analist.

Welke competenties heeft een Business Analist nodig?

Een Business Analist heeft de volgende competenties nodig om zijn of haar beroep goed te kunnen uitoefenen.


Persoonstypen Business Analist

De meeste beroepen passen alleen bij bepaalde persoonlijkheden. Bekijk welke persoonstypen volgens het enneagram er bij Business Analist passen.

Wat voor persoonlijkheid heeft een Business Analist nodig? 

De Business Analist is de spil tussen verschillende afdelingen en moet daarom goed de wensen en eisen van beide kanten kunnen interpreteren om een oplossing te vinden die voor iedereen werkt. Vanuit het oogpunt van de klant moet de Business Analist technische oplossingen aan de IT'ers overdragen en andersom moet de Business Analist duidelijk maken welke eisen onmogelijk uitgevoerd kunnen worden (Bemiddelaar). Hierbij is het natuurlijk belangrijk dat er uiteindelijk een succesvol bedrijfsproces gecreëerd wordt. De Business Analist moet zo over het bemiddelingsproces heen kunnen kijken en steeds het eindresultaat in de gaten houden (Succesvolle werker).

Bekijk de persoonstypen voor Business Analist


Bemiddelaar


Lees meer

Succesvolle werker


Lees meer

Interview met een Business Analist

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.


Beoordeling van het beroep Business Analist

Bekijk hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef jouw beoordeling of mening over het beroep Business Analist

Functie inhoud:
Salaris en arbeidsvoorwaarden:
Doorgroeimogelijkheden:
Arbeidsmarktperspectief:
Bedankt voor uw feedback.

Solliciteren op de functie Business Analist

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als Business Analist dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor Business Analist belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als Business Analist. Bekijk dan onze tips.

Bekijk onze CV en sollicitatietips

Is het beroep Business Analist iets voor je?

Zou je graag Business Analist willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als Business Analist bij jou past.

Doe de gratis beroepskeuzetest

Actuele blogposts


reacties op Business Analist

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist

Het formulier kan nog niet worden verzonden omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.


Ga direct naar